Boek Kistemaker gepresenteerd op Vijverberg

Gepubliceerd: 08-09-2016 13:09. Bijgewerkt: 08-09-2016 13:23

De Vijverberg stond woensdagavond in het teken van het boek over oud-trainer Simon Kistemaker. De Kist, de laatste culttrainer van Nederland vertelt het verhaal van misschien wel de laatste culttrainer van Nederland.


"Hij heeft hier iets losgemaakt wat uniek is", vindt schrijver Youri van den Bussen van De Kist. In een bomvolle businessruimte van stadion de Vijverberg in Doetinchem werd het boek gepresenteerd. "Ik heb dat de afgelopen anderhalf jaar ontdekt door mensen te spreken en de sfeer te proeven. Hij is hier natuurlijk ongeslagen kampioen geworden, maar hij is daarna gedegradeerd. Het mooie vind ik dat de mensen ook dat jaar als heel bijzonder hebben ervaren. Elke thuiswedstrijd was een feest."

"Hij speelt voor het publiek", vindt supporter en voormalig Normaal-frontman Bennie Jolink. "Hij juinde het publiek op. Dat is precies hetzelfde als ik bij Normaal deed." Jolink kreeg net als Hans Kraaij jr. het eerste exemplaar van het boek overhandigd. "Ja is ja, nee is nee en voetbal is het allerbelangrijkst in het hele leven", zo omschrijft Kraaij jr. de voormalige culttrainer. De huidige trainer van FC Lienden probeert in zijn werk facetten van het trainerschap van Kistemaker mee te nemen: "Gewoon zeggen wat je denkt. Met je spelers over voetbal praten, maar ook een keer over neuken."

Foto: REGIO8

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)