Afgang De Graafschap tegen FC Dordrecht

Gepubliceerd: 30-09-2016 22:09. Bijgewerkt: 30-09-2016 22:41

De Graafschap heeft vrijdagavond op de eigen Vijverberg verloren van FC Dordrecht. Een 1-0 voorsprong werd tegen tien Schapenkoppen weggegeven: 2-3. 


De Graafschap begon goed aan de wedstrijd en had al na een halve minuut op voorsprong kunnen staan, toen Youssef El Jebli de vuisten van Tim Coremans trof. Na twee minuten was het wel raak: Jan Lammers kopte de 1-0 tegen de touwen. De Graafschap vergat vervolgens Dordrecht op de slachtbank te leggen. Het creëerde veel kansen, maar de mogelijkheden werden niet benut.

In de tweede helft kwam FC Dordrecht snel met tien man te staan, nadat Joël Thomas na gevaarlijk spel een rode kaart kreeg. De Graafschap benutte deze overtalsituatie niet en bracht zichzelf in de problemen. Michael Chacon bracht de Schapenkoppen uit een strafschop, na een domme overtreding van Tolgahan Cicek, op 1-1. Invaller Dean Koolhof scoorde snel 2-1, maar Ricky van Haaren en Alessio Da Cruz bezorgden Dordrecht alsnog de overwinning.

Door deze afgang sluit De Graafschap de eerste periode af op de teleurstellende vijftiende plaats in de Jupiler League. De volgende wedstrijd voor de Superboeren is op 17 oktober op bezoek in Amsterdam bij Jong Ajax.

Foto: REGIO8

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)