Actueel

Oost Gelre overspoeld met Zwarte Cross-spul

Het gemeentehuis in Lichtenvoorde ligt als elk jaar vol met honderden gevonden voorwerpen van de Zwarte Cross. Oost Gelre gebruikt dit jaar voor het eerst iLost om spullen terug te brengen bij de juiste eigenaar.

Lees verder

Burgemeester sluit drugspand in Aalten af

Op last van de burgemeester is een drugspand in Aalten dinsdagochtend afgesloten. In het pand is eind mei een hennepkwekerij opgerold.

Lees verder

Berkelland stopt met wegbranden onkruid

Naar aanleiding van de brand in het centrum van Neede stopt Berkelland met het laten wegbranden van onkruid. Hoewel niet duidelijk is of het de oorzaak van de brand was, wil de gemeente geen risico nemen.

Lees verder

De Graafschap nipt onderuit tegen PAOK

De Graafschap is maandag nipt onderuit gegaan in het besloten oefenduel tegen PAOK. De Griekse deelnemer aan de voorronde van de Champions League was in Silvolde met 1-2 te sterk.

Lees verder

De Graafschap weer achter gesloten deuren

De oefenwedstrijd van De Graafschap tegen Cambuur Leeuwarden wordt vrijdag afgewerkt zonder publiek. Daarnaast is de wedstrijd tegen Al Khor van dinsdagavond afgelast.

Lees verder

Rijbewijzen ingevorderd bij alcoholcontrole

De traditionele alcoholcontrole na de Zwarte Cross heeft twee personen het rijbewijs gekost. In totaal bleken 31 weggebruikers nog teveel restalcohol in hun bloed te hebben.

Lees verder

Spookfietser geraakt door scooter in Ulft

Een fietser is dinsdagochtend aangereden door een scooter in Ulft. De man fietste tegen het verkeer in.

Lees verder

Schuurtje in de as gelegd in centrum Neede

Een schuurtje is maandagmiddag volledig uitgebrand in Neede. Bij de brand vielen geen gewonden.

Lees verder

Terugblik Zwarte Cross 2018 in drie minuten

De Zwarte Cross 2018 is weer ten einde, de tentjes zijn opgeruimd en de traditionele files liepen maandagochtend snel in lengte op. Het zonovergoten uitverkochte festival in Lichtenvoorde bruiste als vnaouds. Kijk mee naar de Zwarte Cross in drie minuten!

Lees verder

Tevredenheid na zeer droge Zwarte Cross 2018

De organisatie van de Zwarte Cross is zeer te spreken over de editie van 2018. Volgens organisator Hendrik Jan Lovink heeft de droogte uiteindelijk voor weinig problemen gezorgd en kende de 22e editie geen noemenswaardige incidenten. Het absolute hoogtepunt van de organisatie was de levendenherdenking op vrijdagavond. 

Lees verder

Orion legt een Engels international vast

Orion heeft zich versterkt met de Engelse international Samuel Shenton. De 24-jarige passer-loper komt over van Vingaker VK uit Zweden.

Lees verder

Opvallende beuken gekapt in ’s-Heerenberg

Twee beeldbepalende beuken in de buurt van Huis Bergh in 's-Heerenberg gaan maandag tegen de vlakte. Afvallende takken vormen een gevaar voor de omgeving.

Lees verder

Vrouw slachtoffer van zware mishandeling

Een 19-jarige vrouw uit Groenlo is zaterdagavond slachtoffer geworden van een zware mishandeling in Winterswijk. Ze liep daarbij een gebroken oogkas op.

Lees verder

Voertuig in brand op rotonde Winterswijk

Een auto heeft zondagavond vlam gevat op een rotonde in Winterswijk. Het voertuig raakte ernstig beschadigd bij het incident.

Lees verder

Brandweer rukt uit voor brand Gendringen

Bewoners hebben zondagavond een kleine brand veroorzaakt in Gendringen. In een achtertuin werd een hoop snoeiafval verbrand.

Lees verder

Dinja & Roos leven vóór de dood #4 Gevoel

Onze presentatrices Dinja en Roos gaan dit jaar op de Zwarte Cross hun bucketlist afwerken. Ze leven het hele weekend lang vóór de dood en doen alles wat je gedaan moet hebben op het grootste festival van Nederland. In de laatste aflevering ervaren de meiden het échte Zwarte Cross-gevoel!

Lees verder

Boh Foi Toch jubileert op Zwarte Cross 2018

Boh Foi Toch vierde dit weekend een jubileum op de Zwarte Cross 2018. De Achterhoekse dialectband mocht dit jaar voor de tiende keer de zondagochtend aftrappen in de Megatent.

Lees verder

ZWARTE CROSS 2018 | DE ZONDAG!

De Zwarte Cross 2018 loopt alweer op zijn einde. Het festival kende zondag een erg warme en stoffige dag, waarop de 65.000 bezoekers zich konden vergapen aan onder meer de Dutch Masters, het jubileum van Boh Foi Toch en de kerkdienst van Maxim Hartman. Kijk en geniet met ons mee!

Lees verder

Triggerfinger keert terug op de Zwarte Cross

Rockformatie Triggerfinger keerde na acht jaar weer terug naar de Zwarte Cross om zaterdag op het hoofdpodium een Belgisch feestje te bouwen. Volgens de Zuiderburen was het de hoogste tijd voor een reünie met het festival en daarom zetten ze het Hoofdpodium in vuur en vlam!

Lees verder

Maxim Hartman zegent zondag Zwarte Cross

De Oecumenische kerkdienst waar de zondag van de Zwarte Cross traditioneel mee geopend wordt, werd dit jaar verzorgd door 'dominee' Maxim Hartman. Het publiek was massaal toegestroomd, maar de eerste rij maakte zich toch even uit de voeten toen Hartman op geheel eigen wijze een zegening wilde uitvoeren.

Lees verder

Dirigeertalent krijgt kans op de Zwarte Cross

Het Orkest van het Oosten, het huisorkest van televisieprogramma Maestro, ontdekte zaterdag dirigeertalent op de Theaterweide van de Zwarte Cross. Lisanne en Esther mochten ook met de dirigeerstok voor het orkest staan, dus schakelden ze voor tips de hulp in van Maestro-winnaar Spike van DI-RECT.

Lees verder

Auto van Zwarte Cross-bezoekers vat vlam

De auto van een aantal bezoekers van de Zwarte Cross heeft zondagmiddag vlam gevat. Het voertuig kwam uiteindelijk stil te staan op de weg tussen Lichtenvoorde en Aalten.

Lees verder

Auto in brand in buitengebied van Groenlo

Een auto is zondagmiddag in brand gevlogen tijdens het rijden. De bestuurder zette het voertuig op de weg tussen Winterswijk en Groenlo aan de kant van de weg.

Lees verder

Vrouw zwaargewond bij ongeval Doetinchem

Een vrouw is zondagochtend ernstig gewond geraakt bij een verkeersongeval in Doetinchem. Ze werd op de Kruisbergseweg geraakt door een auto.

Lees verder

Spektakel in Zwaargewichtklasse van Zwarte Cross

Bezoekers van de Loco Arena kregen dit weekend veel spektakel voorgeschoteld in de Zwaargewichtklasse van de Zwarte Cross. Lisanne kon haar geluk niet op want ze mocht een rondje meerijden, en ze had meteen een vliegende start te pakken.

Lees verder

DI-RECT is Specialklasse apart op Zwarte Cross

Eén van de smaakmakers op het hoofdpodium van de vrijdag van de Zwarte Cross was DI-RECT. De Haagse formatie kreeg het publiek flink aan het dansen met hun excentrieke show. Maar denk je aan een excentrieke show, dan kom je op de Zwarte Cross ook automatisch bij de Specialklasse uit.

Lees verder

Kruispunt in centrum Eibergen op de schop

Het kruispunt van de Grotestraat met de Haaksbergseweg in Eibergen wordt de komende twee weken afgesloten wegens werkzaamheden. De verbouwing maakt onderdeel uit van de revitalisatie van het centrum.

Lees verder

Motoren imponeren bij Bökkers op Zwarte Cross

Enkele motorcrossers hebben zaterdagavond de show van Bökkers op de Zwarte Cross voorzien van imponerende stunts. Terwijl de rockers de Megatent plat speelden, vlogen de motoren ze om de horen. En dat vonden ze zelf ook best heftig!

Lees verder

Dinja & Roos leven vóór de dood #3 Zweven

Onze presentatrices Dinja en Roos gaan dit jaar op de Zwarte Cross hun bucketlist afwerken. Ze leven het hele weekend lang vóór de dood en doen alles wat je gedaan moet hebben op het grootste festival van Nederland. In deze aflevering ervaren de dames op hun eigen manier hoe het is om te zweven.

Lees verder

ZWARTE CROSS 2018 | DE ZATERDAG!

De campinggasten van de Zwarte Cross hebben al twee dagen er op zitten dus het opstaan op zaterdag ging wat moeilijker dan voorheen. Toch was het weer de moeite waard om het terrein op te gaan voor een portie cross, theater en muziek. Beleef de Zwarte Cross 2018 mee met REGIO8 en Omroep Gelderland!

Lees verder

Wandelaar voorkomt bosbrand bij Zeddam

Een wandelaar heeft zaterdagavond een mogelijke bosbrand voorkomen in het bos bij Zeddam. De brandweer kwam ter plaatse om een klein brandje te blussen.

Lees verder

Het Orakel heeft gesproken op Zwarte Cross

Johannes de Boom nam zaterdag zijn glazen bol mee naar de Zwarte Cross om levensvragen van bezoekers te beantwoorden. Het Orakel toverde op het festivalterrein in Lichtenvoorde de ene na de andere goede raad uit zijn hoge hoed.

Lees verder

Rap en roer in Noaberhood van Zwarte Cross

De nieuwe weide van de Zwarte Cross, de Noaberhood, is dit weekend constant in rap en roer. Gevestigde en opkomende namen als Jacin Thrill, Extince, De Likt, Hef en Sef zorgden voor het nodige muzikale rumoer.

Lees verder

Playa Gasolina verkoelt Zwarte Cross 2018

De zomerse Playa Gasolina is één van de meest geliefde weiden van de Zwarte Cross 2018. Het strand biedt de vele festivalgangers verkoeling tijdens de hoge temperaturen van dit weekend!

Lees verder

Zwarte Cross 2018 herdenkt de levenden

Een uniek moment op de vrijdagavond van de Zwarte Cross 2018, de levendenherdenking. Het festival werd één minuut volledig stilgelegd om stil te staan bij onze vrijheid en het leven in samenwerking met Amnesty International. De minuut leverde bijzondere beelden op vanaf de verschillende podia!

Lees verder

Zwarte Cross ook voor luxepaardjes een feest

De Zwarte Cross is ook voor luxepaardjes een feest. Daar kwam Lisanne achter toen ze zaterdagochtend een kijkje nam op Grasnapolski om te kijken hoe de hotelgasten in weelde ontwaakten.

Lees verder

The Wetnecks komen thuis op Bayou

The Wetnecks zijn een graag geziene gast op de Zwarte Cross 2018. De mannen uit 'Texas' spelen het liefst op The Bayou, want dat voelt als thuiskomen!

Lees verder

Dinja & Roos leven vóór de dood #2 Bucketlist

Onze presentatrices Dinja en Roos gaan dit jaar op de Zwarte Cross hun bucketlist afwerken. Ze leven het hele weekend lang vóór de dood en doen alles wat je gedaan moet hebben op het grootste festival van Nederland. In deze aflevering vragen de dames wat bezoekers op hun bucketlist hebben staan.

Lees verder

Braziliaans carnaval op Zwarte Cross 2018

Een nieuwe specialklasse op de Zwarte Cross 2018 is de Race del Rio. Wagens in het thema van het Braziliaanse carnaval paraderen over de stoffige crossbaan onder toeziend oog van vele liefhebbers. En dat samen levert veel pracht en praal op!

Lees verder

Volbeat viert verjaardag drummer op Zwarte Cross

De Deense rockformatie Volbeat sloot als headliner het Hoofdpodium op de vrijdag van de Zwarte Cross af. Het was één groot feest voor de band, want naast optreden op het grootste festival van Nederland, was drummer Jon Larsen jarig. En dat werd natuurlijk gevierd!

Lees verder

Achtervolging na vernielen ruit in Ruurlo

Een 26-jarige man is vrijdag aangehouden voor het vernielen van een ruit in Ruurlo. Hij probeerde te vluchten, maar werd alsnog ingerekend.

Lees verder

Dinja & Roos leven vóór de dood #1 Crossen

Onze presentatrices Dinja en Roos gaan dit jaar op de Zwarte Cross hun bucketlist afwerken. Ze leven het hele weekend lang vóór de dood en doen alles wat je gedaan moet hebben op het grootste festival van Nederland. In deze aflevering leren de dames hoe ze moeten crossen.

Lees verder

Tablet oorzaak van woningbrand in Neede

Het opladen van een tablet is oorzaak geweest van de grote woningbrand in Neede. In de nacht van maandag op dinsdag werd daar een rijtjeswoning volledig in de as gelegd.

Lees verder

Yoga en meditatie in Villa Smits in Eibergen

Berkelland is van plan om Villa Smits in Eibergen te verkopen aan Nywerv B.V.. Die partij wil een centrum voor bewustzijnsontwikkeling realiseren in de voormalige burgemeesterswoning.

Lees verder

Van Diermen terug naar IJsselmeervogels

Kevin van Diermen keert komend seizoen terug bij zijn oude club IJsselmeervogels in de Tweede Divisie. De verdediger was bij De Graafschap uit zijn contract gelopen.

Lees verder

ZWARTE CROSS 2018 | DE VRIJDAG!

Nadat de campinggasten donderdagmorgen het terrein mochten betreden, was het vrijdagochtend de beurt aan de overige bezoekers. De eerste festivalgangers wisten niet hoe snel ze naar het hoofdpodium moesten rennen, zij wilden kosten wat het kost de beste plek bij Volbeat. Anderen bezochten de crossbaan, waar onder de felle zon de ouderen van Careaz over de baan denderden. Beleef de Zwarte Cross 2018 mee met REGIO8 en Omroep Gelderland!

Lees verder

Vogelschieten krijgt plek op Zwarte Cross

De Achterhoekse traditie vogelschieten heeft op de Zwarte Cross 2018 een plek gekregen. Campingbezoekers mogen iedere dag met elkaar de strijd aangaan om de titel Koning van de Zwarte Cross!

Lees verder

Bejaarden crossen over baan Zwarte Cross

De ouderen van zorgcentra van Careaz in Lichtenvoorde hebben vrijdag hun debuut gemaakt op de crossbaan van de Zwarte Cross. De crossers genoten van hun moment of fame op het festival in hun woonplaats.

Lees verder

Daniël Willemsen kijkt ogen uit op Zwarte Cross

Zijspancrosser en tienvoudig wereldkampioen Daniël Willemsen rijdt dit jaar voor het eerst een officiële wedstrijd op de Zwarte Cross 2018. De Achterhoeker kent de hele crosswereld, maar kijkt zijn ogen uit op het festival in Lichtenvoorde.

Lees verder

Twee gewonden bij aanrijding in Groenlo

Twee personen zijn vrijdagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding in het buitengebied van Groenlo. Twee voertuigen botsten tegen elkaar aan bij een oprit.

Lees verder

Sfeer op camping erg goed ondanks hitte

Op de camping van de Zwarte Cross 2018 is het ondanks de hitte goed vertoeven. De feestgangers hebben veel plekken gecreëerd waar schaduw is en nog belangrijker, waar de drank koud blijft. De sfeer zit er dan ook goed in en de eerste herinneringen worden al opgehaald!

Lees verder

Drie voertuigen botsen op elkaar in Hengelo

Drie voertuigen zijn vrijdagmiddag op elkaar gebotst bij een rotonde in Hengelo. Bij het ongeval vielen geen gewonden.

Lees verder

Bezoekers haasten zich voor plek bij Volbeat

De eerste bezoekers van de vrijdag op de Zwarte Cross 2018 renden de poort op volle vaart door om vrijdagavond bij Volbeat helemaal vooraan te staan. De Deense band is de absolute headliner van het festival en dat is te merken aan de vroegste bezoekers!

Lees verder

Gevangenisstraf voor man (25) uit Groenlo

Een 25-jarige man uit Groenlo is veroordeeld tot een celstraf voor een reeks strafbare feiten. Hij kreeg een gevangenisstraf van honderdvijftig dagen, waarvan negentien voorwaardelijk, opgelegd.

Lees verder

Tweehonderd vissen gered uit sloot Groenlo

Twintig vrijwilligers van de Groenlose Hengelsport Vereniging (GHV) hebben donderdagavond een groot aantal vissen gered uit een watertje bij Groenlo. De sloot waar de vissen in zwommen stond nagenoeg droog.

Lees verder

Beatcrooks krijgt heupjes los op Zwarte Cross

De mannen van Beatcrooks hebben donderdagavond de vernieuwde Dansvloer in vuur en vlam gezet op de Zwarte Cross 2018. De heren speelden een thuiswedstrijd en konden vanuit Vragender zelfs op de fiets naar het festival.

Lees verder

Stadstrein debuteert in centrum Doetinchem

De elektrische stadstrein debuteert zaterdag in en om het centrum van Doetinchem. Het vervoersmiddel brengt bezoekers van de binnenstad van en naar parkeerplaatsen en andere bijzondere plekken.

Lees verder

Gerrit Vossers voorspelt lekker festivalweer

Weerboer Gerrit Vossers neemt iedere vrijdag voor De Gelderlander en REGIO8 de weersvoorspellingen voor het weekend door. Vanaf de Zwarte Cross in Lichtenvoorde voorspelt hij fantastisch festivalweer.

Lees verder

Rookverbod op De Oase van Zwarte Cross

De Zwarte Cross heeft vrijdagochtend een rookverbod opgelegd op De Oase. Wegens droogte mogen er geen sigaretten mee worden genomen naar dat deel van het festivalterrein.

Lees verder

Bribus Keukens overgenomen door Nobia

Het Zweedse bedrijf Nobia heeft Bribus Keukens uit Dinxperlo overgenomen. Met de overname is minimaal een bedrag van zestig miljoen euro gemoeid.

Lees verder

De Graafschap wint bij hoofdklasser Silvolde

De Graafschap is donderdagavond als winnaar van het veld gestapt in de oefenwedstrijd tegen hoofdklasser Sportclub Silvolde. De Doetinchemse Eredivisionist won het duel voor de ogen van ongeveer 1.500 toeschouwers met 1-8.

Lees verder

Wietkwekerijen in Dinxperlo en De Heurne

De politie heeft woensdag in Dinxperlo en in De Heurne hennepkwekerijen opgerold. In totaal stonden in de twee plantages ruim tweehonderd wietplanten.

Lees verder

Besselink wandelt met inwoners Bronckhorst

Burgemeester Marianne Besselink loopt volgende week met inwoners van Bronckhorst een vijftal wandelroutes. Dit naar aanleiding van de uitverkiezing tot Wandelgemeente van het jaar.

Lees verder

Doesburg pakt wateroverlast binnenstad aan

De waterhuishouding in de binnenstad van Doesburg gaat de komende periode op de schop. De gemeente hoopt daarmee de overlast als gevolg van extreme neerslag zoveel mogelijk te beperken.

Lees verder

DJ Lady Virea debuteert op Zwarte Cross

Lady Virea heeft donderdagavond haar ontgroening beleefd op de Zwarte Cross. De jonge DJ uit Dinxperlo mocht als één van de eersten de nieuwe Dansvloer opwarmen voor de fanatieke campinggasten.

Lees verder

ZWARTE CROSS 2018 | DE DONDERDAG!

De Zwarte Cross 2018 is donderdag onder luid vuurwerk van start gegaan voor de campinggasten. Files drukten de voorpret niet en langs de routes richting Lichtenvoorde was het één groot feest. De camping en het Rennerskwartier stroomden langzaam vol maar het bier vloeide al rijkelijk. Beleef de Zwarte Cross 2018 mee met REGIO8 en Omroep Gelderland!

Lees verder

Veel mis bij afvalverwerker in Varsseveld

Bij de grote controle op het terrein van afvalverwerker Ter Horst in Varsseveld hebben diverse overheidsdiensten donderdag meerdere overtredingen geconstateerd. Bij de actie zijn onder meer overtredingen gevonden op het gebied van milieu, veiligheid voor de werknemers, registratie en bouwvoorschriften.

Lees verder

Files drukken voorpret Zwarte Cross niet

Als de poorten van de Zwarte Cross opengaan, ontstaan er files in de Achterhoek. Dat is al jaren het geval en daarom zijn veel bezoekers er al op voorbereid. Met zoveel feestgangers op een rij begint het festijn al ver buiten Lichtenvoorde! 

Lees verder

Volop feest langs route richting Zwarte Cross

Niet alleen de Zwarte Cross is een feest, ook de weg ernaartoe levert veel lachende gezichten op. Langs de wegen in de omgeving van Lichtenvoorde en Aalten werd de bonte stoet van festivalgangers met veel plezier onthaald!

Lees verder

Eerste dampen stijgen op van Rennerskwartier

Nadat de poorten van de bezoekerscamping van de Zwarte Cross donderdag opengingen, volgde ook het Rennerskwartier. Op dat terrein verblijven komende dagen de deelnemers van de verschillende crossklassen. En dat levert meteen een hoop lawaai op!

Lees verder

Waterschap stelt algeheel onttrekkingsverbod in

Het Waterschap Rijn en IJssel heeft een algeheel onttrekkingsverbod voor oppervlaktewater ingesteld. Wegens de extreme droogte in de Achterhoek en Liemers mag er geen druppel water meer uit beken, rivieren, vijvers en sloten worden gehaald.

Lees verder

Vuurwerk knalt camping Zwarte Cross los

Met vrijwel onzichtbaar vuurwerk is de camping van de Zwarte Cross donderdag geopend voor de diehards. De komende vier dagen verblijven zo'n 25.000 feestgangers op de grasvelden naast het festivalterrein in kleurige tentjes, verbouwde caravans en kartonnen bouwwerken.

Lees verder

Tweetal in de etalage bij De Graafschap

Kyvon Leidsman en Marlon Versteeg staan bij De Graafschap op de nominatie om verhuurd te worden. Tegelijkertijd hoopt De Graafschap nog altijd op de komst van Ajax-verdediger Leeroy Owusu.

Lees verder

Celstraf voor Wehlse na klemrijden agente

Een 49-jarige vrouw uit Wehl is veroordeeld tot een gevangenisstraf van negen maanden, waarvan zes voorwaardelijk. Ze reed in november 2016 een politieagente klem, waarbij de vrouw zwaar lichamelijk letsel opliep.

Lees verder

Bejaarden klaar voor rit Zwarte Cross 2018

De Zwarte Cross vestigt in 2018 een record met de oudste crossdeelnemers tot nu toe. Na een aantal jaar van samenwerking tussen De Feestfabriek en zorginstelling Careaz gaat dit jaar voor het eerst een groep bejaarde bewoners daadwerkelijk de crossbaan over, in de boot van Tante Rikie.

Lees verder

Bestuurder ontsnapt bij ongeval in Zevenaar

Een bestuurder is woensdagavond ontsnapt bij een ongeval in Zevenaar. De man eindigde met zijn voertuig ondersteboven in een sloot, maar raakte niet ernstig gewond.

Lees verder

Grote controle bij bedrijf in Varsseveld

Verschillende overheidsdiensten houden donderdag een grootschalige controle bij afvalverwerkingsbedrijf Ter Horst in Varsseveld. Het vermoeden bestaat dat het bedrijf zich niet aan regels heeft gehouden.

Lees verder

Man ernstig gewond bij werk in Zeddam

Bij de verbouwing van een pand in Zeddam is donderdagochtend een man ernstig gewond geraakt. Een traumahelikopter moest ter plaatse komen.

Lees verder

Huntenpop heeft de line-up bijna compleet

Huntenpop heeft een aantal nieuwe namen toegevoegd aan de line-up van de editie van dit jaar. Onder meer Mental Theo, Het Feestteam en Hats Off To Led Zeppelin treden op tijdens de 29e editie van het festival in Ulft.

Lees verder

Tonnen subsidie voor Urban Oasis in Ulft

Gelderland verstrekt een subsidie van ruim zes ton voor de realisatie van de eerste Urban Oasis op het DRU Industriepark in Ulft. Het duurzame park is een idee van landschapsontwerper Nico Wissing.

Lees verder

Drie gewonden bij ongeval op N317 bij Etten

Drie personen zijn donderdagochtend gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval in de buurt van Etten. De bestuurder van een busje raakte van de weg en eindigde in een sloot.

Lees verder

Breinburg wil plezier in voetbal terugvinden

Gregor Breinburg is op zoek naar een nieuw avontuur in binnen- of buitenland. Na een zwaar seizoen bij NEC in Nijmegen hoopt de oud-Superboer het plezier in het spelletje terug te vinden.

Lees verder

Gaslek bij aanleg glasvezel in Harreveld

Bij de aanleg van een glasvezelkabel in Harreveld is woensdagmiddag een gaslek ontstaan. De werklui waren op de kruising van de Harreveldseweg en de Kroosdijk bezig toen ze de gasleiding raakten.

Lees verder

Droger vliegt in brand in schuurtje Eibergen

Een droger heeft woensdagmiddag vlam gevat in een schuurtje in Eibergen. Het schuurtje staat in de tuin van een woning aan de Ter Braakstraat.

Lees verder

Assink Lyceum in de fout met schooldiploma’s

Het Assink Lyceum is in de fout gegaan met de uitreiking van schooldiploma’s. Op het grootste deel van de 570 uitgereikte diploma’s stond dat de desbetreffende leerling cum laude geslaagd was.

Lees verder

Afscheid bij jubileum Borculose Boekenmarkt

De Borculose Boekenmarkt viert dit jaar haar 25e editie met een afscheid. Organisatoren Ria Lusink, Fred Geerlings en Gerrit Urbaan stoppen en zoeken naar opvolgers.

Lees verder

Vrouw rijdt door na aanrijding Gendringen

Een vrouw van middelbare leeftijd is vorige maand doorgereden nadat ze een geparkeerde motorfiets had aangereden. Het ongeval gebeurde op 14 juni op het parkeerterrein van de Kringloopwinkel aan de Nijverheidsweg in Gendringen.

Lees verder

Partijen bevestigen intrek in HAL12 Zevenaar

Met de ondertekening van een document hebben 35 partijen volgens Zevenaar hun deelname in HAL12 bevestigd. De verbouwing van de ruimte gaat deze zomer nog van start.

Lees verder

Achterhoekse Vlag wappert op Zwarte Cross

De Achterhoek heeft sinds dinsdagmiddag een officiële vlag. De Zwarte Cross en biermerk Grolsch onthulden de vlag na een zoektocht van weken tijdens de premièredag op het festivalterrein. Het winnende ontwerp is gemaakt door Paul Heutinck uit Winterswijk.

Lees verder

DZC'68 voor historisch avontuur in de beker

DZC’68 uit Doetinchem speelt woensdag 22 augustus een historische wedstrijd. De eersteklasser heeft in de tweede kwalificatieronde voor de KNVB-beker geloot tegen tweededivisionist Scheveningen.

Lees verder

15.000 euro voor tip over moord Winterswijk

Justitie looft vijftienduizend euro uit voor de gouden tip inzake de moord op de 58-jarige Deme Lulaj in Winterswijk. De man werd in oktober vorig jaar op de Verlengde Morsestraat van achteren met een hamer op het hoofd geslagen. Hij overleed later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Lees verder

Start aanleg glasvezel in Achterhoek Zuid

Het startsein voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied van de Achterhoek Zuid is gegeven. In het bijzijn van wethouders van Doetinchem en Oude IJsselstreek ging de eerste schop maandag de grond in.

Lees verder

Fight Night terug bij boksclub in Doetinchem

Na vier jaar afwezigheid is de Fight Night zaterdagavond teruggekeerd bij boksclub COB in Doetinchem. De thuisboksers bleken buitengewoon succesvol op het gala met deelnemers uit heel Nederland.

Lees verder

Aanhoudingen na uitgeven van vals geld

De politie heeft drie verdachten aangehouden in verband met het uitgeven van vals geld. Onder meer bij horecaondernemingen in Neede en Borculo werd het geld gespendeerd.

Lees verder

Rijtjeswoning volledig uitgebrand in Neede

Een rijtjeswoning in Neede is in de nacht van maandag op dinsdag volledig in de as gelegd. Door de felle brand raakten ook twee naastgelegen huizen beschadigd. De bewoners zijn opgevangen.

Lees verder

Voertuig belandt tegen gevel na aanrijding

Een automobilist is maandagavond na een aanrijding in Halle op zijn zij tegen een gevel van een woning tot stilstand gekomen. De man is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

Lees verder

Mannen vast in kraan op Zwarte Cross-terrein

Twee mannen hebben maandagavond enige tijd vastgezeten in een bakje aan een hijskraan op het terrein van de Zwarte Cross in Lievelde. De hoogwerker van de brandweer heeft de mannen uit hun benaderde positie weten te bevrijden.

Lees verder

Biermerk Grolsch blijft Zwarte Cross trouw

Grolsch blijft de komende vijf jaar het bier verzorgen op de Zwarte Cross en Mañana Mañana. Organisator de Feestfabriek en het biermerk hebben het samenwerkingscontract voor de komende jaren verlengd.

Lees verder

Buitengewone trouwerij van Rode Mannetje

Na een jaar lang door Doetinchem te hebben gezworven, is het Rode Mannetje zaterdagavond in het huwelijksbootje gestapt, waarmee het verhaal voorlopig ten einde is gekomen. Volgens de initiatiefnemers heeft het jaar lang durende kunstproject festival Buitengewoon weer uit het slop getrokken.

Lees verder

Extra treinen van en naar Zwarte Cross

Arriva zet komend weekend extra treinen in om de grote hoeveelheid bezoekers van de Zwarte Cross te vervoeren. De extra treinen rijden voornamelijk in de avonduren.

Lees verder

Zijspancrosser Hermans grijpt naast ONK-titel

Zijspancrosser Koen Hermans uit Hengelo heeft naast de ONK-titel gegrepen. In Rhenen werd Hermans zaterdag tweede en moest hij de overwinning laten aan zijn directe concurrent Etienne Bax.

Lees verder

Aalten ruziet over politiebus op stoepje

Inwoners van Aalten zijn op sociale media in een flinke discussie verzeild geraakt over het parkeren van een politiebus op de stoep. De politie parkeert de auto regelmatig voor het bureau, tot frustratie van passanten.

Lees verder

Meisjes negeren stoplicht en knallen op auto

Twee meisjes zijn zondag lichtgewond geraakt na een ongeval met hun scooter in Doetinchem. De bestuurster negeerde naar alle waarschijnlijkheid een rood stoplicht en knalde vervolgens tegen een auto aan.

Lees verder

Twee gewonden na ongeval in buurt van Aalten

Twee personen zijn zondag gewond geraakt bij een ongeval in het buitengebied van Aalten. De slachtoffers liepen lichte verwondingen op toen zij met hun auto in botsing kwamen met een voertuig van een Duits gezin.

Lees verder

Achterhoekse wijnboer wél blij met droogte

Het weer wordt steeds meer een tikkende tijdbom voor Achterhoekse boeren en fruittelers. Maar waar de aanhoudende droogte voor de één een nachtmerrie is, blijkt die voor een ander juist een droom die uitkomt. Zo kan het voor wijnboeren juist een topjaar worden.

Lees verder

Acht waarschuwingen voor illegaal sproeien

Waterschap Rijn en IJssel heeft volgens Omroep Gelderland vrijdagavond bij een controle op illegaal sproeien acht waarschuwingen uitgedeeld.

Lees verder

De Graafschap wint oefenwedstrijd bij DZC'68

De Graafschap is de oefencampagne richting het nieuwe seizoen begonnen met een overwinning. Op Sportpark Zuid in Doetinchem werd eersteklasser DZC'68 met 1-6 verslagen.

Lees verder

DZC'68 in KNVB-beker tegen Scheveningen

DZC'68 speelt in de tweede kwalificatieronde van de KNVB-beker tegen tweededivisionist Schevingen. De Doetinchemse eersteklasser werd vrijgeloot voor de eerste kwalificatieronde.

Lees verder

Vrouw gewond bij aanrijding in Hengelo

Een vrouw is zaterdagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding in Hengelo. Haar voertuig werd geraakt door een lesauto.

Lees verder

Twee gewonden na val met scooter in Ulft

Bij een valpartij met een scooter zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag twee personen gewond geraakt. Ze gingen onderuit nabij het centrum van Ulft.

Lees verder

Oosseld laat alle gezichten van de wijk zien

Verhalen over de woonwijk Oosseld in Doetinchem worden dit weekend voor en door bewoners uit de wijk op theatrale wijze vertoond tijdens de productie Retourtje Oosseld. Door in een stoet door de buurt te trekken moeten de verschillen, overeenkomsten en samengekomen identiteiten van de opgeknapte wijk zichtbaar worden.

Lees verder

Droogte houdt aan volgens weerboer Gerrit

Weerboer Gerrit Vossers neemt iedere vrijdag voor De Gelderlander en REGIO8 de weersvoorspellingen voor het weekend door. Hoewel er voorzichtig wat bewolking richting de Achterhoek drijft, blijft het uitzonderlijk droog.

Lees verder

Koen Hermans kan eerste titel bijna proeven

Zijspancrosser Koen Hermans kan zaterdag met zijn Franse bakkenist Nicolas Musset in Rhenen voor het eerst in zijn carrière de ONK-titel pakken. Slechts één punt scheidt de crosser van zijn directe concurrent Etienne Bax.

Lees verder

Zwaan gered uit benarde positie in Heelweg

Een zwaan is donderdagavond bevrijd uit een benarde positie bij Heelweg. Het beest zat verstrikt in visdraad en is gered door de brandweer en de Dierenambulance.

Lees verder

Automobilisten botsen op elkaar nabij Aalten

Twee auto's zijn donderdagavond op elkaar geknald in de buurt van Aalten. Geen van de betrokken bestuurders hoefde mee naar het ziekenhuis.

Lees verder

Waterschap waakzaam door extreme droogte

Het Waterschap Rijn en IJssel komt wegens de extreme droogte in de Achterhoek in actie door bruggen te koelen en te handhaven op het onttrekken van oppervlaktewater. Inmiddels begint het droogterecord in de buurt te komen. Ook de Veiligheidsregio vraagt om alertheid.

Lees verder

Lonneke Slöetjes komt altijd weer terug

De 27-jarige Lonneke Slöetjes is de meest succesvolle volleybalster uit de Achterhoek ooit. Al jaren is de Varsseveldse diagonaalspeelster een vaste waarde in Oranje en groeide ze bij de Turkse topclub Vakifbank uit tot een wereldster. Ondanks dat ze de wereld heeft veroverd, zal ze zich altijd verbonden blijven voelen in de Achterhoek.

