De Graafschap gelijk achter gesloten deuren

Gepubliceerd: 23-03-2017 16:03. Bijgewerkt: 23-03-2017 18:57

De Graafschap heeft donderdag een geheim oefenduel met NEC afgewerkt. Op De Vijverberg speelden de Superboeren met 1-1 gelijk tegen de eredivisionist uit Nijmegen.


Het oefenduel werd afgewerkt omdat er dit weekend geen competitievoetbal is door de interlandperiode. Graafschap-trainer Henk de Jong voerde een aantal wijzigingen door in zijn oorspronkelijke basis, zo startten onder meer Elvio van Overbeek en Daryl van Mieghem in de basis. Van Mieghem zette De Graafschap na een kwartier op 1-0 voorsprong. De aanvaller schoot een strafschop hoog langs doelman Joris Delle.

In de tweede helft drukten de Nijmegenaren, die bijna met een geheel nieuw elftal speelden, meer aan. Arnaut Groeneveld had de gelijkmaker kunnen maken, maar faalde oog in oog met invaller-doelman Jasper Heusinkveld. In de slotfase knikte Awoniyi Taiwo de terechte gelijkmaker (1-1) tegen de touwen en miste diezelfde spits nog een enorme kans op 1-2.

Volgende week hervat De Graafschap de race naar de vierde periode in de Jupiler League. Dan komt Jong PSV op bezoek in Doetinchem. 


De Graafschap eerste helft: Bednarek; Van Overbeek, Straalman, Van Diermen, Nieuwpoort, Driver; Kaak, Klaasen, El Jebli; Van Mieghem en Koolhof.

De Graafschap tweede helft: Heusinkveld; Van Overbeek, Straalman (65. Will), Van Diermen, Cicek, Keurntjes; Kaak, Klaasen (70. Parzyszek), El Jebli (60. Diemers); Van Mieghem en Koolhof (60. Van den Hurk).

Foto: REGIO8

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)