De Graafschap start bekerjacht in Heerenveen

Gepubliceerd: 19-09-2016 15:09. Bijgewerkt: 19-09-2016 16:17

Het bekertoernooi voor De Graafschap start dinsdagavond met een uitwedstrijd bij sc Heerenveen. De Superboeren hopen dat het toernooi dit jaar langer duurt dan een enkele ronde.

"Die lotingen zitten wat dat betreft niet mee", weet ook trainer Jan Vreman. Vorig jaar trof De Graafschap in de eerste ronde van de beker Ajax (2-0 verlies) in Amsterdam. Ook dit jaar was de loting niet gunstig te noemen. "Lastig", zo betitelt trainer Vreman de wedstrijd. "Maar we willen er een mooie wedstrijd van maken en dan kijken we wat het eindresultaat wordt." Verdediger Jan Lammers weet dat zijn team normaal geen bekerploeg is: "Maar misschien kunnen we het een keer doorbreken en dit jaar wel cupfighters worden."

Om door te dringen tot de tweede ronde moet sc Heerenveen in eigen huis worden verslagen. "Heerenveen is niet onaantastbaar", weet verdediger Lammers. "We kunnen heus wel van ze winnen, maar we moeten wel op ons top spelen." De tactiek van De Graafschap wordt behoudender dan in de eerste divisie: "We moeten compact gaan spelen en vooral niet te gek gaan doen", vertelt Lammers. "In de Jupiler League zetten we veel en hoog druk. Als je dat tegen Heerenveen doet, worden de gaten te groot."

Vreman wil spelers rust geven

Trainer Vreman wilde de opstelling op de training nog niet prijsgeven, maar gaf aan dat het sparen van spelers zeker een optie is. "Daar gaan we wel naar kijken ja. Op basis van de training gaan we de keuzes maken." Lammers geeft aan klaar te zijn voor de wedstrijd: "Ik voel me fit na vrijdag", aldus de verdediger. "En als ik de geluiden zo hoor binnen de groep, voelt iedereen zich fit. Dus we zullen zien hoe we er dinsdag voorstaan."

Foto: REGIO8

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)