Lees verder

Mogelijke drugsdealers gepakt in Doesburg

De politie van Doesburg heeft in de nacht van woensdag op donderdag twee personen opgepakt op verdenking van het dealen van drugs. De twee werden op de Zanderskamp aangehouden.

Lees verder

Orion versterkt zich met een international

Orion zal aankomend seizoen worden versterkt met Oranje-international Wessel Keemink. De 25-jarige spelverdeler komt over van Lindemans Aalst uit België.

Lees verder

Man gewond na bedrijfsongeval in Dinxperlo

Een 59-jarige man is donderdagmiddag zwaargewond geraakt bij een bedrijfsongeval aan de Industriestraat in Dinxperlo. De man kwam onder een heftruck terecht die achteruit reed.

Lees verder

Man uit Eibergen opgepakt voor drugshandel

De politie heeft dinsdag een 27-jarige man uit Eibergen aangehouden op verdenking van de handel in drugs. De aanhouding is het gevolg van een langlopend onderzoek.

Lees verder

Sjoerd Ars wil de Achterhoek verduurzamen

Voormalig aanvaller Sjoerd Ars is niet bang voor het zwarte gat na zijn beslissing om te stoppen als profvoetballer. De 34-jarige Didammer blijft voetballen bij de amateurs en heeft grote ambities met zijn nieuw opgerichte bedrijf.

Lees verder

Laatste uitgave van Telefoongids in de regio

Uitgever DTG is donderdag gestart met de verspreiding van de laatste papieren Telefoongids & Gouden Gids in Doetinchem, Winterswijk en Aalten. Voor de gelegenheid is er een speciale bewaareditie gemaakt.

Lees verder

De Graafschap evalueert toekomst scouting

De Graafschap bezint zich op de toekomst van de scouting. De voetbalclub uit Doetinchem twijfelt of het bezoeken van wedstrijden door een scout de manier voor de toekomst is en ziet heil in het gebruik van computerprogramma’s.

Lees verder

Trekker met hooi vat vlam in Breedenbroek

Een trekker met een aanhanger vol hooi is woensdagavond in brand gevlogen in Breedenbroek. Door inzet van de brandweer werd overslag naar een bosperceel voorkomen.

Lees verder

Barend Ubbinkweg drie maanden afgesloten

De Barend Ubbinkweg in Doesburg gaat vanwege de bouw van een vispassage drie maanden dicht voor gemotoriseerd verkeer. De weg is ter hoogte van het stuwcomplex van september tot december afgesloten.

Lees verder

Motorrijders raken rijbewijs kwijt in Zeddam

Bij een controle in Zeddam zijn honderden voertuigen dinsdag op snelheid gecontroleerd. Twee motorrijders raakten wegens een forse snelheidsovertreding hun rijbewijs kwijt.

Lees verder

Automobiliste verongelukt in 's-Heerenberg

Een automobiliste is woensdagavond om het leven gekomen bij een ongeval in 's-Heerenberg. De bestuurster van de auto raakte te water. Hoewel omstanders en agenten het water insprongen, kwam hulp voor de vrouw uiteindelijk te laat.

Lees verder

Oudste crossers in actie op de Zwarte Cross

De Zwarte Cross vestigt dit jaar een record met de oudste crossdeelnemers tot nu toe. Na een aantal jaar van samenwerking tussen De Feestfabriek en zorginstelling Careaz gaat dit jaar voor het eerst een groep bejaarde bewoners daadwerkelijk de crossbaan over, in de boot van Tante Rikie.

Lees verder

Man opgepakt bij hennepkwekerij Zevenaar

In Zevenaar is de afgelopen week een hennepkwekerij met meer dan vijfhonderd planten opgerold. Een man is aangehouden voor betrokkenheid bij de kwekerij.

Lees verder

Fietser overleden na ongeval bij Didam

Een 81-jarige man uit Didam is overleden aan de gevolgen van een ongeval in zijn woonplaats. Hij werd woensdagmiddag aangereden door een auto op de N813.

Lees verder

Partijen in actie tegen bioraffinage Groenlo

De Gelderse Natuur en Milieufederatie en Megamestvergister Groenlo Nee hebben tweeduizend handtekeningen aangeboden bij Gelderland en Oost Gelre. De partijen maken zich grote zorgen over de plannen voor een bioraffinagefabriek op bedrijventerrein Laarberg in Groenlo.

Lees verder

Alertheid geboden in droge Achterhoek

De Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) is extra alert nu het in de Achterhoek ontzettend droog is. De brandweer stuurt extra wagens naar natuurbranden om grote schade te voorkomen en geeft tips om branden te voorkomen.

Lees verder

Scooter PostNL vliegt in brand in Zeddam

Een scooter van PostNL is woensdagmorgen spontaan in brand gevlogen in Zeddam. De postbode was op weg naar het depot om post te gaan halen toen hij 'iets warms' aan zijn been voelde.

Lees verder

Schuur in buitengebied Geesteren vat vlam

Een brand in het buitengebied van Geesteren heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een schuur getroffen. Bij het vuur is beperkt asbest vrijgekomen.

Lees verder

Veroordelingen voor ongeval Lichtenvoorde

Een 42-jarige man uit Twist en een 21-jarige man uit Bocholt zijn veroordeeld voor het veroorzaken van een fataal ongeval op de N18 in Lichtenvoorde. Daarbij kwam in maart 2016 een ongeboren kind om het leven.

Lees verder

Drugsdealer aangehouden in 's-Heerenberg

De politie heeft dinsdagavond in een woning in 's-Heerenberg een 34-jarige drugsdealer opgepakt. De man zou onder meer hebben verkocht aan minderjarigen.

Lees verder

Onderzoek naar bereikbaarheid via de lucht

De EUREGIO gaat een grootschalig grensoverschrijdend onderzoek uitvoeren naar de bereikbaarheid van de regio via de lucht. Uit het onderzoek moet blijken welke luchthavens worden gebruikt en bovenal waarom, zodat dit in de toekomst geoptimaliseerd kan worden.

Lees verder

Casper de Gier warmt op voor WK marathon

Casper de Gier warmt zijn benen alvast op voor het WK skeeleren in Arnhem waar hij zondag in actie komt. De skeeleraar uit Laag-Keppel dwong deelname af op het onderdeel marathon, in tegenstelling tot de piste en wegwedstrijd.

Lees verder

Drone redt zo'n veertig reekalfjes bij Winterswijk

De inzet van een drone heeft volgens de Wildbeheereenheid Winterswijk het leven gered van zeker 39 reekalfjes in de omgeving van Winterswijk. De jonge diertjes liggen vaak verscholen in het gras en zijn dan niet te zien voor boeren die het gras moeten maaien.

Lees verder

Omroep GLD en REGIO8 samen op Zwarte Cross

Omroep Gelderland en REGIO8 slaan dit jaar de handen ineen op de Zwarte Cross. Samen zorgen we ervoor dat je niets hoeft te missen van dit bijzondere festijn!

Lees verder

Sproei-installatie van vv Mariënveld vernield

De sproei-installatie van voetbalvereniging Mariënveld is dinsdagavond vernield. De club vermoedt dat er sprake is van een kwajongensstreek.

Lees verder

Bronckhorst akkoord over velden in Zelhem

Bronckhorst heeft een akkoord bereikt over het gebruik van de voetbalvelden in Zelhem. Na de beoogde fusie tussen Zelos en VV Zelhem kunnen de velden gebruikt blijven worden.

Lees verder

Wegpiraat uit Doetinchem is rijbewijs kwijt

Een 23-jarige man uit Doetinchem heeft in de nacht van maandag op dinsdag zijn rijbewijs in kunnen leveren. De wegpiraat reed met een veel te hoge snelheid over de Slingerparallel bij Etten.

Lees verder

Meer opleidingsscholen voor Hogeschool Iselinge

Studenten van Iselinge Hogeschool kunnen komend schooljaar op 25 nieuwe opleidingsscholen werkervaring opdoen. In totaal werkt de Doetinchemse school nu samen met 98 basisscholen.

Lees verder

Boiler vat vlam bij Graaf Hendrik in Braamt

Een boiler bij Auberge Graaf Hendrik in Braamt heeft maandagmiddag vlam gevat. Door snel handelen werd grote schade voorkomen.

Lees verder

Aanhoudingen na vernielen ruit in Doesburg

De politie heeft zaterdagavond drie personen aangehouden in Doesburg. Nadat een ruit was vernield ontstond een grimmige sfeer waarin agenten werden beledigd.

Lees verder

Strobalen vatten vlam in Vordens veld

Een aantal strobalen is maandagmiddag in brand gevlogen in Vorden. Door de droogte verspreidde het vuur zich snel op het veld aan de Ruurloseweg.

Lees verder

Aaltense mannen met nepwapens opgepakt

De politie in Aalten heeft zondagavond twee mannen uit Aalten aangehouden met nepvuurwapens in bezit. De twee hadden de wapens en bijbehorende munitie in hun auto liggen.

Lees verder

Doetebol promoot buitenspelen met modder

Tientallen kinderen zochten verkoeling en vertier in belevingspark Doetebol tijdens de landelijke modderdag, waar Doetebol voor het eerst aan meedeed. Met hulp van brandweer Doetinchem werd het park omgetoverd in een grote modderpoel vol activiteiten.

Lees verder

Woongroep Keijenborg verdacht van fraude

Twee leden van de directie van Stichting Woongroep Keijenborg zijn maandagochtend opgepakt op verdenking van fraude. De stichting wordt verdacht van het onrechtmatig gebruiken van persoonsgebonden budgetten van haar cliënten.

Lees verder

De Graafschap is weer begonnen met trainen

Onder toeziend oog van honderden supporters is De Graafschap zondag gestart aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Op de velden van sv Westendorp kon het publiek kennis maken met de nieuwe selectie van de Superboeren.

Lees verder

Veel schrik bij botsing op de Hamelandroute

Bij een botsing op de Hamelandroute hebben zondagochtend bestuurders en auto's enkel schrik en blikschade opgelopen. Twee auto's reden op elkaar bij een kop-staartbotsing.

Lees verder

Regio geteisterd door verschillende branden

De Achterhoek werd dit weekend geteisterd door meerdere branden. Ondanks de hitte en de droogte, is het niet zeker dat dat de oorzaak is van de branden, en is er bij een brand mogelijk opzet in het spel.

Lees verder

Nieuwe middenvelder voor De Graafschap

De Graafschap heeft nog een nieuwe middenvelder vastgelegd. De 22-jarige Liban Abdulahi komt transfervrij over van Telstar.

Lees verder

Flinke vlammen bij brand in schuur Halle

Een hooischuur in Halle is vrijdagavond in brand gevlogen. Hoewel de brand fors was, raakte er niemand gewond.

Lees verder

Van de Pavert keert terug bij De Graafschap

Ted van de Pavert keert aankomend seizoen terug bij De Graafschap. De 26-jarige verdediger komt transfervrij over van PEC Zwolle.

Lees verder

Stuk van berm afgebrand nabij Laag-Keppel

In het buitengebied langs de Oude IJssel bij Laag-Keppel is vrijdagavond een gedeelte van de berm afgebrand. Hoe het vuur kon ontstaan is onbekend.

Lees verder

Gemeente betrekt burgers bij Veteranendag

Tijdens de jaarlijkse Veteranendag stond Oude IJsselstreek vrijdagochtend stil bij haar veteranen in Varsseveld. De gemeente betrekt dit jaar voor het eerst de gemeenschap bij deze dag om hen zo deelgenoot te laten zijn van de herdenking.

Lees verder

Gemeente pakt winkelstraat Terborg aan

Oude IJsselstreek gaat de winkelstraat van Terborg reorganiseren. Het deel van de straat waar veel winkelpanden leeg staan, wil de gemeente opvullen met woningen, wat zorgt voor gemengde reacties.

Lees verder

Weerboer Gerrit voorziet meer hitte

Weerboer Gerrit Vossers neemt iedere vrijdag voor De Gelderlander en REGIO8 de weersvoorspellingen voor het weekend door. De warme temperaturen zetten door en regen is voorlopig in geen velden of wegen te bekennen.

Lees verder

Sjoerd Ars volgend seizoen bij De Treffers

Sjoerd Ars komt volgend seizoen in actie voor De Treffers. De aanvaller maakte donderdag bekend te stoppen als profvoetballer, maar heeft inmiddels een ploeg gevonden op Tweede Divisie-niveau.

Lees verder

Elektrische stadstrein door stad Doetinchem

Doetinchem laat vanaf zaterdag 14 juli een elektrische stadstrein door het stadscentrum rijden. De bedoeling is om bezoekers van en naar de parkeerplaatsen rond de binnenstad te brengen.

Lees verder

Visser ontdekt explosieven bij Eibergen

Een visser heeft in Eibergen een granaat en een antipersoneelsmijn opgevist. Beide waren nog gevuld met springstof.

Lees verder

Overeenkomst Keunenhuis officieel getekend

De bekende kok Nel Schellekens heeft met haar partner Henk den Herder een overeenkomst getekend voor het Keunenhuis in Winterswijk. Na de verkoop van De Gulle Waard wil het ondernemersechtpaar een nieuw concept uitrollen in het monumentale pand.

Lees verder

Fietsster komt ten val nabij Lichtenvoorde

Een fietsster is donderdagavond laat ten val gekomen nabij een fietstunnel in Lichtenvoorde. De vrouw is daarbij lichtgewond geraakt.

Lees verder

REGIO8 Actueel zomer lang op de schop

REGIO8 Actueel ziet er in de maanden juli en augustus anders uit op tv. De programmamakers gaan experimenteren met een andere vorm van televisie. Zo verdwijnt vanaf maandag onder meer de presentator.

Lees verder

Aanvaller Sjoerd Ars stopt met voetbal

Aanvaller Sjoerd Ars uit Didam stopt na zestien jaar als profvoetballer. De voetbalnomade speelde verdeeld over vijf landen meer dan vierhonderd wedstrijden en werd meerdere keren topscorer.

Lees verder

Hoogste punt ‘t Neije Raethuys in ere hersteld

De pinakel, de hoogste toren van 't Neije Raethuys in 's-Heerenberg, is in ere hersteld. Met de plaatsing van de toren is donderdagmiddag het hoogste punt van de restauratie bereikt.

Lees verder

Høken in Toldiek wil breder publiek trekken

Høken in Toldiek gooit het dit jaar over een andere boeg. Het evenement wil een breder publiek trekken en zich niet meer alleen richten op dialectbands. Het festival in Toldijk vernieuwt daarom met onder meer een optreden van Di-Rect. 

Lees verder

Daders plofkraak Didam krijgen vier jaar cel

Twee mannen zijn veroordeeld tot vier jaar cel, waarvan een jaar voorwaardelijk, voor een plofkraak op een Albert Heijn-supermarkt in Didam. Dat meldt Omroep Gelderland.

Lees verder

Kalveren omgekomen bij brand in Terborg

Bij een schuurbrand in Terborg zijn donderdagochtend vijf kalveren omgekomen. Andere kalveren konden wel gered worden uit de schuur aan de Keppelbroeksdijk.

Lees verder

Vrouw belandt in berm na uitwijkmanoeuvre

Een 29-jarige automobiliste is donderdagochtend na een uitwijkmanoeuvre in een berm terechtgekomen in Groenlo. De vrouw zag een remmende voorligger over het hoofd, moest uitwijken en belandde via de berm op de parallelweg.

Lees verder

Achterhoekse agrariërs lijden onder droogte

De aanhoudende droogte vanwege het warme weer zorgt voor de nodige onrust bij agrariërs in de Achterhoek. Door het gebrek aan neerslag komt de productie van gewassen in gevaar en is er bijna geen vers gras voor vee.

Lees verder

Liemers wil structureel muziekles op scholen

Liemerse gemeenten gaan samen ervoor zorgen dat in 2020 op alle basisscholen structureel muziekonderwijs wordt gegeven. Om die doelstelling te bekrachtigen werd woensdagochtend in Het Musiater in Zevenaar onder toeziend oog van erevoorzitter Hare Majesteit koningin Máxima het convenant Méér Muziek in de Klas Lokaal ondertekend.

Lees verder

Hidde Jurjus keert terug bij De Graafschap

Hidde Jurjus keer terug bij De Graafschap. De doelman uit Lichtenvoorde komt voor één jaar over op huurbasis van PSV. 

Lees verder

Bloemenbuurt Didam kan plannen bespreken

Bewoners van de Bloemenbuurt in Didam krijgen zaterdag 30 juni de mogelijkheid om de ingrijpende sloop- en renovatieplannen voor hun wijk te bekijken en te bespreken. De gemeente en woningcorporatie Plavei organiseren na twee besloten bijeenkomsten nu een openbare Plandag in de Meulenvelden.

Lees verder

Man zwaargewond na knal tegen boom

Een automobilist is dinsdagavond zwaargewond geraakt na een ongeval op de weg tussen Hummelo en Zelhem. De 53-jarige man uit Doetinchem knalde met zijn auto tegen een boom en kwam midden op de weg tot stilstand.

Lees verder

Nieuw onderwijssysteem redt krimpschool

Basisschool de Emmaschool in Winterswijk heeft met behulp van een nieuwe onderwijsmethode het aantal leerlingen sinds 2013 bijna zien verdubbelen. De basisschool, gelegen in het buitengebied van Winterswijk, zag zich na dalende leerlingenaantallen genoodzaakt een nieuw onderwijssysteem toe te passen, met succes.

Lees verder

Uitslaande schuurbrand bij boerderij Aalten

Een schuur bij een boerderij aan de Kappersweg in Aalten is dinsdagmiddag in brand gevlogen. De vlammen sloegen enige tijd uit het dak.

Lees verder

Mannen gepakt na diefstal in Doetinchem

De politie heeft dinsdagmiddag twee mannen aangehouden op verdenking van een winkeldiefstal aan de Hamburgerstraat in Doetinchem. Er werd onder meer via Burgernet naar drie verdachten gezocht, maar de politie heeft twee personen aangehouden.

Lees verder

Vive la France krijgt expositie over Normaal

Tijdens de aankomende editie van festival Vive la France in Hummelo is een expositie over Normaal te bewonderen. De organisatie wil op deze manier aandacht schenken aan het feit dat er dagelijks veel anhangers van de Achterhoekse rockband het bronzen standbeeld in het dorp bezoeken.

Lees verder

Vrije Slag creëert nieuwe kijk op Groenlo

Bijna honderd zwemmers doken afgelopen weekend de Grolse gracht in tijdens de vierde editie van De Vrije Slag door Grolle. Het zwemevenement voor jong en oud laat deelnemers de Achterhoekse stad vanuit een ander perspectief beleven.

Lees verder

Opnieuw brand in winkelpanden Winterswijk

In de winkels in Winterswijk waar zaterdagmiddag een brand heeft gewoed, is maandagavond opnieuw brand uitgebroken. Mogelijk is er iets blijven smeulen.

Lees verder

Geldtransport staat vast met pech op de N18

Een geldtransportwagen is maandagmiddag met pech stil komen te staan op de N18. Vanwege de aard van het transport is de politie ter plaatse om de wagen te bewaken.

Lees verder

Langerak benadrukt veiligheid met kombord

Langerak is in de ban van WhatsApp buurtpreventie en houdt zo met de gemeenschap de plaats veilig. Om dat extra kracht bij te zetten heeft Langerak vrijdag het eerste WhatsApp buurtpreventiekombord van Nederland gekregen. 

Lees verder

Vergoeding na helikopteroefening Defensie

36 inwoners van de Achterhoek hebben een schadevergoeding van Defensie ontvangen vanwege de overlast van laagvliegende helikopters in februari. In het kader van een oefening vlogen toen helikopters drie weken lang in het oosten van Nederland.

Lees verder

De Graafschap haalt nieuwe middenvelder

Middenvelder Javier Vet speelt de aankomende twee seizoenen voor De Graafschap. De 24-jarige Vet komt onder voorbehoud van een medische keuring over van Almere City.

Lees verder

Politici ervaren landbouwverkeer door Zeddam

Statenleden Peter Kerris en Titus Visser van de provincie Gelderland hebben met eigen ogen gezien wat het rijden met een landbouwvoertuig door de kern van Zeddam teweeg brengt. Inwoners willen dat de provincie werk maakt van het verplaatsen van landbouwverkeer naar de rondweg.

Lees verder

Aanrijding vrachtwagen en busje Babberich

Een vrachtwagen en een bestelbusje zijn maandagochtend op elkaar geknald in Babberich. Een persoon raakte daarbij zwaargewond.

Lees verder

Maatregelen na lange droogte in Achterhoek

Het Waterschap Rijn en IJssel verhoogt de stuwen in de Oude IJssel bij Ulft, Gaanderen en Doesburg. De laatste weken is het erg droog geweest in de Achterhoek en daarom doet het waterschap hard zijn best het water langer vast te houden en een te lage waterstand te voorkomen.

Lees verder

Fietser en skater belanden op auto in Vorden

Een fietser en skeeleraar zijn zondagmiddag op een auto geknald in Vorden. De twee personen zagen de automobilist over het hoofd.

Lees verder

Man onder invloed aangehouden voor heling

Een man uit Lichtenvoorde is zondagochtend vroeg aangehouden voor heling. De man lag dronken in een berm onder een gestolen fiets in Bredevoort.

Lees verder

Schade aan winkels na brand Winterswijk

In de winkelstraat van Winterswijk heeft zaterdagmiddag een grote brand gewoed. Drie winkelpanden raakten hierbij flink beschadigd.

Lees verder

Groot deelnemersveld bij Prominententoer

Circa 250 deelnemers reden zaterdag mee in de Prominententoer, vorig jaar nog het side-event van het NK Wielrennen, in Montferland. Voor de organisatie betekent dit de maximale deelname aan de toertocht, waarbij recreanten samen fietsen met wielerprofs.

Lees verder

Fietser gaat onderuit op rotonde in Zeddam

Een fietser is vrijdagavond lichtgewond geraakt na een val in Zeddam. De man ging onderuit op een rotonde.

Lees verder

Farm & Country Fair speelt in op beleving

De Farm & Country Fair in Aalten wil zich steeds meer richten op de beleving van het festival. De organisatie speelt tijdens de 23ste editie van het bekende plattelandsevenement in op de actualiteiten met onder andere drones, een heus WK kippenvoetbal en de komst van het beroemde kalf Suus.

Lees verder

Weerboer Gerrit Vossers trapt de zomer af

Weerboer Gerrit Vossers neemt iedere vrijdag voor De Gelderlander en REGIO8 de weersvoorspellingen voor het weekend door. De weerman trapt op de Farm & Country Fair in Aalten de zomer af!

Lees verder

Opbouw voor Zwarte Cross 2018 begonnen

Het eerste paaltje voor de opbouw van de Zwarte Cross 2018 is vrijdagochtend geslagen. De aankomende drie weken worden de weilanden aan de Eikendijk in Lichtenvoorde omgetoverd in het decor van het grootste festival van Nederland.

Lees verder

Dierencentrum Achterhoek wint CH-Ring

Dierencentrum Achterhoek heeft de Cor Huntelaar Ring 2018 gewonnen. De onderscheiding van voetbalclub De Graafschap gaat elk jaar naar een persoon of organisatie die zich maatschappelijk inzet voor de Achterhoek en de Liemers.

Lees verder

Automobilist rijdt man en vrouw van scooter

Een scooterrijder en zijn bijrijdster zijn vrijdagochtend gewond geraakt bij een ongeval in Aalten. Een automobilist zag de scooter van de twee over het hoofd.

Lees verder

Politie Doetinchem pakt spookfietsers aan

De politie in Doetinchem waarschuwt spookfietsers op de Keppelseweg. Na veel klachten van gebruikers van het fietspad, gaan agenten nu bekeuringen uitdelen.

Lees verder

Scholieren warmen survivalrun in Loil op

Het parcours van de jaarlijkse survivalrun in Loil is donderdag alvast verkend door leerlingen van verschillende basisscholen uit de omgeving. Ruim duizend deelnemers van jong tot oud beklimmen zondag obstakels en banen hun weg door de modder en sloten.

Lees verder

Man opgepakt na burenruzie in Gaanderen

Een 51-jarige man is woensdag door de politie aangehouden na een burenruzie in Gaanderen. Agenten zagen zich genoodzaakt om pepperspray in te zetten om de ruziemaker onder controle te krijgen.

Lees verder

’t Zelle de hotspot voor divers golftalent

Golfbaan ’t Zelle bij Hengelo is deze week de hotspot voor Nederlandse golfliefhebbers. De golfweek werd woensdag afgetrapt met het Pro-Am toernooi waar golfprofessionals en amateurs de strijd met elkaar aangingen.

Lees verder

Hulshof (14) blijft nuchter na kickbokstitel

De 14-jarige kickbokster Jasmine Hulshof uit Zeddam heeft de Nederlandse titel in de jeugdklasse tot 60kg binnengesleept op het kickboksgala van House of Champions. De jonge kampioene blijft echter erg nuchter onder haar prestatie op het gala dat plaatsvond in SportCentre Westervoort.

Lees verder

Uitkeringen in Achterhoek wederom gedaald

Het aantal uitkeringen in de Achterhoek is in de maand mei opnieuw gedaald. De regio telde eind mei 3,5% minder WW-uitkeringen dan in april. De oorzaak van de verdere daling is het seizoenswerk.

Lees verder

FIOD onderzoekt fraudeur uit Gendringen

De FIOD is een onderzoek gestart naar een 42-jarige man uit Gendringen. De ondernemer wordt verdacht van belastingfraude en het opzettelijk verstrekken van vervalste administratie. De verdachte heeft de overheid mogelijk voor minimaal 300.000 euro benadeeld.

Lees verder

Doetinchemse jongeren blijken nog crimineler

De elf Doetinchemse jongeren die begin juni zijn opgepakt bij een grootschalige politieactie, hebben vermoedelijk meer strafbare feiten gepleegd dan waarvoor ze zijn aangehouden. Tevens is er nog een twaalfde jongen opgepakt.

Lees verder

Boer en scholier in strijd tegen zwerfafval

Boer Rene van Hal uit Voorst en de 13-jarige scholier Fien Snelting uit Megchelen hebben de handen ineen geslagen in de strijd tegen zwerfafval. Samen geven ze op de boerderij van Van Hal lessen aan basisscholieren over het gevaar van vuilnis op straat voor dier en milieu.

Lees verder

Zeldzame vlinder breidt zich uit in Winterswijk

Het aantal zeldzame iepenpages is de afgelopen jaren flink gestegen in Winterswijk. Nadat de vlinder in 2013 voor het eerst in het buitengebied van Winterswijk werd gespot, duikt de vlindersoort nu op in bijna elke iep.

Lees verder

Bronckhorst wil proeftuin aardgasvrij wonen

Bronckhorst is voornemens om Toldijk en Wichmond deel te laten nemen aan de proeftuin van aardgasvrij wonen vanuit het Rijk. De gemeente wil in 2030 een energieneutrale gemeente zijn en ziet hierin het gebruik van duurzame energie als een belangrijk onderdeel.

Lees verder

Man aangehouden na woningbrand Ulft

Een man uit Ulft is woensdagochtend aangehouden nadat er een brand in zijn woning heeft gewoed. Het is nog niet bekend of het om brandstichting gaat.

Lees verder

Geen contante betalingen meer in Arriva-bus

Busreizigers in de Achterhoek kunnen vanaf 24 juni hun vervoersbewijs niet meer contant betalen in de Arriva-bussen. De vervoerder wil op deze manier de veiligheid voor chauffeurs en reizigers in de bussen verbeteren.

Lees verder

Jonge fietsster valt na ongeval in Heelweg

Een meisje is woensdagochtend ten val gekomen na een ongeval met een automobilist in Heelweg. Het slachtoffer liep lichte verwondingen op, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Lees verder

Zwarte Cross gaat levenden herdenken

De Zwarte Cross wil op de vrijdagavond van het festival om 20.00 uur een minuut lang de levenden gaan herdenken. Zoals gebruikelijk bij een herdenking zal tijdens de minuut het hele festival in stilte worden ondergedompeld.

Lees verder

Gewapende man opgepakt in Doetinchem

Een 45-jarige man uit Terborg is in de nacht van maandag op dinsdag aangehouden op de Wijnbergseweg in Doetinchem. De bewapende man bleek nog een gevangenisstraf van 91 dagen te goed te hebben.

Lees verder

Bijna 500 ontwerpen voor Achterhoekse vlag

De publieke stemronde voor de nieuwe Achterhoekse Vlag is begonnen. Er zijn bijna vijfhonderd unieke vlaggen ingezonden, die allemaal kans maken om het winnende ontwerp te worden.

Lees verder

Proosten bij start Brouwhoes Bier Experience

De Brouwhoes Bier Experience in Lievelde is in gebruik genomen onder het genot van een vers getapt biertje. Het nieuwe onderdeel van Erve Kots zorgt naast een interactieve ervaring bij het drinken van een biertje ook voor een stukje educatie.

Lees verder

Politie op zoek naar getuigen mishandeling

De politie Aalten en Dinxperlo is op zoek naar getuigen van de mishandeling die plaatsvond op 12 juni in Dinxperlo. Het gaat met name om een man die getuige was van de mishandeling en het slachtoffer heeft geholpen.

Lees verder

Tarik Tissoudali tekent bij Beerschot Wilrijk

Tarik Tissoudali speelt de komende seizoenen voor het Belgische KFCO Beerschot Wilrijk . De aanvaller speelde vorig jaar bij De Graafschap, dat de aanvaller huurde van het Franse Le Havre.

Lees verder

Dans stijgt naar grote hoogte in het Amphion

Verticaal dansgezelschap Sky Motion speelt met hun nieuwe voorstelling Inner Worlds in het Amphion. In de Doetinchemse schouwburg zal het er tussen 4 en 8 juli voor zowel de bezoekers als de dansers anders aan toe gaan dan gebruikelijk.

Lees verder

Vrouw achtervolgt doorrijder na botsing N18

Een 30-jarige man uit Hengelo is maandag op de N18 doorgereden nadat hij een aanrijding veroorzaakte. De man had haast en botste daardoor tegen een personenauto.

Lees verder

Hooiberg vat vlam in kapschuur in Silvolde

Een berg hooi is dinsdagochtend in brand gevlogen in een schuur in Silvolde. Hulpdiensten en de eigenaar hebben door snel ingrijpen de schade beperkt weten te houden.

Lees verder

De Graafschap oefent tegen FC Groningen

De Graafschap oefent in de voorbereiding op komend seizoen tegen onder meer FC Groningen, Cambuur Leeuwarden en het Griekse Aris Thessaloniki.

Lees verder

Aftermovie Mañana Mañana 2018 in Vorden

De zesde editie van Mañana Mañana trok afgelopen weekend ruim 28.000 festivalgangers naar Vorden. De bezoekers genoten op de sprookjesachtige locatie rond Kasteel Vorden van muziek, hangmatten en veel eten en drinken. Kijk, luister en geniet mee van Mañana Mañana 2018!

Lees verder

Oersterk zet beelden dief toch niet online

Stichting Oersterk uit Ulft heeft na overleg met de politie besloten om beelden van de diefstal van afgelopen week toch niet online te plaatsen. De stichting wil verdere speculatie en onrust voorkomen.

Lees verder

Opnamestop Slingeland Ziekenhuis opgeheven

De opnamestop op verpleegafdeling A2 in het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem is opgeheven. Op de afdeling is vorige week de MRSA-bacterie aangetroffen. In elk geval vier patiënten en een arts zijn besmet.

Lees verder

Kleinrensink (19) pakt titel op NK Para-Atletiek

De 19-jarige Adinda Kleinrensink, lid van atletiekvereniging Atletico’73 in Gendringen, mag zich Nederlands kampioen speerwerpen noemen. Kleinrensink wist de gouden plak binnen te slepen op het Open Nederlands Kampioenschap Para-Atletiek voor mensen met een beperking dat werd gehouden op 9 juni in Nijmegen.

Lees verder

Afvaldumpingen langs snelwegen aangepakt

Kinderwagens, bouwmaterialen, oude kleren, je kunt het zo gek niet bedenken of het wordt gedumpt op parkeerplaatsen langs de snelweg. In de Achterhoek en de Liemers is dit het afgelopen half jaar dermate toegenomen, dat Rijkswaterstaat het zat is.

Lees verder

Nieuwe namen festival Huntenpop bekend

Huntenpop heeft weer nieuwe namen toegevoegd aan de line-up van de editie van dit jaar. Onder meer Motörhead’s Phil Campbell and the Bastard Sons, Snollebollekes en rockband The Overslept zullen optreden op het festival in Ulft.

Lees verder

Automobilist botst tegen boom in Aalten

Een automobilist is zondagavond tegen een boom gebotst in Aalten. De man is daarbij niet gewond geraakt.

Lees verder

Bökkers verrast Mañana Mañana met optreden

De mannen van Bökkers hebben de bezoekers van Mañana Mañana in Vorden zaterdagavond een verrassingsoptreden bezorgd. De dialectrockers, die vaste gast zijn op de Zwarte Cross, speelden voor de gelegenheid bovendien samen met toetsenist Jeroen Sweers.

Lees verder

Caner Cavlan komend seizoen bij FC Emmen

Caner Cavlan uit Doetinchem speelt het komende seizoen voor FC Emmen. Na periodes bij Sanliurfaspor en Boluspor keert de linksback daarmee weer terug naar Nederland.

Lees verder

Mañana Mañana zet Mondriaan in spotlights

Bezoekers van Mañana Mañana in Vorden ontkomen deze dagen niet aan de schilderkunst van Piet Mondriaan. In samenwerking met Villa Mondriaan uit Winterswijk daagt het festival bezoekers uit om hun eigen schildertalent te ontwikkelen onder de noemer van 'Mondriana Mondriana'.

Lees verder

Baudet valt 'links' Marianum in Groenlo aan

Tweede Kamerlid Thierry Baudet van Forum voor Democratie heeft vrijdag uitgehaald naar het Marianum in Groenlo. De politicus was naar eigen zeggen op bezoek bij de school om 'de linkse indoctrinatie in het Nederlandse onderwijs' te bespreken.

Lees verder

Kampeerles op camping Marveld in Groenlo

Bezoekers kunnen zaterdag en zondag de fijne kneepjes van het kamperen onder de knie krijgen. Vrijetijdsmarkt Obelink houdt bij Marveld Recreatie in Groenlo een gratis kampeerweekend.

Lees verder

Björn van der Doelen terug op Mañana Mañana

Muzikant Björn van der Doelen is niet alleen artiest, maar ook bezoeker van Mañana Mañana. De oud-voetballer beloofde vorige editie dat hij dit jaar vier dagen lang op de camping zou bivakkeren. Een rondje camping leert dat de Brabander zijn woorden na is gekomen. 

