De Graafschap laat zich kisten bij Telstar

Gepubliceerd: 09-09-2016 22:09. Bijgewerkt: 10-09-2016 4:46

De Graafschap heeft een pijnlijke nederlaag moeten incasseren in Velsen-Zuid. Op bezoek bij Telstar gingen de Superboeren in een zogenaamde cultclash na een 0-1 voorsprong met 2-1 onderuit.

De Graafschap had in de eerste helft het overwicht, maar vergat dit uit te drukken in echte kansen. Anthony van den Hurk en Lion Kaak schoten over het doel van keeper Wesley Zonneveld, aan de andere kant kopte Guyon Philips op de lat. De Graafschap kwam na een goede voorzet van Nathaniel Will wel op voorsprong. Piotr Parzyszek kopte na 34 minuten op fraaie wijze de 0-1 tegen de touwen.

Na de rust, waarin culttrainer Simon Kistemaker op het veld handtekeningen uitdeelde, deed De Graafschap weinig met het veldoverwicht en werd Telstar gevaarlijker. Vleugelaanvaller Oussama Zamouri bracht de stand op gelijke hoogte met een afstandsschot na een afgeslagen corner. Stefano Lillipaly maakte de zorgen voor de Superboeren nog iets groter door op fraaie wijze de ploeg uit Noord-Holland op een 2-1 voorsprong te zetten. Ondanks aandringen wist De Graafschap niet meer te scoren.

Van de zes wedstrijden dit seizoen, verloor De Graafschap er tot nu toe drie. Door deze blamage zakken De Superboeren af naar de twaalfde plaats in de Jupiler League. Volgende week komt FC Emmen naar Doetinchem.

Foto: REGIO8

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)