De Graafschap vecht zich naar verlossing

Gepubliceerd: 04-11-2016 22:11. Bijgewerkt: 04-11-2016 22:46

De Graafschap heeft vrijdagavond voor euforie gezorgd op De Vijverberg. De Superboeren wonnen, na een met name moeizame eerste helft, met 5-0 van Fortuna Sittard. 

In het eerste half uur was Fortuna beter dan De Graafschap en kreeg het via spits Junior twee enorme kansen, onder meer voor leeg doel. De Duitse-Nigeriaanse spits van de Limburgers kreeg het voor elkaar om te missen. Na het half uur werd De Graafschap sterker en kwam het er voetballend goed uit. Dat resulteerde ook in 1-0: Andrew Driver gaf vanaf de rechterkant een panklare voorzet voor Piotr Parzyszek die de uitgelezen kans benutte.

In de tweede helft was De Graafschap beter en kreeg het meer en meer vertrouwen. Elvio van Overbeek zorgde voor 2-0, waarna De Graafschap op stoom raakte. Fortuna-doelman Ter Wielen hielp de bal over de lijn en bracht de stand daarmee op 3-0. Van Overbeek krulde vervolgens op prachtige wijze zijn tweede binnen (4-0) en verdediger Jan Lammers volleyde uit een hoekschop de 5-0 tegen de touwen.

Door deze overwinning heeft De Graafschap na vijf wedstrijden zonder overwinning zijn eerste drie punten weer binnen. Over twee weken gaat De Graafschap op maandag op bezoek bij Jong PSV in Eindhoven.

Foto: REGIO8


Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)