De Graafschap leeft in strijd om play-offs

Gepubliceerd: 17-04-2017 17:04. Bijgewerkt: 17-04-2017 17:19

De Graafschap heeft zichzelf in leven gehouden in de strijd om de nacompetitie te bereiken. In Doetinchem waren de Superboeren maandag met 2-0 te sterk voor MVV Maastricht. 


De Graafschap begon beter dan de Limburgers en dat resulteerde na acht minuten ook in een voorsprong. Aanvoerder Bryan Smeets hield het overzicht en gaf aan bij Piotr Parzyszek, die oog in oog met Bo Geens niet faalde en tussen de benen van de doelman de 1-0 binnen schoot. Na die voorsprong verzuimde De Graafschap de score te vergroten en kabbelde de wedstrijd zich eigenlijk voort. MVV kwam bijna op gelijke hoogte, ware het niet dat Thomas Verheijdt over kopte.

Na rust was het duel niet anders en speelde de wedstrijd zich voornamelijk op het middenveld af. MVV ging voor de gelijkmaker en kreeg drie opgelegde kansen om die ook te maken. Invaller Luis Pedro raakte de vuisten van doelman Filip Bednarek, die de Doetinchemmers op de been hield. Aan de andere kant profiteerde De Graafschap van de ruimte en maakte invaller Daryl van Mieghem fraai de definitieve 2-0.

Door deze overwinning blijft alles open in de Jupiler League. De Graafschap kan de vierde periodetitel nog pakken door vrijdag te winnen bij Almere City, maar moet dan wel hopen op puntverlies van Cambuur Leeuwarden.

Foto: REGIO8

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)