Afrikanenen dromen van avontuur in Europa

Gepubliceerd: 26-05-2017 19:05. Bijgewerkt: 27-05-2017 8:55

Geen club, maar een ware academie uit Ghana schittert dit weekend op het Terborg Toernooi. De spelers van de Attram De Visser Soccer Academy zien het als dé kans om zich in Europa op de kaart te zetten.


"We halen kinderen met talent van de straat en die geven we een kans in onze academie", zo schetst meesterscout en voormalig De Graafschap-trainer Piet de Visser de Academy. Onder leiding van trainer Godwin Attram en oprichter De Visser krijgen de jonge Ghanezen in de academie de kans op scholing, training en eten. Dankzij het Terborg Toernooi is er nu de mogelijkheid om zich in Europa op de kaart te zetten. "Het is als een droom die uitkomt voor mij", zegt Godfred Odametey, aanvoerder van het team. "We gaan gebruik maken van de kans die Piet de Visser ons heeft geboden."

"We halen niet voor niks de arme kinderen daar die geen kans hebben", aldus De Visser over droom van zijn pupil. "De ene droom die ze hebben is naar Europa." Trainer Attram kwam zelf in zijn PSV-tijd uit op het Terborg Toernooi: "Het gaf me hoop voor de toekomst." Toeschouwers in Terborg kunnen in ieder geval rekenen op gemotiveerde Ghanese spelers: "Ze barsten van het enthousiasme", aldus De Visser. "Ze zingen altijd, er is veel vreugde, maar ze willen echt dit toernooi proberen te winnen."

Foto: REGIO8

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)