De Graafschap geeft koppositie uit handen

Gepubliceerd: 14-04-2017 22:04. Bijgewerkt: 15-04-2017 10:25

De Graafschap heeft de koppositie in de vierde periode uit handen gegeven. Door een 2-2 gelijkspel bij FC Volendam heeft Cambuur Leeuwarden nu de beste papieren. 


In het foutenfestival in Volendam kwam De Graafschap op achterstand na een terugspeelbal van Robert Klaasen. Enzo Stroo kon de bal onderscheppen en omspeelde doelman Filip Bednarek: 1-0. Niet alleen De Graafschap was enorm slordig, ook de thuisploeg grossierde in fouten. Bart Straalman kreeg uit het niets de bal voor zijn voeten in de zestien en schoot de gelijkmaker binnen. Voor rust kwam De Graafschap door een strafschop van Piotr Parzyszek op voorsprong.

Na rust duurde het lang voordat de wedstrijd op gang kwam. Parzyszek schoot in de handen van Verhulst, maar dat was ook het enige wapenfeit van de Doetinchemmers in de tweede helft. Stroo schoot uit het niets na 75 minuten fraai de 2-2 tegen de touwen en bracht Volendam weer naast De Graafschap. Kevin van Diermen kopte in de slotfase nog bijna in eigen doel, maar Bednarek keerde dat slippertje.

Door dit gelijkspel heeft De Graafschap met nog twee wedstrijden te spelen de periodewinst niet meer in eigen hand. Cambuur heeft een beter doelsaldo dan de Superboeren.

Foto: REGIO8

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)