De Graafschap op trainingskamp in Zeist

Gepubliceerd: 03-01-2017 15:01. Bijgewerkt: 03-01-2017 15:52

De selectie van De Graafschap bereidt zich tijdens een driedaags trainingskamp voor op de tweede seizoenshelft. Op het KNVB-complex in Zeist hoopt de nieuwe trainer Henk de Jong een goed beeld van zijn selectie te krijgen.


"Het is niet bepaald een snoepreisje", zegt de nieuwe trainer Henk de Jong op zijn eerste werkdag in Zeist. Het regelen van powerpoint-presentaties, het uitzetten van trainingen en het inplannen van persoonlijke gesprekken brengt de nodige hectiek met zich mee. "Ik wil hier in ieder geval de jongens leren kennen", zo benadrukt de Friese trainer zijn doel op het trainingskamp. "Dat is het belangrijkste van deze dagen."

De spelersgroep moet kennismaken met de nieuwe, aanvallende speelstijl die De Jong wil hanteren. "Dat gaan we proberen", aldus De Jong. "En dat zal met vallen en opstaan gaan. We gaan nog wedstrijden verliezen, dat hoort bij de sport, maar we gaan ook heel veel winnen." De oefenmeester is positief over de instelling van de spelers. "De jongens zijn goed. Dat heb ik zelf gezien in de trainingen en ook van Jan Vreman gehoord."

Transferperikelen op de Vijverberg
De transferperiode is inmiddels ook van start gegaan, maar volgens manager voetbalzaken Peter Hofstede is er op dit moment nog niks concreet. "De nieuwe trainer wil eerst kennismaken met de selectie en dan gaan we kijken of we toevoegingen nodig hebben." Een aanvallende optie zou de 25-jarige Finse spits Roope Riski kunnen zijn. "Dat loopt wel", vertelt Hofstede over de topscorer van de Finse competitie. "Maar hij is niet de enige die we in beeld hebben. Het moet wel iets toevoegen aan het team en daar gaan we goed naar kijken."

Donderdag traint de selectie van De Graafschap weer in Doetinchem. Vervolgens spelen de Superboeren vrijdagmiddag een oefenwedstrijd tegen Heracles Almelo in Epe. Een week later hervat De Graafschap de competitie met een uitwedstrijd tegen FC Eindhoven.


Foto: REGIO8

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)