De Graafschap boekt eerste uitoverwinning

Gepubliceerd: 24-02-2017 22:02. Bijgewerkt: 25-02-2017 14:46

De Graafschap heeft vrijdagavond zijn eerste uitoverwinning van dit seizoen geboekt. Aan de Krommedijk in Dordrecht wonnen de Superboeren met 0-3.


Al binnen vijf minuten had De Graafschap op voorsprong kunnen staan. Mark Diemers schoot een voorzet van Andrew Driver hoog over. De Graafschap had in het vervolg van de eerste helft de controle over de wedstrijd en was met afstandsschoten van Kevin van Diermen en en Tim Linthorst dicht bij de openingstreffer. Diemers trof voor rust nog de paal.

Na de rust was de oud-aanvoerder van De Graafschap wel trefzeker. Uit een fraaie vrije trap schoot hij de 0-1 tegen de touwen. Ook de tweede Doetinchemse treffer kwam van Diemers, die na een prima aanval de bal onder doelman Tim Coremans doorschoof: 0-2. Na de rode kaart van Dordrecht-middenvelder Joey Godee was het helemaal gedaan, zeker toen Piotr Parzyszek de 0-3 maakte.

Door deze uitoverwinning neemt De Graafschap afstand van de onderste ploegen in de Jupiler League, al staan de Doetinchemmers nog op de zeventiende plaats. Volgende week komt NAC Breda naar De Vijverberg bij de start van de vierde periode.

Foto: REGIO8

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)