De Graafschap aan vooravond nieuw seizoen

Gepubliceerd: 17-08-2017 11:08. Bijgewerkt: 17-08-2017 12:00

De Graafschap start maandagavond tegen Jong PSV aan een nieuw seizoen in de Jupiler League. Het optimisme lijkt na een lastig seizoen voor de Superboeren te zijn teruggekeerd op Vijverberg.


"Ik merk overal dat mensen toch wel hoge verwachtingen hebben", vertelt Erik Hagelstein, supporter van De Graafschap en schrijver van De Terugkeer van de Boerenbruiloft. "Er is veel rust in de club, de selectie is eigenlijk al weken rond, maar het moet op het veld gebeuren." De Gelderlander-journalist Raymond Willemsen volgde de club in de voorbereiding op de voet: "Ze hebben best een leuk elftal en ze kunnen af en toe heel frivool voetballen", vindt Willemsen. "Maar ze zijn ook heel kwetsbaar. Ze geven best veel kansen weg, dat is nog wel iets waar aan gewerkt moet worden."

Waar voorzitter Martin Mos uitgaat van een plek in de top-drie, spreekt Hans Boesberg al van een promotie: "Ik kan niet anders zeggen dan dat we promoveren", aldus de voorzitter van de supportersvereniging Superboeren. "Iedere speler begint erover, laten we dat dan maar lekker doen." Trainer Henk de Jong tempert voorzichtig de verwachtingen. "Dat druk ik wel een beetje de kop in", aldus de Friese oefenmeester. "Eerst maar eens even starten, eerst maar eens punten pakken."

Foto: REGIO8

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)