De Gier wil naar schaats- en skeelertop

Gepubliceerd: 11-01-2017 10:01. Bijgewerkt: 11-01-2017 10:45

De Laag Keppelse Casper de Gier wil groeien naar zowel de schaats- als de skeelertop. Door goede prestaties in de kwalificatiewedstrijden neer te zetten mocht de atleet zich in Thialf meten met de Nederlandse schaatstop op het NK Massastart.


"Een vol Thialf, hartstikke mooi", blikt de jonge atleet terug. Hij werd uiteindelijk achtste op het NK. Een resultaat én ervaring die hij zeer positief opvat. "Ik ben heel tevreden met zo'n debuut. Het was echt super lachen. Ik heb echt genoten." De jonge De Gier put vooral veel kracht uit het feit dat hij de strijd goed aan kon gaan met de senioren schaatsers. "Dat doet heel veel met je. Ik ben nu een jaartje bezig na een blessure. De stijgende lijn zit er in. Voor de toekomst is dat veelbelovend natuurlijk."

Ondanks een veelbelovend schaatsdebuut ziet De Gier het skeeleren nog steeds als grootste prioriteit. "Het is wat onbekender in Nederland, maar via het skeeleren ben ik zo goed geworden in het schaatsen. Die wisselwerking tussen de twee sporten blijf ik onderhouden. Dat gaat nu hartstikke goed." Op die manier wil de Achterhoekse atleet een uithangbord worden voor beide sporten. "De stappen die ik nu maak in het schaatsen, wat een beetje bekendheid oplevert, hoop ik ook in het skeeleren te maken. Ik hoop dat dat ook populair wordt en dat mijn prestaties daar ook groeien. Om zo naar EK's en WK's te groeien bij de senioren."

Foto: REGIO8

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)