Brazilianen voelen zich thuis in gastgezin

Gepubliceerd: 27-05-2017 14:05. Bijgewerkt: 27-05-2017 14:38

De spelers van Atlético Mineiro verblijven tijdens het Terborg Toernooi bij gastgezinnen. De Brazilianen voelen zich helemaal thuis in Terborg, al helemaal wanneer er oer-Hollandse producten op tafel komen.


"De gastgezinnen zijn al snel ingezet toen er spelers van buiten de EU naar Terborg kwamen", zegt de in Terborg woonachtige gastouder Antonio Pegas. "Voor het zeventiende jaar hebben we al Brazilianen. We hadden vorig jaar de reservekeeper en dit jaar de hoofdkeeper in huis." De nieuwe eerste keeper van het team van Atletico Mineiro is Thiago Henrique Fernandes Valle. Hij is erg enthousiast over zijn gastouder: "Hij is een vader voor ons en voorziet ons in alles", zegt Valle. "Dit is een geweldige ervaring voor mijn leven."

Vooral de oer-Hollandse producten gaat er wel in bij de Brazilianen. "We hebben een keer vanille vla met hagelslag op tafel gezet", zegt Pegas. "Het is nu bekend in heel Brazilië." Doelman Valle is groot fan van het Nederlandse toetje: "Ik vind dat heel lekker", lacht de Braziliaan. "Ik eet het wel twee of drie keer per dag." 


Foto: REGIO8

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)