De Graafschap start periode met zege op NAC

Gepubliceerd: 03-03-2017 22:03. Bijgewerkt: 03-03-2017 22:36

De Graafschap is de vierde periode vrijdagavond begonnen met een overwinning. Op De Vijverberg wonnen de Superboeren na een spannende tweede helft met 2-1 van NAC Breda.


In de weinig sprankelende eerste helft was de eerste echte kans van de wedstrijd direct raak. Na een goede pass van Andrew Driver stond Piotr Parzyszek oog in oog met NAC-doelman Jorn Brondeel. De topscorer van De Graafschap faalde niet en schoot fraai de 1-0 binnen. Pas in de tweede helft werd NAC voor het eerst gevaarlijk. Jari Oosterwijk miste één op één met doelman Filip Bednarek en invaller Cyriel Dessers kopte op de lat.

Twintig minuten voor tijd werd De Graafschap weer gevaarlijker, maar wist het niet de bevrijdende 2-0 te maken. Dessers scoorde voor NAC, maar dat doelpunt werd terecht afgekeurd wegens shirtje trekken van de aanvaller bij Jan Lammers. Invaller Daryl van Mieghem maakte vijf minuten voor tijd de 2-0. Nog geen minuut later werd het 2-1 via Oosterwijk, maar tot een echt slotoffensief van de ploeg uit Breda kwam het niet.

De Graafschap begint door deze overwinning goed aan de vierde periode en staat in de reguliere stand zeventiende in de Jupiler League. Volgende week komt Jong Ajax naar Doetinchem.

Foto: REGIO8

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)