De Graafschap met de schrik vrij in Almere

Gepubliceerd: 21-04-2017 22:04. Bijgewerkt: 21-04-2017 22:41

De Graafschap is vrijdagavond met de schrik vrij gekomen in Flevoland. Na een bizarre slotfase wonnen de Superboeren na een 1-0 achterstand alsnog met 1-2 bij Almere City FC.


In de eerste helft leek De Graafschap, ondanks de grote belangen, met de handrem erop te spelen en liep het daarom ontzettend moeizaam. De Doetinchemmers creëerden nauwelijks kansen, maar ook Almere City was niet in beste doen. Toch kwam de beste kans van de thuisploeg die via Yener Arica vlak voor rust de lat raakte. 

Het eerste gevaar in de tweede helft kwam van Mark Diemers, die van afstand net over het doel van doelman Chiel Kramer schoot. Almere drong daarna meer aan en kwam terecht op 1-0 voorsprong nadat Kees van Buren vrij in de zestien de bal zo over Filip Bednarek kon werken. Doelman Kramer ging daarna compleet in de fout en Daryl van Mieghem profiteerde door de 1-1 binnen te glijden. De Graafschap leek daarna eindelijk wakker en sleepte het er met veel geluk een overwinning uit. In de slotminuut schoot Anthony van den Hurk de 1-2 tegen de touwen. 

Door deze overwinning leeft De Graafschap nog in de strijd om deelname aan de nacompetitie. De Superboeren moeten daarvoor, met nog twee wedstrijden te gaan, van de twaalfde naar de tiende plaats stijgen. Het verschil met nummer tien FC Eindhoven is drie punten. 

Foto: Joop Kappert

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)