De Graafschap na rust langs Jong FC Utrecht

Gepubliceerd: 15-09-2017 22:09. Bijgewerkt: 15-09-2017 22:59

De Graafschap heeft vrijdagavond zijn eerste uitoverwinning van het seizoen geboekt. In Spakenburg wonnen de Superboeren na een energieloze eerste helft met 1-4 van Jong FC Utrecht.


De eerste helft ontbrak het aan tempo en was De Graafschap erg slordig. Daar profiteerde de Utrechtse beloften na een klein half uur van. Nick Venema strafte onoplettendheid bij de Superboeren genadeloos af en bracht de stand op 1-0. Henk de Jong greep in en haalde Kevin van Diermen, die al een gele kaart op zak had, nog voor rust naar de kant voor Myenty Abena.

Na de pauze stelde De Graafschap snel orde op zaken. De rappe Daryl van Mieghem maakte vijf minuten na de rust de gelijkmaker. Nog geen minuut later schoof Sjoerd Ars na een uitgespeelde aanval de 1-2 onder doelman Thijmen Nijhuis door. In de blessuretijd maakten Mark Diemers (1-3) en Anthony van denk Hurk (1-4) er nog een grote uitslag van.

Door deze overwinning staat De Graafschap na vijf wedstrijden op de zesde plaats in de Jupiler League. Dinsdag gaan de Doetinchemmers op bezoek bij tweededivisionist Kozakken Boys in de KNVB-Beker. Agil Etemadi zal dan onder de lat staan.

Foto: Joop Kappert

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)