De Graafschap op zoek naar nieuwe talenten

Gepubliceerd: 17-10-2016 11:10. Bijgewerkt: 17-10-2016 22:46

De Graafschap houdt maandag en dinsdag haar talentendagen. Jonge voetballers met de droom om profvoetballer te worden en die denken dat ze goed genoeg zijn kunnen deze dagen clinics volgen in de hoop opgepikt te worden door de club.


"Als eerste ga je kijken naar hun voorwaarden. Zijn ze snel, zijn ze wendbaar, zijn ze lichtvoetig?", aldus jeugdtrainer Tim Bakens. "Dat zijn belangrijke facetten wil je sowieso op een hoog niveau spelen. Zeg maar alles wat ik niet had, daar let ik nu op", zegt hij met een lach. De clinics zijn voor sommige voetballers even omschakelen qua niveau. "Het is heel mooi. Het spel gaat sneller en je moet eerder weten waar je heen moet, met opendraaien en zo", aldus Bram Vrieze, normaliter speler bij Sportclub Neede.

De jongeren vinden het een mooie kans zichzelf te laten zien. "Je krijgt zo'n kans maar één keer in je leven. Dat je in zo'n categorie van een professionele club kan meedoen", aldus Elwyn Asiedu, die helemaal uit Almere naar Doetinchem is gekomen voor de talentendag. "Ik hoop gewoon goed op te vallen hier bij de scouts." Met de mentaliteit van Asiedu zit het wel goed, want Bakens is op zoek naar die D'ran-mentaliteit. "Dat is denk ik voor De Graafschap wel belangrijk om naar te kijken. Het verleden heeft wel bewezen dat je niet teveel jongens die die mentaliteit niet hebben moet aantrekken."

Foto: REGIO8

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)