De Graafschap sluit jaar af tegen Almere City

Gepubliceerd: 15-12-2016 15:12. Bijgewerkt: 15-12-2016 15:13

De Graafschap sluit het kalenderjaar 2016 vrijdagavond af met een wedstrijd tegen Almere City FC. De Superboeren hopen, zonder interim-trainer Jan Oosterhuis op de bank, de derde periode goed te starten.


"Het is op allerlei fronten belangrijk morgen", aldus de vrijdagavond geschorste Jan Oosterhuis. De wedstrijd tegen de nummer vijf van de competitie betekent naast de afsluiting van het jaar ook de start van de derde periode: "Het seizoen goed maken kunnen we niet in één wedstrijd", weet Oosterhuis, die op de training werd bekeken door Henk de Jong. "Maar we kunnen het jaar in ieder geval goed afsluiten." Mark Diemers sluit zich daarbij aan: "Hopelijk zit er nog een mooie wedstrijd in het vat zodat we 2016 op een mooie manier afsluiten."

In de thuiswedstrijden tegen FC Oss (3-5) en FC Volendam (1-1) lukte het de Superboeren niet om de drie punten te pakken. "Het is vooral zaak om de tegendoelpunten uit de weg te gaan", aldus spits Piotr Parzyszek. "Als je ziet hoe we de doelpunten tegenkrijgen tegen Oss, dat kan niet, zeker niet op dit niveau. Als we er drie maken is dat nog niet genoeg om te winnen. Dat hoort niet bij een club als De Graafschap."

Diemers zonder band terug in de as
In vergelijking met de verloren uitwedstrijd tegen MVV wijzigt Oosterhuis zijn ploeg op drie plaatsen. De geblesseerde Jan Lammers wordt vervangen door Bart Straalman en Mark Diemers keert terug voor de geschorste Nathaniel Will. "Ik was daar heel teleurgesteld over en dat heb ik de trainer laten weten", aldus Diemers over zijn plaats op de bank tegen MVV. "Wat er op mijn hart lag, kon ik aan hem kwijt en nu gaan we lekker naar Almere City." Daarnaast krijgt Alexander Bannink vrijdagavond de voorkeur boven Elvio van Overbeek op de rechterflank.

Opstelling: Bednarek; Nieuwpoort, Straalman, Linthorst, Driver; Diemers, Smeets, Koolhof; Bannink, Parzyszek, El Jebli.


Foto: REGIO8

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)