Lees verder

Grensoverschrijdende zorg onder de loep

Kamerlid Evert Jan Slootweg was vrijdag te gast in Dinxperlo om de grensoverschrijdende zorg onder de loep te nemen. Vertegenwoordigers van Aalten en Bocholt zien Den Haag steeds dichterbij komen, maar er valt nog veel winst te behalen.

Lees verder

Receveur keert terug bij Almere City FC

Tim Receveur keert komend seizoen terug bij Almere City FC. De middenvelder wist afgelopen seizoen niet te imponeren bij De Graafschap en kreeg geen nieuw contract.

Lees verder

Weerboer Gerrit voorspelt bewolkt weekend

Weerboer Gerrit Vossers neemt iedere vrijdag voor De Gelderlander en REGIO8 de weersvoorspellingen voor het weekend door. De weerman voorziet flink wat bewolking, maar het blijft wel droog.

Lees verder

Geen oplossing voor veehouders in nood

Ronald Beulink uit Zelhem is een van de achthonderd melkveehouders die door de strenge fosfaatregelgeving op omvallen staat. Het versturen van een noodkreet naar de minister heeft tot nog toe weinig resultaat gehad, toch blijft de sector hopen op een oplossing vanuit Den Haag.

Lees verder

Achterhoek Board van start na goedkeuring

De Achterhoek Board, een krachtenbundeling tussen de zeven Achterhoekse gemeenten, het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties kan van start. Na goedkeuring van de gemeenteraden start de samenwerking per 1 juli.

Lees verder

Oost Gelre steunt plan zonnepark in Lievelde

Het college van Oost Gelre wil onder voorwaarden meewerken aan de realisatie van een zonnepark in het buitengebied van Lievelde. De gemeente ziet het initiatief van twee ondernemers als een kans om te leren.

Lees verder

Automobilist eindigt in sloot bij Varsseveld

Een automobilist is donderdagavond van de weg geraakt en in de sloot geëindigd nabij Varsseveld. De bestuurder van het voertuig raakte niet gewond.

Lees verder

Camping Mañana Mañana warmt zichzelf op

Voor de diehards is Mañana Mañana donderdagmiddag van start gegaan. De campingpoorten van het festivalterrein in Vorden gingen eind van de middag los, waarna honderden campinggangers zichzelf opwarmden tijdens het opzetten van de tentjes. En dat ging niet overal even gemakkelijk...

Lees verder

MRSA-bacterie aangetroffen in Slingeland

Op de verpleegafdeling A2 van het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem is de MRSA-bacterie aangetroffen. In totaal zijn vier patiënten besmet geraakt.

Lees verder

Droge voetjes voor Lichtenvoorde na ingreep

Het grote project van Oost Gelre en het Waterschap Rijn en IJssel om de jarenlange wateroverlast in te perken is afgerond. Het nieuwe watersysteem in Lichtenvoorde moet ervoor zorgen dat het water voortaan beter wordt opgevangen bij extreme neerslag.

Lees verder

De Pedaleur gefrustreerd na nieuwe inbraak

Fietswinkel De Pedaleur uit Doetinchem is woensdagnacht voor de achtste keer slachtoffer geworden van een inbraak. Bij de kraak hebben onbekende daders ruim zestigduizend euro aan fietsen buitgemaakt, wat zorgt voor frustratie bij de eigenaar.

Lees verder

Oude waterpomp Hummelo in ere hersteld

De oude waterpomp in het dorpshart van Hummelo is weer in gebruik genomen. Met de heringebruikname van de in 1875 geplaatste pomp is volgens gemeente Bronckhorst de huiskamer van het dorp weer compleet.

Lees verder

Oersterk lacht om dreigement van de BWO

Stichting Oersterk uit Ulft kan weinig met de mededeling van de Bond van Wetsovertreders (BWO). De stichting dreigt camerabeelden van een diefstal online te zetten, waarna de BWO flinke kritiek uitte en op haar beurt dreigde met een dwangsom.

Lees verder

Weer inbraak bij fietswinkel in Doetinchem

Bij een inbraak op een fietswinkel in Doetinchem hebben onbekende daders in de nacht van woensdag op donderdag ruim zestigduizend euro aan fietsen buitgemaakt. Het is de tweede keer dat de zaak slachtoffer is geworden van een dergelijke kraak.

Lees verder

Oostenrijks bedrijf neemt Daas Baksteen over

Daas Baksteen is overgenomen door keramisch specialist Wienerberger AG. Het Oostenrijkse bedrijf laat weten dat de overname van de baksteenfabrikant uit Azewijn moet zorgen voor een optimale samenvoeging van keramische kennis en expertise.

Lees verder

Jong De Graafschap niet in Hoofdklasse

Het beloftenteam van De Graafschap speelt komend seizoen niet in de Hoofdklasse. Na de degradatie uit de Derde Divisie heeft de club besloten deel te nemen aan de reservecompetitie.

Lees verder

Kottense Miss Nederland vol met ambitie

De 25-jarige Leonie Hesselink uit Kotten ziet haar leven veranderen in een rollercoaster nu ze tot haar grote verbazing benoemd is tot Miss World Nederland. De mooiste vrouw van het land blijft na het verkrijgen van de titel echter vol ambitie.

Lees verder

Nieuwe lift in Action ’s-Heerenberg geopend

De Action in hartje ’s-Heerenberg is vanaf woensdag toegankelijker voor minder valide personen. Een klacht van de Kilderse Carina Franken-Hermsen heeft geleid tot de plaatsing van een lift.

Lees verder

De Graafschap evalueert toekomst jeugd

De Graafschap evalueert de komende periode de opzet van de jeugdafdeling. Op dit moment is de jeugd van de Doetinchemse voetbalclub ondergebracht in een aparte stichting.

Lees verder

Man (62) opgepakt na mishandeling agent

Een 62-jarige man uit Didam is dinsdag aangehouden omdat hij een agent mishandelde na een verkeerscontrole. De man negeerde het stopteken van de agent en reed vervolgens door.

Lees verder

Auto met aanhanger belandt in de greppel

Een auto met aanhanger is woensdagochtend in de greppel van de nieuwe N18 geraakt. De bestuurder raakte tussen Eibergen en Groenlo de controle kwijt over zijn voertuig.

Lees verder

Streetball biedt Zommerrun helpende hand

Streetball de Lichtenberg in Silvolde helpt zaterdag bij de Zommerrun. In eerste instantie vormde het sportinitiatief alleen het goede doel, maar toen de organisatie op de tocht kwam te staan twijfelde initiatiefnemer Benny Vonk geen moment om zijn handen uit de mouwen te steken.

Lees verder

Stichting Ulft dreigt inbreker met beelden

De verbijstering is groot bij Stichting Oersterk in Ulft, die dagbesteding voor (jong)volwassenen met een beperking biedt. Bij een inbraak op het DRU-terrein is apparatuur en geld van cliënten buitgemaakt. Toch is er een lichtpuntje: de dader is gefilmd.

Lees verder

Lizzy Ossevoort jaagt Amerikaanse droom na

Muzikant Lizzy Ossevoort uit Halle is reeds aangenomen op de Manhattan School of Music in New York, maar om daadwerkelijk aan het studiejaar te beginnen heeft ze tienduizenden euro's nodig. Met een crowdfundingactie hoopt ze het geld voor de muziekopleiding bij elkaar te krijgen.

Lees verder

Bestuurder op de vlucht na ongeval in Loil

Een bestuurder is dinsdagnacht op de vlucht geslagen nadat hij over de kop was geslagen met zijn auto nabij Loil. Hij werd even later ingerekend.

Lees verder

Buha kan meldingen processierups niet aan

Buha kan het explosief aantal meldingen over de overlast van de eikenprocessierups niet meer aan. Het bedrijf in Doetinchem wordt dagelijks overspoeld met telefoontjes over nieuwe nesten van de gevreesde rups.

Lees verder

Victor Steeman (17) richt zijn ogen op WK

Victor Steeman bereidt zich voor op het Wereldkampioenschap motorracen in de Supersport 300 klasse. De talentvolle wegracer uit Lathum wil onder andere op de TT in Assen hoge ogen gooien om zo een goed CV op te bouwen voor het WK.

Lees verder

Orion vindt in Ogink nieuwe passer-loper

Peter Ogink is door Orion vastgelegd als aanwinst voor het nieuwe seizoen. De 25-jarige passer-loper komt over Vallei Volleybal Prins uit Ede.

Lees verder

Vrouw overlijdt bij verkeersongeval in Aalten

Een 84-jarige vrouw is dinsdagmiddag verongelukt in Aalten. De automobiliste reed met haar vermoedelijke leenauto tegen een boom.

Lees verder

Subsidie voor monumenten in Achterhoek

Het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap trekt in totaal 34 miljoen euro uit voor de restauratie van rijksmonumenten. Drie Achterhoekse gebouwen zijn uitgekozen voor een financiële bijdrage.

Lees verder

Golfbaan ’t Lohr slaat tweede decennium in

Golfclub 't Lohr bestaat tien jaar. Eigenaren Danny en Nienke Piepers hebben de golfbaan binnen tien jaar zien groeien naar een springplank naar grotere banen. Het familiebedrijf blijft laagdrempelig en experimenteert met nieuwe vormen van golf.

Lees verder

Vrouw rijdt haar auto de sloot in bij Beltrum

Een bestuurster is dinsdagochtend op onverklaarbare wijze in de sloot beland op de Zieuwentseweg bij Beltrum. De vrouw raakte bij het ongeval gewond.

Lees verder

De Graafschap van start tegen Feyenoord

Het concept competitieprogramma van de Eredivisie is dinsdagochtend bekend geworden. De Graafschap opent het seizoen tegen Feyenoord op de eigen Vijverberg.

Lees verder

Ontruiming na gaslekkage in Doesburg

Door een gaslekkage heeft een aantal bewoners in Doesburg de avond niet thuis door kunnen brengen. Uit voorzorg werden 23 woningen ontruimd.

Lees verder

Grootse vrouwen Achterhoek viert jubileum

Grootse vrouwen Achterhoek organiseert binnenkort de 25e editie van hun netwerkevent speciaal voor vrouwen. Het idee ontstond omdat vrouwen vaak anders dan mannen aan het netwerken zijn.

Lees verder

Dennis te Braak wordt trainer bij Feyenoord

Dennis te Braak is vanaf volgend seizoen trainer van Feyenoord O-16. Het voormalig hoofd van de jeugdopleiding van De Graafschap kwam niet tot overeenstemming met de Doetinchemse club over een verlenging van zijn aflopende contract.

Lees verder

Doetinchemmer gepakt na online belediging

Een 18-jarige man uit Doetinchem is opgepakt na belediging van de politie. Dat deed de man via Facebook.

Lees verder

Mark Diemers vertrekt naar Fortuna Sittard

Mark Diemers speelt de komende seizoenen bij Fortuna Sittard. De middenvelder maakt een transfervrije overstap van De Graafschap naar Sittard en ontmoet zijn oud-werkgever volgend jaar in de Eredivisie.

Lees verder

Oude IJssel Concert vindt toch doorgang

Het Oude IJssel Concert, dat dit jaar onderdeel uitmaakt van festival Buitengewoon, gaat toch door. Het is de organisatoren gelukt om het kostenplaatje rond te krijgen, nadat de financiering eerder een heikel punt bleek en doorgang op de tocht stond.

Lees verder

Gymnastiekvereniging ziet heil in G-afdeling

Gymnastiekvereniging Ypsilon uit Doetinchem ziet kansen om na de Special Olympics door te gaan met een speciale afdeling voor mensen met een verstandelijke beperking. De vereniging was positief verrast over het sportevenement na het organiseren van de turnonderdelen.

Lees verder

Wasmachine veroorzaakt brand in Aalten

In een appartement aan de Koeweide in Aalten heeft maandagochtend een brand gewoed. Een wasmachine zou de oorzaak van de brand zijn geweest.

Lees verder

Reurpop geniet van zonnig en vol festival

De organisatie van Reurpop is tevreden met het verloop van het festival. Het evenement in Ruurlo trok dit weekend meer dan 4.500 mensen.

Lees verder

Buurman evacueert ouderen uit flat Silvolde

Een oplettende buurman heeft zaterdag enkele bewoners van een seniorenflat geëvacueerd in Silvolde. De buurtbewoner zag dat er mogelijk een brandje woedde in het pand en bedacht zich geen moment.

Lees verder

Flink gaslek treft buitengebied van Aalten

Een flink gaslek heeft zaterdagavond het buitengebied van Aalten getroffen. Een gasleiding onder een brug sprong, waarna er lange tijd een sissend geluid te horen was.

Lees verder

Laura van Kaam is weer op de weg terug

Laura van Kaam uit Dinxperlo is weer op de weg terug. De 19-jarige zangeres worstelt al langere tijd met een depressie en onderging de afgelopen periode haar 'allerheftigste behandeling'. In een bericht op Instagram stelt ze dat het beter met haar gaat.

Lees verder

G-tennis krijgt een basis in de Achterhoek

Als onderdeel van de Special Olympics vindt het tennistoernooi dit weekend plaats op de banen van LTC De IJsselweide in Gendringen. De hoop bestaat dat het zogenaamde G-tennis meer navolging krijgt in de regio, juist na afloop van het evenement.

Lees verder

Grote partij drugs gevonden in Zevenaar

De politie is vrijdag in Zevenaar op een grote hoeveelheid drugs gestuit. De straatwaarde van de vangst ligt boven de twee miljoen euro.

Lees verder

Vijverberg swingt bij opening Special Olympics

Onder toeziend oog van meer dan tweeduizend dolenthousiaste sporters met een beperking zijn de Special Olympics in de Achterhoek vrijdagavond geopend. Met optredens van onder meer Gerard Joling en Suzan & Freek werd het een swingend feest in een warme Vijverberg.

Lees verder

Auto raakt boom tussen Hummelo en Zelhem

Een bestuurder is zaterdagochtend met zijn auto van de weg geraakt op de weg tussen Zelhem en Hummelo. Hij kwam er uiteindelijk zonder verwondingen vanaf.

Lees verder

Dancefeest in Aalten verplaatst naar binnen

De eigenaar van de Hofnar verplaatst het dancefestival Festivication van zaterdag 30 juni naar binnen. De burgemeester van Aalten had eerder een streep gezet door het festival.

Lees verder

Tegel voor beste markt onthuld in Dinxperlo

Burgemeester Anton Stapelkamp van Aalten heeft vrijdag een speciale tegel onthuld op de markt in Dinxperlo. Dit gebeurde naar aanleiding van de titel ‘Beste Markt van Nederland’ die het dorp in maart kreeg.

Lees verder

Special Olympicsdorp geopend op Marveld

Het Olympisch dorp is vrijdagmiddag geopend door burgemeester Annette Bronsvoort en boegbeeld van de Special Olympics Daniël van den Berg. Meer dan tweeduizend sporters met een beperking uit heel Nederland zijn dit weekend te gast bij het Marveld in Groenlo.

Lees verder

Erop of eronder voor bokstalent Koemans

De 22-jarige Stanley Koemans is regerend Nederlands bokskampioen superzwaargewicht. De Zelhemmer werd eind vorig jaar uitgeroepen tot Bokstalent van het Jaar en maakte begin dit jaar de overstap naar de Duitse Bundesliga, waar Koemans de beste boksers van Europa treft. Voor het talent is het nu erop of eronder om aan te haken bij de top. Deze documentaire biedt een unieke inkijk in het leven van hét bokstalent van Nederland, die zijn Olympische droom wil najagen.

Lees verder

Het Nieuwe Dijkhuis wil blijven vernieuwen

Het Nieuwe Dijkhuis in Doetinchem gaat alweer het derde seizoen tegemoet en wil zich blijven vernieuwen. Met onder meer een beatboxbattle hoopt het inspiratiecentrum andere culturen en doelgroepen te trekken.

Lees verder

Weerboer Gerrit voorziet regen én zon

Weerboer Gerrit Vossers neemt iedere vrijdag voor De Gelderlander en REGIO8 de weersvoorspellingen voor het weekend door. De weerman voorspelt een wisselvallig weekend met prima temperaturen.

Lees verder

Truck met groenafval kantelt in Doetinchem

Een vrachtwagen is vrijdagochtend gekanteld in Doetinchem. De truck met groenafval belandde op zijn kant op de Terborgseweg.

Lees verder

Burgemeester schrapt dancefestival Aalten

Burgemeester Anton Stapelkamp heeft een streep gezet door dancefestival Festivication in Aalten. Volgens Stapelkamp overschrijdt het buitenfeest de gestelde geluidsgrens en zijn er vragen over parkeergelegenheden.

Lees verder

Man (29) verdronken in zwembad Vorden

Een 29-jarige man uit Vorden is in de nacht van donderdag op vrijdag overleden in een buitenzwembad in zijn woonplaats. Het slachtoffer is verdronken toen hij onder een afdekzeil terechtkwam. 

Lees verder

Anouk Echteld uitgeschakeld in Bulgarije

Bokser Anouk Echteld uit Doetinchem is in de tweede ronde van het Europees Kampioenschap in Bulgarije uitgeschakeld. In Sofia verloor ze donderdag van de huidige nummer drie van de Europa.

Lees verder

Orion legt shirtsponsor twee jaar vast

Orion heeft met Heilbron voor de komende twee jaar een nieuwe shirtsponsor vastgelegd. Na het vertrek van hoofdsponsor Seesing Personeel was de club uit Doetinchem dringend op zoek naar nieuwe sponsoren. 

Lees verder

Dorpsfeest in Wehl groeit mee met succes

Het Dorpsfeest in Wehl staat aankomend weekend, met onder andere een grotere tent en een uitgebreider Wehl on Wheels, vier dagen in het teken van het motto Veur Elk Wah Weahls. Donderdagmiddag wordt het feest afgetrapt met de seniorenmiddag.

Lees verder

Doelman Jurjus weer in de etalage bij PSV

Hidde Jurjus mag van PSV ook komend seizoen uitkijken naar een club voor een verhuurperiode. Na een jaar bij degradant Roda JC heeft de doelman uit Lichtenvoorde wel oren naar een terugkeer op De Vijverberg.

Lees verder

Winterswijk onderzoekt bedrijventerreinen

Winterswijk laat onderzoek doen naar de vraag- en aanbodontwikkeling in bedrijfslocaties. Het college wil een plan van aanpak ontwikkelen waarin wordt gekeken naar de kwaliteit van bestaande bedrijventerreinen en de mogelijkheden voor de aanleg van nieuwe terreinen.

Lees verder

Bouwman vindt favoriete koers in Italië

Koen Bouwman heeft een favoriete wielerkoers gevonden tijdens zijn debuut in de Giro d’Italia. De 24-jarige Ulftenaar was dichtbij een etappezege en zag van dichtbij hoe de Brit Chris Froome demarreerde naar de eindzege.

Lees verder

Jeugdspelers tekenen bij De Graafschap

Koen Huntelaar, Jurre Vreman en Marlon Versteeg staan volgend seizoen onder contract bij De Graafschap. De jeugdspelers krijgen de kans om zich te bewijzen in het nieuwe seizoen.

Lees verder

Drie gewonden bij ongeval in Keijenborg

Drie automobilisten zijn woensdagmiddag gewond geraakt bij een botsing op de weg tussen Hengelo en Doetinchem. Een bestuurster was op de verkeerde weghelft terecht gekomen.

Lees verder

Bednarek rekent niet meer op De Graafschap

Filip Bednarek is teleurgesteld dat hij na de promotie geen gesprek met De Graafschap heeft gehad. De Poolse doelman heeft bij de club aangegeven in de Eredivisie open te staan voor een langer verblijf, maar hoorde na afloop van de competitie niks meer.

Lees verder

Vrouw (83) gewond bij botsing nabij Beek

Een 83-jarige vrouw is woensdagmiddag gewond geraakt bij een botsing met een auto in Beek. Ze kwam met haar elektrische fiets tegen een aanhanger aan.

Lees verder

Netterdense shopt in minuut 250€ bij elkaar

Linda Geurtsen uit Netterden heeft woensdagochtend bij de Jumbo in Ulft in een minuut vol adrenaline 250,- euro bij elkaar gewinkeld. De gelukkige winnares was eind april door de supermarkt uitgekozen uit honderden inzendingen na een broodactie om een minuut gratis boodschappen te doen.

Lees verder

De Graafschap wil nog zeker vier aanwinsten

De Graafschap hoopt deze zomer nog zeker vier spelers vast te leggen in aanloop naar het nieuwe Eredivisie-seizoen. Na het vastleggen van Daryl van Mieghem en Furdjel Narsingh, richt de club zich nu op een aantal andere posities.

Lees verder

Dennis te Braak vertrekt bij De Graafschap

Dennis te Braak vertrekt bij De Graafschap. Het hoofd van de jeugdopleiding kwam niet tot overeenstemming met de club over een verlenging van zijn aflopende contract.

Lees verder

Legionella ontdekt in douches Hessenbad

In de douches van het Hessenbad in Hoog-Keppel is een geringe hoeveelheid legionella geconstateerd. De oorzaak is inmiddels weggenomen, waardoor het zwembad gewoon open kan blijven.

Lees verder

Achterhoekse agrariërs de boer op in Spanje

Achterhoekse boeren zijn trots op hun project Vruchtbare Kringloop Achterhoek. En dat mag iedereen weten. Daarom is een groepje Achterhoekse agrariërs dezer dagen in Spanje om te vertellen over het project.

Lees verder

Aalten controleert inhoud van containers

Aalten gaat uitvoeringsorganisatie ROVA steekproefsgewijs controles laten uitvoeren bij de PMD-containers. Als er materiaal in zit dat niet bij het PMD thuishoort, wordt de afvalbak niet geleegd.

Lees verder

Van Mieghem tekent alsnog bij De Graafschap

Daryl van Mieghem speelt komend seizoen wederom voor De Graafschap. De aanvaller, vorig seizoen ook actief voor de Superboeren, tekent een contract voor een seizoen.

Lees verder

Narsingh tekent contract bij De Graafschap

Furdjel Narsingh speelt het komende seizoen bij De Graafschap. De aanvaller komt onder voorbehoud van een medische keuring transfervrij over van Cambuur Leeuwarden.

Lees verder

Vrijwilligers houden duofiets in beweging

Montferland zoekt extra vrijwilligers die met ouderen op zogeheten duofietsen een rondje door de gemeente willen maken. Het oorspronkelijke side-event van het NK Wielrennen werd vorig jaar positief ontvangen en het vervolg is deze week gestart.

Lees verder

Drugsoverlast in Neede verminderd na actie

Na vele meldingen van overlast door jeugd en drugshandel is de rust volgens de politie teruggekeerd in Neede. Een viertal jongeren is inmiddels opgepakt voor handel in drugs.

Lees verder

Doetinchem strijdt tegen criminele jongeren

Doetinchem gaat de strijd aan met de criminele leefwereld van jongeren in de stad. De bijzonder grote politieactie van dinsdag is de eerste daad in een proces dat moet leiden tot een mentaliteitsverandering bij de groep die zich kenmerkt door excessief geweld en statussymbolen.

Lees verder

Dubbele kop-staartbotsing op N18 in Groenlo

Een plotselinge remactie door het oprijden van een parkeerhaven van een vrachtwagen zorgde dinsdag voor een dubbele kopstaartbotsing op de N18 vanaf Groenlo richting Eibergen. De eerste auto achter de vrachtwagen kon op tijd uitwijken, maar de drie daarop volgende auto’s raakten betrokken bij de twee botsingen.

Lees verder

Vrouw in eigen huis beroofd in Doetinchem

Een 92-jarige vrouw uit Doetinchem is afgelopen weekend vermoedelijk slachtoffer geworden van insluiping. Een dag na een huisbezoek merkte ze dat ze honderden euro’s en een aantal sieraden mistte.

Lees verder

Varsseveld twee weken langer in het donker

Een gedeelte van Varsseveld zit nog twee weken langer zonder goed functionerende straatverlichting. Netbeheerder Liander zal de storing, die al anderhalve week gaande is, op 18 juni opzoeken en verhelpen.

Lees verder

Enkel blikschade na aanrijding Doetinchem

Bij een aanrijding tussen twee auto's op de Bedrijvenweg in Doetinchem hebben dinsdagochtend enkel de voertuigen schade opgelopen. De inzittenden van de wagens zijn bij de botsing niet gewond geraakt.

Lees verder

Jeugdtrainer Ruesink aan de slag bij PSV

Voetbaltrainer Thomas Ruesink uit Gendringen gaat aan de slag bij de jeugdopleiding van PSV. De afgelopen jaren was de Achterhoeker actief als jeugdtrainer in het Midden-Oosten.

Lees verder

Criminele jongeren opgepakt in Doetinchem

De politie heeft dinsdagochtend vroeg in Doetinchem elf jongeren opgepakt wegens een groot aantal criminele activiteiten. In totaal werden ongeveer zeventig agenten ingezet bij de arrestatiegolf.

Lees verder

Zweefvliegtuig moet landen nabij Zeddam

Een zweefvliegtuig heeft maandagavond een noodlanding gemaakt in Zeddam. Het kwam terecht in een weiland in het buitengebied.

Lees verder

Oorlogsmonument in Netterden vernield

Onbekenden hebben een vernieling gepleegd aan een oorlogsmonument in Netterden. De ruit van een bunkertje is kapot gemaakt.

Lees verder

Auto in sloot bij ongeval in ‘s-Heerenberg

Een auto is maandagavond na een aanrijding in de sloot terecht gekomen op de weg tussen Ulft en ’s-Heerenberg. De betrokken bestuurders raakten niet gewond.

Lees verder

Meer vrijheden en rust op Mañana Mañana

Mañana Mañana wordt dit jaar nog rustiger dan de voorgaande edities. Op het festival in Vorden krijgen de bezoekers de mogelijkheid om nog meer zelf te doen door enkele aanpassingen op de camping en de intrede van een zelftap-bar.

Lees verder

Weer financiële problemen Boogie Woogie

Muziekschool Boogie Woogie in Winterswijk verkeert weer in financiële problemen. Het cultureel centrum heeft Winterswijk, Aalten en Oost-Gelre gevraagd om aanvullende subsidies om een faillissement te voorkomen.

Lees verder

Gewonde na scooterongeval in Winterswijk

Een fietsster is maandagochtend gewond geraakt bij een ongeval in Winterswijk. De vrouw kwam in botsing met een scooter.

Lees verder

Kermisoptocht Vragender weer als vanouds

De kermisoptocht in Vragender wordt komend weekend weer als vanouds. De organisatie heeft in overleg met de gemeente de regels aangepast, die juist werden verscherpt na een incident in 2013. Wagenbouwers kunnen zich nu weer volledig uitleven.

Lees verder

Jongeren kunnen starten met bouwen van huis

Jongeren uit de gemeente Bronckhorst hebben er jaren op gewacht. Het kopen of bouwen van een eigen starterswoning voor een betaalbare prijs in het dorp waar ze geboren en opgegroeid zijn. En nu kan het. De 46 kavels zijn inmiddels vergeven aan jongeren en volgens de wethouder smaakt het naar meer.

Lees verder

Uitspraak uitgebouwd tot festival in Ulft

De uitspraak ‘ben je helemaal koekoek?!’ is door de zussen Karin Willemsen-Robben en Nardy Robben uitgebouwd tot festival. Met het festival willen ze psychische klachten bespreekbaar maken voor de mensen die er mee kampen en hun omgeving.

Lees verder

VVL viert laatste jubileum groots in Lengel

VVL uit Lengel heeft het laatste jubileum zondagmiddag groots gevierd met zo'n tweehonderd leden. De club vierde het 70-jarig bestaan en gaat op termijn fuseren met MVR en Stokkum.

Lees verder

Imkers in regio druk met verwijderen bijen

Imkers in de regio zijn druk met het verwijderen van zwermen wilde bijen. Al het hele weekend komen er meldingen binnen over volken die op openbare plaatsen zitten.

Lees verder

Strongman jubileert in centrum Doetinchem

Veertien krachtpatsers van over de hele wereld lieten zaterdag hun exorbitante krachten zien voor het stadhuis in Doetinchem. Voor de vijftiende keer streek de Strongman Champions League neer in de Achterhoek.

Lees verder

Politie pakt man met drugs in Doetinchem

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag in Doetinchem een man aangehouden met een flinke hoeveelheid drugs. Het gaat waarschijnlijk om amfetamine.

Lees verder

Winterswijker veroordeeld voor stalken ex

Een 45-jarige man uit Winterswijk is veroordeeld voor het belagen van zijn voormalige vriendin en smaad. Naast een voorwaardelijke celstraf van zes maanden moet de man 160 uur werken.

Lees verder

Zorgen om frietverkoop bij Aviko-zwembad

De snackverkoop op het Burgemeester Kruijffbad in Steenderen staat onder druk. Het zwembad laat weten dringend op zoek te zijn naar extra handen in de snackkraam.

Lees verder

Brandweerkazerne Doetinchem wordt thuis

De brandweerkazerne in Doetinchem is donderdag voorzien van een logo en de letters van de brandweer. Met de ingreep voelt het pand volgens de postcommandant als een thuis.

Lees verder

Anouk Echteld strijdlustig naar EK Boksen

Voor bokser Anouk Echteld uit Doetinchem start maandag het Europees Kampioenschap in Sofia. In de Bulgaarse hoofdstad wil de Nederlands kampioene zich meten met de wereldtop.

Lees verder

Bronckhorst eert jonge helden met lintje

Burgemeester Marianne Besselink heeft gisteren voor de eerste keer de Bronckhorster jeugdlintjes uitgereikt. De winnaars werden in Hengelo benoemd tot Held van Bronckhorst.

Lees verder

Weerboer Gerrit voorspelt bewolkt weekend

Weerboer Gerrit Vossers neemt iedere vrijdag voor De Gelderlander en REGIO8 de weersvoorspellingen voor het weekend door. De weerman voorziet een redelijk droog, maar wel bewolkt weekend.

Lees verder

Martin Som geëerd voor raadslidmaatschap

Huidig wethouder Martin Som van Montferland is donderdagavond gedecoreerd als Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij werd geëerd voor zijn jarenlange inzet als raadslid.

Lees verder

Intocht Sinterklaas niet in Oude IJsselstreek

De landelijke intocht van Sinterklaas vindt dit jaar plaats in de gemeente Zaanstad. Oude IJsselstreek wilde de Sint ook ontvangen, maar grijpt naast de eer.

Lees verder

Kinderen gewond door gootsteenontstopper

Twee kinderen zijn donderdagavond in Aalten gewond geraakt door gootsteenontstopper. De slachtoffertjes zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Lees verder

Uitkijktoren Stokkum voorzien van landkaart

De uitkijktoren bij Stokkum is sinds deze week voorzien van een horizontekening. Bezoekers kunnen op de landkaart nu aflezen wat ze zien in het landschap.

Lees verder

Harde woorden bij evaluatie NK in Montferland

De bespreking van de evaluatie van het NK Wielrennen in de gemeenteraad van Montferland leidde donderdag tot harde woorden. De opeenstapeling van fouten in de organisatie zorgde voor de nodige verwijten en kritische vragen van raadsleden.

Lees verder

Hegje vat vlam tijdens barbecue in Didam

Bij een barbecue in Didam is donderdagavond een heg in brand gevlogen. De brandweer rukte uit om het vuur te bestrijden.

Lees verder

Voertuigen botsen op elkaar in Doetinchem

Twee auto's zijn donderdagmiddag op elkaar gebotst in Doetinchem. Bij het ongeval vielen geen gewonden.

Lees verder

Gemeenten vieren zestig jaar samenwerking

Gemeente Winterswijk en Kreis Borken vieren dit jaar dat de EUREGIO zestig jaar bestaat. Om de kansen van grensoverschrijdend toerisme te benadrukken hebben beide gemeenten toeristische acties gerealiseerd onder de naam 'Wilkommen XL'.

Lees verder

Slöetjes en Stoltenborg genieten van 7e man

Lonneke Slöetjes en Femke Stoltenborg keren met Oranje voor twee weken terug in eigen land. De Achterhoekse volleybalsters vertellen na de gewonnen wedstrijd tegen Zuid-Korea dat hun buitenlandse avonturen nog lang niet afgelopen zijn.

Lees verder

Somalische broers lid van Talententuin

De Zwarte Cross Talententuin heeft twee nieuwe aanwinsten gevonden in de Groenlose broers Ibrahim en Farhaan Abdi Ali. De talentvolle atleten uit Somalië hebben sinds maart de Nederlandse nationaliteit en mogen nu Nederland vertegenwoordigen op internationale toernooien.

Lees verder

Ted van de Pavert sluit een terugkeer niet uit

Na een turbulent jaar in Nijmegen bij NEC gaat PEC-Zwolle huurling Ted van de Pavert in de zomerstop rustig denken over zijn toekomst. Een eventuele terugkeer bij De Graafschap sluit de Achterhoekse verdediger niet uit.

Lees verder

Peter Drenth begonnen als gedeputeerde

Peter Drenth is woensdagavond beëdigd als nieuwe gedeputeerde van Gelderland. Hij is de opvolger van Jan Jacob van Dijk en gaat straks over onder andere landbouw, landschap, natuur en klimaat in de provincie.

Lees verder

A18 even dicht om berging van vrachtwagen

Snelweg A18 tussen Doetinchem en Varsseveld is woensdagavond enige tijd afgesloten in verband met het bergen van een vrachtwagen. De truck raakte eerder op de avond van de weg.

Lees verder

Volle bierfles op auto gegooid in Zeddam

Een inzittende van een rijdend voertuig heeft woensdagmiddag een volle bierfles op een andere auto gegooid in de omgeving van Zeddam.

Lees verder

Actie leraren en kinderen Wilhelminaschool

Leerkrachten van de Wilhelminaschool in Doetinchem voerden woensdagochtend samen met hun basisscholieren actie voor meer loon en minder werkdruk. Met een optocht, een symbolische overdracht van handtekeningen en een tekenactie op het Stadhuisplein werd er aandacht gevraagd voor de schreeuw om betere arbeidsomstandigheden.

Lees verder

Bijen en bloemen zijn thuis op Rentinkkamp

Begraaf- en gedenkpark Rentinkkamp in Varsseveld is een Landschapsmonument geworden en wil met dat stempel haar natuur waarborgen voor de toekomst. Om de benoeming te vieren heeft de Bijenvereniging in samenwerking met Stichting Achterhoek weer Mooi dinsdag twee insectenhotels geschonken.

Lees verder

Drukte bij grens A12 verwacht door Duitsers

Verkeer in de grensstreek moet komende dagen rekening houden met extra drukte. De VerkeersInformatieDienst (VID) wijst weggebruikers op mogelijk langere reistijden door een Duitse feestdag.

