De Graafschap met vertrouwen naar Jong PSV

Gepubliceerd: 19-11-2016 13:11. Bijgewerkt: 19-11-2016 13:30

Na een interlandperiode zonder wedstrijden pakt De Graafschap de draad maandag op met een uitwedstrijd tegen Jong PSV. De Superboeren hopen het vertrouwen van de 5-0 overwinning tegen Fortuna Sittard door te trekken tegen de nummer vier van de competitie.


"Voor ons is dat heerlijk", aldus aanvoerder Mark Diemers over de winst tegen de Limburgers. "Als je verloren had en twee weken moest trainen was het wel anders geweest." Vertrouwen is een toverwoord, weet ook de aanvoerder. "Dat lijntje tussen wel en geen vertrouwen is heel dun. In de tweede helft tegen Fortuna zag je het oude De Graafschap weer. Het is fijn dat dat er nog in zit en dat we dat aan de mensen kunnen laten zien. Hopelijk kunnen we tegen Jong PSV weer dat vertrouwen laten zien."

Tegen het jeugdteam van Ajax verloor De Graafschap dit seizoen met 4-2. "In grote lijnen is PSV hetzelfde als Ajax", vindt trainer Jan Vreman. "Het zijn vaardige jongens, waardoor je in de duels moet zien te komen. Dat lukte tegen Ajax niet." Aanvoerder Diemers ziet wel verschillen. "Ik denk dat Jong Ajax iets meer kwaliteit heeft. Vanuit de Ajax-school willen ze overal combineren, dat is bij PSV iets minder, maar ze durven wel te voetballen en kunnen het ons heel lastig maken."

Baby voor doelman Bednarek

Doelman Filip Bednarek en verdediger Jan Lammers ontbraken vrijdag op de training, maar trainer Vreman verwacht het duo maandagavond op te kunnen stellen. De Poolse keeper ontbrak omdat hij in het ziekenhuis was voor een echo van zijn vriendin. Voor Tolgahan Çiçek, Bryan Smeets, Anthony van den Hurk en Luis Pedro komt de wedstrijd volgens Vreman nog te vroeg: "Ze zitten er dichtbij, maar komen maandag nog niet terug." Bij Jong PSV start mogelijk Hidde Jurjus, de voormalige doelman van De Graafschap, in de basis.

Vermoedelijke opstelling: Bednarek; Nieuwpoort, Lammers, Straalman, Will; Van Overbeek, Diemers, Kaak, Driver; Koolhof, Parzyszek.

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)