Binnenstad Doetinchem in teken van sport

Gepubliceerd: 16-09-2016 15:09. Bijgewerkt: 16-09-2016 16:05

De Nationale Sportweek van Doetinchem wordt aankomende week afgetrapt in de binnenstad. Bijna vijftig sportverenigingen staan op de markt om hun club te promoten.


“We willen met de sportweek mensen in beweging brengen en mensen die niet bewegen kennis te laten maken met sport”, legt Manon Zwakenburg van Sportservice Doetinchem uit. “Morgen beginnen we met de opening in de binnenstad van Doetinchem. 46 verenigingen gaan zich presenteren op de markt. Er zijn veel sporten te zien in Doetinchem, denk aan een circus, scouting en rugby. Zowel kinderen als volwassenen kunnen deelnemen.”

Atletiekvereniging ARGO is ook aanwezig de aankomende week. “Het thema is ‘ik neem je mee’”, aldus Bas Waterham, trainer bij ARGO. “We willen alle sporters vragen om iemand mee te nemen uit hun kenniskring om kennis te maken met sport. We hopen dat hierdoor meer mensen kennis maken met atletiek.”

De trainer merkt dat atletiek steeds populairder wordt. “We zitten al jarenlang in een groeicurve met aanmeldingen. Het gaat heel geleidelijk maar wel gestaag. Het zijn vooral mensen die houden van hardlopen. Ik denk dat het komt door de Olympische Spelen, dan zie je vooral bij de jeugd dat er meer belangstelling is om bij een atletiekvereniging te gaan kijken.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)