De Graafschap op scherp tegen FC Volendam

Gepubliceerd: 13-04-2017 14:04. Bijgewerkt: 13-04-2017 14:17

De Graafschap kan vrijdagavond in Volendam een grote stap zetten richting de play-offs. De koploper in de vierde periode start met dezelfde opstelling als in de gewonnen thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk.


"We hebben een kleine voorsprong en die moeten we vasthouden", vertelt verdediger Bart Straalman. Met een voorsprong van twee punten op Cambuur Leeuwarden en wedstrijden tegen Volendam, MVV (thuis) en Almere City (uit) voor de boeg in de vierde periode, lijkt de druk bij De Graafschap te liggen. "Volgens mij is er geen druk", aldus trainer Henk de Jong, die een spelersgroep ziet die op scherp staat: "De jongens hebben fantastisch getraind en de wissels hebben het oefenpartijtje gewonnen, dus die zijn ook scherp. Dat vind ik mooi."

De 20-jarige Straalman is na een lastig seizoen inmiddels voor de tweede wedstrijd op rij basisspeler. "Daar ben ik heel blij mee", aldus de Winterswijker. "Het seizoen begon kut met die blessure, maar het kan een mooi einde worden." Na de eerste van drie finales tegen FC Volendam, kan De Graafschap eventueel op de eigen Vijverberg tegen MVV al periodekampioen worden. "Het wordt een belangrijk weekje", weet De Jong. "Als we er goed doorheen komen kan je het zien als oefenweek richting de nacompetitie, maar zover zijn we nog lang niet."

Geen wijzigingen in opstelling
Tegen FC Volendam houdt trainer De Jong vast aan zijn basiself. "We startten vorige week fantastisch en dat Andrew Driver eruit moest was eigenlijk jammer." Rond de fitheid van de vleugelverdediger stonden wat vraagtekens, maar de Engelsman kan in Volendam gewoon starten. "Nathaniel Will deed het als invaller goed, maar dan heb je een rechtspoot op links, dus dat is geen reden om te wisselen."

Opstelling: Bednarek; Van Overbeek, Straalman, Van Diermen, Nieuwpoort, Driver; Klaasen, Diemers, Smeets; Van den Hurk, Parzyszek.


Foto: REGIO8

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)