Beachcourt Doetinchem wil in april openen

Gepubliceerd: 08-10-2016 14:10. Bijgewerkt: 08-10-2016 14:43

Het Beachcourt in Doetinchem wil in april de deuren openen. Het toekennen van een provinciale subsidie van enkele duizenden euro’s zet de lichten op groen voor realisatie van de strandaccommodatie. 

"Het is gelukt om 9.000 euro subsidie te krijgen voor de aanleg van beachcourt in Doetinchem!", zo laat een als vanouds enthousiaste voorzitter Jeroen van Ree van volleybalvereniging Orion weten. Hoewel zijn vereniging de subsidie heeft aangevraagd bij Gelderland, worden de zandvelden veel meer dan alleen een volleybalveld. "Het is zeer zeker niet op volleybal gericht", aldus voorzitter Van Ree. "Het wordt een multifunctioneel beachcourt. Handbal, voetbal, tennis. Alles wat in de zaal kan, kan daar ook."

Eis bij het binnenhalen van de provinciale subsidie was een zogenaamde co-financiering. Naast de 9.000 euro van Gelderland heeft de organisatie een zelfde bedrag binnen weten te halen. Het Beachcourt moet in het centrum van de ijsbaan op Sportpark Zuid nabij de Topsporthal worden gerealiseerd. Het streven van de organisatie is om op 1 april open te gaan.

Foto: REGIO8

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)