Lees verder

Varsseveld Toernooi test videoscheidsrechter

Het Ten Brinke Group Tournament in Varsseveld experimenteert dit jaar met een videoscheidsrechter. Het deelnemersveld belooft met twee Braziliaanse teams en de Turkse topclub Galatasaray weer het nodige exotische voetbal.

Lees verder

Orion haalt Bulgaar als vervanger Held

Seesing Personeel Orion heeft de Bulgaar Yordan Peev vastgelegd als opvolger van de vertrokken spelverdeler Stijn Held. Ook sluit de jeugdige Jordi van Andel aan bij de selectie voor het nieuwe seizoen.

Lees verder

Aanvoerder Held vertrekt naar Lycurgus

Stijn Held speelt de komende twee seizoenen voor Abiant Lycurgus uit Groningen. De 23-jarige spelverdeler komt over van Seesing Personeel Orion.

Lees verder

Wietkwekers gepakt bij inval in Wijnbergen

De politie heeft dinsdag twee personen aangehouden in Wijnbergen. De verdachten werden aangetroffen in een ruimte waar wiet werd gekweekt.

Lees verder

Wateroverlast in de Achterhoek door regen

Op diverse plekken in de Achterhoek is er dinsdagavond wateroverlast door hevige regenval. Met name kelders van woningen en bedrijven moesten het ontgelden.

Lees verder

Hogenkamp uitgeschakeld op Roland Garros

Richel Hogenkamp is dinsdag uitgeschakeld in de eerste ronde van Roland Garros. De Doetinchemse tennisster verloor met 6-1, 4-6 en 6-3 van de Russin Maria Sharapova.

Lees verder

Haagse connecties nodig voor grenswerken

Grensgemeenten willen meer initiatieven ontplooien om werken over de grens meer vanzelfsprekend te maken. Daarom vragen de zogenoemde Grenzhoppers aan politiek Den Haag om contacten en wet en regelgeving om het grenswerken te stimuleren.

Lees verder

Ulenhof stuurt leerlingen naar huis om hitte

De leerlingen van het Ulenhofcollege in Doetinchem zijn dinsdagmiddag om 13.20 uur naar huis gestuurd. De school vond het niet meer verantwoord om de leerlingen in het hete gebouw te laten zitten.

Lees verder

Brand in middenberm van A18 bij Westendorp

In de middenberm van de A18 tussen Gaanderen en Westendorp heeft dinsdagmiddag een brandje gewoed. In beide richtingen werd een rijstrook afgesloten om het vuur te blussen.

Lees verder

Orion wil opnieuw meedoen om de prijzen

De volleyballers van Orion zijn officieel begonnen aan de voorbereidingen op het nieuwe seizoen. Met een vernieuwde ploeg én trainer wil de Doetinchemse club opnieuw hoge ogen gooien in de Eredivisie. 

Lees verder

Oud-Superboeren zijn het nog niet verleerd

Een groep van sportieve senioren met een verleden bij De Graafschap heeft een eigen Walking Football-team gevormd. Woensdagavond hebben ze bij de OldStars Walking Football-meeting op stadion De Vijverberg de eerste krachtmeting tegen onder meer het team van ex-internationals.

Lees verder

Code oranje van kracht in de Achterhoek

Het KNMI heeft voor dinsdagavond code oranje afgekondigd in de Achterhoek. Het weerinstituut verwacht zware onweersbuien met veel regen.

Lees verder

Swim to Fight Cancer danst zich in de kijker

Een bijzonder verschijnsel in de binnenstad van Doetinchem afgelopen zondag. Tientallen jonge danseressen verrasten het publiek van Djazzvibes met een flashmob om aandacht te vragen voor Swim to Fight Cancer.

Lees verder

Pak An pakt uit op haar tweede verjaardag

In de twee jaar dat Pak An bestaat hebben ze bijna honderd plannen gehonoreerd. Om dat te vieren presenteerden op het evenement Pak An Pakt Uit in Lievelde enkele anpakkers hun ideeën om de Achterhoek te verbeteren.

Lees verder

Enschede blijft achter promotieactie staan

Burgemeester Onno van Veldhuizen van Enschede blijft bij zijn standpunt wat betreft de strijd over het winkelend publiek tussen Enschede en Winterswijk. Het is volgens hem iets tussen de ondernemers in de steden.

Lees verder

Corso’s willen bloemencorso op erfgoedlijst

Corsogroepen uit heel Nederland willen dat het bloemencorso op de UNESCO Werelderfgoedlijst van immaterieel erfgoed komt te staan. Om dit te bereiken is zaterdag in Lichtenvoorde de Corsokoepel opgericht, een samenwerkingsverband die deze ambitie vorm moet gaan geven.

Lees verder

Film over N18 te zien in drive-in bioscoop

Diverse rolstoel- en scootmobielgebruikers hebben zondagmiddag de documentaire over de nieuwe N18 bekeken in een drive-in bioscoop in Neede. Burgemeester Joost van Oostrum van Berkelland nam er ook een kijkje.

Lees verder

Brazilianen weer de beste op Terborg Toernooi

Palmeiras heeft zondagmiddag als negende Braziliaanse team op rij het Terborg Toernooi gewonnen. In de finale van het jeugdtoernooi werd publieksfavoriet Ajax Cape Town uit Zuid-Afrika met 2-0 verslagen.

Lees verder

Jong De Graafschap naar de hoofdklasse

Jong De Graafschap is zondagmiddag gedegradeerd naar de hoofdklasse. Ondanks een overwinning in De Meern, bleek een late gelijkmaker van concurrent Be Quick 1887 op een ander veld fataal.

Lees verder

HEMA Winterswijk beste Nederlandse filiaal

Het filiaal van de HEMA in Winterswijk is uitgeroepen tot de beste franchise winkel van Nederland. De prijsuitreiking was zaterdagavond en werd gepresenteerd door Nicolette Kluijver.

Lees verder

Motorcoureur Joey den Besten weg bij team

Motorcoureur Joey den Besten uit Borculo en zijn team Performance Racing Achterhoek zijn per direct uit elkaar gegaan. Dat maken zowel de ‘roadracer’ als het team bekend.

Lees verder

Terborg Toernooi gedijt goed ondanks hitte

Het Terborg Toernooi trekt dit weekend scouts, voetballers en voetballiefhebbers naar Sportpark de Paasberg. Hoewel de publieke belangstelling door de hoge temperaturen ietwat tegenvalt, is de sfeer op het sportpark er niet minder om.

Lees verder

Doetinchem sart supporters van FC Twente

Een vliegtuig met de tekst ‘Nooit meer naar Twente toe’ vloog zaterdagmiddag over de regio. De actie is een tegenreactie op de promotiecampagne van de stad Enschede.

Lees verder

Kind met helikopter weggebracht in Borculo

Een kind is vrijdagavond gewond geraakt bij een incident in Borculo. Een traumahelikopter moest het kind uiteindelijk overbrengen naar het ziekenhuis.

Lees verder

Brits explosief ontdekt in Lichtenvoorde

Bij graafwerkzaamheden in Lichtenvoorde is een explosief gevonden. Uiteindelijk heeft de Explosieve Opruimingsdienst Defensie (EOD) het object meegenomen.

Lees verder

Jeugd De Graafschap wil betere communicatie

Het jeugdteam van De Graafschap is vrijdagavond op het Terborg Toernooi onder toeziend oog van hoofd jeugdopleiding Dennis te Braak met 5-0 onderuit gegaan tegen Palmeiras. De jeugdafdeling van de club is momenteel niet tevreden en hoopt op meer communicatie met het eerste team.

Lees verder

Bonnenregen bij grote controle Doetinchem

Bij een grootschalige verkeerscontrole in Doetinchem zijn vrijdagavond tientallen bestuurders op de bon geslingerd. Ook zijn diverse voertuigen in beslag genomen.

Lees verder

Hogenkamp plaatst zich voor Roland Garros

Richel Hogenkamp heeft zich vrijdag geplaatst voor het hoofdtoernooi van Roland Garros. De Doetinchemse versloeg in de derde kwalificatieronde Bianca Andreescu en dwong daarmee haar plaats af op het grandslamtoernooi in Parijs.

Lees verder

Wildbeheer redt reekalfjes van hakselaars

De Wildbeheereenheid Winterswijk is met een drone bezig om reekalfjes die verscholen liggen in het hoge gras van boerenpercelen op te sporen. Op deze manier proberen vrijwilligers tot eind juli zoveel mogelijk kalfjes te behoeden voor de scharen van hakselaars. Honderd procent garantie dat alle kalfjes gered worden, geeft het echter niet.

Lees verder

Beachclub wil het Bloemendaal van regio zijn

De vernieuwde beachclub bij 't Hilgelo in Winterswijk, genaamd MEER, wordt vrijdag geopend. Voor de opening moet er nog veel werk worden verzet, maar volgens de initiatiefnemers gaat de opening door, ongeacht de staat van het pand.

Lees verder

Weerboer Gerrit voorziet hoge temperaturen

Weerboer Gerrit Vossers neemt iedere vrijdag voor De Gelderlander en REGIO8 de weersvoorspellingen voor het weekend door. De weerman voorspelt een zonovergoten weekend met hoge temperaturen.

Lees verder

Ajax Cape Town bezoekt boerderij in Terborg

De selectie van Ajax Cape Town die deelneemt aan het Terborg Toernooi heeft een boerderij in het stadje bezocht. De Zuid-Afrikaanse spelers waren onder de indruk en vonden zelfs een favoriete koe.

Lees verder

Vergunning Aviko-vrieshuis blijft in stand

De Rechtbank Gelderland laat de omgevingsvergunning voor het vrieshuis dat Aviko wil bouwen in Steenderen in stand. Een aantal eisers was in beroep gegaan tegen de uitgegeven vergunning.

Lees verder

Nijland nieuwe aanwinst van De Graafschap

De Graafschap heeft Stef Nijland onder voorbehoud van een medische keuring aangetrokken voor het nieuwe seizoen. De aanvaller komt transfervrij over van PEC Zwolle en tekent voor twee jaar.

Lees verder

Beste Bier van Nederland komt uit Rha

Bronckhorster Brewing Company uit Rha heeft met het biertje de Nightporter de prijs gewonnen voor het Beste Bier van Nederland 2018. Voor de brouwers van Brouwerij Rodenburg was het niet de eerste keer dat zij een prijs wonnen.

Lees verder

Graafschap College start kraamopleiding

Het Graafschap College is in samenwerking met Kraamzorg LiemersCare een kraamopleiding gestart. De initiatiefnemers willen er op die manier voor zorgen dat er in de toekomst voldoende goed opgeleide kraamverzorgenden zijn.

Lees verder

Sponsordeal voor City Beach Doetinchem

Het evenement City Beach in Doetinchem heeft donderdagavond een nieuw hoofdsponsor gepresenteerd. Voor de komende vier jaar is een deal gesloten met BAX Advocaten.

Lees verder

Brandweer rukt uit voor natuurbrand Vorden

De brandweer in Vorden is donderdagavond massaal uitgerukt voor een grote natuurbrand. Inmiddels is de brand onder controle.

Lees verder

Toneel Etten viert jubileum met voorstelling

De Toneelvereniging in Etten viert het 100-jarig jubileum met een speciale voorstelling. Het dubbele toneelstuk werd speciaal voor de vereniging geschreven.

Lees verder

Openluchttheater Engbergen bestaat 60 jaar

Openluchttheater Engbergen bestaat dit jaar 60 jaar. Dat jubileum werd donderdagochtend tijdens de opening van het nieuwe seizoen gevierd met honderden basisscholieren.

Lees verder

Brandje op bedrijventerrein in Doetinchem

Bij een bedrijf in Doetinchem is donderdagmiddag brand uitgebroken. Medewerkers moesten het pand door de rookontwikkeling verlaten.

Lees verder

Profrenners willen Montferland laten zien

De Prominententour, vorig jaar nog side-event van het NK wielrennen, wil het fietsgebied in Montferland op de kaart zetten. Tijdens de toertocht op 23 juni fietsen deelnemers met een aantal profwielrenners waaronder Marianne Vos en Bart Voskamp door de gemeente.

Lees verder

Jongeren in Montferland krijgen adviesrol

Bij zo’n 6.000 jongeren uit Montferland valt deze week een bijzondere uitnodiging op de mat. De gemeente vraagt de jonge inwoners mee te denken over de toekomst van Montferland in het kader van het Jongeren Innovatie Lab.

Lees verder

Hamdaoui vastgelegd door De Graafschap

De Graafschap heeft Mohamed Hamdaoui vastgelegd voor het nieuwe seizoen. De aanvallende middenvelder komt transfervrij over van Telstar en tekent een contract voor twee jaar.

Lees verder

Spelers Ajax Cape Town zijn thuis in Terborg

De selectie van Ajax Cape Town is neergestreken in de Achterhoek voor het Terborg Toernooi. Het gastgezin Jaspers wil een warm bad zijn voor de Zuid-Afrikaanse spelers Lassina Traoré (17) en Patrick Fisher (15).

Lees verder

Flinke sloopplannen Bloemenbuurt Didam

Montferland en woningbouwvereniging Plavei willen meer dan zeventig woningen in de Bloemenbuurt in Didam slopen. De bewoners zijn woensdag per brief geïnformeerd.

Lees verder

Grote opbrengst sponsorloop Woelwaters

De basisschoolkinderen van OBS de Woelwaters uit Ulft hebben met een sponsorloop 5333 euro opgehaald voor KiKa. Op 20 april renden de kinderen onder leiding van ambassadeur Rick Kleinhesselink door hun school om geld op te halen voor het goede doel.

Lees verder

Sevenich met Nederlands team naar China

Vivian Sevenich uit Lichtenvoorde maakt zich met Oranje op voor de World League Super Final in China. De Nederlandse waterpolovrouwen spelen in de poulefase tegen Australië, Spanje en gastland China.

Lees verder

Politie verspreidt beelden van pinpasdief

De politie heeft camerabeelden verspreid van de man die met een gestolen pinpas een onbekend bedrag heeft gepind in ’s-Heerenberg. De man stal daarvoor de portemonnee van een 67-jarige vrouw.

Lees verder

Vrouw neergestoken in woning Wichmond

Een 35-jarige vrouw uit Wichmond is in de nacht van woensdag op donderdag neergestoken. Een 43-jarige plaatsgenoot is aangehouden voor het incident.

Lees verder

Eigenaar Het Kroegje Ulft dood gevonden

De eigenaar van Café Het Kroegje in Ulft is onverwachts overleden. Bezoekers van het café troffen woensdagavond het lichaam van de man aan.

Lees verder

Erepenning DZC’68 in gouden jubileumjaar

Voetbalvereniging DZC’68 in Doetinchem viert dit jaar hun 50-jarig jubileum. Als kers op de taart ontving de club zaterdag een koninklijke erepenning van burgemeester Mark Boumans voor al hun verdiensten van de afgelopen jaren.

Lees verder

Grasmat De Vijverberg behaalt derde plek

De grasmat in stadion De Vijverberg is door spelers uit de Jupiler League verkozen als derde beste mat van de competitie. De aanvoerders uit de competitie beoordeelden het veld met een 2,9 op een schaal van vijf.

Lees verder

Wessel Anker en Ivar de Waard naar Orion

Wessel Anker en Ivar de Waard spelen volgend seizoen voor Orion. De volleyballers komen over van Dynamo uit Apeldoorn en SSS uit Barneveld.

Lees verder

De Graafschap neemt afscheid van spelers

De Graafschap neemt woensdagavond voorlopig afscheid van de volledige spelersgroep. Meerdere spelers trekken de deur van stadion De Vijverberg in Doetinchem na de promotie definitief achter zich dicht.

Lees verder

Over De Top Festival breekt bezoekersrecord

Een zonovergoten negende editie van het Over De Top Festival in Lichtenvoorde heeft het afgelopen Pinksterweekend opnieuw een bezoekersrecord verbroken. De organisatie mocht circa 4500 bezoekers verwelkomen op het tweedaagse festival, dat waren er duizend meer dan vorig jaar.

Lees verder

Mini Manna opent dagbestedingslocatie Ulft

Ulft heeft er een nieuwe dagbestedingslocatie bij. Na een kringloopwinkel en supermarkt biedt de vestiging van Mini Manna nu ook een zinvolle daginvulling aan voor mensen met een (arbeids)beperking.

Lees verder

Man (26) cel in voor drugs- en wapenbezit

Een 26-jarige man uit Doetinchem is veroordeeld voor drugs- en wapenbezit. Hij heeft een gevangenisstraf van drie maanden opgelegd gekregen.

Lees verder

Brandweer Aalten redt kauw uit stuk touw

De brandweer in Aalten heeft dinsdagmiddag een kauw gered uit een bos touw. De vogel was met zijn vleugels verstrengeld geraakt in de draden.

Lees verder

SPECIAL | Zó promoveerde De Graafschap

De Graafschap promoveerde zondag na een zenuwslopende finale tegen Almere City naar de Eredivisie. Na het fluitsignaal brak er een waar volksfeest los in Doetinchem en een dag later waren er duizenden Superboeren bij de huldiging. REGIO8 maakte een special over de weg naar de Eredivisie. Kijk, luister en geniet!

Lees verder

Komst sneltrein en dubbelspoor dichterbij

De komst van een RegioExpress-sneltrein tussen Doetinchem en Arnhem is een stap dichterbij. Provincie Gelderland ziet dubbelspoor tussen Didam en Doetinchem De Huet als kansrijk, wat de snelheid op de verbinding zal bevorderen.

Lees verder

Doetinchem haalt fietsen op stations weg

Doetinchem gaat binnenkort starten met het weghalen van oude of verkeerd geparkeerde fietsen bij stationsgebieden. De gemeente, Buha en de NS, eigenaar van alle treinstations in Nederland, willen op deze manier de fietsenoverlast tegengaan.

Lees verder

Mannen halen kluis garage Terborg leeg

Twee mannen hebben woensdag 16 mei in een onbewaakt moment de kluis van een garagebedrijf in Terborg geplunderd. De daders wisten eind van de middag het pand te betreden, de kluis te openen en een aanzienlijk geldbedrag buit te maken.

Lees verder

Gevonden tijgermug Aalten blijkt vals alarm

De mug die maandag in Aalten voor ongerustheid zorgde, omdat het mogelijk een tijgermug kon zijn, blijkt ongevaarlijk. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft na onderzoek geconcludeerd dat het geen steekmug, en dus ook geen tijgermug, is.

Lees verder

Deelnemersaantal Vierdaagse blijft oplopen

De organisatie van de veertiende editie van de Achterhoekse Wandelvierdaagse zag dit jaar opnieuw het deelnemersaantal groeien ten opzichte van voorgaande jaren. Bijna 3700 liefhebbers wandelden in de dagen van 9 tot en met 12 mei verschillende routes door het Gelderse coulisselandschap.

Lees verder

Casper de Gier met één been in WK-selectie

Casper de Gier uit Laag-Keppel maakt kans op een plek binnen de nationale selectie voor de Wereld Kampioenschappen begin juli in eigen land. Het 22-jarige skeelertalent veroverde maandag een tweede plek op het Nederlands Kampioenschap marathon en verstevigde zo zijn uitgangspositie voor deelname aan het WK.

Lees verder

Winterswijk en Enschede ruziën om promotie

In Winterswijk heerst verontwaardiging over een promotie door Stichting Enschede Promotie. Winkelend publiek werd zaterdag benaderd om naar Enschede te komen voor een dagje shoppen.

Lees verder

Jongeren mishandelen man in Winterswijk

Meerdere jongeren hebben in de nacht van zondag op maandag een man mishandeld in Winterswijk. Het incident gebeurde rond 00.30 uur op de Pijnboomstraat.

Lees verder

Ongeluk bij Vethuizen na inhaalmanoeuvre

Een inhaalmanoeuvre van een motorrijder is maandag verkeerd afgelopen bij Vethuizen. De man wilde een automobilist inhalen op een moment dat de auto linksaf sloeg.

Lees verder

De Graafschap gehuldigd bij De Vijverberg

De Graafschap is maandagmiddag gehuldigd voor de promotie naar de Eredivisie. Meer dan tienduizend supporters waren aanwezig op de parkeerplaats bij de Vijverberg om het feest te vieren met de Superboeren.

Lees verder

Huldiging De Graafschap op De Vijverberg

De Graafschap wordt maandagmiddag op De Vijverberg gehuldigd na de behaalde promotie naar de Eredivisie. De spelers zullen rond 16.45 uur het podium betreden, waar ze dan worden toegezongen door ongeveer 10.000 supporters.

Lees verder

Verkeershufter dreigt met wapen in Drempt

Een onbekende automobilist heeft zondagmiddag een medeweggebruiker bedreigd met een vuurwapen in Drempt. Het slachtoffer werd door de dader tot stoppen gedwongen, waarna een woordenwisseling ontstond en de man een deuk in zijn auto sloeg.

Lees verder

Superboeren op huifkar door Doetinchem 

De selectie van De Graafschap is zondagavond na de promotie naar de Eredivisie op een huifkar van stadion De Vijverberg naar het Simonsplein gereden, om daar verder groots feest te vieren. Honderden enthousiaste supporters eerden de Superboeren langs de weg met vuurwerk en liederen. 

Lees verder

De Graafschap gepromoveerd naar Eredivisie

De Graafschap is zondag gepromoveerd naar de Eredivisie. Op de eigen Vijverberg werd Almere City na het gelijkspel in het eerste duel met 2-1 verslagen.

Lees verder

Corteo met fakkels en rook naar stadion

Een corteo met blauwe rook, fakkels en vlaggen liep voorafgaand aan de promotiewedstrijd van De Graafschap tegen Almere City vanaf Café Masselink naar het stadion. Tientallen Superboeren liepen mee en zongen hun club toe.

Lees verder

Lichaam van man aangetroffen in Aalten

In Aalten is zondagochtend bij een bosperceel het lichaam van een man gevonden. Over de doodsoorzaak is nog niks bekend, maar mogelijk is er sprake van zelfdoding

Lees verder

Berry Powel is co-commentator bij finale

Berry Powel doet zondag radioverslag bij de finalewedstrijd tussen De Graafschap en Almere City op De Vijverberg. De oud-Superboer schuift als co-commentator aan bij Optimaal FM.

Lees verder

De Graafschap op scherp voor Almere City

De selectie van De Graafschap is zaterdag bij de afsluitende training op scherp gezet voor het finaleduel van zondag tegen Almere City. Honderden supporters staken de ploeg met fakkels en spreekkoren een hart onder de riem.

Lees verder

Vlammen slaan uit personenauto in Aalten

Een personenauto heeft zaterdagmiddag vlam gevat in Aalten. De 33-jarige bestuurder uit Winterswijk en twee andere inzittenden konden het voertuig tijdig verlaten.

Lees verder

Snoeiafval vliegt in de fik in buurt van Azewijn

Een berg snoeiafval heeft vrijdagavond vlam gevat in Azewijn. De brandweer uit 's-Heerenberg heeft het vuurtje geblust.

Lees verder

Aanhouding na strooptocht door De Huet

Bewoners van de wijk De Huet in Doetinchem hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag te kampen gehad met openlijke geweldpleging en vernielingen. De politie heeft één persoon aangehouden.

Lees verder

Dure fietsen ontvreemd bij Specialized

Fietsenwinkel Specialized in 's-Heerenberg is in de nacht van vrijdag op zaterdag getroffen door een inbraak. De buit bestaat volgens de wijkagent uit twee dure fietsen.

Lees verder

Politie kan niks met beelden quadrijder A18

De politie kan weinig met de beelden van een spookrijdende quadrijder op de A18 nabij Doetinchem. Op een video is te zien hoe een persoon zich misdraagt op de snelweg.

Lees verder

Graafschap College op weg naar de Roparun

Voor de tweede keer zijn tientallen enthousiastelingen van het Graafschap College vrijdagochtend vanaf Doetinchem vertrokken naar het startpunt van de Roparun. De acht deelnemers rennen tijdens de driedaagse estafetteloop vanuit Hamburg naar de eindstreep in Rotterdam.

Lees verder

Motorrijder rijdt door na aanrijden fietsster

Een motorrijder is vrijdagmiddag doorgereden na een fietsster geraakt te hebben in Wehl. De vrouw is daarbij gewond geraakt aan het hoofd.

Lees verder

Sjaak Swart komt naar De Vijverberg

Sjaak Swart komt op woensdag 30 mei naar De Vijverberg in Doetinchem voor een OldStars Walking Football-meeting. Verschillende teams spelen tegen elkaar om de sport te promoten.

Lees verder

Derde fotoserie ijzerarbeiders DRU onthuld

Bij fabrieksschoorsteen de Fakkel op het DRU-industriepark in Ulft is donderdagavond de derde serie arbeidersportretten onthuld. De fotogalerij dient ter nagedachtenis aan de oude ijzerarbeiders van de DRU Cultuurfabriek.

Lees verder

Aaltenaar cel in voor waslijst aan delicten

Een 36-jarige man uit Aalten is veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar, waarvan zes maanden voorwaardelijk. Hij heeft zich volgens de rechtbank schuldig gemaakt aan een waslijst aan strafbare feiten.

Lees verder

Analist Van de Pavert gelooft in Superboeren

De eerste finalewedstrijd van de play-offs tussen De Graafschap en Almere City is op de voet gevolgd door analist Ted van de Pavert. De oud-Superboer leefde als fan mee en analyseerde de wedstrijd op Optimaal FM.

Lees verder

Weerboer Gerrit voorspelt mooi Pinksteren

Weerboer Gerrit Vossers neemt iedere vrijdag voor De Gelderlander en REGIO8 de weersvoorspellingen voor het weekend door. De weerman voorspelt na een wisselvallige zaterdag twee fraaie Pinksterdagen.

Lees verder

De Graafschap ontsnapt bij Almere City FC

De Graafschap heeft donderdag in de eerste finale van de nacompetitie met 1-1 gelijkgespeeld tegen Almere City FC. Door een strafschop in de absolute slotfase kwamen de Superboeren met de schrik vrij in Flevoland.

Lees verder

Coalitie Doetinchem gaat samen van start

De coalitie in Doetinchem kan in goede samenwerking van start, al was de verhoging van het aantal FTE wethouders van vijf naar 5,25 wel een punt. Desondanks stemden 22 van de 31 raadsleden voor het akkoord, alleen PvdA, SP en Lokaal Belang Doetinchem (LBD) waren tegen.

Lees verder

Ulft blijkt toegankelijk voor hulphonden

Winkelgelegenheden in Ulft blijken toegankelijk te zijn voor mensen met assistentiehonden. Dat heeft een actiegroep donderdagochtend gecheckt als onderdeel van een landelijke actie om bewustwording te creëren over de noodzaak van hulphonden.

Lees verder

Superboerenbol smaakt naar de Eredivisie

Door het succes van De Graafschap heeft bakker Paul Berntsen uit Didam een bijzondere toevoeging aan zijn assortiment gedaan. Klanten kunnen tijdens de promotiestrijd helemaal in de stemming komen door speciale Superboerenbollen.

Lees verder

Mannen overvallen pizzakoerier Gaanderen

Een pizzakoerier is woensdagavond in Gaanderen overvallen door twee mannen. Een van de verdachten is inmiddels door de politie opgepakt.

Lees verder

Promotiestrijd De Graafschap bij Optimaal FM

De finale van de nacompetitie start donderdagavond voor De Graafschap met een uitwedstrijd tegen Almere City FC. Het échte radioverslag van de weg van de Superboeren naar de Eredivisie is uiteraard live te volgen bij Optimaal FM.

Lees verder

Personeel reageert scherp op winkeldief

Een winkeldief is donderdagochtend in de boeien geslagen in Winterswijk. Door alert handelen van het winkelpersoneel kon de vluchtende man uiteindelijk worden aangehouden in het bos.

Lees verder

Bijzondere bever banjert door Winterswijk

De Winterswijkse Linde Ubbink kon dit weekend haar ogen niet geloven toen ze reed op de kruising van de Rondweg Zuid en de Snelliusstraat. Heel rustig wandelde er een bever over de weg, voor Winterswijk een bijzondere gewaarwording.

Lees verder

Daling uitkeringen in Achterhoek zet door

Het aantal WW-uitkeringen in de Achterhoek is in april opnieuw lager dan in de maand ervoor. Met een afname van 3,4% zet de dalende trend zich onverminderd door.

Lees verder

Automobilist neemt de benen na ongeval A18

Een automobilist heeft in de nacht van woensdag op donderdag de benen genomen na een eenzijdig ongeval op de oprit van de A18 bij Didam. Andere weggebruikers troffen een zwaar beschadigd voertuig aan, maar zonder bestuurder.

Lees verder

Achterhoek pakt schijnwerpers in Den Haag

De Regio Achterhoek heeft woensdagavond de schijnwerpers gepakt in Den Haag. Gesteund door een Duitse delagatie sprongen bestuurders en ondernemers op de barricade om aandacht te vragen voor de regio.

Lees verder

Auto raakt te water in Doetinchem de Huet

Een auto is woensdagavond in het water beland in Doetinchem de Huet. De eigenaar was vergeten de handrem er op te zetten.

Lees verder

Kans op werk voor statushouders door pilot

Tijdens ‘Dit ben ik!’ kregen statushouders in de Gruitpoort maandag de kans om zich te presenteren aan een groep ondernemers en netwerkers. Het doel van het experiment is dat deelnemers zich op een creatieve manier weten te presenteren en, ondanks de beperkte kennis van de Nederlandse taal, toch aan het werk kunnen.

Lees verder

De Graafschap verwacht hectiek in Almere

De Graafschap is klaar om te beginnen aan de finales van de nacompetitie die donderdagavond van start gaan in Almere. In Flevoland willen de Superboeren een goede basis leggen om het vervolgens zondag in eigen huis af te maken.

Lees verder

Cultuurzomer opent op festival Hootchie Koe

De Achterhoekse Cultuurzomer is dit jaar geopend op het festival Hootchie Koe in Varsseveld. De Stichting Achterhoek Toerisme wil met het initiatief de culturele activiteiten in de regio op de kaart zetten.

Lees verder

El Jebli tekent contract bij De Graafschap

Youssef El Jebli heeft een nieuw contract getekend bij De Graafschap. De aanvallende middenvelder ligt vast tot de zomer van 2020.

Lees verder

Nieuwe gezichten in college Oude IJsselstreek

Het nieuwe college van Oude IJsselstreek wil van start met vijf wethouders, waarvan twee nieuwe vrouwelijke gezichten. Dat werd dinsdagmiddag bekendgemaakt tijdens de presentatie van het coalitieprogramma voor de komende vier jaar.

Lees verder

Uitwedstrijd play-off finale te zien in kantine

De Graafschap biedt supporters de mogelijkheid om de uitwedstrijd tegen Almere City te bekijken op een groot scherm in de nieuwe supporterskantine. De kantine is donderdag vanaf 19.00 uur geopend en iedereen die Superboeren steunt is welkom.

Lees verder

Dodelijk slachtoffer bij ongeval in Zelhem

Bij een verkeersongeval op de Ruurloseweg in Zelhem is dinsdagavond een 25-jarige man uit Duiven om het leven gekomen.

Lees verder

Terugblik | Promotie De Graafschap in 2015

De Graafschap speelt donderdag en zondag de finale van de play-offs tegen Almere City om een plek in de Eredivisie. In 2015 wisten de Superboeren op verrassende wijze te promoveren door een 0-1 winst op FC Volendam. Doetinchem ontplofte en dat leverde schitterende beelden op!

Lees verder

Larven van tijgermug aangetroffen in Aalten

Inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) hebben in Aalten in totaal twaalf larven van de Aziatische tijgermug gevonden. De NVWA is recent gestart met het controleren van het gebied op larven, nadat er vorig jaar tijgermuggen werden aangetroffen.

Lees verder

Drukte bij tattooshop dankzij De Graafschap

Nu De Graafschap zich actief mengt in de promotiestrijd in de Jupiler League, blijken de tatoeages van de club populairder te worden. Tattoo Doetinchem is maar wat druk met het zetten van de 'G'tjes.

Lees verder

Markant Kinderopvang maakt een doorstart

Markant Kinderopvang maakt een doorstart onder de vlag van Kinderopvang Humanitas. Volgens Humanitas blijven alle opvanglocaties open en is de ambitie om een groot deel van de bestaande arbeidsplaatsen te behouden.

Lees verder

Groen licht voor verhuizing van supermarkt

Het college van Doetinchem steunt de plannen voor verplaatsing van de PLUS Supermarkt in Wehl. De gemeente trekt een ton uit voor het realiseren van een parkeerplaats op de nieuwe locatie.

Lees verder

Volleybalster gaat droom najagen in de USA

Laura Jansen (17) gaat de komende vier jaar haar droom verwezenlijken in Amerika. De Doetinchemse volleybalster vertrekt in juli naar Little Rock in de staat Arkansas om haar sport te beoefenen op het hoogste niveau in combinatie met de studie Communicatie.

Lees verder

Wolf definitief doodsoorzaak van schapen

De drie schapen die begin april in Ruurlo levenloos en bebloed in de wei gevonden werden, zijn doodgebeten door een wolf. Dat heeft het Faunafonds van BIJ12 vastgesteld na DNA onderzoek.

Lees verder

Almende College Isala start met flexrooster

Het Almende College Isala in Silvolde introduceert vanaf september een flexrooster. Door leerlingen zelf zogeheten flexuren in te laten plannen naar hun eigen interesses en leerbehoeftes, hoopt de school meer onderwijs op maat te kunnen leveren.

Lees verder

Hootchie Koe breekt weer bezoekersrecord

Hootchie Koe, dat voor het eerst drie dagen plaatsvond, weet zichzelf opnieuw te overtreffen met ruim tweeduizend betalende bezoekers. Tijdens de derde editie van het Varsseveldse festival konden liefhebbers onder andere genieten van de Achterhoekse bands Crystal Dream en Chaingang.

Lees verder

De Graafschap mogelijk maandag gehuldigd

Indien De Graafschap aanstaande zondag ten koste van Almere City promoveert naar de Eredivisie, vindt de huldiging maandag om 15.00 uur plaats op de parkeerplaats van De Vijverberg. Zondag na de wedstrijd is het voor supporters pas toegestaan het veld te betreden na oproep van de stadionspeaker.

Lees verder

Doetinchem zet koers door met vers bloed

Doetinchem borduurt met het nieuwe coalitieakkoord voort op de huidige duurzame koers van de gemeente. Dat maakten de fractievoorzitters maandagmiddag bekend. Tevens zijn Rens Steintjes van het CDA en Jorik Huizinga van D66 twee nieuwe gezichten in het beoogde college.

