Beachvoetballers Achterhoek in eerste divisie

Gepubliceerd: 03-05-2017 9:05. Bijgewerkt: 03-05-2017 11:32

De Doetinchemse Dutch Scorpions, zoals het beach soccerteam uit de Achterhoek heet, komt aankomend seizoen uit in de eerste divisie. Trainer Michaël Bartelds heeft regionale talenten samengebracht met professionals uit de beach soccerwereld.


“We proberen gewoon een stabiel team te creëren”, zegt speler Juan van Baalen. “Van daaruit proberen we natuurlijk hogerop te komen. Natuurlijk zijn er in de competitie ploegen die veel meer ervaring hebben, maar daar moeten we niet naar kijken.” Spelers van onder meer VV Doetinchem en SC Doesburg zijn samengebracht met professionals als Nuelson Wau en de Belgische keeper Gregory Brunetti. “Ik denk dat het niveau in Nederland nog wat hoger moet, dus we gaan met een paar gasten uit België proberen het niveau te laten stijgen”, aldus de keeper, die regelmatig op en neer reist voor de trainingen in Winterswijk.

De voetballers hebben nog geen torenhoge verwachtingen. “We gaan hard trainen, uiteindelijk hebben we onze doelstelling om wedstrijden te gaan winnen”, zegt coach Michaël Bartelds. “Maar dat moeten we echt gaan bekijken in onze eerste wedstrijd.” Het grootste deel van de spelers heeft nog geen ervaring met voetballen op het zand. “De meeste jongens komen hier ook gewoon uit de regio. Ze voetballen hier bij amateurclubs op het veld”, aldus Van Baalen. “We hebben ze benaderd om ze kennis te laten maken met het beachsoccer en om te kijken of ze het wat vinden.”

De Dutch Scorpions spelen de eerste wedstrijd van de competitie op 27 mei in het Olympisch Stadion in Amsterdam.

Foto: REGIO8

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)