De Graafschap krijgt uitstel van de KNVB

Gepubliceerd: 02-09-2016 13:09. Bijgewerkt: 02-09-2016 13:12

De Graafschap weet nog niet of het in beroep gaat tegen het schikkingsvoorstel van de KNVB naar aanleiding van het thuisduel tegen Go Ahead Eagles. De Superboeren hebben een week uitstel gekregen van de landelijke voetbalbond.

De Graafschap had aanvankelijk voor maandag moeten laten weten of het in beroep zou gaan tegen de uitspraak. Nu is die deadline verplaatst naar maandag 12 september. "We hebben even wat meer tijd om het op ons in te laten werken", laat commercieel directeur Martine Zuil weten. De club twijfelt of het schikkingsvoorstel van de KNVB wordt geaccepteerd. "De vraag is of in beroep gaan verstandig is. De ervaring leert dat de straf ook nog weleens zwaarder kan uitvallen."

Met name de wedstrijd zonder publiek steekt op de Vijverberg. In de ogen van Zuil worden daarmee de verkeerde mensen gestraft. "Mensen die zich misdragen hebben rondom die wedstrijd, hebben een stadionverbod", zo laat de directeur weten. "Die tref je hier niet mee. Je treft de spelers en de goedwillende supporters en dat steekt ons."

Boete verhalen op de daders
Naast de wedstrijd zonder publiek moet de Doetinchemse voetbalclub volgens het schikkingsvoorstel een boete van 17.500 euro betalen. De club gaat proberen dat bedrag te verhalen op de raddraaiers. "Wat mij betreft gaan we proberen iedereen die ge√Įdentificeerd is aansprakelijk te stellen", aldus Zuil, die daar nog wel een kanttekening bij zet. "Van een kale kip valt vaak niet te plukken, maar we moeten het in ieder geval proberen."
Foto: REGIO8

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)