Lees verder

Uitverkochte Vijverberg voor finale play-offs

Ondanks een storing in het landelijke ticketsysteem, dat maandagochtend zorgde voor een lange rij bij stadion De Vijverberg in Doetinchem, is de wedstrijd zondag uitverkocht. Sommige supporters die probeerden om finalekaarten van de nacompetitie te bemachtigen of hun seizoenkaart te verlengen stonden uren in de zon op de parkeerplaats.

Lees verder

Groen licht voor nieuwe studie Doetinchem

Iselinge Hogeschool en het Graafschap College in Doetinchem zijn een stapje dichter bij het ontwikkelen van een nieuwe tweejarige opleiding tot Pedagogisch professional kind en educatie. De minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft het onderzoek goedgekeurd waarin werd getoetst of de opleiding past bij behoeften van werkgevers.

Lees verder

Snelheidsduivel gepakt op Hamelandroute

Een snelheidsduivel is afgelopen weekend in de kraag gevat in Aalten. De automobilist uit Eibergen reed zaterdag met 140 kilometer per uur over de Hamelandroute.

Lees verder

RKZVC voor het derde seizoen op rij kampioen

RKZVC is gistermiddag kampioen geworden in de 1e klasse door met 1-2 te winnen van concurrent Rohda Raalte. Een unieke prestatie voor de nieuwe hoofdklasser uit Zieuwent, want de titel is alweer de derde op rij.

Lees verder

Zwarte Cross zoekt naar Achterhoekse vlag

De Zwarte Cross, Pak An en Grolsch zijn een zoektocht gestart naar een Achterhoekse vlag. Iedereen kan een ontwerp insturen, waarna inwoners van de Achterhoek en een vakjury de mooiste vlag uit mogen kiezen.

Lees verder

De Graafschap naar finale van nacompetitie

De Graafschap heeft zich zondagmiddag in een zenuwslopend duel tegen Telstar geplaatst voor de finale van de nacompetitie. Na een enerverende slotfase zegevierden de Superboeren uiteindelijk met 4-2.

Lees verder

ME controleert supporters in Doetinchem

De Mobiele Eenheid (ME) heeft zondagmiddag in Doetinchem steekproefsgewijs auto’s gecontroleerd. Onder andere op de Europaweg en bij de McDonalds stonden meerdere ME-busjes en agenten die de voertuigen controleerden.

Lees verder

Motorrijder gewond bij botsing Doetinchem

Een motorrijder is zaterdagavond gewond geraakt bij een botsing in Doetinchem. Hij knalde nabij de oprit van de snelweg A18 op een auto.

Lees verder

Rijdende auto vat spontaan vlam in Wehl

Een auto is zaterdagmiddag grotendeels uitgebrand in Wehl. Het voertuig vatte tijdens het rijden spontaan vlam. De bestuurder heeft de auto tijdig kunnen verlaten.

Lees verder

Sevenich kampioen in Hongaarse competitie

Vivian Sevenich is met haar ploeg UVSE Budapest kampioen geworden van Hongarije. De waterpoloster uit Lichtenvoorde speelt dit seizoen voor het eerst in de Hongaarse hoofdstad.

Lees verder

De Graafschap wil uitgangspositie benutten

De Graafschap moet zondag zorgen dat de Achterhoek weer een stap dichterbij eredivisievoetbal komt. Op een volle Vijverberg willen de Superboeren de 3-2 achterstand tegen Telstar met een nieuw duo centraal achterin wegpoetsen.

Lees verder

Selectie van Orion gaat flink op de schop

De selectie van het eerste team van Orion gaat in aanloop naar volgend seizoen behoorlijk op de schop. Zeker vijf spelers verlaten de volleybalclub uit Doetinchem, terwijl vier sterkhouders besloten hebben te blijven.

Lees verder

Gewonden na stuurcorrectie in Doetinchem

Bij een eenzijdig ongeval op de Bevrijdingsstraat in Doetinchem zijn vrijdagavond twee gewonden gevallen. Een uitwijkmanoeuvre pakte verkeerd uit waardoor de auto te water raakte.

Lees verder

’s-Heerenberg verliest Albert Heijn na 30 jaar

De Albert Heijn in winkelcentrum De Bongerd in ’s-Heerenberg doet zaterdagavond na sluitingstijd definitief zijn deuren op slot. Na dertig jaar is het pand te verouderd en kan de supermarkt niet meer opboksen tegen de concurrentie. Vaste klanten spreken van een groot gemis.

Lees verder

Sancties na steken van Superboer in IJmuiden

Naar aanleiding van de steekpartij na de wedstrijd tussen Telstar en De Graafschap in IJmuiden is een verplichte buscombi opgelegd voor de return in Doetinchem van zondag. Een Feyenoord-tatoeage blijkt aanleiding te zijn geweest voor de rel in Noord-Holland.

Lees verder

Racoon en Lil' Kleine spelen op Huntenpop

Racoon en Lil' Kleine zijn vrijdag gepresenteerd als nieuwe headliners voor Huntenpop. Het Ulftse festival maakte bovendien bekend dat de Memphis Maniacs en The Partysquad naar de Achterhoek komen.

Lees verder

Weerman Gerrit voorspelt zon én wat regen

Weerboer Gerrit Vossers neemt iedere vrijdag voor De Gelderlander en REGIO8 de weersvoorspellingen voor het weekend door. De weerman voorspelt een zonnig én regenachtig weekend voor de Achterhoek.

Lees verder

Klaasen een seizoen langer bij De Graafschap

Robert Klaasen heeft zijn contract bij De Graafschap met een seizoen verlengd. De middenvelder ligt nu tot de zomer van 2019 vast in Doetinchem.

Lees verder

Nabestaanden crash Ruurlo willen naar rechter

Nabestaanden van het zware ongeval in Ruurlo waarbij in februari drie doden vielen, stappen naar de rechter als blijkt dat gladheid de oorzaak is. Bij het ongeluk op de N315 kwamen twee mannen uit Hengelo en een man uit Wehl om het leven.

Lees verder

Housheer wint na landstitel ook de beker

Dione Housheer heeft donderdag haar laatste wedstrijd voor de handbalsters van VOC Amsterdam afgesloten met de winst van de nationale beker. De jonge Ulftse, die volgend seizoen in Denemarken speelt, won eind april ook al de landstitel.

Lees verder

Steekpartij bij bar na wedstrijd De Graafschap

Na de wedstrijd tussen De Graafschap en Telstar is donderdag in het centrum van IJmuiden een vechtpartij uitgebroken tussen voetbalsupporters. Twee supporters van De Graafschap zijn daarbij gewond geraakt.

Lees verder

Normaal vereeuwigd in groot bronzen beeld

Normaal is donderdagmiddag vereeuwigd in het brons in Hummelo. Bennie Jolink, Ferdi Joly en Willem Terhorst kregen tijdens de onthulling van het beeld bovendien de hoogste onderscheiding van de gemeente Bronckhorst uitgereikt.

Lees verder

Omgewaaide boom vat vlam bij Lichtenvoorde

Een omgewaaide boom is donderdagmiddag in brand gevlogen in Lichtenvoorde. Het vuur is waarschijnlijk veroorzaakt door broei.

Lees verder

De Graafschap blijft in leven tegen Telstar

De Graafschap heeft donderdagmiddag een prima uitgangspositie overgehouden aan het uitduel tegen Telstar in de play-offs. Na een dramatische eerste helft knokten de Superboeren zich in een tumultueuze tweede helft terug tot een 3-2 verlies.

Lees verder

Slingeland sluit dialysecentrum Varsseveld

Het Slingeland Ziekenhuis sluit het dialysecentrum in Varsseveld. Volgens het ziekenhuis is het aantal patiënten teruggelopen en blijven behandelplekken onbenut.

Lees verder

William 'Bill' Cole ereburger van Doetinchem

William ‘Bill’ Cole is donderdagochtend benoemd tot ereburger van Doetinchem. Burgemeester Mark Boumans overhandigde de eremedaille aan Cole vanwege zijn bijdrage aan de bevrijding van Doetinchem en de Achterhoek.

Lees verder

Logo van Anholter Schweiz komt tot leven

Anholter Schweiz, net over de grens bij Gendringen, heeft een voor het wildpark bijzondere geboorte gehad. Het park verwelkomde namelijk een nieuwe das, het dier wat in het logo van Anholter Schweiz staat.

Lees verder

Superboer zwaait bussen uit bij Arnhem

Een fanatieke supporter van De Graafschap heeft ter hoogte van Arnhem zijn mede-supporters succes gewenst. De Superboer liet zijn liefde voor de club blijken op een regenachtig viaduct.

Lees verder

Vallende kaars zet woning Terborg in brand

Een omgevallen kaars heeft in de nacht van woensdag op donderdag een woningbrand veroorzaakt in Terborg. De bewoonster is met de schrik vrijgekomen.

Lees verder

Kistemaker wil adviesrol bij De Graafschap

Simon Kistemaker wil zijn oude liefde De Graafschap helpen in de vorm van een adviesrol. De legendarische oud-trainer geniet te weinig van het spel van de ploeg en vraagt zich hardop af waarom er niet meer Achterhoekers in het team spelen.

Lees verder

4Daagse door wandelgemeente van het jaar

Deelnemers van de Achterhoekse Wandelvierdaagse liepen woensdag de eerste meters door de nieuwe officiële wandelgemeente van het jaar. Op deze eerste dag van het evenement won Bronckhorst de verkiezing van wandelkrant Te Voet, ten koste van Goeree-Overflakkee en Hilvarenbeek.

Lees verder

De Graafschap van start in de play-offs

De Graafschap gaat op Hemelvaartsdag op bezoek in Velsen-Zuid waar de eerste horde op weg naar de Eredivisie wacht. De Superboeren spelen donderdag de eerste wedstrijd in het tweeluik met Telstar.

Lees verder

Verreiker brandt volledig uit in Beltrum

Een verreiker is woensdagmiddag in brand gevlogen in Beltrum. De oorzaak van de brand is onbekend.

Lees verder

Lichaam aangetroffen in boerderij in Drempt

De politie heeft woensdagmiddag een lichaam aangetroffen in een woonboerderij in Drempt. Over de doodsoorzaak is nog niets bekend.

Lees verder

Waterschap maakt schoon schip bij Oude IJssel

Waterschap Rijn en IJssel houdt deze week een opschoonactie in de Oude IJssel. Dat betekent dat oude, kapotte bootjes die onder water liggen worden verwijderd. Het waterschap doet dit omdat de oevers er dan fraaier uitzien, maar ook voor de veiligheid.

Lees verder

Montferland besluit later over De Hoevert

Montferland neemt langer de tijd om na te denken over de zwemfaciliteiten in de gemeente. Doordat een gezamenlijke zwemvoorziening met Zevenaar als optie mogelijk blijkt, wordt er later beslist over de toekomst van zwembad De Hoevert in Didam.

Lees verder

Huntenkunst wil Ulft als creatieve broedplek

Voorzitter Harrie Schenning van Huntenkunst ambieert dat Ulft een creatieve broedplaats wordt. Met het evenement hoopt de organisator een inspiratiebron te zijn voor het ontstaan van andere kunstactiviteiten die aankomende kunstenaars en liefhebbers van kunst naar Ulft trekken.

Lees verder

Zwam en kever teisteren 't Neije Raethuys

De renovatie van ‘t Neije Raethuys in ’s-Heerenberg kost zeker 81.000 euro meer dan begroot. Het torentje van het historische gebouw blijkt dusdanig beschadigd te zijn door de bruine zwam en bonte knaagkever, dat de constructie moet worden vervangen.

Lees verder

Tweelingen na twintig jaar weer herenigd

Bijna twintig jaar nadat ze bij elkaar in de couveuse lagen, zijn twee Gelderse tweelingen weer herenigd. Dat gebeurde in Vorden na een geslaagde oproep op Facebook.

Lees verder

Ook Berkelland heeft een nieuwe coalitie

De gemeente Berkelland heeft een nieuwe coalitie. Dinsdagmiddag werd op gemeentehuis in Borculo de nieuwe samenwerking tussen het CDA, VVD en Gemeentebelangen gepresenteerd. Formateur Dick van Hemmen gaf in hoofdlijnen uitleg over het akkoord.

Lees verder

Velsen schrapt combi voor De Graafschap

De gemeente Velsen heeft de verplichte auto- en buscombi voor supporters van De Graafschap geschrapt. Eerder trok ook de burgemeester van Doetinchem de verplichte combiregeling in.

Lees verder

Film over nieuwe N18 klaar voor première

Na ongeveer veertig jaar voorbereiding en enkele jaren van werkzaamheden is de nieuwe N18 op 2 mei opgeleverd. Een groep filmmakers raakte geïntrigeerd en stak meer dan 500 uur in een film over de totstandkoming van het traject.

Lees verder

Superboeren grijpen naast de Gouden Stier

Tarik Tissoudali en Mark Diemers hebben naast de prijs voor Gouden Stier gegrepen. Lisandro Semedo van Fortuna Sittard werd dinsdag uitgeroepen tot ‘Beste Speler van de Jupiler League’.

Lees verder

Volg De Graafschap op weg naar de eredivisie!

Het échte radioverslag van de krakers die De Graafschap in de nacompetitie speelt hoor je natuurlijk bij Optimaal FM. Volg de weg van de Superboeren naar de eredivisie via Optimaal.FM of 94.7 in de ether.

Lees verder

Visuele beperking houdt talent niet tegen

Ondanks zijn visuele beperking werkt Twan Kruis hard aan zijn toekomst op het Graafschap College in Doetinchem en dat bleef niet onopgemerkt. De 19-jarige student maakt kans op de titel ‘beste student van het jaar’ die wordt uitgereikt tijdens het Talentengala in het Amphion Theater.

Lees verder

Jelle van Gorkom fietst buiten op tricycle

Jelle van Gorkom fietst weer buiten. De Lichtenvoordse BMX'er deelde dinsdagmiddag op zijn Instagram een video waarin hij op een zogeheten tricycle rijdt.

Lees verder

Lichaam drenkeling gevonden bij 't Hilgelo

De hulpdiensten hebben dinsdagmiddag een lichaam aangetroffen in recreatieplas ’t Hilgelo in Winterswijk. Inmiddels is duidelijk dat het gaat om de gezochte 21-jarige drenkeling uit Eritrea die maandag te water raakte.

Lees verder

Peter Drenth voorgedragen als gedeputeerde

Peter Drenth, voormalig wethouder van Doetinchem, is voorgedragen als kandidaat-gedeputeerde van Gelderland. Dat maakte zijn partij CDA dinsdagochtend bekend.

Lees verder

Bijna vijftig brievenbussen gaan verdwijnen

PostNL verwijdert vanaf 2 juni brievenbussen in de Achterhoek. Volgens de dienst worden de betreffende bussen te weinig gebruikt en is het nodig om opnieuw naar de locaties te kijken.

Lees verder

Nieuwpoort jaar langer bij De Graafschap

Aanvoerder Sven Nieuwpoort heeft een nieuw contract getekend bij De Graafschap. De centrale verdediger ligt nu vast tot de zomer van 2019.

Lees verder

Zoektocht naar drenkeling wordt hervat

Recreatieplas ’t Hilgelo in Winterswijk blijft dinsdag gesloten wegens een zoektocht naar een drenkeling. Een 21-jarige man uit Eritrea, bewoner van het AZC, raakte maandag te water en is nog altijd niet gevonden.

Lees verder

Grote zoekactie naar drenkeling in 't Hilgelo

De hulpdiensten zijn maandagavond massaal uitgerukt naar recreatieplas 't Hilgelo in Winterswijk. Ze zoeken in het water naar een drenkeling.

Lees verder

Zorgen om veiligheid bij spoorovergangen

Omwonenden van onbewaakte spoorwegovergangen willen maatregelen om ervoor te zorgen dat de overgangen veiliger worden, vertellen ze aan Omroep Gelderland. Aanleiding voor de ongerustheid is het recente incident van 18 april waarbij een 19-jarige jongen overleed bij een aanrijding op een onbewaakte spoorwegovergang in Aalten.

Lees verder

Wegbranden onkruid gaat fout bij winkel

Het wegbranden van onkruid is maandagochtend verkeerd gegaan in Lichtenvoorde. Het vuur van de brander sloeg onder een deur door, waardoor papier in een winkelpand in brand vloog.

Lees verder

Drankrijder knalt tegen boom in Noordijk

Een 53-jarige man uit Roemenië is zondagmiddag tegen een boom geknald in Noordijk. Hij was onder invloed van alcohol toen het ongeval gebeurde.

Lees verder

Bennie Jolink leidt lezers door Hummelo

Bennie Jolink leidt lezers in het boek ’t Hele Normaale Hummelo langs allerlei plekjes in het dorp waar hij geboren en getogen is. Het boek werd geschreven samen met Jan Colijn en is verschenen naar aanleiding van het standbeeld dat binnenkort van de band onthuld wordt.

Lees verder

Plaatsen poort leidt tot gaslekkage Aalten

Het plaatsen van een poort aan de rand van een tuin heeft zondagmiddag aan de Neptunus in Aalten geleid tot een gaslekkage. Bij het plaatsen van een paal werd de gasleiding geraakt.

Lees verder

Hond zit klem onder tuinhuisje in Etten

Een hond is zondagmiddag klem komen te zitten onder een tuinhuisje aan de Rondweg in het buitengebied van Etten. Diverse hulpdiensten hebben het dier onder het gebouw vandaan weten te halen.

Lees verder

Handbalster Lynn Knippenborg naar Denemarken

Handbalster Lynn Knippenborg vertrekt naar het Deense TTH Holstebro. Daarmee wordt de in Zieuwent geboren Knippenborg de negende Nederlandse speelster in de competitie, waar ook Dione Housheer uit Ulft volgend seizoen te zien zal zijn.

Lees verder

Orion grijpt voor derde keer naast landstitel

Seesing Personeel Orion is er zondagmiddag niet in geslaagd om landskampioen volleybal te worden. Het vijfde duel in Groningen werd beslist in het voordeel van Abiant Lycurgus, waardoor de best-of-five serie eindigde in 3-2.

Lees verder

Berg gemaaid gras vat vlam bij DRU Ulft

Een berg gemaaid gras is zaterdagavond in brand gevlogen bij het DRU Industriepark in Ulft. De politie gaat uit van brandstichting.

Lees verder

Scooter aangereden op kruispunt in Terborg

De bijrijdster van een scooter is zaterdagavond gewond geraakt na een aanrijding in Terborg. Het voertuig werd geschept door een automobilist.

Lees verder

‘Boertjes’ van RKZVC vieren feest in derby

RKZVC uit Zieuwent heeft zaterdagavond de beladen derby tegen Longa’30 met 0-1 gewonnen. Na een optocht van meer dan veertig trekkers, tientallen fakkels en ontelbare liters bier konden de ‘boertjes’ uiteindelijk feestvieren op het sportpark van de concurrent in Lichtenvoorde.

Lees verder

Orion dwingt finaleduel af tegen Lycurgus

Seesing Personeel Orion heeft een beslissend duel afgedwongen in de strijd om het landskampioenschap. Abiant Lycurgus werd zaterdag in Doetinchem voor de tweede keer op rij verslagen (3-1).

Lees verder

Fietser gewond bij aanrijding in Hummelo

Een fietser is zaterdagochtend gewond geraakt bij een aanrijding met een trekker in het buitengebied van Hummelo. Het landbouwvoertuig reed in op een viertal fietsers.

Lees verder

Varsselring straalt met honderden motoren

Meer dan tweehonderdvijftig motorcoureurs strijden dit weekend op het zonovergoten stratencircuit in Hengelo. Hoewel de traditionele uittocht door het dorp zondag niet doorgaat, konden inwoners donderdag tijdens de eerste rijderspresentatie wel kennis maken met de strijders van de Varsselring.

Lees verder

Hooischuur in vlammen op in Breedenbroek

Een hooischuurtje is zaterdagochtend volledig in vlammen opgegaan in Breedenbroek. Niemand raakte gewond.

Lees verder

Routes rond de Nevelhorst gepresenteerd

De stichting Vrienden van de Nevelhorst heeft een brochure met wandelroutes rondom recreatieplas de Nevelhorst in Didam gepresenteerd. Wethouder Martin Som nam het eerste exemplaar van 'Wandelen in Didam' in ontvangst.

Lees verder

Doetinchem schrapt combiregeling Telstar

Burgemeester Mark Boumans heeft na een gesprek met verschillende partijen besloten de buscombiregeling rond het duel tussen De Graafschap en Telstar af te schaffen. Uitsupporters van Telstar moeten hun kaarten nu omwisselen bij een parkeerplaats.

Lees verder

Kayo (9) opent prikkelarme kermis in Didam

De Didamse meikermis gaat zondag van start met een ‘prikkelarme’ anderhalf uur. De 9-jarige initiatiefnemer Kayo van Hagen mag samen met wethouder Wim Sinderdinck de kermis openen.

Lees verder

Weerboer Gerrit voorspelt zonnig weekend

Weerboer Gerrit Vossers neemt iedere vrijdag voor De Gelderlander en REGIO8 de weersvoorspellingen voor het weekend door. De weerman voorspelt een zonovergoten weekend voor de Achterhoek.

Lees verder

Burgemeester in gesprek met supporters

Burgemeester Mark Boumans gaat vrijdagmiddag in gesprek over het besluit om een verplichte buscombi op te leggen voor Telstar-fans in het nacompetitieduel tegen De Graafschap. Een brief vanuit supportersgroepen is reden voor de ontmoeting.

Lees verder

Bevrijdingspop Achterhoek groeit muzikaal

Achterhoekse muzikanten beklimmen zaterdag weer het podium op Bevrijdingspop Achterhoek in Zutphen. De organisatie van het bevrijdingsfestival wil muzikanten uit de streek ieder jaar een groter podium bieden om zich in te kijker te spelen. Dit jaar is het evenement uitgebreid met een grote naam.

Lees verder

Invasie van trekkers bij derby in Oost Gelre

Supporters van voetbalclub RKZVC uit Zieuwent trekken zaterdag met naar verwachting veertig trekkers naar Lichtenvoorde. Op Sportpark De Treffer wacht om 18:00 uur de derby tegen directe concurrent Longa’30 in de eerste klasse.

Lees verder

Auto vat vlam tijdens rijden in Doetinchem

Een auto is donderdagavond in brand gevlogen tijdens het rijden in Doetinchem. De inzittenden wisten het voertuig op tijd te verlaten.

Lees verder

Bouwman voor Giro-debuut in Jeruzalem

Koen Bouwman uit Ulft staat vrijdag in Jeruzalem voor het eerst aan de start van Giro d’Italia. De Achterhoeker is in de wielerronde meesterknecht van team LottoNL-Jumbo, maar hoopt zelf ook op een kans op een etappezege.

Lees verder

Nieuwe club voor ambitieuze Van Haarlem

Daan van Haarlem maakt een transfer naar de Tsjechische topclub VK Karlovarsko. De 29-jarige volleyballer uit Doetinchem heeft getekend voor één jaar.

Lees verder

Supporters willen in gesprek met gemeenten

Supportersverenigingen van De Graafschap en Telstar hebben samen met Supporterscollectief Nederland een statement verstuurd naar de burgemeesters van Doetinchem en Velsen. De voetbalsupporters zijn niet te spreken over de beslissing om een buscombi op te leggen voor de duels tussen beide ‘cultclubs’ en willen in gesprek.

Lees verder

Laatste acts Zwarte Cross bekendgemaakt

De organisatie van de Zwarte Cross heeft de laatste namen bekendgemaakt voor de editie van 2018. Onder meer Crystal Fighters, the Partysquad en Jett Rebel beklimmen in juli een van de vele podia.

Lees verder

'Opgevroten' oppositie strijdbaar in Montferland

De coalitie tussen CDA, Lokaal Belang, D66 en VVD in Montferland richt zich in de komende raadsperiode op bestuurlijke vernieuwing. Nieuwbakken oppositiepartij PvdA zet echter direct vraagtekens bij de houding van Lokaal Belang tegenover het masterplan Didam.

Lees verder

Silvoldenaar vrijuit na poging tot doodslag

Een 65-jarige man uit Silvolde is vrijgesproken van poging tot doodslag dan wel zware mishandeling en bedreiging. De rechtbank in Zutphen kon niet precies vaststellen wat er zich in een woning op 22 maart 2017 heeft afgespeeld en heeft daarom besloten de man niet te veroordelen.

Lees verder

Brandje op derde verdieping van flatgebouw

In een flatgebouw in ’s-Heerenberg is donderdagmiddag brand uitgebroken. Er vielen geen gewonden door het vuur.

Lees verder

Superboeren in de race voor de Gouden Stier

Tarik Tissoudali en Mark Diemers zijn in de race voor de prijs van Beste Speler van het afgelopen seizoen. De spelers van De Graafschap hebben de nominatie te denken aan twee eerdere prijzen.

Lees verder

Moonen en Boogerd bij de Prominententoer

Puck Moonen en Michael Boogerd zijn twee van de bekende deelnemers aan de Prominententoer in Montferland. Het is de eerste keer dat ook vrouwelijke wielrenners meefietsen tijdens de toertocht.

Lees verder

Dansgroep Lèfamm wast zich naar Londen

Dansgroep Lèfamm uit Doetinchem steekt de handen uit de mouwen om hun reis naar Londen te financieren. De dansers van Jazzdansschool Bertha Huls willen in het Britse danswalhalla lessen en workshops gaan volgen.

Lees verder

Omgeving Borculo zit deels zonder bereik

Een deel van Borculo heeft al enkele weken weinig of geen mobiel bereik. Het gaat volgens Omroep Gelderland om klanten van KPN, het bedrijf heeft nog geen idee wanneer het probleem opgelost kan worden en waarschuwt dat dit wel eens tot 1 december kan duren. Bedrijven klagen over de situatie en spreken van 'ellende'.

Lees verder

NVWA zoekt weer naar tijgermug in Aalten

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) zoekt weer naar tijgermuggen in Aalten. De NVWA doet dat als nabehandeling, nadat vorig jaar Aziatische tijgermuggen werden gevonden in de plaats.

Lees verder

Man steelt kentekenplaat in Gendringen

De politie heeft beelden vrijgegeven van een onbekende man die in Gendringen een kentekenplaat heeft gestolen. De dader deed dat al op 30 december.

Lees verder

Opvang Markant in financiele problemen

Kinderopvang Markant - met veel vestigingen in de Achterhoek - heeft bij de rechtbank uitstel van betaling aangevraagd. Dat schrijft Omroep Gelderland op basis van een brief van de directeur van de opvang.

Lees verder

Achterhoek bruist door vernieuwde N18

Met de opening van de vernieuwde Twenteroute N18 is woensdag historie geschreven voor de regio. Na decennialang overleggen, ontelbare kilometers aan fileleed voor weggebruikers en een aantal jaar bouwwerkzaamheden kon het verkeer het verse asfalt testen.

Lees verder

Superboeren boos over vervoersregeling

Supporters en bestuurders van De Graafschap zijn het niet eens met de autoriteiten uit Doetinchem en Velsen. Voor de wedstrijden in de nacompetitie tussen de bevriende teams is besloten een verplichte bus- en autocombi in te voeren.

Lees verder

Tarik Tissoudali beste speler vierde periode

Aanvaller Tarik Tissoudali van De Graafschap is verkozen tot beste speler van de vierde periode in de Jupiler League. Supporters konden de afgelopen week stemmen op de Superboer.

Lees verder

Dierenambulance redt kat uit riool Zeddam

Medewerkers van de Dierenambulance Doetinchem/Winterswijk hebben een kat gered uit een rioolbuis in Zeddam. Het diertje was eerder aangereden en bleek gewond.

Lees verder

Oude IJsselstreek loopt voorop in VN-verdrag

Oude IJsselstreek is geselecteerd als koploper voor het VN-verdrag 'Handicap'. De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) is een koplopersprogramma gestart om een extra impuls te geven aan initiatieven gericht op het volwaardig meedoen van inwoners met een beperking.

Lees verder

Koffie branden gaat fout bij branderij in Ulft

Bij een koffiebranderij in Ulft is woensdagmorgen brand uitgebroken. Het gaat volgens de hulpdiensten om een brand in een afzuiginstallatie.

Lees verder

Wietrijder gepakt bij controle ’s-Heerenberg

De politie en douane hebben dinsdag tijdens een criminaliteitscontrole in ’s-Heerenberg een persoon aangehouden wegens rijden onder invloed van drugs. Ook zijn diverse boetes geïnd en meerdere bekeuringen uitgeschreven.

Lees verder

Auto vat vlam onder viaduct N18 Groenlo

Een auto heeft dinsdagavond vlamgevat onder een viaduct van de N18 in Groenlo. Het voertuig was net geparkeerd door de eigenaar toen de brand uitbrak.

Lees verder

Te voet of op de fiets de nieuwe N18 beleven

Rijkswaterstaat heeft dinsdag de nieuwe N18 opengesteld voor wandelaars, hardlopers en fietsers. Zij hadden de primeur om de Nieuwe Twenteroute te voet of op de fiets te beleven voordat de weg woensdag officieel wordt geopend.

Lees verder

Dames ontdekken tractorpulling Vragender

De achtste editie van de Tractorpulling in Vragender is meer dan een testosteronfeestje met mannelijke deelnemers. Steeds meer dames doen mee aan het trekkerspektakel waarbij een tractor een sleepwagen met gewichten trekt.

Lees verder

Vliegende start kaartverkoop De Graafschap

De verkoop van seizoenkaarten van De Graafschap loopt prima. Binnen twee weken na de opening van de verkoop zijn er bijna drieduizend seizoenkaarten aan de man gebracht.

Lees verder

Natuurverbinding via velden bij De Zumpe

Doetinchem realiseert de komende jaren een ‘robuuste natuurverbinding’ tussen Natuurpark Overstegen en de Grote Beek. De voetbalvelden bij De Zumpe zullen op korte termijn verdwijnen.

Lees verder

Coalitie Oost Gelre op volle kracht vooruit

CDA en VVD hebben dinsdagochtend het coalitieprogramma van Oost-Gelre gepresenteerd. Onder het mom van ‘Volle kracht vooruit’ gaven Niek Bragt (CDA) en Kees Porskamp (VVD) namens beide partijen tekst en uitleg.

Lees verder

Hans Assink na 30 jaar weg bij de brandweer

Hans Assink heeft na ruim dertig jaar afscheid genomen van de brandweer in Aalten. De vrijwilliger was jarenlang één van de vertrouwenspersonen bij de brandweer.

Lees verder

Bennie Jolink maakt comeback bij standbeeld

Bennie Jolink maakt op Hemelvaartsdag zijn comeback als artiest in Hummelo. Tijdens de onthulling van een levensgroot standbeeld voor rockband Normaal zal de zanger enkele nummers spelen.

Lees verder

Dubbel geluk voor inwoner van Doetinchem

Een bewoner van de Keppelseweg in Doetinchem is zaterdag verrast door de Postcode Loterij. De geluksvogel heeft de Buurt-Ton van maar liefst 100.000 euro gewonnen.

Lees verder

Museum Tweede Wereldoorlog in Doetinchem

De aula van het uitvaartcentrum bij de algemene begraafplaats in Doetinchem wordt ingericht als een informatiecentrum over de Tweede Wereldoorlog. De pas opgerichte stichting Doetinchem Herdenkt gaat het pand gebruiken als bezoekerscentrum en museum.

Lees verder

Vrachtwagen ziet scooter over het hoofd

Een scooterrijder is dinsdagmorgen gewond geraakt bij een ongeval in Ulft. Een vrachtwagenchauffeur zag de man over het hoofd, met een aanrijding tot gevolg.

Lees verder

Vivian Sevenich en haar weg naar Tokio

De 25-jarige Vivian Sevenich is het grootste waterpolotalent uit de Achterhoek. De Lichtenvoordse speelt ondanks haar jonge leeftijd al jaren in Oranje en strijdt met haar club USVE Budapest om de prijzen in Hongarije. Vivian groeide op in een volwaardig waterpologezin met het bad van ZPC LIVO als tweede huiskamer. In 2020 hoopt de familie Sevenich van de partij te zijn op de Olympische Spelen in Tokio. REGIO8 volgde haar in het kader van een korte documentaire.

Lees verder

Oude IJsselstreek redt Achterhoekse koers

De Ronde van de Achterhoek gaat met behulp van de gemeente Oude IJsselstreek als nog van start. Nadat de hoofdsponsor en verschillende Achterhoekse gemeenten zich terugtrokken van de organisatie, was de toekomst van de wielerkoers onzeker.

Lees verder

Orion verstoort kampioensfeest Lycurgus

Bijna drieduizend supporters dropen zondag af na de overwinning van Seesing Personeel Orion op rivaal Abiant Lycurgus in het Martiniplaza in Groningen. In het hol van de leeuw deelden de Doetinchemmers een mentale tik uit aan de regerend landskampioen.

Lees verder

Illegaal radiostation stilgelegd in Winterswijk

De politie heeft maandagochtend een illegaal radiostation in het buitengebied van Winterswijk uit de lucht gehaald. De volledig in bedrijf zijnde zender is in beslag genomen en wordt verder onderzocht.

Lees verder

‘Buslijn tussen Aalten-Bocholt moet blijven'

Reizigersorganisatie ROCOV Gelderland is niet te spreken over het opheffen van de busverbinding tussen Aalten en het Duitse Bocholt. De buslijn stopt per dinsdag (1 mei) na een proeftijd van vijf maanden.

Lees verder

Auto rijdt door na aanrijding in Varsseveld

Een automobilist is in de nacht van zaterdag op zondag doorgereden na een botsing met een fietser in Varsseveld. Dat meldt de politie maandagochtend.

Lees verder

Orion grijpt laatste strohalm kampioenschap

Seesing Personeel Orion heeft in het derde duel om de landstitel volleybal de laatste strohalm gegrepen. In een volgepakt Martiniplaza in Groningen wonnen de Doetinchemmers met 2-3 van Abiant Lycurgus.

Lees verder

Housheer leidt VOC naar landstitel handbal

Dione Housheer heeft een groot aandeel gehad in de landstitel van VOC Amsterdam. Het 18-jarige handbaltalent uit Ulft nam haar ploeg bij de hand in het duel tegen Dalfsen.

Lees verder

Auto vat vlam door brander in Westendorp

Een achterdeur van een auto heeft zondagochtend vlam gevat in Westendorp toen de bestuurder een pan op een gasbrander zette. De man raakte daarbij gewond aan zijn hand.

Lees verder

Caravan brandt uit op camping Winterswijk

Op vakantiepark De Twee Bruggen in Winterswijk is in de nacht van zaterdag op zondag een brand ontstaan in een caravan. Daarbij zijn twee gewonden gevallen.

Lees verder

De Graafschap geeft periodetitel uit handen

De Graafschap is er vrijdagavond niet in geslaagd om de vierde periodetitel binnen te slepen. Op bezoek bij Jong AZ kregen de Superboeren in de slotfase een onnodige gelijkmaker (2-2) te verwerken waardoor het bijbehorende geldbedrag aan de ploeg voorbij gaat.

