De Graafschap op koers na winst tegen RKC

Gepubliceerd: 07-04-2017 22:04. Bijgewerkt: 07-04-2017 23:03

De Graafschap ligt op koers voor de winst van de vierde periode in de Jupiler League. Op de eigen Vijverberg werd concurrent RKC Waalwijk met 4-0 opzij gezet. 


Halverwege de eerste helft kwam het sterke De Graafschap op voorsprong. Anthony van de Hurk veranderde een poging van Bryan Smeets van richting en zette de 1-0 op het bord. Piotr Parzyszek maakte vervolgens, op fantastische wijze, zijn vijftigste goal in het shirt van De Graafschap. De Poolse spits poeierde eerst een volley op de lat, maar schoot de rebound hard en hoog raak: 2-0. Voor rust maakte Mark Diemers er nog 3-0 van door een vrije trap op geweldige wijze in de kruising te schieten.

In de tweede helft lag het tempo lager en verzuimde De Graafschap eigenlijk er een monsterscore van te maken. De Waalwijkers beten langzaam van zich af en creëerde met Fred Benson een kans op 3-1. De Graafschap was aan de andere kant wel effectief en schoot met Parzyszek via de paal de vierde van de avond tegen de touwen.

Door deze 4-0 overwinning en de nederlaag van NAC Breda gaat De Graafschap nu alleen aan kop in de vierde periode. Volgende week gaan de Superboeren op bezoek bij FC Volendam.

Foto: REGIO8

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)