De Graafschap met aanwinst naar Utrecht

Gepubliceerd: 27-01-2017 17:01. Bijgewerkt: 27-01-2017 17:38

Met drie nieuwe gezichten op het trainingsveld bereidt De Graafschap zich dit weekend voor op het uitduel tegen Jong FC Utrecht. Hoewel de eerste aanwinsten al binnen zijn, blijven de Superboeren zoeken naar ervaring.


"Volgens mij staan we zeventiende, dan lijkt het me wel dat er wat moet gebeuren", weet ook trainer Henk de Jong. Deze week kwamen zowel Robert Klaasen als Daryl van Mieghem op huurbasis over, daarnaast is de Zweed Linus Malmborg op proef. "De groep was het daar honderd procent mee eens, want zo doorgaan is de bedoeling niet." Klaasen verkoos De Graafschap boven andere Jupiler League-clubs: "Er sprak veel vertrouwen uit", vertelt Klaasen over de gesprekken met zijn nieuwe club. "Dan weet je dat je die stap moet maken."

Met de tijdelijke komst van Klaasen en Van Mieghem is De Graafschap nog niet klaar met winkelen. "Er zit nog wel wat in het vat", vertelt De Jong, zonder iets te willen prijsgeven. De Friese oefenmeester heeft zijn hoop gevestigd op een ervaren centrale verdediger. "Er zijn goede gesprekken gaande", aldus de trainer. "Maar ook die jongen uit Zweden (Malmborg red.) laat dingen zien. Dat lijkt heel positief." 

Klaasen is maandagavond al inzetbaar voor de Superboeren in de wedstrijd tegen Jong FC Utrecht. Van Mieghem is niet op tijd speelgerechtigd voor de wedstrijd in de Domstad.

Foto: REGIO8

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)