De Graafschap klimt naar veilige Categorie 2

Gepubliceerd: 20-04-2017 14:04. Bijgewerkt: 20-04-2017 15:00

De Graafschap is door de KNVB ingedeeld in Categorie 2 van het licentiesysteem. Dat houdt in dat de Doetinchemse club de financiële huishouding de afgelopen periode flink heeft verbeterd.

‘’Een club heeft ruim twee jaar de tijd om uit Categorie 1 te komen, maar dat is De Graafschap dus al in één jaar gelukt. De transfers van Hidde Jurjus en Vincent Vermeij hebben dit proces versneld, maar ook de onvoorwaardelijke steun van supporters en sponsoren heeft hieraan een grote bijdrage geleverd’’, aldus de club in een verklaring. ‘’En niet in de laatste plaats de financiers waarop de club in moeilijke tijden steeds weer op terug kan vallen.’’

De Superboeren zaten in Categorie 1 en werkten sinds het voorjaar van 2016 aan financieel herstel. Toch wil de promotie niet zeggen dat de club financieel gezond is op de lange termijn. Voor De Graafschap is een langdurig verblijf in de Jupiler League namelijk niet vol te houden. De club waarschuwt dan ook voor de mogelijkheid dat men volgend seizoen weer terug kan keren naar Categorie 1.

Foto: REGIO8

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)