De Graafschap jaagt op plek in de play-offs

Gepubliceerd: 20-04-2017 15:04. Bijgewerkt: 20-04-2017 16:03

De selectie van De Graafschap werkt met enthousiasme toe naar de ontknoping van de competitie in de Jupiler League. Vrijdagavond kunnen de Superboeren op bezoek bij Almere City FC de vierde periodetitel in de wacht slepen.


"Ik merk het ook aan de jongens op trainingen, aan de schwung die erin zit", vertelt trainer Henk de Jong over het enthousiasme in de groep. "Ik heb er zin an, en de boys ook, dus laat maar komen." De Graafschap moet in de komende drie wedstrijden proberen alsnog een plek in play-offs te bemachtigen. Bij een misstap van Cambuur Leeuwarden tegen RKC Waalwijk kan dat vrijdagavond al gebeuren in de vorm van een periodetitel: "We weten wel wat er op het spel staat", aldus aanvoerder Bryan Smeets.

De Graafschap treft met Almere een ploeg die al geplaatst is voor de nacompetitie. "Het is een uitstekend team", ziet ook trainer De Jong. "Maar daar liggen misschien ook wel onze kansen." Een belangrijke rol op het middenveld tegen Almere is weggelegd voor de opgebloeide Smeets. De vraag is echter of hij zijn assists en goals volgend seizoen nog levert bij de Superboeren, daar hij aast op een eredivisieclub: "Ik ben nog niet in gesprek met De Graafschap. De mensen weten waar ik graag naartoe wil en wat mijn ambities zijn."

Driver wordt gemist op de flank
De Graafschap kan in het duel tegen Almere geen beroep doen op flankverdediger Andrew Driver. Zijn plek linksachter wordt overgenomen door Tolgahan Cicek: "Hij moet iets meer brutaliteit krijgen, dan kan hij daar prima spelen. Neemt niet weg dat Driver natuurlijk een wapen is." Naast de basisplek voor Cicek keert Robert Klaasen terug in de basisopstelling. Hij is weer fit na een blessure en start op de positie van Lion Kaak.

Opstelling:
Bednarek; Van Overbeek, Straalman, Van Diermen, Nieuwpoort, Cicek; Klaasen, Diemers, Smeets; Van den Hurk, Parzyszek.

Foto: REGIO8

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)