De Graafschap slaat handen ineen met Pelota

Gepubliceerd: 16-08-2016 12:08. Bijgewerkt: 16-08-2016 13:03

De Graafschap gaat vanaf dit seizoen in de jeugdopleiding samenwerken met de Pelota Academy. De bedoeling is dat voetballers uit de Pincvision Voetbalacademie van de Superboeren met name techniektraining krijgen van trainers van Pelota.

"De samenwerking is voor ons enorm belangrijk", aldus Dennis te Braak, hoofd jeugdopleiding van De Graafschap. Pelota Academy is een organisatie die techniek- en individuele training aanbiedt voortkomend uit het straatvoetbal. "Voor de spelers zijn de voetbalhandelingen belangrijk, waarbij het straatvoetbal een belangrijke rol speelt", vervolgt Te Braak. "Het is belangrijk dat de jeugd extra aan hun voetbaltechniek blijft werken. Daarnaast is het belangrijk om talentvolle trainers in de regio meer kansen te bieden. Daarbij worden ze opgeleid bij de Academy om uiteindelijk door te kunnen stromen in De Graafschap opleiding."

"Vanuit de Academy halen we aspecten van het straatvoetbal en maken we het functioneel", aldus Milenko Visser van Pelota. "We creëren zo allerlei voetbalhandelingen die een meerwaarde hebben voor de ontwikkeling van jeugdspelers. De mix van zowel de visie van De Graafschap alsmede de Pelota Academy maakt een combinatie die gegarandeerd staat voor ontwikkeling bij voetbaltalenten."

De Pelota Academy sloot onlangs ook al een overeenkomst met amateurvereniging VIOD uit Doetinchem.

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)