De Graafschap speelt topper tegen Cambuur

Gepubliceerd: 24-08-2017 14:08. Bijgewerkt: 24-08-2017 14:58

De Graafschap vervolgt vrijdagavond de competitie met een wedstrijd tegen Cambuur Leeuwarden op de eigen Vijverberg. De Superboeren hebben zin in het thuisdebuut tegen een toptegenstander.


"Twee prachtige clubs, daar hebben we bij De Graafschap zin in", aldus trainer Henk de Jong over de ontmoeting met zijn oude club. "Dit zijn gewoon topwedstrijden, dat is genieten." Vorig seizoen betekende de 3-0 zege op de Leeuwarders de eerste driepunter van de Superboeren onder leiding van trainer De Jong. Rechtsback Jordy Tutuarima vindt het lastig om de kracht van beide ploegen in dit nieuwe seizoen in te schatten: "We moeten eerst maar eens de eerste wedstrijden afwachten", aldus de geboren Doesburger. "Dan kunnen we zien waar we staan, maar ik denk zeker dat wij en Cambuur titelkandidaten zijn."

Tutuarima krijgt van trainer De Jong net als maandagavond de voorkeur boven Elvio van Overbeek op de rechtsback-positie. "Tuurlijk gaat mijn voorkeur wel uit naar links", vertelt de voormalig Telstar-speler. "Maar op rechts kan ik prima uit de voeten, ook met mijn rechtervoet." Zijn trainer is het daarmee eens: "De eindpass moet misschien nog iets beter, maar ik vind het uitstekend", aldus De Jong, die de tweebenigheid van Tutuarima roemt. "Met Jordy heb je een jongen die ook binnendoor kan gaan. Dat is voor een tegenstander natuurlijk heel lastig."

Wachten op de baby van Driver

De Graafschap gaat vrijdagavond waarschijnlijk met dezelfde basisopstelling van start als tegen Jong PSV. Het enige vraagteken is Andrew Driver, die op het punt staat om vader te worden. "We gaan er vanuit dat dat een hele blijde boodschap wordt en dat ze vandaag (donderdag red.) een kindje krijgen", aldus trainer De Jong. "Het ligt er aan hoe het uitpakt met de vrouw en de kleine, maar dat is geen reden om hem ernaast te zetten."

Opstelling:
Bednarek; Tutuarima, Abena, S. Nieuwpoort, L. Nieuwpoort, Driver; Receveur, Diemers, Serrarens; Van den Hurk, Van Mieghem.

Foto: REGIO8


Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)