De Graafschap eindigt seizoen in mineur

Gepubliceerd: 05-05-2017 22:05. Bijgewerkt: 05-05-2017 22:58

De Graafschap is er niet in geslaagd om 'het wonder van Oss' waar te maken. De Superboeren verloren met 2-1 en daarmee eindigt het seizoen in mineur en zonder plaatsing voor de play-offs. 


De Graafschap had een wonder nodig om nog mee te doen aan de nacompetitie. RKC Waalwijk moest dan verliezen bij MVV Maastricht en FC Eindhoven punten verspelen tegen Helmond Sport. De Doetichemmers moesten dan eerst zelf winnen, maar kwamen halverwege de eerste helft op achterstand door een prachtige vrije trap van Istvan Bakx. Zelf waren de Superboeren de eerste helft te slordig en nauwelijks gevaarlijk.

In de tweede helft veranderde dat en kwam De Graafschap goed uit de startblokken. Anthony van den Hurk schoot kruislings raak en bracht de stand direct na rust op 1-1. De Graafschap leefde even op, was erg gevaarlijk met onder meer Piotr Parzyszek die oog in oog met doelman Jordy Deckers faalde, maar kreeg het niet voor elkaar om de tweede te maken. FC Oss deed dat in de counter wel en besliste de wedstrijd een klein kwartier voor tijd toen Justin Mathieu de 2-1 maakte.

Door deze nederlaag is het seizoen van De Graafschap ten einde en eindigen de Doetichemmers als twaalfde in de Jupiler League. Daarmee doet De Graafschap als eerstedivisionst voor het eerst sinds 27 jaar niet mee aan de nacompetitie.

Foto: Joop Kappert

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)