De Graafschap gelooft in ‘wonder van Oss’

Gepubliceerd: 04-05-2017 15:05. Bijgewerkt: 04-05-2017 16:10

De Graafschap blijft hopen op deelname aan de nacompetitie. De Superboeren spelen de laatste wedstrijd van de competitie vrijdagavond tegen FC Oss en zijn afhankelijk van andere resultaten om deel te kunnen nemen aan de play-offs.


"De wonderen zijn de wereld nog niet uit, zeggen ze toch?", aldus Robert Klaasen. De Graafschap is afhankelijk van de resultaten van RKC Waalwijk (MVV-uit) en FC Eindhoven (Helmond Sport-thuis) voor het behalen van de tiende plaats en de daarbij behorende plek in de nacompetitie. "Wij moeten gewoon winnen en dan zien we later op teletekst wat de andere standen zijn", aldus de middenvelder die in de winter op huurbasis overkwam van Sparta. "Wie weet zit er nog wat moois is."

Trainer Henk de Jong vertrouwt op de sportiviteit van Helmond en MVV in hun duels tegen de concurrenten van De Graafschap. "Er komt een echt gevecht, maar het allerbelangrijkste is dat we zelf winnen", aldus de Friese oefenmeester. Klaasen sluit zich daarbij aan: "Iedereen weet dat dit de laatste kans is. Ook om het seizoen goed af te sluiten als groep." De Jong trekt ten strijde met hetzelfde elftal als in het gelijkspel tegen Achilles. "Gedurende de wedstrijd kunnen we daar altijd nog iets in doen."

Klaasen ook komend seizoen Superboer
Middenvelder Klaasen verlengde deze week tot tevredenheid van De Jong zijn contract. "Een jonge jongen die nog verder kan groeien", aldus de trainer. "Hij moet brutaler worden, zich wat meer laten gelden, maar hij vindt het prachtig om hier te voetballen." Klaasen is blij met zijn overstap. "Mede door de trainer heb ik bijgetekend", aldus de 23-jarige Amsterdammer. "Het zou mooi zijn als een groot deel van deze groep behouden kan blijven, maar daar ga ik niet over. Hopelijk staat er volgend jaar weer een sterke groep."

Opstelling:
Bednarek; Van Overbeek, Straalman, Van Diermen, Nieuwpoort, Driver; Klaasen, Diemers, Smeets; Van den Hurk, Parzyszek.

Foto: REGIO8

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)