Lees verder

Streekwedstrijden barsten los nabij Halle

Het nieuwe seizoen van de streekwedstrijden voor motorcrossers is zaterdag losgebarsten op circuit De Kappenbulten. Tientallen deelnemers van vier clubs uit de Achterhoek stonden aan de startstreep in Halle.

Lees verder

Vrouw gewond na valpartij in Varsseveld

Een vrouw is zaterdagmiddag gewond geraakt bij een valpartij in Varsseveld. Ze ging tijdens een toertocht met haar motor onderuit toen ze bij een wegversmalling moest remmen voor een auto.

Lees verder

Wietplantage ontdekt bij brand in Heelweg

In een schuur in Heelweg is in de nacht van vrijdag op zaterdag brand uitgebroken. Ter plaatse werd een hennepkwekerij ontdekt.

Lees verder

Militair uit ’s-Heerenberg thuis opgepakt

De Koninklijke Marechaussee heeft deze week een 30-jarige militair uit ’s-Heerenberg in zijn huis aangehouden. Hij wordt verdacht van het in bezit hebben van harddrugs en een vuurwapen.

Lees verder

Drankrijder knalt tegen vangrail in Zevenaar

Een bestuurder is vrijdagochtend op de snelweg A12 tegen een bestelbus aangereden bij Zevenaar. De man eindigde uiteindelijk met zijn auto tegen de vangrail.

Lees verder

Ingegraven mes Winterswijk niet met opzet

De politie ziet aantreffen van een mes in een speeltuin in Winterswijk als een ongeluk. Volgens de wijkagent is er geen sprake van opzet.

Lees verder

Weerboer Gerrit voorspelt zachte dagen

Weerboer Gerrit Vossers neemt iedere vrijdag voor De Gelderlander en REGIO8 de weersvoorspellingen voor het weekend door.

Lees verder

Sjoerd Ars denkt rustig na over toekomst

Aanvaller Sjoerd Ars van De Graafschap gaat de komende weken rustig kijken waar zijn toekomst ligt. Samen met zijn familie gaat hij beslissen of de 34-jarige Didammer volgend jaar nog actief is als voetballer.

Lees verder

Ravage na ongeval op Hamelandroute Aalten

Na een ongeval op de Hamelandroute bij Aalten is in de nacht van donderdag op vrijdag een grote ravage ontstaan. Een automobilist reed door rood, waarna twee voertuigen met elkaar in botsing kwamen op een kruising.

Lees verder

Lintjesregen in de Achterhoek en Liemers

Het is 26 april en dat betekent dat de traditionele Lintjesregen plaatsvindt in Nederland. Duizenden burgers verspreid door heel het land ontvangen een Koninklijke Onderscheiding voor hun bijzondere verdiensten voor de maatschappij. Tot zo ver bekend de onderscheiden inwoners van de Achterhoek en Liemers:

Lees verder

Celstraf voor neergeschoten Doetinchemmer

Een 23-jarige man uit Doetinchem is veroordeeld tot ruim acht maanden celstraf en tbs met voorwaarden. Hij poogde zich augustus vorig jaar dood te laten schieten door politieagenten.

Lees verder

De Graafschap wil goede flow vasthouden

De Graafschap speelt zaterdagavond in Wijdewormer tegen Jong AZ de laatste wedstrijd van de competitie. De Superboeren hopen, naast het behalen van de periodetitel, vooral de goede vorm vast te kunnen houden in aanloop naar de play-off wedstrijden.

Lees verder

Studenten maken kennis met hybride leren

Het Graafschap College in Doetinchem wil zich in de toekomst steeds meer focussen op het hybride leren. Zo wordt met een project voor Breifabriek de Reuver uit Boven-Leeuwen intensief samengewerkt tussen de school en het bedrijfsleven.

Lees verder

Auto botst tegen lantaarnpaal in Langerak

In Langerak heeft donderdagmiddag een eenzijdig ongeval plaatsgevonden. De bestuurder raakte om nog onbekende oorzaak van de weg en reed daarbij een lantaarnpaal omver.

Lees verder

Botsing tussen twee auto’s in Winterswijk

Op de kruising van de Misterweg met de Driemarkweg in Winterswijk heeft donderdagmiddag een kop-staartaanrijding plaatsgevonden. Een automobilist zag te laat dat zijn voorganger af wilde slaan.

Lees verder

Leidsman tekent contract bij De Graafschap

Kyvon Leidsman heeft een contract voor een seizoen getekend bij De Graafschap. De aanvaller speelt deze jaargang zijn wedstrijden nog bij de beloften.

Lees verder

Achterhoek Board naar de gemeenteraden

Het algemeen bestuur van de Regio Achterhoek heeft een voorstel aangenomen om de slagkracht van de organisatie te versterken. Als de gemeenteraden in de regio instemmen, krijgt het Achterhoek Board ruimte om de koers van de regio te bepalen.

Lees verder

Centrum van Eibergen vanaf mei op de schop

Het centrum van Eibergen wordt vanaf eind mei flink onder handen genomen. De gemeente Berkelland voert onder meer werkzaamheden uit aan het bestaande asfalt.

Lees verder

Grote drugsvangst na achtervolging op A12

De politie heeft woensdagmiddag een grote hoeveelheid drugs in beslag genomen na een achtervolging over de A12. In een BMW, die vanuit Duitsland onderweg was richting Arnhem, troffen agenten tien kilo drugs aan.

Lees verder

Hevige brand in mestdroger in Groenlo

Bij een mestverwerkingsbedrijf in Groenlo is woensdagavond brand uitgebroken. De brand ontstond in een mestdroger en is vervolgens overgeslagen naar lopende banden in een bijgebouw naast het bedrijf.

Lees verder

De Mattelier in Groenlo krijgt zonnecellen

Het dak van sociaal cultureel centrum De Mattelier in Groenlo wordt in mei voorzien van 181 zonnepanelen. Oost Gelre hoopt daarmee een stap te zetten in de ambitie om in 2030 klimaatneutraal te zijn.

Lees verder

Vlammen slaan uit dak schuur in Aalten

Een schuur in Aalten is woensdagmiddag getroffen door een uitslaande brand. De brandweer rukte grootschalig uit om het vuur te bestrijden.

Lees verder

Kinderen helpen gemeente met toekomst

Basisschoolleerlingen uit Oude IJsselstreek schetsten dinsdag hun toekomstbeeld voor de gemeente. Na een oproep van burgemeester Otwin van Dijk lieten zij in Ulft verschillende kunststukjes zien die in 2030 gemeengoed kunnen zijn.

Lees verder

Ouderen oefenen in het openbaar vervoer

Ouderen hebben vanaf station Doetinchem een proefreisje gemaakt om zo de drempel te verlagen om vaker met de trein of bus te reizen. Onder ouderen heerst namelijk nog veel onwetendheid over het reizen met het openbaar vervoer.

Lees verder

Berkelland omarmt plannen Hambroekplas

Het college van Berkelland is positief over de plannen voor de ontwikkeling van recreatiegebied Hambroekplas bij Borculo. Volgens de uitbater kan de waterplas een 'parel worden in de Achterhoek'.

Lees verder

Bronckhorst evalueert afstoten sportparken

Bronckhorst onderzoekt de gevolgen van het privatiseren van buitensportaccommodaties. Vijf jaar geleden zijn de voetbal- en korfbalaccommodaties in beheer van verenigingen gekomen.

Lees verder

Taxibus met kinderen betrokken bij ongeval

Een taxibusje met zes kinderen is woensdagmorgen betrokken geraakt bij een aanrijding in Langerak. De bestuurder verloor de macht over het stuur en reed op de andere weghelft frontaal tegen een boodschappenvervoerder.

Lees verder

Verdachte van 'hamermoord' blijft vastzitten

De 37-jarige Duitser die wordt verdacht van de 'hamermoord' in Winterswijk, blijft vastzitten. De rechter wees volgens Omroep Gelderland dinsdag een verzoek tot schorsing van zijn voorlopige hechtenis af. De man zit inmiddels ruim vijf maanden in de cel.

Lees verder

Thomassen tekent contract bij De Graafschap

Jordy Thomassen stapt na dit seizoen over van Helmond Sport naar De Graafschap. Hij tekent in Doetinchem een contract voor twee seizoenen met een optie voor een extra jaar.

Lees verder

Wietplantage opgerold in ’s-Heerenberg

Aan de Stokkumseweg in ’s-Heerenberg is dinsdagmiddag een wietplantage ontdekt. In een gehuurd pand trof de politie 150 cannabisplanten en de nodige apparatuur aan.

Lees verder

Hits van Avicii klinken voort in Doetinchem

Muziek van de overleden Zweedse dj Avicii (28) is dinsdagmiddag ten gehore gebracht in de Catharinakerk in Doetinchem. Stadsbeiaardier Roel Smit speelde drie bekende nummers van de populaire dj vanuit de kerktoren.

Lees verder

De Jong maakt kans op Rinus Michels Award

Trainer Henk de Jong van De Graafschap is genomineerd voor de Rinus Michels Award. Hij maakt hiermee kans om beste trainer in de eerste divisie te worden.

Lees verder

Vistrap Doesburg vergroot leefruimte vissen

Doesburg krijgt een van de grootste en meest innovatieve vispassages van Nederland. Waterschap Rijn en IJssel presenteerde zaterdag, op Wereld Vismigratiedag, het ontwerp van een nieuwe vistrap die ervoor zorgt dat vissen van de IJssel naar de Oude IJssel tot in Duitsland vrij kunnen zwemmen.

Lees verder

Twee Achterhoekers van start in Giro d'Italia

Robert Gesink en Koen Bouwman rijden dit jaar de Ronde van Italië. De Achterhoekers staan vrijdag 4 mei met Lotto-Jumbo aan de start van de Giro d’Italia.

Lees verder

Slingeland Ziekenhuis kan weer opereren

De storing in de zeven operatiekamers van het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem is verholpen. Alle operaties voor dinsdag kunnen doorgang vinden.

Lees verder

Explosie bij flat op vier hoog in Doetinchem

Bij een flatgebouw aan de Beethovenlaan in Doetinchem heeft in de nacht van maandag op dinsdag een explosie plaatsgevonden. Niemand raakte gewond, wel is een woning beschadigd.

Lees verder

Trekker zorgt voor vertraging nabij Lievelde

Een trekker heeft maandagmiddag voor het nodige oponthoud gezorgd in de buurt van Lievelde. Het voertuig kwam stil te staan op de openbare weg.

Lees verder

Hits van Avicii klinken voort in Doetinchem

Muziek van de overleden Zweedse dj Avicii (28) wordt dinsdagmiddag ten gehore gebracht in de Catharinakerk in Doetinchem. Stadsbeiaardier Roel Smit speelt drie bekende nummers van de populaire dj vanuit de kerktoren.

Lees verder

Volleybalschool ook succes zonder NeVoBo

Een jaar geleden koos de Achterhoek voor een zelfstandig initiatief voor volleybaltalenten, de Achterhoekse Volleybal Academie. De volleybalschool in Doetinchem hoopt de nieuwe Lonneke Slöetjes op te leiden.

Lees verder

Slingeland Ziekenhuis stelt alle operaties uit

Het Slingeland heeft alle operaties die maandag zouden worden uitgevoerd afgelast. Het ziekenhuis in Doetinchem kampt met technische problemen in de operatiekamers.

Lees verder

Trainer van AZSV genomineerd voor eretitel

Dennis van Toor is genomineerd voor de titel van ‘Beste amateurtrainer’ van het afgelopen seizoen. Als de trainer van AZSV uit Aalten wint, ontvangt hij de Rinus Michels Award.

Lees verder

Partijen bereiken akkoord in Montferland

De formatiegesprekken in de gemeente Montferland zijn afgerond. CDA, Lokaal Belang Montferland, VVD en D66 hebben een coalitieakkoord bereikt dat donderdag kan worden beklonken.

Lees verder

Landstitel ver weg voor volleyballers Orion

Seesing Personeel Orion heeft zaterdagavond in Doetinchem ook de tweede wedstrijd tegen Abiant Lycurgus verloren. De Groningers zijn nog één overwinning verwijderd van het landskampioenschap.

Lees verder

Open dag op Sportpark Zuid goed bezocht

De open dag op Sportpark Zuid in Doetinchem is zondagmiddag druk bezocht. Negen van de op het park gevestigde verenigingen zetten hun deuren open voor het publiek.

Lees verder

Duitse verliest macht over stuur in Aalten

Een Duitse bestuurster is zondagmiddag de macht over het stuur verloren in Aalten. Op de Klokkemakersweg reed ze tegen een boom en kwam dwars op de weg tot stilstand.

Lees verder

Drie Achterhoekers aangehouden in Arnhem

Twee mannen uit Doetinchem en een uit Doesburg zijn in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden op de Korenmarkt in Arnhem. De aanhoudingen werden gedaan na een vechtpartij op straat.

Lees verder

Motorrijder raakt van de weg in Zeddam

Een motorrijder is zondagmiddag van de weg geraakt in Zeddam. Het ongeval gebeurde op de Beekseweg.

Lees verder

Veel rookontwikkeling bij brand Groenlo

Bij een garagebrand in Groenlo is zondagmiddag veel rook vrijgekomen. De eigenaar van de garage was aan een auto aan het klussen, toen door onbekende oorzaak het voertuig vlam vatte.

Lees verder

Automobilist knalt op varkensruggen Etten

Een automobilist is zondagmorgen de macht over het stuur verloren bij Etten. De bestuurder en drie inzittenden kwamen tot stilstand op enkele varkensruggen, waardoor de auto zwaar beschadigd is geraakt.

Lees verder

Jelle van Gorkom deelt video op Instagram

BMX’er Jelle van Gorkom heeft voor het eerst sinds zijn zware ongeluk iets van zich laten horen. De 27-jarige topsporter uit Lichtenvoorde plaatste zaterdagavond een bericht op Instagram.

Lees verder

Vuurtje stoken loopt uit de hand in Terborg

Het stoken van wat snoeiafval is zaterdagavond wat uit de hand gelopen in Terborg. Enkele personen wilden het hout verbranden in de tuin, maar het vuur sloeg sneller om zich heen dan gedacht.

Lees verder

Cv-ketel vat vlam in woning Winterswijk

Een cv-ketel is zaterdagavond in brand gevlogen in een woning in Winterswijk. De brandweer schaalde de brand aanvankelijk op, maar had het vuur snel onder controle.

Lees verder

Drukte bij zonovergoten Oude IJssel Race

De Oude IJssel Race kent dit jaar een kleine verdubbeling van het deelnemersaantal. Meer dan vijftig enthousiaste roeiers waagden zich zaterdag aan de twaalf kilometer lange race van Doesburg naar Doetinchem.

Lees verder

Vrouw in scootmobiel onderuit in Didam

Een vrouw is zaterdagmiddag gewond geraakt bij een valpartij in Didam. Ze kwam door nog onbekende oorzaak ten val in haar scootmobiel.

Lees verder

Brandweer dooft brandje in weiland bij Beek

In een bosje bij een weiland in de buurt van Beek is zaterdag brand ontstaan. Brandweerlieden kwamen ter plaatse om het vuur te doven.

Lees verder

Nieuwe speeltuin in Varsseveld geopend

De nieuwe speeltuin in de wijk Essenkamp in Varsseveld is zaterdag geopend. Naar aanleiding van acties vanuit de buurt heeft Oude IJsselstreek de speeltoestellen geplaatst.

Lees verder

Aanhouding na achtervolging door regio

Een automobilist is in de nacht van donderdag op vrijdag aangehouden in Winterswijk. Agenten wilden de man aanvankelijk controleren op de N18, maar wat volgde was een wilde achtervolging door de regio.

Lees verder

De Graafschap in sfeervol duel langs Telstar

De Graafschap heeft vrijdagavond de thuiswedstrijd tegen Telstar met 1-0 gewonnen. Op een sfeervolle Vijverberg grepen de Superboeren in de laatste fase van de wedstrijd alsnog de drie punten.

Lees verder

Betonblokken geplaatst bij overgang Aalten

Bij de onbewaakte spoorwegovergang aan de Tuunterweg in Aalten zijn betonblokken geplaatst. Een 19-jarige automobilist kwam daar woensdag om het leven bij een aanrijding.

Lees verder

Doetinchem Oranje tijdens Koningsspelen

Zestien locaties in Doetinchem kleurden vrijdag Oranje tijdens de Koningsspelen. Studenten van het Graafschap College zorgden onder meer op basisschool Mozaïek voor een sportieve dag.

Lees verder

Hessenbad Hoog-Keppel zet de volgende stap

Het Hessenbad opent de deuren op zondag 29 april voor een nieuw zwemseizoen. Na een succesvolle reddingsactie is het buitenbad in Hoog-Keppel klaar voor de volgende stap richting een toekomstbestendig zwembad.

Lees verder

Ulftse leerlingen rennen voor goede doel

Tientallen leerlingen van OBS De Woelwaters uit Ulft hebben vrijdagochtend tijdens een sponsorloop geld ingezameld voor de strijd tegen kanker. De loop was een initiatief van Rick Kleinhesselink, die verschillende acties op heeft gezet om stichting Kika te steunen.

Lees verder

Celstraf na strooptocht door Doetinchem

Een 39-jarige man uit Doetinchem is door de Rechtbank Gelderland veroordeeld tot een celstraf van elf maanden. Hij is verantwoordelijk voor meer dan tien diefstallen en insluipingen in de stad.

Lees verder

Dammers strijden in het Graafschap College

Tientallen jonge damspelers strijken dit weekend neer in Doetinchem. In de aula van het Graafschap College wordt zaterdag de halve finale van het Nederlands Kampioenschap schooldammen gehouden.

Lees verder

Weerboer Gerrit geniet van het zonnetje

Weerboer Gerrit Vossers neemt iedere vrijdag voor De Gelderlander en REGIO8 de weersvoorspellingen voor het weekend door. De weerman geniet dit weekend nog even van het zonnetje, voordat het volgende week weer slechter wordt!

Lees verder

Brand door een onkruidbrander in Groenlo

Een schuttingbrand in Groenlo is vrijdagochtend ontstaan door het gebruik van een onkruidbrander. Een coniferenhaag vloog in brand, waardoor de vlammen oversloegen naar de schutting.

Lees verder

Coalitie zonder VVD advies Oude IJsselstreek

Een coalitie van Lokaal Belang en CDA wordt als beste optie gezien in Oude IJsselstreek om het nieuwe college te gaan vormen. Informateur René van Dijk neemt hiermee huidig coalitiepartner VVD niet mee in zijn advies aan de partijen.

Lees verder

Fietser gewond na botsing bij Lievelde

Een mountainbiker is donderdagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding in Lievelde. De man werd geraakt door een auto.

Lees verder

Leerlingen leren 'deutsche Sprache' spreken

Nederlandse en Duitse leerlingen zijn donderdag in Bredevoort de hele dag bezig geweest met het verbeteren van hun buurtaal. Met verschillende workshops en activiteiten hoopt organisator Regio Achterhoek in te spelen op de krimp in beide regio’s.

Lees verder

Derde plaats voor Koen Bouwman in Alpen

Koen Bouwman heeft donderdag in de vierde rit van de Ronde van de Alpen de derde plek behaald. De wielrenner uit Ulft zocht verschillende keren de aanval, maar kwam tekort voor de ritzege.

Lees verder

Blikschade bij ongeluk in buurt van Aalten

Twee auto's zijn donderdagmiddag op elkaar geknald op de weg tussen Varsseveld en Aalten. De betrokken bestuurders kwamen met de schrik vrij.

Lees verder

De Graafschap op volle kracht tegen Telstar

De Graafschap treedt vrijdagavond in de laatste thuiswedstrijd van de reguliere competitie tegen Telstar aan in de sterkst mogelijke opstelling. Voor de Superboeren is de ‘cultclash’ een repetitie voor de aankomende play-off wedstrijden.

Lees verder

Deuren IJsselkade voor laatste zomer open

Er kan deze zomer voor het laatst een drankje worden gedronken in de strandstoelen van IJsselkade in Doetinchem. Het tijdelijke horecaconcept maakt in oktober plaats voor het bouwen van de nieuwbouwwijk Iseldoks.

Lees verder

ProRail wil overgang Aalten snel afsluiten

ProRail is van plan op korte termijn de onbewaakte spoorovergang aan de Tuunterweg in Aalten te sluiten voor gemotoriseerd verkeer. Een 19-jarige automobilist kwam woensdagavond bij een aanrijding met een trein om het leven.

Lees verder

Batavierenrace live te volgen bij Optimaal FM

Optimaal FM zendt zaterdagochtend het live-verslag uit van de Batavierenrace. De grootste estafetterace ter wereld leidt duizenden studenten vanuit Nijmegen via de Achterhoek naar Enschede.

Lees verder

Etten start met buurtpreventie via WhatsApp

Na verschillende dorpen in Oude IJsselstreek is ook in Etten het initiatief genomen om een buurtwhatsapp te vormen. Het doel van de app is zorgen voor meer ogen en oren voor de politie en andere toezichthouders om te veiligheid te kunnen vergroten.

Lees verder

Dodelijk slachtoffer bij aanrijding met trein

Bij een aanrijding tussen een trein en een auto is woensdagavond een 19-jarige jongen uit Aalten om het leven gekomen. Het incident gebeurde op een onbewaakte spoorwegovergang bij zijn woonplaats.

Lees verder

Jeu de boules keert terug in Gendringen

Liefhebbers van jeu de boules kunnen vanaf woensdag weer een balletje opgooien in Gendringen. De Seniorenbond heeft samen met vrijwilligers de oude baan achter de Martinuskerk in ere hersteld en zelfs een tweede baan er naast gerealiseerd.

Lees verder

Joucke’s Barber Shop houdt scharen scherp

Na de winst van de titel ‘Beste Barbershop van Nederland’ is eigenaar Joucke Modderkolk van Joucke’s Barber Shop uit Doetinchem niet van plan om achterover te gaan leunen. Met de groeiende klandizie wil de barbier blijven uitbreiden en vernieuwen.

Lees verder

Inzittende bekneld na ongeval in Varsselder

Een inzittende van een auto is woensdag bekneld komen te zitten na een ongeval bij Varsselder. Het voertuig waarin ze zat kwam ondersteboven in de sloot terecht.

Lees verder

Electrocar maakt Grolse inwoners mobieler

Een nieuwe electrocar moet ervoor zorgen dat inwoners van Groenlo met een beperkte mobiliteit niet langer in een isolement zitten. De elektrische wagen dient vanaf woensdag als taxi voor diegene die zelf niet meer de mogelijkheid heeft om zelfstandig de deur uit te gaan.

Lees verder

Politie waarschuwt voor zitmaaierdieven

De politie in de Achterhoek waarschuwt vanwege het mooie weer voor zitmaaierdieven. De diefstallen vinden vooral plaats in gebieden waar agenten minder aanwezig zijn en daarom is extra alertheid volgens hen noodzakelijk.

Lees verder

Lichtgewonde na botsing in Doetinchem

Een automobiliste heeft woensdagochtend een fietsster aangereden in Doetinchem. Het ongeluk tussen de twee gebeurde op de kruising van Varsseveldseweg met de Mozartlaan.

Lees verder

Als eerste fietsen of lopen over nieuwe N18

Op dinsdag 1 mei gaat de nieuwe N18 tussen Groenlo en Enschede open. Niet voor gemotoriseerd verkeer, maar voor hardlopers, wandelaars of fietsers. Een dag lang mag iedereen de weg uittesten, voordat de auto’s, motoren en vrachtwagens er overheen mogen.

Lees verder

Man loopt hoofdwond op bij val met fiets

Een man is dinsdag gewond geraakt bij een valpartij in Zevenaar. Hij ging door nog onbekende oorzaak met zijn fiets onderuit.

Lees verder

Harrevelder (17) opgepakt voor mishandeling

Een 17-jarige jongen uit Harreveld is aangehouden op verdenking van mishandeling en openlijke geweldpleging in Dordrecht. In totaal zijn zeven personen opgepakt.

Lees verder

Vier ton voor vergroening stad Doetinchem

De gemeente investeert 400.000 euro in het ‘vergroenen’ van de binnenstad van Doetinchem. In het centrum komen onder meer groene zitplekken, hangende bloembakken en er worden een aantal bomen aangeplant.

Lees verder

Vrouw gewond bij botsing auto’s in Halle

Een vrouw is dinsdagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding in Halle. Haar voertuig kwam, na het raken van een lantaarnpaal, vlak voor een woning tot stilstand.

Lees verder

Olympiërs op groeiend Achterhoek Open

Tijdens de Achterhoek Open in Terborg werkten tientallen jonge spelers dit weekend aan hun badmintonskills. Ter ere van het tienjarig bestaan van het toernooi verzorgden topbadmintonners Jacco Arends en Selena Piek een clinic.

Lees verder

Van Goeverden nieuwe hoofdtrainer Orion

Seesing Personeel Orion heeft Martijn van Goeverden voor het nieuwe seizoen aangesteld als trainer. Hij wordt de opvolger van Redbad Strikwerda, die vertrekt naar concurrent Draisma Dynamo.

Lees verder

Buitenbad Steenderen is weer zomerklaar

Het Burgemeester Kruijffbad in Steenderen is bijna klaar voor de zomer. De werknemers en vrijwilligers werken samen zodat op 21 april de deuren open kunnen en bezoekers nog nipt kunnen genieten van het aankomende zomerweer.

Lees verder

Stoffelijk overschot gevonden in Groenlo

In een gracht in Groenlo is dinsdagochtend het stoffelijk overschot van een man gevonden. Over de oorzaak van zijn overlijden is nog niks bekend.

Lees verder

Schapenhouder zet ezels in tegen wolven

Schapenhouder Greet Abbink uit Eibergen gaat een nieuwe methode uitproberen om wolven te weren uit haar wei. Twee ezels moeten ervoor zorgen dat de roofdieren geen slachtoffers in haar kudde kunnen maken, vertelt ze aan Omroep Gelderland.

Lees verder

Mañana Mañana komende jaren in Vorden

Festival Mañana Mañana wordt de komende vijf jaar gehouden in Vorden. De Feestfabriek heeft een overeenkomst gesloten met de grondeigenaren in de omgeving van Kasteel Vorden en Landgoed Vorden.

Lees verder

Bijzondere vacature: agent voor één dag

De politie in Berkelland heeft een bijzondere vacature opengesteld. Het korps zoekt in het kader van een winactie een agent voor één dag.

Lees verder

Ouders vechten op speelplaats in Varsseveld

Leden van twee families zijn maandagavond slaags geraakt in een speelplaats in Varsseveld. De politie heeft twee personen aangehouden.

Lees verder

Aspergeseizoen van start in de Achterhoek

Het aspergeseizoen in de Achterhoek is weer begonnen. Belangstellenden brachten afgelopen weekend een bezoek aan Smits Groenteboerderij in De Heurne om de eerste witte stengels te bewonderen.

Lees verder

Gijs Jolink leent Villa Mondriaan schilderij

Gijs Jolink heeft een werk van Piet Mondriaan beschikbaar gesteld aan museum Villa Mondriaan in Winterswijk. De organisator van de Zwarte Cross wil op die manier zo veel mogelijk mensen in de gelegenheid stellen om het schilderij te zien.

Lees verder

Band Navarone op Bevrijdingspop Achterhoek

De Nijmeegse rockband Navarone is de hoofdact van Bevrijdingspop Achterhoek in Zutphen. Ook onder meer de Achterhoekse acts Valice, Lou Patty en Smoking Alaska beklimmen op 5 mei het podium.

Lees verder

Lek legt watervoorziening van Antonia stil

Zorgcentrum Antonia in Terborg heeft zondagavond enige tijd zonder water gezeten. Door een lek was de druk van de leiding verdwenen en liep de kelder van het gebouw aan de Industrieweg vol.

Lees verder

Vernieuwde opzet TC De Liemers classic

De TC De Liemers classic is dit jaar anders van opzet. Op deze manier maakt de organisatie het mogelijk dat deelnemers zelf bepalen welke route ze fietsen en komen ze in heel andere delen van de regio.

Lees verder

Orion verliest eerste duel kampioenspoule

Seesing Personeel Orion heeft de eerste wedstrijd in de kampioenspoule voor het landskampioenschap volleybal verloren. In Groningen was Abiant Lycurgus met 3-1 te sterk.

Lees verder

Didammer (72) verongelukt in Beekbergen

Een 72-jarige motorrijder uit Didam is zondagmiddag om het leven gekomen bij een ongeval in Beekbergen. Hij was onderweg naar de wielerwedstrijd Ronde van Gelderland.

Lees verder

Wielrenners rijden wandelaar in Beltrum aan

Een groep wielrenners heeft zondagmorgen op de Dorpsstraat in Beltrum een wandelaar aangereden. De man raakte daarbij gewond aan zijn hoofd.

Lees verder

Ongeval met auto's en fietser in Oost Gelre

Op de kruising van de Aaltenseweg en de Vragenderweg in Lichtenvoorde heeft zaterdagavond een ongeluk tussen twee auto's en een fietser plaatsgevonden. De fietser en een inzittende van een auto zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Lees verder

Brand in keuken van woning in ’s-Heerenberg

Een woning in een flat in ’s-Heerenberg is zaterdagmiddag getroffen door een brand. De bewoner was op dat moment zelf niet thuis.

Lees verder

Drukte in Doetinchem voor Kindervrijmarkt

Honderd mensen drongen zaterdagochtend in alle vroegte samen op het Simonsplein om een goede plek te veroveren voor de Kindervrijmarkt. Op Koningsdag verandert het centrum van Doetinchem in een ware marktplaats.

Lees verder

Bestuurder vliegt over de kop nabij IJzerlo

Een bestuurder is in de nacht van vrijdag op zaterdag met zijn auto op de kop terecht gekomen in IJzerlo. Mogelijk was er bij het ongeval drugs in het spel.

Lees verder

De Graafschap in tweede helft voorbij FC Oss

De Graafschap heeft vrijdagavond tegen FC Oss de vijfde overwinning op rij geboekt. Na een uiterst moeizame eerste helft liepen de Superboeren in de tweede helft uit naar een ruime 1-4 zege.

Lees verder

Automobilist knalt tegen boom bij Groenlo

Een automobilist is vrijdagmiddag tegen een boom geknald in de buurt van Groenlo. De man hoefde uiteindelijk niet mee naar het ziekenhuis.

Lees verder

Eigen krant voor leerlingen uit de Liemers

De Liemers heeft er een nieuw medium bij, namelijk de Liemers Helemaal Goed Courant. Vwo-leerlingen uit de Liemers, die begeleid worden door docenten en professionele journalisten, schrijven in de krant enkel over goed nieuws uit de streek. 

Lees verder

Berkelland winnaar van de Bomenprijs 2017

Berkelland heeft uit handen van de Bomenstichting Achterhoek de Bomenprijs ontvangen. De gemeente is verantwoordelijk voor het ‘Groenste Project in de Achterhoek van 2017.’

Lees verder

Geen treinen tussen Winterswijk en Wehl

Het treinverkeer tussen Winterswijk en Wehl ligt dit weekend plat. Wegens werkzaamheden zijn reizigers in het openbaar vervoer aangewezen op busvervoer.

Lees verder

Weerboer Gerrit steekt eerste asperges

Weerboer Gerrit Vossers neemt iedere vrijdag voor De Gelderlander en REGIO8 de weersvoorspellingen voor het weekend door. De weerman steekt deze week zijn handen uit de mouwen, want de eerste asperges in De Heurne moeten worden gestoken.

Lees verder

Slingeland waarschuwt voor 'collectanten'

Het Slingeland Ziekenhuis waarschuwt voor mogelijke nepcollectanten in Doetinchem. Volgens een melder zouden drie jongeren geld ophalen vanuit het Slingeland, maar het ziekenhuis zegt daar niets van te weten.

Lees verder

Doetinchemmer hoopte op dood door politie

De man die augustus vorig jaar door agenten werd neergeschoten in de Hamburgerstraat in Doetinchem, omdat hij dreigde met een wapen, wilde dat de politie hem zou doodschieten. Dat bleek vrijdag tijdens de rechtszaak in Zutphen, meldt Omroep Gelderland.

Lees verder

Orion hoopt op 'driemaal is scheepsrecht'

Seesing Personeel Orion start zondag, zonder een aangepast strijdplan, aan de finalereeks om het landskampioenschap. De volleyballers uit Doetinchem hopen dat de best-of-five serie tegen Abiant Lycurgus uit Groningen dit jaar hun kant op zal vallen.

Lees verder

Het Montferland richt zich op breder publiek

Het Montferland in Zeddam, gelegen op de vestingheuvel in het Bergherbos, opent vrijdagavond haar deuren voor de eerste gasten. Het hotel en restaurant, dat voorheen Landgoed Montferland heette, wil zich richten op een breder publiek.

Lees verder

De Graafschap wil voor zomer commissaris

De Graafschap hoopt voor het einde van het seizoen een nieuw lid aan de raad van commissarissen toe te voegen. Het ontbreekt momenteel aan voetbaltechnisch vermogen in de top van de voetbalclub.

Lees verder

Slachtoffer opstandig na val in Doetinchem

Een slachtoffer van een eenzijdig ongeval op het terrein van het Graafschap College aan de Slingelaan in Doetinchem is donderdagavond opgepakt. De man weigerde hulp en werd opstandig, nadat hij hard onderuit was gegaan met zijn scooter.

Lees verder

Oude IJsselstreek verlangt intocht van Sint

Oude IJsselstreek heeft de landelijke intocht van Sinterklaas bovenaan op het verlanglijstje staan. De gemeente ziet het als een ideale mogelijkheid om de omgeving en de mentaliteit van de regio te profileren.

Lees verder

VVV Oude IJsselstreek stopt in huidige vorm

De VVV Oude IJsselstreek stopt in de huidige samenstelling. In samenwerking met de Stichting Achterhoek Toerisme (StAT) wordt gewerkt aan een structurele oplossing om toerisme en recreatie te blijven stimuleren.

Lees verder

Montferland koerst af op een brede coalitie

CDA, VVD, D66 en Lokaal Belang Montferland (LBM) hebben een principeakkoord bereikt over een coalitie in Montferland. De partijen willen in totaal vijf wethouders leveren in de nieuwe collegeperiode van de gemeente.

Lees verder

De Graafschap strijdt voor vierde periode

De Graafschap wil vrijdagavond tegen FC Oss een flinke stap zetten op weg naar een mogelijke periodetitel. De Superboeren zien de vierde periode als een ideale warming-up voor de play-offs.

