De Graafschap is klaar voor Jong FC Utrecht

Gepubliceerd: 18-08-2016 15:08. Bijgewerkt: 18-08-2016 16:47

De Graafschap probeert de zure smaak van de nederlaag tegen FC Den Bosch weg te spoelen met de tweede thuisoverwinning van het seizoen. Vrijdagavond trappen de Superboeren om acht uur af tegen Jong FC Utrecht op de Vijverberg.

"Ze hebben wel een goede spelopvatting. Ze willen druk zetten en ze willen lekker voetballen", aldus middenvelder Mark Diemers over de beloftes. "Daar is denk ik niks mis mee. Wij moeten zorgen dat we ons daar tegen wapenen." Vorig jaar speelde De Graafschap nog tegen het eerste van Utrecht, nu tegen de jeugd. Toch wil trainer Jan Vreman dezelfde intensiteit van zijn spelers. "Als sporter maakt het niet uit welke tegenstander je hebt vind ik. Je moet dezelfde instelling tonen, elke wedstrijd weer. De tegenstander is dan niet belangrijk, je moet uit gaan van jezelf."

De Superboeren willen aantonen dat de wedstrijd tegen Den Bosch achter hun ligt en dat ze het vizier weer scherp hebben. Diemers: "We gaan zoals altijd thuis volle bak vanaf het begin proberen druk te zetten. En proberen snel een goal te scoren." De man die voor die goals moet zorgen is spits Piotr Parzyszek. Toch is de club op zoek naar een nieuwe spits, maar daar ligt Parzyszek niet wakker van. "Doet me totaal niks. We hebben alleen maar beloften op de bank, dus ik denk dat het duidelijk is dat er iets bij moet komen. Als die nieuwe spits er komt kan ik net zo goed met hem samenspelen, dat maakt me niks uit."

Opstelling: Bednarek; Will, Nieuwpoort, Lammers, Keurntjes; Bannink, Diemers, Kaak, Driver; Koolhof, Parzyszek.

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)