De Graafschap moet winnen van Achilles'29

Gepubliceerd: 26-04-2017 14:04. Bijgewerkt: 26-04-2017 14:54

De Graafschap moet vrijdagavond winnen van Achilles ’29 om nog kans te maken op een negende of tiende plek in de Jupiler League. De Superboeren zijn afhankelijk van RKC Waalwijk, FC Emmen en FC Eindhoven, die ook voor een plek in de play-offs gaan.


“Wij moeten winnen om zo hoog mogelijk te eindigen en voor een plaats in de play-offs”, aldus trainer Henk de Jong. Spits Piotr Parzyszek houdt het geloof in het behalen van dat begeerde plekje van de ranglijst. “We hebben nog twee wedstrijden, dat moeten zes punten zijn en dan ben ik er van overtuigd dat we op die tiende plek staan.” Concurrenten RKC Waalwijk, FC Eindhoven of FC Emmen moeten punten laten liggen willen de Doetinchemmers nog kans maken op een plaats in de play-offs.

De Jong stelt in het thuisduel tegen de mannen uit Groesbeek dezelfde basiself op als tegen Almere City. Wel zal Andrew Driver terugkeren op het veld na zijn blessure, waardoor Cicek plaats zal moeten nemen op de bank. “Het zal van twee kanten een strijd worden. Het is een lastige tegenstander, een vechtmachine.” De Jong waakt voor onderschatting bij zijn spelers. “Als wij denken dat wij wedstrijd zomaar gaan winnen hoeven we niet te beginnen.”

Parzyszek vertrekt
Voor Piotr Parzyszek lijken het de laatste wedstrijden voor De Graafschap te zijn. “Ik wil niet zeggen dat clubs voor mij in de rij staan, maar ik verwacht wel dat ik deze zomer een mooie stap zal maken.”

Opstelling: Bednarek; Van Overbeek, Straalman, Van Diermen, Nieuwpoort, Driver; Klaasen, Diemers, Smeets; Van den Hurk, Parzyszek.

Foto: REGIO8

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)