De Graafschap onderuit bij FC Den Bosch

Gepubliceerd: 12-08-2016 22:08. Bijgewerkt: 12-08-2016 22:37

De Graafschap heeft zijn eerste uitwedstrijd in het nieuwe seizoen verloren van FC Den Bosch. In stadion De Vliert werd het 2-1 voor de thuisploeg.

In de beginfase van de wedstrijd had De Graafschap de controle, zonder daar echt grote kansen uit te halen. Dean Koolhof bracht De Graafschap na een kwartier op 0-1 voorsprong. De aanvaller strafte geklungel van de thuisploeg af en tikte de bal keurig voorbij doelman Kees Heemskerk. De Graafschap vergat vervolgens door te drukken en kreeg na hands van Tim Keurntjes een strafschop tegen. Romero Regales faalde niet en zette FC Den Bosch vlak voor rust op gelijke hoogte.

In de tweede helft gaf De Graafschap de grip uit handen en daarvan profiteerde de thuisploeg. Na een uur spelen schoot flankspeler Arda Havar FC Den Bosch op voorsprong: 2-1. In het resterende half uur probeerde De Graafschap het wel, maar bleef de gelijkmaker uit. Vooral Koolhof was nog dichtbij, maar zijn poging ging net voorlangs aan het doel. FC Den Bosch verzuimde in de slotfase nog verder uit te lopen.

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)