De Graafschap houdt vertrouwen in de staf

Gepubliceerd: 29-10-2016 14:10.

De Graafschap houdt voorlopig vertrouwen in trainer Jan Vreman en zijn staf. De slechte resultaten zijn geen reden om per direct in te grijpen, maar een goed resultaat is van groot belang voor de Superboeren.

"Als het niet omkeert, dan gaat er vanzelf een probleem ontstaan", weet ook manager voetbalzaken Peter Hofstede van de Doetinchemse voetbalclub, maar op dit moment houdt hij vertrouwen. "Als we elke week de resultaten bekijken, is dat korte termijn-politiek. We kijken naar het proces. Is er vertrouwen van de staf in de spelers en andersom?", vraagt Hofstede zich hardop af. "Dat is er volgens mij nog, dat zag je ook vrijdagavond, maar het lijkt alsof er weinig zelfvertrouwen is. Wij hopen echt dat dat snel terugkomt, want we hebben wel aardig wat kwaliteiten."

Hofstede vindt het realistisch om met de huidige selectie in de top vijf mee te spelen. De Graafschap staat momenteel op de zestiende plaats. "Ik snap dat de supporters denken dat we op een plek staan die De Graafschap-onwaardig is. Daar geef ik ze ook helemaal gelijk in, maar wat mij betreft is de beste optie dat Vreman het omdraait", aldus Hofstede, die wijst op de goede prestaties van de Kottense trainer van de afgelopen jaren: "Dan vind ik dat het niet zo moet zijn dat je hem heel snel moet afrekenen op een mindere periode."

Foto: REGIO8

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)