De Graafschap start seizoen tegen Jong PSV

Gepubliceerd: 18-08-2017 12:08. Bijgewerkt: 18-08-2017 13:25

Het seizoen voor De Graafschap in de Jupiler League gaat maandagavond van start tegen Jong PSV. De Superboeren willen uit de startblokken vliegen tegen de onvoorspelbare tegenstander.


"Ik sta te trappelen", vertelt aanvaller Anthony van den Hurk. "De rest denk ik ook, we hebben een lange voorbereiding gehad en nu is het tijd om te knallen." Op de Herdgang is de nummer vier van vorig seizoen de tegenstander. "Je moét er staan maandag, want we krijgen direct een goede testcase", vindt trainer Henk de Jong. "We zullen gewoon ons eigen spel spelen, dat passen we niet aan aan tegenstanders. Druk zetten bekijken we even in de wedstrijd hoe hoog we dat kunnen doen, maar we doen gewoon ons eigen ding."

Vorig jaar verloren de Superboeren in Eindhoven na een matige wedstrijd met 1-0. In hoeverre dezelfde spelers aan de kant van Jong PSV op het veld staan, is maar de vraag. "Je weet nooit met wat voor team ze komen", beaamt Van den Hurk, die uitgaat van de eigen kracht. "We hebben een doel voor ogen en daar hoort winnen van Jong PSV bij." Zijn trainer verwacht een aantal eerste elftalspelers aan de aftrap: "Zij (PSV 1 red.) spelen op zondag, geen Europees voetbal, dus we kunnen direct aan de bak", aldus De Jong.

Opstelling tegen FC Emmen is basis
Trainer De Jong ziet de opstelling in de afsluitende oefenwedstrijd tegen FC Emmen als basis voor de opstelling van maandagavond. "Dat zal grotendeels gelijk blijven", aldus de trainer. "Even afwachten wat er op de laatste training gebeurd, maar dan staan we er wel maandag."

Vermoedelijke opstelling:
Bednarek; Tutuarima, S. Nieuwpoort, Abena, L. Nieuwpoort, Driver; Receveur, Diemers, Serrarens; Van den Hurk, Van Mieghem.

Foto: REGIO8

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)