De Graafschap start met ruime overwinning

Gepubliceerd: 05-08-2016 23:08. Bijgewerkt: 06-08-2016 2:08

De Graafschap heeft de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen in de Jupiler League winnend afgesloten. FC Eindhoven werd op de eigen Vijverberg met 4-1 aan de kant gezet.

Voor de ogen van ongeveer 7.500 toeschouwers stond De Graafschap al snel op een 1-0 voorsprong. Middenvelder Bryan Smeets schoot de bal na vier minuten achter doelman Ruud Swinkels. Nieuwkomer Sven Nieuwpoort kopte een hoekschop na tien minuten tegen de touwen: 2-0. FC Eindhoven deed via Mart Lieder snel iets terug. Hij kon een voorzet van de flank vrij intikken (2-1). Vlak voor rust moest Lion Kaak na een schop van Jonathan Rowell de geblesseerde Smeets vervangen. 

FC Eindhoven kwam beter uit de kleedkamer, maar vergat zijn kansen te benutten. De Graafschap deed dat in de tweede helft wel. Dean Koolhof zorgde voor de bevrijdende 3-1 nadat hij de bal onder doelman Swinkels doorschoof. In de absolute slotfase tekende Piotr Parzyszek op aangeven van Andrew Driver voor de 4-1 eindstand. Trainer Jan Vreman gunde zijn zoon Jurre Vreman en aanvaller Marlon Versteeg nog hun debuut.

Door deze overwinning is De Graafschap voorlopig samen met NAC koploper van de Jupiler League. Volgende week gaan de Superboeren op bezoek bij FC Den Bosch.

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)