De Graafschap met aanvoerder tegen Telstar

Gepubliceerd: 16-02-2017 16:02. Bijgewerkt: 16-02-2017 16:29

Aanvoerder Bryan Smeets keert vrijdagavond terug in de basisopstelling van De Graafschap. De Superboeren hopen tegen middenmoter Telstar de tweede overwinning van 2017 te boeken.


"Met zijn genialiteit achter de spitsen, als je dat eruit kan krijgen, dat kan voor ons heel bepalend zijn", aldus trainer Henk De Jong over zijn aanvoerder. Na twee wedstrijden keert de noeste middenvelder weer terug in de basis als nummer 10 achter de spitsen. "Ik heb er heel veel zin in", aldus Smeets. "Natuurlijk was ik teleurgesteld dat ik er niet in stond, maar ik heb het goed opgepakt. Misschien kijk ik een beetje serieus, maar ik heb er heel veel zin in en ik hoop dat ik belangrijk kan zijn."

"Een onberekenbare ploeg die niet komt voor de schoonheidsprijs", zo schetst De Jong de tegenstander van vrijdagavond. "Die gaan ook voor de punten, en als je dat toelaat dan kunnen ze goed voetballen." Telstar staat momenteel op de vijftiende plek met acht punten meer dan De Graafschap. "Wij moeten er druk op krijgen en de overhand krijgen", aldus De Jong, die dat poogt te doen met vijf verdedigers. "Dat hoeft niet negatief te zijn. Daar kan je op allerlei manieren mee spelen en dat gaan we proberen."

Concurrentiestrijd bij de Superboeren
De keuze voor een opstelling met vijf verdedigers betekent dat het bij De Graafschap dringen is op het middenveld en in de voorhoede. "Dat geldt eigenlijk voor alle plekken", ziet ook De Jong. "Als je met vijf verdedigers speelt staan de buitenspelers aan de zijkant." Zo is er geen basisplaats weggelegd voor Elvio van Overbeek en Daryl van Mieghem. "We hebben hier nu voor gekozen", aldus De Jong. "We willen even de zekerheid erop hebben, dan houdt het voor sommige posities in dat je moet knokken om erin te komen."

Opstelling:
Bednarek; Will, Nieuwpoort, Lammers, Van Diermen, Cicek; Diemers, Klaasen, Smeets; Van den Hurk, Parzyszek.

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)