Criminaliteit daalt gestaag in de Achterhoek

Gepubliceerd: 28-12-2017 15:12. Bijgewerkt: 28-12-2017 15:48

De criminaliteit daalt dit jaar opnieuw in de Achterhoek. Ondanks enkele grote incidenten merkt de politie dat het aantal misdrijven dit jaar weer flink is afgenomen ten opzichte van vorig jaar.


"Incidenten blijven hangen, maar dat geeft niet altijd het juiste beeld weer", aldus teamchef Viola Mistrate Haarhuis. "Als ik kijk naar de afgelopen vijf jaar wat er in de Achterhoek West is gebeurd en wat er geregistreerd is als criminaliteit, dan is dat echt aan het dalen." Met die incidenten doelt Mistrate Haarhuis onder meer op de plofkraken en de ontmanteling van drugsruimtes. Volgens de teamchef is de objectieve veiligheid in de Achterhoek er echter op vooruit gegaan. "We zitten hier in een gebied wat relatief weinig misdrijven kent. Ik hoop dat we dit jaar in de Achterhoek West weer uitkomen op een kleine tien procent daling ten opzichte van vorig jaar."

Om die veiligheid ook volgend jaar en komende jaar te verbeteren blijft de politie en politiek inzetten op de strijd tegen criminaliteit. "ieder proces brengt vaak weer nieuwe informatie of fenomenen met zich mee", aldus Mistrate Haarhuis. "Bijvoorbeeld kraaienpoten die gestrooid worden, daar hou je niet dagelijks rekening mee. Maar als het eens gebeurd, ben je de volgende keer weer wat scherper. We zijn dagelijks aan het leren." Gedeputeerde Jan Jacob van Dijk legt daarbij ook de samenleving een belangrijke taak op. "We moeten zelf er voor zorgen dat in ieder geval de criminelen het niet in hun hoofd nemen om hier naartoe te komen omdat ze denken dat het luilekkerland is", stelt de gedeputeerde. "We zetten allemaal ons beste beentje voor om dat beeld goed neer te zetten."

Foto: REGIO8


Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)