Lees verder

Inval in Aalten om handel in wilde vogels

De politie is donderdagochtend een huis in Aalten binnengevallen op verdenking van handel in beschermde vogelsoorten. De verdachte was niet thuis, maar in de woning werden volgens Omroep Gelderland wel spullen gevonden om vogels te vangen.

Lees verder

Duizend krabbels voor petitie mestvergister

De petitie die MegamestvergisterGroenloNee.nl en de Gelderse Natuur en Milieufederatie hebben gelanceerd is sinds vrijdag bijna duizend keer ondertekend. De partijen vinden dat de geplande ‘mestfabriek’ in Groenlo geen doorgang moet vinden.

Lees verder

Oude IJsselstreek wil Sinterklaasintocht

Oude IJsselstreek wil de landelijke intocht van Sinterklaas in 2018 organiseren op het DRU-terrein in Ulft. De gemeente heeft zich inmiddels aangemeld bij organisator NTR.

Lees verder

Doetinchemmer slachtoffer van phishing

Een ondernemer uit Doetinchem is bestolen na het openen van een phisingmail. De man dacht een mail te krijgen van zijn bank, maar in werkelijkheid zat er iemand met verkeerde bedoelingen achter. Van die persoon zijn nu beelden verspreid.

Lees verder

Voortzetting coalitie advies in Doetinchem

Een voortzetting van de huidige coalitie is de meest voor de hand liggende optie in Doetinchem. Dat blijkt uit het advies dat informateur Maria Martens geschreven heeft na haar gesprekken met alle partijen.

Lees verder

Pop-up store studenten steunt goede doel

Studenten van het Groene Lyceum in Doetinchem hebben maandag een pop-up store aan de Catharinastraat geopend. Boek en Meer verkoopt vooral streekproducten waarvan de opbrengst naar het goede doel gaat.

Lees verder

De Gruitpoort tovert zich om tot Zweinstein

De maand mei staat in de Gruitpoort in Doetinchem in het teken van magie. De aftrap is op 2 mei met de Doetinchemse Harry Potter-dag waar jong en oud in de huid kunnen kruipen van de tovenaar. 

Lees verder

Scholieren doen fietsexamen in Doetinchem

Zo’n 500 leerlingen van veertien basisscholen in Doetinchem leggen deze week het praktisch fietsexamen af. Veilig Verkeer Nederland stippelde routes uit in verschillende wijken waar leerlingen op hun fietsgedrag worden gecontroleerd.

Lees verder

Clemens Cornielje stopt als commissaris

De Gelderse commissaris van de Koning, Clemens Cornielje, stopt met zijn functie in februari 2019. Hij wil plaats maken voor een opvolger.

Lees verder

Overval op winkel Kruidvat in Winterswijk

Een dader heeft woensdagochtend een overval gepleegd op de Kruidvat in Winterswijk. Omstreeks 09.15 uur kreeg de politie een melding binnen van de winkel in de Wooldstraat.

Lees verder

Mannen gepakt met drugs in Lichtenvoorde

Twee mannen uit Varsseveld en Didam zijn in de nacht van dinsdag op woensdag aangehouden in Lichtenvoorde. De twee vervoerden drugs en inbrekerswerktuigen, maar liepen tegen de lamp tijdens een verkeerscontrole.

Lees verder

Kinderen van fiets gereden in Gaanderen

Een vrouw en twee kinderen zijn dinsdagmiddag lichtgewond geraakt na een ongeval in Gaanderen. De slachtoffers werden aangereden door een automobilist.

Lees verder

Leerlingen verven aquarium op fietstunnel

De Vragenderpoort, de fietstunnel tussen Vragender en Lichtenvoorde, wordt beschilderd tot een heuse onderwaterwereld. De tunnel staat symbool voor de extreme wateroverlast waar Lichtenvoorde mee kampte in 2010.

Lees verder

Straf bekend voor aanval op De Graafschap

De KNVB heeft Go Ahead Eagles een straf opgelegd naar aanleiding van de wanordelijkheden tijdens Go Ahead Eagles tegen De Graafschap van zondag 4 maart. Het schikkingsvoorstel bestaat uit het leeg houden van vak 19 en een geldboete van 12.500 euro.

Lees verder

Contractaanbieding El Jebli ingetrokken

Youssef El Jebli heeft besloten niet bij te tekenen bij De Graafschap. De middenvelder legt een contractaanbieding van twee jaar naast zich neer.

Lees verder

Twee mannen verdacht van zware misdrijven

De politie heeft dinsdag twee mannen opgepakt uit Winterswijk en Almelo. Zij worden verdacht van mishandeling, bedreiging en gijzeling van inwoners van Winterswijk.

Lees verder

Vermiste man (80) uit Kilder weer terecht

Een 80-jarige man wordt sinds maandagavond vermist in de omgeving Kilder. De politie vraagt mensen die hem gezien hebben of meer informatie kunnen verstrekken contact op te nemen.

Lees verder

Eerste winst Stanley Koemans in Bundesliga

Stanley Koemans uit Zelhem heeft zaterdag zijn eerste partij in de Duitse Bundesliga gewonnen. In het verre Straubing nam de bokser van team BC Chemnitz revanche op tegenstander Nico Malsam, waar de Achterhoeker twee keer eerder van verloor.

Lees verder

Aanrijding fietser bij McDonald’s Winterswijk

Een fietsster is dinsdagmiddag aangereden bij de McDonald’s in Winterswijk. Een automobilist zag de tegemoetkomende fietsster over het hoofd.

Lees verder

De Graafschap wint ook tegen Almere City

De Graafschap heeft maandagavond voor de vierde keer op rij gewonnen. Met Tarik Tissoudali als grote uitblinker liepen de Superboeren na een enerverende wedstrijd uit naar een 4-2 zege.

Lees verder

Flinke vlammen bij trekkerbrand in Beltrum

Een trekker is maandagmiddag in brand gevlogen in het buitengebied van Beltrum. De rook van de brand was in de wijde omtrek te zien.

Lees verder

Pim Kamps houdt rust binnen roerig Orion

Pim Kamps nadert met zijn Seesing Personeel Orion de finale fase van het seizoen. De volleybalvereniging heeft voor komend seizoen geen hoofdsponsor en geen trainer, maar dat hoeft geen invloed te hebben op de ambitie van het team om kampioen te worden.

Lees verder

Beleef de weidegang van REGIO8's camerakoe

Een vijftigtal koeien sprintte zaterdag vol enthousiasme de wei bij Biotel Arink in Lievelde in. Kijk mee hoe de camerakoe van REGIO8 deze dag beleefde en vrolijk het publiek, de zon en het verse gras tegemoet rende.

Lees verder

Auto raakt boom tussen Beek en Zeddam

Een auto is maandagmiddag tegen een boom geknald op de weg tussen Beek en Zeddam. De bestuurder is met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

Lees verder

Kelderman als Grietje even op ‘eigen’ podium

Janouk Kelderman genoot zondagmiddag zichtbaar van haar 'thuiswedstrijd' in het Amphion in Doetinchem. De Doetinchemse stond twee keer op de bühne om het sprookje ‘Hans en Grietje De Musical’ uit te beelden.

Lees verder

Met je viervoeter door de blubber in Braamt

De allereerste dogsurvival in de Achterhoek vond zondag plaats in Braamt. Baasjes uit allerlei windstreken verzamelden zich bij het Markant Outdoorcentrum om samen met hun trouwe viervoeter een parcours met hindernissen af te leggen.

Lees verder

Russische chauffeur vuurt pistool af bij A18

Een Russische vrachtwagenchauffeur heeft in de nacht van zaterdag op zondag een alarmpistool afgeschoten op de parkeerplaats van de Shell langs de A18 bij Didam. De chauffeur is opgepakt voor verboden wapenbezit en bedreiging, meldt de politie aan REGIO8.

Lees verder

Nog geen verdachten voor lek steken banden

De politie tast nog in het duister wie in de nacht van zaterdag op zondag banden lek heeft gestoken in Winterswijk. In banden van meerdere auto's die geparkeerd stonden aan de Willinkstraat en de Wheme zijn gaten geprikt.

Lees verder

Brand in kelder van houtzagerij in Beltrum

Bij een houtzagerij in Beltrum is maandagochtend een brand ontstaan. De brand woedde in de kelder van het bedrijf aan de Grolseweg.

Lees verder

Graafschap College in actie voor RopaRun

Medewerkers en studenten van het Graafschap College zijn druk bezig met de voorbereidingen voor de RopaRun. Komende week is er de mogelijkheid te eten voor het goede doel bij de horeca-afdeling, en over belangstelling valt niet te klagen.

Lees verder

Peter Drenth houdt loopbaanopties open

Voor een vervolg van zijn loopbaan houdt Peter Drenth alle opties open. Woensdag vertrok hij als wethouder en hij wil eerst rustig nadenken welk vervolg hij aan zijn leven geeft: weer in het openbaar bestuur, of een carrièreswitch.

Lees verder

Rijbewijs ingevorderd bij controle Eibergen

Een vrouw is in de nacht van zaterdag op zondag haar rijbewijs kwijtgeraakt op de Grotestraat in Eibergen. Ze werd rond 0.15 uur gecontroleerd door een politiepatrouille en bleek teveel te hebben gedronken.

Lees verder

Eerste weidegang op boerderij in Lievelde

Meer dan honderd bezoekers toogden zaterdagmiddag naar Lievelde om de eerste weidegang mee te maken. Een vijftigtal koeien sprintte vol enthousiasme de wei bij Biotel Arink in.

Lees verder

Vrachtwagen met vlees gekanteld in Groenlo

Een vrachtwagen beladen met 41 ton vlees is zaterdagmiddag gekanteld in Groenlo. De bestuurder raakte gewond bij het ongeluk.

Lees verder

Politie doet inval in horecazaak Doesburg

Een horecagelegenheid aan de Kraakselaan in Doesburg is vrijdagavond door de politie doorzocht. Daarbij stuitten agenten onder meer op drugs en een stroomstootwapen.

Lees verder

Zijspiegels van auto’s vernield in Neede

In Neede zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag verschillende auto’s vernield. De zijspiegels van meerdere voertuigen zijn kapot gemaakt.

Lees verder

Belangrijke zege De Graafschap in Eindhoven

De Graafschap heeft vrijdagavond uitstekende zaken gedaan met een benauwde 2-4 overwinning op bezoek bij FC Eindhoven. De ploeg stijgt door de drie punten naar de vijfde plaats in de Jupiler League.

Lees verder

Dode man aangetroffen in berm bij Beltrum

De politie heeft vrijdagavond het lichaam van een 78-jarige man uit Groenlo aangetroffen in Beltrum. De vondst werd gedaan in de berm in het buitengebied, vlak naast een weg.

Lees verder

Man uit Wehl verdacht van vijf aanrandingen

Een 45-jarige man uit Wehl is maandagavond aangehouden voor de diefstal van geld in Arnhem. Daarnaast wordt hij verdacht van meerdere aanrandingen in de stad.

Lees verder

Escaperoom in Groenlo gaat terug naar 1627

Groenlo kent een rijke geschiedenis en dat kunnen bezoekers van de plaats zelf gaan ervaren middels een escaperoom. Initiatiefnemers hebben een kamer ingericht die volledig in het teken staat van het jaar 1627.

Lees verder

Vrijspraak na vernieling auto’s in Doesburg

Een 54-jarige vrouw is vrijgesproken van het vernielen van personenauto’s in haar toenmalige woonplaats Doesburg. De Rechtbank Gelderland kon op basis van verschillende getuigenverklaringen de ten laste gelegde feiten niet bewijzen.

Lees verder

Weerboer Gerrit stroopt zijn mouwen op

Weerboer Gerrit Vossers neemt iedere vrijdag voor De Gelderlander en REGIO8 de weersvoorspellingen voor het weekend door. De weerman stroopt zijn mouwen op, want het wordt een zomers weekend in de Achterhoek!

Lees verder

Corsogroep 6Kamp zet alle bouwzeilen bij

Corsogroep 6kamp uit Lichtenvoorde zet alle zeilen bij om het terrein klaar te maken voor het nieuwe bouwseizoen. De groep hoopt binnen vier weken te kunnen beginnen aan de bloemenwagen.

Lees verder

Van Balveren in Silvolde bestaat 100 jaar

Van Balveren Tweewielers in Silvolde bestaat honderd jaar. De naam Van Balveren prijkt na drie generaties nog prominent op de voorgevel, en ook onder de nieuwe eigenaar blijft de naam voortbestaan. 

Lees verder

Wolf bijt drie schapen dood in wei Ruurlo

Een wolf heeft donderdag waarschijnlijk drie schapen doodgebeten in Ruurlo. De eigenaresse van de dieren vermoedt, mede op basis van een deskundige, dat het gaat om een wolf.

Lees verder

Op- en afrit A18 bij Didam dit weekend dicht

De op- en afrit van de snelweg A18 bij Didam is van vrijdagavond tot maandagochtend afgesloten. De provincie werkt gedurende het weekend aan onderhoudswerkzaamheden.

Lees verder

Lokaal Belang OIJ presenteert informateur

René van Dijk uit Kampen is donderdagavond voorgedragen als informateur in Oude IJsselstreek. Lokaal Belang kwam als grootste partij uit de bus na de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart en mocht daarom op zoek naar een informateur.

Lees verder

Asfaltfabriek in Doetinchem druk met N18

De komende maand wordt de allerlaatste hand gelegd aan de nieuwe N18. De asfaltcentrale in Doetinchem werkt dag en nacht door om het weggedeelte tussen Eibergen en Enschede te voorzien van asfalt.

Lees verder

De Graafschap opent jacht op de top drie

De Graafschap wil vrijdag in de uitwedstrijd tegen nummer zeventien FC Eindhoven de goede lijn van de afgelopen week doortrekken. Na een geslaagd paasweekend met de volle winst, is nu de achtervolging op plek drie ingezet.

Lees verder

Achterhoekse film 'Opgepast' in première

‘Opgepast!’ is dinsdagavond in première gegaan in Schouwburg Amphion in Doetinchem. De tweede speelfilm van Jelle Kleinhesselink uit Ruurlo is daarmee een feit.

Lees verder

Doetinchem sluit drugspand vol wietplanten

Een drugspand aan de Roerstraat in Doetinchem is begin april op last van de burgemeester gesloten. Bij een controle zijn meer dan duizend hennepplanten gevonden.

Lees verder

Kilderse dwingt lift af in filiaal van Action

De rolstoelafhankelijke Carina Franken-Hermsen uit Kilder heeft Action overtuigd om een lift te plaatsen in het winkelpand in ’s-Heerenberg. Na een lang proces, waarin ook het College voor de Rechten van de Mens een rol had, heeft de winkelketen besloten het beleid aan te passen.

Lees verder

El Jebli verwacht snel contract te tekenen

Youssef El Jebli tekent snel een nieuw contract bij De Graafschap. De middenvelder liet eerder nog weten waardering te missen, maar verwacht nu snel tot een akkoord te komen met de voetbalclub.

Lees verder

Winterswijk realiseert werkplaatsen jeugd

Winterswijk gaat werkplekken realiseren voor jongeren die van het praktijkonderwijs komen. De gemeente start vanaf september met een project in het verzamelgebouw ‘Winterswijk uw huis’.

Lees verder

Aanhouding na mishandeling bij paasvuur

Bij het paasvuur aan de Zeddamseweg in Etten is in de nacht van zondag op maandag een 30-jarige vrouw mishandeld. Een minderjarige jongen is aangehouden voor het incident.

Lees verder

Lijmstokjes gebruikt om vogels te vangen

De politie is in het bos gestuit op een dertigtal lijmstokjes. Een onbekende dader gebruikte de voorwerpen waarschijnlijk om vogels te vangen voor de illegale handel.

Lees verder

Strikwerda tekent bij Draisma Dynamo

Redbad Strikwerda wordt komend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van Draisma Dynamo uit Apeldoorn. De volleybaltrainer maakte pas geleden kenbaar na deze jaargang te stoppen bij Seesing Personeel Orion.

Lees verder

Drenth geridderd bij afscheid in Doetinchem

Peter Drenth is woensdagavond benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Drenth nam na twaalf jaar afscheid als wethouder van Doetinchem en werd op deze wijze beloond voor zijn werk voor stad, gemeente en regio.

Lees verder

Stankoverlast door ongeluk met azijnzuur

Op bedrijventerrein De Kamp in Lichtenvoorde heeft woensdagmiddag enige tijd azijnzuur voor enige overlast gezorgd. Door een ongeluk op het terrein an Dusseldorp ontstond een zure lucht.

Lees verder

Oude scholen Winterswijk blijven behouden

Met het project OldSchool, waarmee de voormalige Rijks Hogere Burgerschool aan de Zonnebrink wordt omgetoverd tot onder andere appartementen en een hotel, is er wederom een nieuwe invulling voor een leegstaand schoolgebouw in Winterswijk. Volgens oud-medewerkers van de voormalige scholen is dit een ideale oplossing om de iconische panden te behouden.

Lees verder

Alerte inwoners helpen politie in Berkelland

Bewoners hebben de afgelopen dagen de politie Berkelland geholpen met vier aanhoudingen. Bij inbraken in Neede en Ruurlo werden de daders met hulp van oplettende inwoners in de boeien geslagen.

Lees verder

Bezwaren windpark in Angerlo verworpen

De Raad van State heeft de bezwaren tegen de bouw van windpark Bijvanck bij Angerlo verworpen. Omwonenden hadden bezwaar gemaakt tegen de komst van vier windturbines ten zuiden van het dorp.

Lees verder

Statushouders krijgen kans op arbeidsmarkt

Het Graafschap College ontwikkelt samen met uitzendbureaus en gemeenten uit de Achterhoek een opleidingsproject voor statushouders. Het project wil het tekort aan personeel op de arbeidsmarkt verkleinen en statushouders een betere kans bieden.

Lees verder

Hennepkwekerij op zolder in Drempt geruimd

De politie in Bronckhorst heeft dinsdag een hennepkwekerij geruimd in Drempt. Het gaat in totaal om 212 planten.

Lees verder

Eerste namen festival Huntenpop bekend

De organisatie van Huntenpop heeft dinsdag de eerste namen voor de editie van 2018 bekend gemaakt. Onder andere Di-Rect, My Baby en de Belgische band K’s Choice treden op tijdens het popfestival in Ulft.

Lees verder

Wijk Schöneveld uitgekozen voor project

In samenwerking met Jantje Beton en het Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid start Doetinchem een nieuw project. Schönveld is als een van de zes wijken in heel Nederland uitverkoren voor de ‘Gezonde Buurt’.

Lees verder

De Graafschap zoekt aanvallende versterking

De Graafschap oriënteert zich op de selectie voor het nieuwe seizoen. De voetbalclub heeft haar oog onder meer laten vallen op Jordy Thomassen van Helmond Sport.

Lees verder

Speciale afvalbakken in centrum Winterswijk

De afvalbakken in het centrum van Winterswijk worden de komende tijd aangepast. Een speciale Mondriaan-uitstraling moet zorgen voor minder zwerfafval.

Lees verder

VuurFestival in Meddo blijft zich vernieuwen

De organisatie van het VuurFestival in Meddo heeft dit jaar uitgepakt met vernieuwende elementen om het evenement aantrekkelijk te houden. Een groot aantal bezoekers kwam af op alweer de negende editie van het paasevenement.

Lees verder

Keverseizoen los na autocross in Meddo

In het zand van Meddo is maandagmiddag de eerste autocross van het nieuwe seizoen gereden. Honderden toeschouwers zagen een thuisfavoriet uiteindelijk winnen in de Keverklasse.

Lees verder

CoopCompact in Beek gaat flink uitbreiden

Supermarkt CoopCompact in Beek wordt de komende tijd met 50 procent uitgebreid. Hiermee hoopt de supermarkt beter te kunnen voldoen aan de behoeften en wensen van hun klanten.

Lees verder

Meer fijnstof in Achterhoek door paasvuren

In Achterhoek waren de fijnstofconcentraties maandag hoger dan normaal. Dat komt volgens Omroep Gelderland door de paasvuren die zondagavond zijn aangestoken.

Lees verder

De Graafschap zet grote stap naar play-offs

De Graafschap heeft maandagmiddag een nipte 2-1 thuiszege geboekt tegen FC Den Bosch. Hoewel de thuisploeg met name in de eerste helft genoeg kansen kreeg, bleef het spannend tot het laatste fluitsignaal.

Lees verder

Registratie van The Passion Lichtenvoorde

Tijdens de derde editie van The Passion in Lichtenvoorde werd er ingespeeld op de actualiteiten. In plaats van het verhaal van Christus direct te volgen, kregen hedendaagse figuren, waaronder statushouders, een rol in het lijdensverhaal van Jezus. Bekijk hier een beknopte registratie van The Passion. 

Lees verder

Elektrische kruik vat vlam in Gaanderen

Een elektrische kruik heeft in de nacht van zondag op maandag vlam gevat in een woonhuis in Gaanderen. De bewoonster, een oudere vrouw, is uit haar woning gehaald door de politie.

Lees verder

Legervoertuigen trekken door Achterhoek

Een bont gezelschap van tientallen voormalige legervoertuigen trok zaterdag door de regio. De organisatie wil de bevrijding van de Achterhoek, inmiddels 73 jaar geleden, op die manier herdenken.

Lees verder

Expeditie Achterhoek bij Het Nieuwe Dijkhuis

Een muzikale aflevering van Expeditie Achterhoek! Bij de Achterhoekse dialectband De Boetners luistert Annemarie Brüning naar de rock&roll van het nieuwe album en ze neemt een kijkje in Het Nieuwe Dijkhuis. Daar licht Paul Gerritsen de maatschappelijke functie van het inspiratiecentrum toe.

Lees verder

Expeditie Achterhoek bij dialectband De Boetners

Een muzikale aflevering van Expeditie Achterhoek! Bij de Achterhoekse dialectband De Boetners luistert Annemarie Brüning naar de rock&roll van het nieuwe album en ze neemt een kijkje in Het Nieuwe Dijkhuis. Daar licht Paul Gerritsen de maatschappelijke functie van het inspiratiecentrum toe.

Lees verder

Programmering Optimaal FM op de schop

De programmering van radiozender Optimaal FM gaat vanaf april op de schop. DJ Balthazar van Puffelen verhuist op werkdagen naar de middag, terwijl Rob Spijker en Jeroen Drogt verantwoordelijk worden voor het ochtendprogramma.

Lees verder

Terborg Toernooi moeizaam naar deelnemers

Het Terborg Toernooi heeft het deelnemersveld voor de 39e editie bekend gemaakt. Na een moeizame zoektocht zijn onder meer Tottenham Hotspur (Engeland), Palmeiras (Brazilië) en FC Midtjylland (Denemarken) aanwezig op het voetbaltoernooi voor A-jeugdteams.

Lees verder

Drie gewonden bij aanrijding nabij Neede

Drie personen zijn zaterdagmiddag gewond geraakt bij een ongeval nabij Neede. Twee auto’s kwamen in het buitengebied frontaal met elkaar in botsing.

Lees verder

Kandidaten voor bestuursfuncties bij Orion

Jeroen Westdijk heeft zich beschikbaar gesteld voor de functie van voorzitter bij de vereniging van Seesing Personeel Orion. Ook voor de functies van secretaris en penningmeester zijn kandidaten opgestaan.

Lees verder

Aanvaller Deprem niet naar De Graafschap

Aanvaller Rodin Deprem uit Zweden komt definitief niet naar De Graafschap. De Superboeren wilden de voormalig proefspeler graag inlijven, maar een nieuw contract bij Örebro SK gooit roet in het eten.

Lees verder

De Graafschap ontsnapt tegen zwak RKC

De Graafschap heeft vrijdagavond een magere zege geboekt op laagvlieger RKC Waalwijk. Tarik Tissoudali werd met zijn doelpunt ver in de tweede helft uiteindelijk matchwinner: 1-0.

Lees verder

KSV Vragender 4 gaat voor wereldwijde roem

Het vierde team van voetbalvereniging KSV uit Vragender speelt aanstaande zaterdag een bijzondere wedstrijd tegen FC Käerch. De ploeg uit Luxemburg komt speciaal naar Nederland voor het vriendschappelijke duel op amateurniveau.

Lees verder

Auto vliegt tijdens rijden in brand in Wehl

Een auto is vrijdagmiddag tijdens het rijden in brand gevlogen in Wehl. Mogelijk is kortsluiting de oorzaak.

Lees verder

Worm opgeroepen voor Nederlands team

Siri Worm is door bondscoach Sarina Wiegman opgeroepen voor het Nederlands elftal. De Oranjeleeuwinnen spelen de komende tijd twee WK-kwalificatieduels tegen Ierland en Noord-Ierland.

Lees verder

Megchelen viert 200-jarig paasjubileum

Megchelen viert dit jaar het 200-jarig bestaan van het paasvuur. Met paard en wagen werd afgelopen weekend op nostalgische wijze brandhout gehaald voor de paastraditie in het dorp.

Lees verder

Auto's botsen door filevorming bij Zevenaar

Op de snelweg A12 heeft vrijdagochtend bij Zevenaar een aanrijding plaatsgevonden. Door filevorming reden drie voertuigen op elkaar.

Lees verder

Weerboer Gerrit voorspelt wisselvallig Pasen

Weerboer Gerrit Vossers neemt iedere vrijdag voor De Gelderlander en REGIO8 de weersvoorspellingen voor het weekend door. Vanuit Megchelen voorspelt hij een wisselvallig paasweekend.

Lees verder

Opening supporterskantine De Graafschap

Na maanden hard werken door supporters wordt de nieuwe kantine bij het stadion van De Graafschap vrijdagavond geopend. Een aantal iconen uit het verleden komt naar de Vijverberg om de opening extra luister bij te zetten.

Lees verder

Voorzijde van auto brandt uit in Zelhem

Een auto is vrijdagochtend gedeeltelijk in brand gevlogen in Zelhem. De bestuurster van de auto kon op tijd uitstappen en de alarmdiensten waarschuwen.

Lees verder

Gemeenten installeren nieuwe raadsleden

In Doetinchem, Oude IJsselstreek en Montferland zijn donderdagavond de nieuwe gemeenteraden geïnstalleerd. In Doetinchem werd daarnaast bekend dat Maria Martens de nieuwe informateur wordt.

Lees verder

Burgemeester geeft inkijkje in leven via vlog

Burgemeester Mark Boumans van de gemeente Doetinchem wil zijn burgers gaan bereiken door middel van vlogs. Hij wil de mensen een kijkje in het leven van een burgemeester geven.

Lees verder

Volleyballers Orion verzekerd van finaleplek

Seesing Personeel Orion heeft zich geplaatst voor de finale van het landskampioenschap. Door woensdagavond met 3-1 te winnen van Dynamo is de volleybalclub uit Doetinchem zeker van de tweede plaats in de kampioenspoule.

Lees verder

Voertuigen botsen op elkaar nabij Wehl

Twee auto’s zijn donderdagmiddag op elkaar geknald nabij Wehl. Een derde betrokken auto kon de gebotste auto's niet meer ontwijken en reed achterop.

Lees verder

De Graafschap wil slag slaan in paasweekend

De Graafschap wil in de thuiswedstrijden tegen nummer negentien RKC Waalwijk (vrijdag) en nummer tien FC Den Bosch (maandag) een beslissende slag slaan in de strijd om de play-offs. Na lastige wedstrijden tegen topploegen, ligt de druk nu bij de Superboeren.

Lees verder

De Graafschap zegt zestal contracten op

De Graafschap heeft de aflopende contracten van een zestal spelers opgezegd. Dit betekent niet automatisch dat zij vertrekken bij de voetbalclub uit Doetinchem.

Lees verder

Van Beukering wordt jeugdtrainer bij Vitesse

Dennis van Beukering wordt komend seizoen trainer van Vitesse onder 19. De voetbaltrainer combineert zijn functie in Arnhem met het hoofdtrainer zijn bij Sportclub Silvolde.

Lees verder

Oost Gelre niet akkoord met woononderzoek

Oost Gelre stemt niet in met het regionaal woonwensen- en leefbaarheidsonderzoek. Hoewel de gemeente zich kan vinden in de conclusies, is de bewerking van demografische cijfers door de provincie reden voor een gesprek.

Lees verder

Mismatch woningen zorg voor gemeenten

Het regionaal woonwensen- en leefbaarheidsonderzoek is donderdag gepresenteerd in Aalten. Achterhoekers blijken tevreden over hun leefomgeving, maar op de woningmarkt moet nog het nodige gebeuren.

Lees verder

Zwarte Cross in voorverkoop al uitverkocht

De Zwarte Cross is voor het eerst al in de voorverkoop uitverkocht. Na dat eerder de campingkaarten en dagkaarten voor zaterdag en zondag uitverkocht waren is donderdag ook de laatste dagkaart voor de vrijdag over de toonbank gegaan.

Lees verder

Lid Reünie uit Borculo geroyeerd na gluren

Een lid van voetbalvereniging Reünie uit Borculo is door het bestuur van de voetbalclub geroyeerd. Hij is betrapt op het begluren van een meisjesteam in de kleedkamer.

Lees verder

Onderscheidingen tijdens afscheid raden

De gemeenteraden van onder meer Oude IJsselstreek, Doetinchem en Montferland hebben woensdagavond afscheid genomen. Enkele raadsleden kregen een Koninklijke Onderscheiding.

Lees verder

Huis van piepschuim van Ulft naar Eerbeek

Het piepschuimen huis dat bijna twee jaar op het DRU-terrein in Ulft stond wordt afgebroken. Een boerderijcamping in Eerbeek heeft het bouwwerk overgenomen als vakantiewoning.

Lees verder

Zorgen over ziekte bij koeien door zwerfafval

Regionale veehouders en landbouworganisaties maken zich zorgen over de grote hoeveelheid zwerfafval langs landwegen. Meerdere koeien zijn al overleden doordat zij ziek werden van afval in hun voer, ook wel scherp-in genaamd.

Lees verder

Jongen achtervolgt veelpleger Winterswijk

Een 16-jarige jongen uit Winterswijk heeft dinsdag een grote hand gehad in de aanhouding van een veelpleger. De tiener betrapte een man die zijn fiets probeerde te stelen.

Lees verder

Geld voor herstel kinderboerderij Kokiezier

Kinderboerderij Kokiezier in Doetinchem krijgt geld om de locatie op te knappen en geschikt te maken voor dagbesteding. De slechte omstandigheden tijdens de winterperiode moeten daarmee verleden tijd zijn.

Lees verder

Bronckhorst pakt alcoholgebruik jeugd aan

De gemeente Bronckhorst heeft het nieuwe preventie- en handhavingsplan Alcohol gepresenteerd. In het plan staat hoe de gemeente het alcoholgebruik onder jongeren zo veel mogelijk wil terugdringen.

Lees verder

Meer parkeermogelijkheid bij station Wehl

Doetinchem en BOEi, eigenaar van de Graansilo in Wehl, vervangen woningen aan de Raphaelstraat in Wehl voor meer parkeergelegenheid. De parkeerbehoefte bij zowel de Graansilo als bij het station is sterk toegenomen.

Lees verder

Petitie landschapsbehoud naar gemeenten

De Gelderse Natuur en Milieufederatie en Natuurmonumenten overhandigen woensdagavond een petitie aan lijsttrekker Wilko Pelgrom van het CDA Bronckhorst. De partijen hopen dat het behoud van het Achterhoekse landschap een plek krijgt in de coalitieakkoorden.

Lees verder

Basisschool in Velswijk dicht na schooljaar

Openbare basisschool De Mammoet in Velswijk sluit na komend schooljaar noodgedwongen de deuren. De school heeft te weinig leerlingen om te blijven bestaan.

Lees verder

The Passion in Lichtenvoorde blijft actueel

Tijdens de derde editie van The Passion in Lichtenvoorde dinsdagavond werd er ingespeeld op de actualiteiten. In plaats van het verhaal van Christus direct te volgen, kregen hedendaagse figuren, waaronder statushouders, een rol in het lijdensverhaal van Jezus.

Lees verder

Onderscheiding voor tuinarchitect Wissing

Tuinarchitect Nico Wissing uit Megchelen heeft dinsdagavond uit handen van burgemeester Otwin van Dijk een koninklijke onderscheiding ontvangen. Hij werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau tijdens een samenzijn ter ere van zijn 35-jarig jubileum.

Lees verder

Inschrijving Swim to Fight Cancer gestart

De inschrijving voor de tweede editie van Swim to Fight Cancer in september is zondag van start gegaan. Een promotieteam kondigde de aftrap van de aanmeldingen aan tijdens de Kruisberg Trailrun in Hummelo.

Lees verder

Brandweer wast auto's voor het goede doel

De brandweer van Hengelo start een autowasactie om geld in te zamelen voor de Samenloop voor Hoop van het KWF Kankerbestrijding. Vieze auto's kunnen op 21 april tegen een vrij gift terecht op de brandweerkazerne.

Lees verder

Stroomlijn van TenneT gaat de grens over

De nieuwe hoogspanningsverbinding tussen Doetinchem en Wesel is over de grens getrokken. Naar verwachting zal de stroomverbinding tussen Nederland en Duitsland na de zomer in gebruik worden genomen.

Lees verder

Burgzorg tekent contract bij De Graafschap

Delano Burgzorg heeft een contract getekend bij De Graafschap. De negentienjarige aanvaller ligt vast tot de zomer van 2019, met een optie voor nog een jaar.

Lees verder

Jeugd kan woning bouwen in Bronckhorst

Jongeren kunnen in Bronckhorst door een pilot aan de gang met hun eigen woning. In totaal hebben 32 jonge inwoners zich ingeschreven voor locaties in Steenderen, Hengelo, Vorden en Zelhem.

Lees verder

Koe Marieke uit De Heurne bereikt mijlpaal

Koe Marieke uit De Heurne is wegens een bijzondere prestatie in het zonnetje gezet. Het dier heeft maar liefst 10.000 kilogram vet en eiwit geproduceerd, een zeldzaamheid in Nederland.

Lees verder

Man uit Zelhem overleden na onwelwording

Een 63-jarige man uit Zelhem is dinsdag overleden na een onwelwording. Hij reed in zijn woonplaats tegen een paal aan.

Lees verder

Ulftenaar opgepakt voor handel in drugs

Een man uit Ulft is opgepakt voor de handel in harddrugs. Een arrestatieteam van de politie deed maandagavond een inval in zijn woning.

Lees verder

Berkelland gaat over tot hertelling stemmen

Berkelland krijgt een hertelling van de stemmen voor de gemeenteraad. Dit is besloten na een extra ingelaste raadsvergadering maandagavond.

Lees verder

Marino Pusic hoofdtrainer van FC Twente

Marino Pusic is maandag na het ontslag van Gertjan Verbeek aangesteld als nieuwe hoofdtrainer van FC Twente. Het is de tweede keer dit seizoen dat de Doetinchemmer die taak moet vervullen.

