BMX’er Van der Valk naar het EK in Bordeaux

Gepubliceerd: 07-07-2017 11:07. Bijgewerkt: 07-07-2017 11:35

Pas twee weken is BMX’er Monique van der Valk weer aan het trainen, nadat ze geblesseerd raakte aan haar schouder. Toch vliegt de 15-jarige topsporter uit Neede volgende week al naar Bordeaux voor het EK.


“Ik ben goed hersteld naar mijn blessure”, zegt Monique van der Valk. “Toen ik last had van mijn blessure heb ik wel getraind met wat ik kon.” De Achterhoekse heeft een drukke zomer voor de boeg met het EK in Frankrijk en het WK in de Verenigde Staten. “De voorbereiding liep best goed. Ik verwachtte dat het moeizaam ging, maar ik kon het snel weer oppakken.”

Waar Van der Valk tijdens het NK nog niet wist te overtuigen heeft ze haar doel voor het EK al gesteld. “Finale natuurlijk, altijd”, zegt Van der Valk. “Maar ik stel eigenlijk nooit verwachtingen, want dan kan ik teleurgesteld raken en dat wil ik liever niet. Ik ga mijn uiterste best doen en we zien wel wat het wordt.” Wanneer Monique terugkomt in Nederland heeft ze één dag om zich voor te bereiden, want daarna vliegt ze naar Rock Hill in South Carolina.

Foto: REGIO8

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)