De Ank wil leden trekken met accommodatie

Gepubliceerd: 29-10-2016 16:10. Bijgewerkt: 29-10-2016 16:46

Watersportvereniging De Ank uit Doetinchem wil met de nieuw gerealiseerde loods nieuwe leden trekken. Zaterdagmiddag kon tijdens de open dag kennis worden gemaakt met de nieuwe accommodatie van de roeitak van de vereniging.


"Eerder moest je drie boten uit het rek trekken om bij de boot te komen die je wilde hebben", zo schetst Bas Geijs, lid van de roeicommissie van watersportvereniging De Ank, de oude situatie. "Nu ligt alles mooi in de rekken. Dat is beter voor je rug en ook voor het materiaal." Dankzij de nieuwe loods was er ruimte voor de aanschaf van drie nieuwe boten. Deze werden zaterdag gedoopt met water uit de Oude IJssel. "Champagne gebruik je voor de grote schepen", aldus Ilse Paulis. De regerend Olympisch kampioene in de lichtgewicht dubbel twee mocht de doop verrichten. "Bij roeien is het traditie om dat te doen met het water waarop je roeit."

Met de nieuwe boten en de nieuwe loods hoopt De Ank nieuwe leden naar de vereniging te trekken. "Wij hebben nu ongeveer 65 leden", schat penningmeester Pieter van Vemde. "We willen groeien naar boven de honderd. Om financieel goed te draaien hebben we dat ook nodig, maar we denken dat dat makkelijk moet kunnen met de voorzieningen die we nu hebben."
Foto: REGIO8

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)