Büttner wil rust hervinden bij Vitesse

Gepubliceerd: 16-01-2017 16:01. Bijgewerkt: 16-01-2017 17:35

Na avonturen van Moskou tot Manchester is de inmiddels 27-jarige Alexander Büttner uit Doetinchem teruggekeerd op de Nederlandse voetbalvelden. Hij tekende maandag een contract tot medio 2019 bij Vitesse.


"Ik heb genoeg gezien", aldus de linksback over zijn buitenlandse omzwervingen. "Ik heb de laatste tijd niet veel gespeeld. Ik heb gewoon even rust nodig en een stabiele club. Daarom kies ik voor Vitesse." In de zomer van 2012 tekende de Doetinchemmer een vijfjarig contract bij Manchester United. Hoewel hij daar nooit onbetwist basisspeler werd, hij speelde in twee jaar tijd dertien competitiewedstrijden, en won hij wel de Premier League. Via Dinamo Moskou en een verhuurbeurt bij het Belgische Anderlecht is Büttner nu weer terug in Arnhem. "Het voelt als thuis."

De geboren Doetinchemmer speelde nooit in het shirt van De Graafschap. "De Graafschap kwam te laat", zo legt Büttner de reden uit waarom het destijds zover gekomen is. "Ik weet dat ze heel lang hebben gewacht. Toen kwam Ajax en toen kwam De Graafschap wel. Toen waren ze te laat." Via de jeugd van Ajax belandde Büttner uiteindelijk bij Vitesse, waar hij de eerste professionele stappen van zijn carrière zette. Voor de toekomst wil de linksback misschien nog wel wat betekenen voor de club uit zijn geboorteplaats. "Maar daar ben ik nu niet mee bezig."

Dromen van Barcelona en Oranje

Hoewel Büttner met het Engelse landskampioenschap een behoorlijke prijs in ontvangst heeft mogen nemen, blijft hij ambitieus. Gevraagd naar zijn dromen noemt de Doetinchemmer het eerste halen van Barcelona. "Dromen mag altijd toch?", aldus een lachende linksback. Ook het halen van zijn eerste interland bij het Nederlands Elftal heeft hij nog niet uit zijn hoofd gezet: "Welke jongen wil dat nou niet?"

Foto: REGIO8

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)