Belangrijke periode voor BMX’er Van Gorkom

Gepubliceerd: 01-06-2017 12:06.

Voor BMX’er Jelle van Gorkom uit Lichtenvoorde breekt de periode van de waarheid aan. De komende maanden kan de zilveren medaille-winaar zich meten met collega’s op nationaal, continentaal en intercontinentaal niveau.


"De belangrijkste maand voor mij is juli", zo blikt BMX’er Jelle van Gorkom vooruit. Die maand wachten voor de winnaar van zilver op de Olympische Spelen in Brazilië het Nederlands Kampioenschap, het Europees Kampioenschap en het Wereldkampioenschap. "Met name het WK is een doel, maar er is nog wel wat werk voor nodig om in topvorm te raken. Dat is elke dag keihard trainen en blijven geloven dat je hetzelfde kunstje kan herhalen", aldus Van Gorkom over de zilveren medaille-race in Rio de Janeiro: "Dan zien we eind juli wel waar we gestrand zijn."

De inmiddels 26-jarige Van Gorkom heeft nog ambities te over in zijn carrière. "Het mooie van een WK winnen, is dat je een jaar lang in de regenboogtrui mag rijden", aldus de Lichtenvoordenaar. "Dat wil ik de komende 3,5 jaar graag aan mijn lijstje toevoegen. Als dat gelukt is, kunnen we misschien nog een keer schitteren op de Spelen en dan heb ik een mooie carrière gehad."

Dromen van goud in Tokio
"Het kwalificatietraject is nog niet eens begonnen", zegt de BMX’er, die in 2020 op de Olympische Spelen in Japan hoopt hij zijn zilveren medaille uit Rio te verbeteren. "Dat is een mooi dingetje dat naast m’n bed ligt", zegt Van Gorkom over het zilver. "Maar dat geeft gelijk heel veel motivatie om nog iets beter je best te doen en te strijden voor een gouden medaille. Dat is altijd het doel, maar het is een lang traject."

Foto: REGIO8

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)