De Graafschap blijft zonder uitoverwinning

Gepubliceerd: 10-02-2017 22:02. Bijgewerkt: 10-02-2017 22:49

De Graafschap is er vrijdagavond in Emmen niet in geslaagd om zijn eerste uitoverwinning van het seizoen te boeken. Het was de vijfde nederlaag in zes wedstrijden onder trainer Henk de Jong.

In de redelijke eerste helft was De Graafschap een aantal keer dreigend. Sven Nieuwpoort zag zijn inzet van de lijn gehaald worden, terwijl Elvio van Overbeek het geluk miste en zijn inzet voorlangs zag gaan. FC Emmen kreeg enkele kleine momenten maar wist het doelman Filip Bednarek niet gevaarlijk te maken. In de tweede helft gebeurde dat wel. Een vrije trap van invaller Youri Loen vloog pardoes achter doelman Bednarek, die in de korte hoek mis zat: 1-0.

Daarna was De Graafschap het even kwijt en duurde het tot het laatste kwartier voor het eerste Doetinchemse gevaar. Aan de andere kant besliste FC Emmen vervolgens de wedstrijd, nadat Jan Lammers omver werd gelopen en Graafschap-huurling Alexander Bannink oud-superboer Cas Peters wist te vinden. Peters faalde niet en bracht de stand op 2-0. In de slotfase verzuimde de Drentenaren zelfs 3-0 te maken.

Door deze nederlaag blijft De Graafschap onderaan bungelen in de Jupiler League en komen de Superboeren nog niet weg van de achttiende plek. Volgende week komt Telstar naar De Vijverberg.

Foto: REGIO8

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)