De Graafschap steelt punt in Leeuwarden

Gepubliceerd: 22-08-2016 22:08. Bijgewerkt: 22-08-2016 23:09

De Graafschap heeft maandag aan de ontmoeting met Cambuur één punt overgehouden. In Leeuwarden waren de Superboeren met het 1-1 gelijkspel de gelukkigste.

De Graafschap stond vanaf begin van de wedstrijd onder druk van Cambuur, vooral buitenspeler Raymond Gyasi was gevaarlijk. Linksback Tim Keurntjes werd met name in de eerste helft veelvuldig overlopen door de flankflitser. Bovendien werden vele duels verloren door de Superboeren. Jerge Hoefdraad benutte na een half uur spelen een voorzet van Gyasi: 1-0. Cambuur ging op zoek naar de verdiende 2-0, maar kreeg de bal niet achter doelman Filip Bednarek.

De eerste echte kans van De Graafschap kwam pas in de tweede helft. Basisdebutant Marlon Versteeg kopte voorlangs aan het doel van Leonard Nienhuis. Cambuur vergat zichzelf te belonen en De Graafschap profiteerde daarvan. Piotr Parzyszek knikte een voorzet van Nathaniel Will perfect tegen de touwen: 1-1. In de slotfase hield Bednarek De Graafschap in twee cruciale momenten op een gelijke stand.

Aankomende vrijdag speelt De Graafschap de volgende wedstrijd in de Jupiler League. Dan komt VVV-Venlo naar De Vijverberg.

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)