De Graafschap slaat slag in de periodestrijd

Gepubliceerd: 31-03-2017 22:03. Bijgewerkt: 31-03-2017 22:59

De Graafschap heeft vrijdagavond een belangrijke slag geslagen in de strijd om de vierde periode. Op de eigen Vijverberg werd Jong PSV met 2-1 verslagen. 


Het eerste moment van de wedstrijd was direct raak voor de Superboeren. Na een handsbal ging de bal op de stip. Oog in oog met oud-Graafschap doelman Hidde Jurjus faalde Piotr Parzyszek niet en zette zo de 1-0 op het bord. Jong PSV was in de eerste helft voetballend beter dan De Graafschap, maar stuitte tot drie keer toe op de uitblinkende doelman Filip Bednarek. Aan de andere kant was het wel raak: Youssef El Jebli, die speelde voor de geblesseerde Bryan Smeets, zag zijn bal van richting veranderd worden en achter Jurjus belanden (2-0).

In de tweede helft ging De Graafschap nadrukkelijk op zoek naar de bevrijdende 3-0. Ondanks de kleine kansen bleef die treffer uit en werd het in de slotfase nog spannend. PSV-spits Sam Lammers kopte in de korte hoek raak en bracht het geloof terug bij de Eindhovenaren. De 2-2 bleef uit.

Door deze overwinning gaat De Graafschap gedeeld aan kop in de vierde periode met NAC Breda. Volgende week komt RKC Waalwijk op bezoek in Doetinchem.

Foto: REGIO8

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)