De Graafschap onderuit bij FC Eindhoven

Gepubliceerd: 13-01-2017 22:01. Bijgewerkt: 13-01-2017 22:36

De Graafschap is er vrijdagavond niet in geslaagd om de eerste uitoverwinning van het seizoen te behalen. Op een besneeuwd veld werd tegen FC Eindhoven met 2-1 verloren.


Al na ruim tien minuten spelen keken de Superboeren tegen een 2-0 achterstand aan. FC Eindhoven ging beduidend beter om met de weers- en veldomstandigheden en kwam na acht minuten met 1-0 voor nadat Tibo Van de Velde de rebound binnen tikte. Twee minuten later bracht Rafeal Uiterloo de thuisploeg al op 2-0. Vlak voor rust kwam De Graafschap terug in de wedstrijd, nadat Piotr Parzyszek een prima voorzet van Nathaniel Will binnen kopte: 2-1.

In de tweede helft was De Graafschap de betere ploeg, creëerde het een aantal mogelijkheden, maar bleef de terechte gelijkmaker uit. Vooral invaller Alexander Bannink had de 2-2 moeten maken, maar hij faalde oog in oog met doelman Ruud Swinkels. Door dit resultaat blijft De Graafschap zestiende in de Jupiler League. Volgende week spelen de Superboeren de eerste thuiswedstrijd van 2017, dan komt FC Den Bosch naar Doetinchem.

Foto: REGIO8


Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)