Lees verder

Brandweer Hengelo rukt uit voor gaslucht

Na een melding van gaslucht is de brandweer in Hengelo maandagmiddag met spoed uitgerukt. Bij de woning aan de Beatrixlaan in Hengelo bleek het echter loos alarm te zijn.

Lees verder

D66 Berkelland wil hertelling om restzetel

D66 Berkelland wil een hertelling van de stemmen voor de gemeenteraad. Dat bevestigt huidig wethouder Han Boer aan Omroep Gelderland.

Lees verder

Trailrun Hummelo laat kinderen sporten

De tweede editie van de Kruisberg Trailrun in Hummelo heeft 11.000 euro opgebracht voor het goede doel. Jong en oud liep de sponsorloop vanaf De Heksenplas door de Kruisbergse bossen om geld op te halen voor het Jeugdsportfonds Gelderland.

Lees verder

Corsogroep 6kamp start aan bouwseizoen

Corsogroep 6kamp uit Lichtenvoorde kan toch starten aan het nieuwe bouwseizoen. In het weekend kreeg de groep groen licht voor heropbouw van het bouwterrein.

Lees verder

Dione Housheer gaat naar WK in Hongarije

Handbalster Dione Housheer uit Ulft gaat naar het WK onder 20 in Hongarije. Na een gelijkspel tegen Zweden zondag werd Oranje eerste in de kwalificatiepoule.

Lees verder

Orion verslaat Lycurgus in Doetinchem

Seesing Personeel Orion heeft zaterdagavond met 3-1 in sets gewonnen van Abiant Lycurgus. De volleyballers uit Doetinchem zijn daarmee dichtbij plaatsing voor de finale van het landskampioenschap.

Lees verder

Houtkachel veroorzaakt brand in huis Wehl

Een houtkachel heeft zaterdagavond brand veroorzaakt in een woning in Wehl. Bij het brandje is niemand gewond geraakt.

Lees verder

Uitverkoop op oude gemeentewerf in Zelhem

Bronckhorst heeft zaterdag een veiling georganiseerd om van de inboedel van de oude gemeentewerf in Zelhem af te komen. Tuingereedschap bleek het meest populair, maar de gemeente verwacht ook van de strooiwagens af te komen.

Lees verder

Fietser gewond bij aanrijding in Dinxperlo

Een fietser is zaterdagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding in Dinxperlo. Ze werd geraakt door een automobilist.

Lees verder

Koen Bouwman hard ten val in wielerkoers

Koen Bouwman is vrijdag onderuit gegaan in de laatste kilometers van de tweede etappe in de wielerkoers Coppi e Bartali in Italië. De wielrenner uit Ulft lag op kop toen hij in een bocht onderuit ging.

Lees verder

De Graafschap gelukkigste met punt bij NEC

De Graafschap heeft vrijdagavond een punt overgehouden aan het duel tegen NEC. Hoewel de ploeg van trainer Henk de Jong in de eerste helft meer had kunnen scoren, zijn de Superboeren uiteindelijk de gelukkigste met het 1-1 gelijkspel.

Lees verder

Duits gezin rijdt tegen boom in Winterswijk

Een Duitse bestuurder is vrijdagmiddag met zijn auto tegen een boom aangereden nabij Winterswijk. De man is met de twee andere inzittenden, zijn twee kinderen en vrouw, naar het ziekenhuis overgebracht.

Lees verder

Wandelgemeente Bronckhorst loopt voorop

Bronckhorst maakt grote kans op het winnen van de titel 'Wandelgemeente van het Jaar'. Met nog een kleine maand tot de uitslag, loopt de gemeente met onder meer het natuurgebied rondom landgoed Hackfort voorop in het aantal stemmen.

Lees verder

Hessenbad in Hoog-Keppel open na actieweek

Het Hessenbad in Hoog-Keppel kan deze zomer de deuren openen. Tijdens het optreden van de Koninklijke Militaire Kapel, de climax van de actieweek, is donderdagavond duidelijk geworden dat het streefbedrag van 50.000 euro bijna is binnengehaald.

Lees verder

Jong Oranje krijgt pak slaag op Vijverberg

Jong Oranje is zijn ongeslagen status op de Vijverberg kwijt na het verlies in de oefenwedstrijd tegen de leeftijdsgenoten uit België. In de derby der lage landen won Jong België donderdagavond in Doetinchem met 1-4.

Lees verder

Dinxpers röntgenbedrijf wint innovatieprijs

De eerste Achterhoek Open Innovatieprijs is woensdagavond in het ICER in Ulft uitgereikt aan Claymount Assemblies uit Dinxperlo en SigmaScreening uit Amsterdam. De bedrijven kregen de prijs voor hun samenwerking, die onder meer een nieuwe methode van het maken van een mammografie heeft opgeleverd.

Lees verder

Weerboer Gerrit verwacht zonnige dagen

Weerboer Gerrit Vossers neemt iedere vrijdag voor De Gelderlander en REGIO8 de weersvoorspellingen voor het weekend door. In Megchelen dit Gerrit deze week al in de zonnige Paassferen! 

Lees verder

Politie ontdekt hennepkwekerij in Aerdt

In een schuur in Aerdt bij Zevenaar is donderdag een grote hennepkwekerij opgerold. Het gaat om maar liefst 1600 planten.

Lees verder

D66 Doetinchem wint alsnog een extra zetel

D66 Doetinchem heeft in plaats van drie zetels, vier zetels gekregen bij de gemeenteraadsverkiezingen. Dat bleek vrijdag bij de presentatie van de definitieve uitslag.

Lees verder

Ronnie Flex en Dirty Fences naar de Cross

Ronnie Flex, Di-Rect en Dirty Fences zijn donderdagmiddag bekendgemaakt als nieuwe namen voor de Zwarte Cross. De organisatie benadrukte meteen ook bijna uitverkocht te zijn.

Lees verder

Jongerenproject wint mediaprijs DE HOUVAST

Het jongerenproject van het Graafschap College, Omroep Gelderland en REGIO8 heeft DE HOUVAST gewonnen. De prijs voor constructieve journalistiek is vrijdagochtend op basis van publieksstemmen toegekend aan het project waarbij studenten leeftijdsgenoten een stem gaven in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen.

Lees verder

Bijzondere onderscheiding René van Gils

René van Gils is donderdag koninklijk onderscheiden door burgemeester Otwin van Dijk van Oude IJsselstreek. De Ulftenaar werd gehuldigd tijdens zijn afscheid als voorzitter van het college van bestuur van het Graafschap College.

Lees verder

Verkiezingsuitzending van REGIO8 Actueel

Een speciale uitzending van REGIO8 Actueel, volledig in het teken van de gemeenteraadsverkiezingen in Doetinchem, Oude IJsselstreek en Montferland, met de eerste reacties van de winnende en de verliezende partijen.

Lees verder

Geplaagd De Graafschap op bezoek bij NEC

De Graafschap gaat vrijdagavond met de nodige personele problemen op zoek naar een resultaat in Nijmegen. Trainer Henk de Jong mist in vergelijking met het duel tegen Jong Ajax in ieder geval drie verdedigers.

Lees verder

Provincie pakt wegennet Montferland aan

De Bievankweg van Didam naar Beek wordt het weekend van zaterdag 7 april afgesloten. Zowel de op- en afrit van de snelweg A18 als de weg zelf worden onder handen genomen.

Lees verder

Groenloër springt van balkon Tweede Kamer

Een 65-jarige inwoner van Groenlo is donderdag van de publiekstribune in de Tweede Kamer gesprongen. Hij wilde met zijn actie aandacht vragen voor medicinale cannabis.

Lees verder

Studenten ondernemen met pop-up store

Vijf studenten van het AOC Oost in Doetinchem doen sinds deze week ervaring op in de wereld van het ondernemen. In hun pop-up store “Pup Op”, die maandag werd geopend aan de Catharinastraat, verkopen ze zelfgemaakte spullen.

Lees verder

Achterhoekse jeugdtrainer vertrekt uit Qatar

Voetbaltrainer Thomas Ruesink uit Gendringen gaat na drie voetbalseizoenen Qatar verlaten. Ruesink wil ergens anders zijn volgende trainersdiploma gaan halen.

Lees verder

Politie verspreidt beelden van pinpasdieven

De politie heeft beelden verspreid van een man en een vrouw die bij twee vrouwen uit Ulft pinpassen hebben gestolen. Het stel ontvreemde de passen op 13 januari en is vastgelegd op camerabeelden.

Lees verder

CDA grootste na verkiezingen Doetinchem

Het CDA heeft de gemeenteraadsverkiezingen in Doetinchem gewonnen. GroenLinks, CU-SGP en Lokaal Belang wonnen ook zetels, ten koste van de PvdA, SP en Partij voor Lokaal Maatwerk. De Doetinchemse Ouderen Partij (Lijst 11) en Partij voor Mens en Milieu lijken niet in de gemeenteraad te komen. Er is echter grote twijfel over de laatste restzetel. Vrijdag volgt de officiele uitslag.

Lees verder

Kleine veranderingen in Oude IJsselstreek

Lokaal Belang blijft de grootste partij in Oude IJsselstreek en groeit zelfs met één zetel naar tien. Dat blijkt uit de voorlopige uitslagen van de gemeenteraadsverkiezingen. Alleen de VVD wint ook een zetel, ten koste van D66. CDA raakt één plek kwijt. De opkomst in Oude IJsselstreek was ruim 57%.

Lees verder

CDA verliest, lokalen winnen in Montferland

Het grote CDA heeft na het tellen van alle stemmen drie zetels verloren in Montferland en blijft als grootste partij steken op acht zetels. De winnaars van de gemeenteraadsverkiezingen in Montferland zijn Lokaal Belang Montferland (+2) en Lijst Groot Montferland (+2). Dat blijkt uit de voorlopige uitslagen. De opkomst in Montferland was 54%.

Lees verder

Jongste kiezers in limousine naar de stembus

De twee jongste inwoners van Oude IJsselstreek mochten woensdag voor het eerst stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen. Bram en Lisa werden als echte VIP's met een limousine naar de stembus in Ulft gebracht en daar door de burgemeester verwelkomd.

Lees verder

Strikwerda vertrekt als trainer van Orion

Redbad Strikwerda vertrekt na dit seizoen als trainer van Seesing Personeel Orion. Hoewel de volleybalvereniging graag verder wilde, ziet Strikwerda om persoonlijke redenen af van verdere samenwerking.

Lees verder

Stembureau Stadsmuseum wordt gevonden

Inwoners van Doetinchem weten het stembureau in de voormalige postkamer van het oude postkantoor redelijk te vinden. Het is voor het eerst dat op deze locatie in het huidige Stadsmuseum een stembureau ingericht is.

Lees verder

Oude IJsselstreek toogt naar de stembus

Kiezers in de gemeente Oude IJsselstreek blijken weinig eenduidig in hun stemgedrag. Rond 13:00 uur had ongeveer twintig procent van de stemgerechtigden een stem uitgebracht.

Lees verder

Lokale partijen populair bij Gouden Handen

Een kwart van de stemgerechtigden in ’s-Heerenberg heeft rond het middaguur een stem uitgebracht voor de gemeenteraadsverkiezingen. In het stemlokaal in Gouden Handen bleken inwoners een voorkeur te hebben voor lokale partijen.

Lees verder

‘Beste Idee van Braamt’ wekt dorp weer op

De vijf 'beste ideeën van Braamt' zijn door de Dorpsraad bekendgemaakt. Montferland stelt een eenmalig budget beschikbaar voor de kleine kernen, waaronder Braamt, dat wordt verdeeld onder deze plannen.

Lees verder

Malafide verkopers actief in de Achterhoek

De Politie Achterhoek-West waarschuwt voor malafide verkopers van slechte pannensets. Vooral veel senioren hebben melding gemaakt van de babbeltruc.

Lees verder

Ruim 20 bekeuringen na verkeerscontroles

De politie heeft dinsdagochtend 27 bekeuringen uitgeschreven tijdens twee verkeerscontroles. De verkeerscontroles zijn gehouden in de wijk Dichteren in Doetinchem en aan de Rondweg in Hengelo.

Lees verder

Laborijn verzorgt de lunch in stembureaus

Medewerkers van Laborijn en cliënten van Elver bezorgen woensdagmiddag lunchpakketten in de stembureaus in Doetinchem en Oude IJsselstreek. In totaal zijn er meer dan 300 pakketten samengesteld voor de medewerkers van de bureaus.

Lees verder

Bronckhorst voert als eerste kluslening in

Bronckhorst wil als eerste gemeente van Nederland een kluswoninglening in het leven roepen. Met de lening van maximaal 25.000 euro kunnen inwoners de verbouwing van een bestaande woning financieren. De gemeente hoopt daarmee een impuls te geven aan de woningmarkt.

Lees verder

Lokaal Belang haalt Vreeman van Posthuis

Raadslid Herman Vreeman voert niet meer het woord over Het Posthuis namens Lokaal Belang. De partij en Vreeman zijn daartoe gekomen omdat ze naar aanleiding van vragen van de lokale VVD de schijn van belangenverstrengeling willen voorkomen. Vreeman liet zich onlangs uit in de media over zijn plannen met het pand in Gendringen, terwijl hij als makelaar en raadslid meerdere invloedrijke rollen vervult.

Lees verder

Uitslagenavond verkiezingen live bij REGIO8

De uitslagenavond van de gemeenteraadsverkiezingen in Montferland, Oude IJsselstreek en Doetinchem is woensdagavond live te volgen bij REGIO8. Schakel vanaf 21.00 uur in op KPN-kanaal 1351 of kijk via REGIO8.nl!

Lees verder

Minister bezoekt Achterhoeks sportleven

Minister Bruno Bruins van Sport heeft maandagavond de Achterhoek bezocht. Hij maakte hier kennis met verschillende sportclubs en verenigingen uit Doetinchem en kwam zo meer te weten over het Achterhoekse sportleven.

Lees verder

Achterhoek presenteert toekomstplannen

Stuurgroep Achterhoek2020 heeft maandagavond de ideeën gepresenteerd voor een vitale regio in het jaar 2030. Tijdens de Achterhoekse Toekomst Toer hebben inwoners, ondernemers en verenigingen mee kunnen praten over mogelijke ideeën, die nu zijn gebundeld en als startpunt dienen voor een nieuwe toekomstagenda.

Lees verder

Twee hennepkwekerijen gevonden in Neede

De politie heeft dinsdagmiddag twee grote wietkwekerijen aangetroffen in Neede. In totaal stonden er ruim 2.000 planten verdeeld over de twee locaties.

Lees verder

De Wehlse Broeklanden krijgt een nieuw bos

De Wehlse Broeklanden, het natuurgebied dat ligt tussen Doetinchem en Wehl, wordt grondig aangepakt. De aankomende weken worden er 6500 bomen geplant door stichting Buur maakt Natuur.

Lees verder

Mark Diemers beste speler derde periode

Middenvelder Mark Diemers van De Graafschap is verkozen tot beste speler van de derde periode in de Jupiler League. Supporters konden de afgelopen weken stemmen op de Superboer.

Lees verder

Handbalster Housheer klaar voor toernooi

Handbalster Dione Housheer uit Ulft gaat in Zweden meedoen aan het WK-kwalificatie toernooi Dames U20. Na een trainingsstage op Sportcentrum Papendal in Arnhem vliegen de meiden van Oranje woensdag naar Zweden.

Lees verder

Politie stuit op wietkwekerij in schuur Baak

De politie heeft maandag een hennepkwekerij aangetroffen in Baak. Twee betrokkenen werden op heterdaad aangehouden.

Lees verder

Doetinchem herdenkt eerste bombardement

Doetinchem heeft maandagochtend het startsein gegeven voor het herdenken van de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. De bombardementen die de stad in maart 1945 zwaar troffen en meer dan honderd levens opeisten, stonden hierbij als eerste centraal.

Lees verder

UGHV viert kampioenschap in volle sporthal

Het eerste herenteam van UGHV uit Ulft is zaterdagavond kampioen geworden in de hoofdklasse. In een overvolle sporthal IJsselweide werd promotie naar de tweede divisie veiliggesteld door een 29-27 zege op UDI’96 uit Arnhem.

Lees verder

Plan voor Euregio Academie in Winterswijk

Het Graafschap College wil in Winterswijk een euregionale academie vestigen. De Euregio Academie Willem V moet werknemers opleiden op mbo-plus niveau, die aan beiden kanten van de grens inzetbaar zijn.

Lees verder

Aanrijding met fietser en auto in Beltrum

Een auto heeft maandagmiddag een fietser aangereden in Beltrum. De bestuurder zag de fietser over het hoofd.

Lees verder

Man uit Doetinchem rijdt in op politieagent

Een 20-jarige man uit Doetinchem is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden omdat hij probeerde in te rijden op een politieagent. De agent kon net op tijd opzij springen, waardoor er niemand gewond raakte.

Lees verder

Doetinchemmer veroordeeld na steekpartij

Een 29-jarige man uit Doetinchem moet van de Rechtbank Gelderland een jaar lang in een psychiatrisch ziekenhuis worden geplaatst. Hij stak in juli vorig jaar zijn buurman neer met een mes.

Lees verder

Leerlingen voor dertigste keer de boer op

Meer dan duizend basisschoolleerlingen nemen dinsdag deel aan de dertigste editie van de projectdag ‘Met de klas de boer op’. Kinderen vanaf groep zes beleven op deze dag allerlei activiteiten op de boerderij.

Lees verder

Fietser gewond na ongeval met busje in Ulft

Een fietser is maandagochtend gewond geraakt bij een ongeval in Ulft. Het slachtoffer werd aangereden door een bestelbusje.

Lees verder

Auto vat spontaan vlam in Doetinchem

Een personenauto is zondagavond spontaan in brand gevlogen in Doetinchem. De automobilist merkte aanvankelijk niets, maar kon op tijd uit zijn overtuig komen.

Lees verder

Gewonde na steekpartij in huis Doetinchem

Een 40-jarige man uit Doetinchem is zaterdagavond gewond geraakt bij een steekpartij in zijn woonplaats. De steekpartij vond plaats bij een woning aan de Pompenhof.

Lees verder

Organisator Popdebat Doetinchem tevreden

Meindert Bussink, de organisator van het Popdebat in Doetinchem, is tevreden met de uitkomst van de middag. Zondagmiddag gingen politici en mensen uit de muziekwereld met elkaar in gesprek in de Gruitpoort.

Lees verder

Expeditie Achterhoek bij Museum More

Een vlijmscherpe aflevering van Expeditie Achterhoek! Bij Jouckes Barber Shop in Doetinchem maakt Annemarie Brüning kennis met een echt mannenvak en ze krijgt een rondleiding door Museum More in Kasteel Ruurlo. Gids Thijs vertelt haar de geheimen van kunstenaar Carel Willink.

Lees verder

Week van de waarheid voor het Hessenbad

Het is de week van de waarheid voor het Hessenbad in Hoog-Keppel. Een verenigingsvorm is de voorgestelde reddingsboei voor het buitenzwembad, maar daarvoor moeten honderden inwoners zich inschrijven als lid.

Lees verder

Brandweer verwijdert deel boom in Zevenaar

In Zevenaar is een gevaarlijke situatie ontstaan door een loshangende boomtop. De brandweer kwam zaterdagmiddag snel ter plaatse om een groot deel van de boom te verwijderen.

Lees verder

Twee voertuigen uitgebrand in Doetinchem

Twee voertuigen zijn zaterdagochtend uitgebrand in Doetinchem. Het is niet bekend hoe het busje en de personenauto vlam hebben gevat.

Lees verder

Expeditie Achterhoek bij Joucke's Barber Shop

Een vlijmscherpe aflevering van Expeditie Achterhoek! Bij Jouckes Barber Shop in Doetinchem maakt Annemarie Brüning kennis met een echt mannenvak en ze krijgt een rondleiding door Museum More in Kasteel Ruurlo. Gids Thijs vertelt haar de geheimen van kunstenaar Carel Willink.

Lees verder

Flexrooster op Almende College in Silvolde

De locatie Isala van het Almende College in Silvolde voert vanaf komend schooljaar een zogenaamd flexrooster in. Bedoeling is om leerlingen meer inspraak te geven in hun eigen leerontwikkeling.

Lees verder

De Graafschap afgetroefd door Jong Ajax

De Graafschap heeft vrijdagavond in eigen huis met 2-4 verloren van Jong Ajax. De beter voetballende Amsterdammers namen na een rode kaart en een penalty afstand van de Superboeren.

Lees verder

Politie haalt onwel geworden man van A18

De politie heeft vrijdagavond een onwel geworden Duitse automobilist van de A18 gehaald. Meerdere eenheden waren nodig om de man ter hoogte van Westendorp te laten stoppen.

Lees verder

Aanhoudingen voor heling in loods Azewijn

De politie heeft donderdagavond in Azewijn drie mannen aangehouden op verdenking van heling. In een loods stuitten agenten op meerdere voertuigen en een grote hoeveelheid auto-onderdelen.

Lees verder

Busje knalt tegen personenauto aan in Ulft

Een busje is vrijdagmiddag op een personenauto geknald in Ulft. Ondanks de forse botsing raakte geen van de inzittenden volgens de politie gewond.

Lees verder

JOUW STEM #6: WAT MOET ER ANDERS?

Zo’n twintig studenten van het Graafschap College belichten in een zestal vlogs de stem van Achterhoekse jongeren in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart. De jongeren hebben onder begeleiding van Omroep Gelderland en REGIO8 verschillende thema’s uitgekozen, waaronder wat zij veranderd willen zien.

Lees verder

Gemeenten ondersteunen Uniek Sporten

Oude IJsselstreek heeft namens de acht Achterhoekse gemeenten de samenwerkingsovereenkomst Uniek Sporten getekend. Sporten met een handicap hoeft volgens de gemeenten geen belemmering te zijn.

Lees verder

Scooter oorzaak gaslucht flat Doetinchem

De brandweer is vrijdagmiddag uitgerukt voor een vreemde lucht bij een flatgebouw in Doetinchem. Ter plaatse bleek een lekkende scooter de boosdoener.

Lees verder

Partijen samen tegen overlast Berkelland

In Berkelland is donderdag een samenwerkingsconvenant getekend om de aanpak van jeugdoverlast te veranderen. De partijen hopen dat het talent van jongeren optimaal kan worden ingezet.

Lees verder

Studenten denken mee met Mombarg Beton

Studenten van het Graafschap College zijn vrijdag op zoek gegaan naar oplossingen voor verschillende casussen uit het bedrijfsleven. De studenten gingen op bezoek bij vijf verschillende bedrijven in de regio, waaronder Mombarg Beton.

Lees verder

Bloementapijten kleuren landgoed Hackfort

Landgoed Hackfort in Vorden wordt gekleurd door de bloementapijten met stinsenplanten. Het natuurgebied staat bekend om de steeds wisselende bloementapijten van voorjaarsbloeiers in het parkbos rondom het kasteel.

Lees verder

Bennie Jolink gaat incidenteel weer optreden

Bennie Jolink werkt aan een comeback. De zanger, die tijdens het afscheidsoptreden van Normaal ‘nooit meer live’ riep, komt nu met een soloalbum.

Lees verder

De Graafschap nodigt slachtoffers brand uit

De Graafschap nodigt de slachtoffers van de flatbrand in Doetinchem uit voor een wedstrijd. De club wil de bewoners van het getroffen gebouw aan de Caenstraat een hart onder de riem steken.

Lees verder

Gerrit voorspelt toch weer koud weekend

Weerboer Gerrit Vossers neemt iedere vrijdag voor De Gelderlander en REGIO8 de weersvoorspellingen voor het weekend door. Ondanks enkele mooie dagen moeten we toch weer rekening houden met lage temperaturen.

Lees verder

Brandweer Bergh vindt gestolen waar terug

De buit van een diefstal die woensdagavond plaatsvond bij de brandweerkazerne Bergh is teruggevonden. Een vrijwilliger vond donderdagochtend het gestolen redgereedschap in het nabijgelegen bos.

Lees verder

Posthuis Gendringen krijgt nieuwe invulling

Het Posthuis in Gendringen krijgt een nieuwe invulling. Na zeventien jaar leegstand is het Herman Vreeman gelukt de deuren van het pand weer te kunnen openen.

Lees verder

Jongerenproject in de race voor DE HOUVAST

Het jongerenproject van Omroep Gelderland, het Graafschap College en REGIO8 rondom de gemeenteraadsverkiezingen is genomineerd voor DE HOUVAST, een prijs voor vernieuwende en constructieve journalistiek. In het project geven studenten leeftijdsgenoten een stem en wordt de jeugd dichterbij de lokale politiek gebracht.

Lees verder

Subsidie voor ontwikkeling stad Doetinchem

Gelderland heeft subsidie verstrekt voor de aanpak van meerdere projecten rond de Raadhuisstraat in Doetinchem. In totaal is 500.000 euro beschikbaar voor het opknappen van de omgeving van de oude bibliotheek en het voormalige bankgebouw.

Lees verder

Verslag verkiezingsdebat DG Montferland

Verslag van het lijsttrekkersdebat van De Gelderlander in het gemeentehuis van Montferland.

Lees verder

Geen gewonden bij brandje in Harreveld

In een bijgebouw van de jeugdinstelling in Harreveld is donderdagmiddag een brandje uitgebroken. Daarbij vielen geen gewonden.

Lees verder

De Graafschap gaat voor de bonuspunten

De Graafschap gaat vrijdagavond uit van de eigen kracht tegen Jong Ajax. Trainer Henk de Jong verwacht geen herhaling van de 0-5 overwinning van eerder dit seizoen op De Toekomst.

Lees verder

Budget voor huisvesting carnavalsgroepen

Carnavalsgroepen uit Loil kunnen met steun van Montferland op zoek naar wagenbouwlocaties. Nadat De Elfjes uit Nieuw-Dijk eerder al een akkoord bereikten met de gemeente, is nu een bedrag beschikbaar gesteld aan De Vrolijke Drammers.

Lees verder

Nieuwe tankwagen voor brandweer Aalten

De brandweer in Aalten heeft woensdagavond een nieuwe watertankwagen gekregen van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG). De wagen werd tijdens de officiële overdracht onder luid getoeter in ontvangst genomen.

Lees verder

Partijen botsen over subsidie verenigingen

De PvdA Oude IJsselstreek vindt dat met name muziekverenigingen er qua subsidiebeleid bekaaid vanaf komen. Deelnemers aan de gemeenteraadsverkiezingen gingen woensdagavond tijdens het Optimaal FM-radiodebat in gesprek over de subsidies.

Lees verder

Achterhoek pakt dalende lijn uitkeringen op

Het aantal WW-uitkeringen in de Achterhoek is in februari met 1,8% gedaald. Daarmee wordt de dalende lijn weer opgepakt, na een stijging in januari.

Lees verder

Grensambulance al ruim vijftig keer ingezet

De grensambulance in Isselburg is in een halfjaar tijd ruim vijftig keer ingezet in Nederland. Dat schrijft Omroep Gelderland op basis van een symposium over grensoverschrijdende spoedhulp, waarin ook de verschillen aan bod kwamen.

Lees verder

Ruim 40 boetes na controle bij De Radstake

Bij een grote verkeerscontrole in Heelweg zijn woensdag 150 voertuigen gecontroleerd. Op het terrein van De Radstake aan de N18 zijn 43 bestuurders beboet.

Lees verder

Vijf gewonden na zwaar ongeval in Hengelo

Bij een ongeval in Hengelo zijn woensdagavond vijf gewonden gevallen. Twee personenauto’s kwamen met elkaar in botsing.

Lees verder

Negen windmolens welkom in Netterden

In Netterden mogen negen windmolens worden gebouwd. De Raad van State heeft de bezwaren van omwonenden van tafel geveegd.

Lees verder

DG-debat Montferland te volgen bij REGIO8

Het De Gelderlander-verkiezingsdebat van Montferland is donderdagavond live te volgen bij REGIO8. De lijsttrekkers van de zes deelnemende partijen gaan in het gemeentehuis in Didam verbaal de strijd met elkaar aan.

Lees verder

Kleine groep cliënten Elver leert stemmen

Cliënten van Elver uit Nieuw-Wehl konden woensdag tijdens een inloopbijeenkomst kennis maken met stemmen. De opkomst viel echter nogal tegen, ondanks dat er politieke partijen aanwezig waren om met ze in gesprek te gaan en de stemgang gedemonstreerd werd.

Lees verder

JOUW STEM #5: VEEL TE DRUKKE BUSSEN

Zo’n twintig studenten van het Graafschap College belichten in een zestal vlogs de stem van Achterhoekse jongeren in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart. De jongeren hebben onder begeleiding van Omroep Gelderland en REGIO8 verschillende thema’s uitgekozen, waaronder de te drukke bussen in de Achterhoek.

Lees verder

Honderden leerlingen bezoeken Bètadag

Achterhoekse middelbare scholieren zijn woensdag op onderzoek uitgegaan bij de Bètadag in het ICER in Ulft. In gesprek met bedrijven en verschillende studie instanties uit het hele land zochten de talenten uit of er een toekomst voor hun weggelegd is in de techniek.

Lees verder

Begraafplaats leeft op tijdens Boomfeestdag

Groep 6 van Montessorischool de Pas heeft zich woensdagochtend ingezet tijdens de 61e Nationale Boomfeestdag in de buurt De Pas-Noord in Doetinchem. Met hulp van wethouders Maureen Sluiter en Ingrid Lambregts zijn er bomen geplant, bordjes geplaatst en insectenhotels gevuld op de Stads- en Ambtsbegraafplaats.

Lees verder

Overvallers van Scapino in Zevenaar gepakt

Twee mannen van 32 en 28 jaar uit Hoensbroek en Arnhem zijn opgepakt in verband met een gewapende overval op de Scapino in Zevenaar. De verdachten worden ook verdacht van een overval op een boekhandel in Heerlen.

Lees verder

Botsing met bestelbusje en auto in Halle

De bestuurder van een personenauto is woensdagmorgen gewond geraakt na een aanrijding in Halle. De automobilist kwam in botsing met een bestelbusje.

Lees verder

Achterhoekse initiatieven winnen ING-steun

Vijf Achterhoekse initiatieven hebben geld gekregen van ING Nederland. De bank geeft onder meer de scouting in Groenlo, Inloophuis Oude IJssel en Stichting Komt voor de Bakker een steuntje in de rug in het kader van Help Nederland Vooruit.

Lees verder

Open Tuindagen Meddo afgelast door kou

De Open Tuindagen in Winterswijk Meddo gaan komend weekend niet door. De organisatie heeft het evenement afgelast in verband met de verwachte kou.

Lees verder

Berkelland helpt evenementen met NIX 18

Berkelland gaat evenementenorganisaties helpen bij de campagne ‘NIX 18’. De gemeente wil er zo samen met de organisatoren voor zorgen dat jongeren onder de 18 jaar niet drinken.

Lees verder

Gewonden na frontale botsing Winterswijk

Twee personen zijn dinsdagmiddag gewond geraakt na een frontale aanrijding in Winterswijk. Een van de voertuigen kwam op de verkeerde weghelft terecht en botste frontaal op een tegenligger.

Lees verder

Opnieuw actie alfahulpen Oude IJsselstreek

Alfahulpen uit Oude IJsselstreek hebben dinsdagmiddag uit protest het gemeentehuis in Gendringen gebarricadeerd. Na anderhalf jaar aan gesprekken blijkt dat de alfahulpen niet in loondienst komen, maar nog altijd via de alfaconstructie blijven werken.

Lees verder

Dinxperlo heeft Beste Markt van Nederland

De markt in Dinxperlo is uitgeroepen tot de Beste Markt van Nederland 2018 in de categorie ‘middelgrote markten’. Dinsdag werd de Achterhoekse plaats door de Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel (CVAH) verkozen tot winnaar.

Lees verder

Vijftig extra parkeerplekken in Achter-Drempt

Er komen vijftig extra parkeerplekken in Achter-Drempt. Naast de bestaande parkeerplaats achter het kerkhof creëert de gemeente op de plek van de voormalig basisschool een nieuwe parkeerplaats.

Lees verder

De Graafschap twee duels zonder Serrarens

De Graafschap mist Fabian Serrarens de aankomende twee duels. De Superboeren laten weten akkoord te zijn gegaan met het schikkingsvoorstel dat de club ontving van de KNVB.

Lees verder

Meisje (14) vermist in omgeving van Dinxperlo

Een meisje van 14 is dinsdagochtend enige tijd vermist geweest vanaf de Dr. Smitstraat in Dinxperlo. De politie zocht onder meer via Burgernet naar het meisje.

Lees verder

Flat Doetinchem ontruimd wegens dakbrand

Een flatgebouw van zeven verdiepingen aan de Caenstraat in Doetinchem is in de nacht van maandag op dinsdag ontruimd wegens een grote brand op het dak. De bewoners zijn opgevangen in wijkcentrum Daele.

Lees verder

De Graafschap pakt punt bij Fortuna Sittard

De Graafschap heeft maandagavond een punt overgehouden aan het uitduel tegen Fortuna Sittard. Een tiental Superboeren kon de 0-1 voorsprong uiteindelijk niet over de streep trekken.

Lees verder

Brand in stofzuiginstallatie bij tankstation

In een stofzuiginstallatie bij de Netto Tank aan de Varsseveldseweg in Doetinchem heeft maandagmiddag een brandje gewoed. Het vuur werd geblust door omstanders.

Lees verder

JOUW STEM #4: SPORTEN IN OUDE IJSSELSTREEK

Zo’n twintig studenten van het Graafschap College belichten in een zestal vlogs de stem van Achterhoekse jongeren in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart. De jongeren hebben onder begeleiding van Omroep Gelderland en REGIO8 verschillende thema’s uitgekozen, waaronder sporten in Oude IJsselstreek.

Lees verder

Nieuw-Dijk in Friese sferen tijdens toertocht

Nieuw-Dijk veranderde zondag weer voor een dag in Friesland tijdens de Elfstratentocht. De toertocht, die wordt afgelegd met rolschaatsen of skeelers, werd voor de 33ste keer georganiseerd door Stichting Open Jeugdwerk.

Lees verder

Herdenkingstocht Megchelen over Kamp Rees

Megchelen stond zondag stil bij de verschrikkingen die hebben plaatsgevonden in Kamp Rees tijdens de Tweede Wereldoorlog. Middels een jaarlijkse wandeltocht van Rees naar Megchelen werden de overlevenden en slachtoffers van het kamp herdacht.

Lees verder

Van Gorkom vervolgt herstel in revalidatiecentrum

Jelle van Gorkom is maandag vertrokken uit het Radboud Ziekenhuis in Nijmegen. De BMX’er uit Lichtenvoorde vervolgt zijn herstel in een revalidatiecentrum in Arnhem.

Lees verder

VVV's in Achterhoek gaan flink op de schop

De VVV's in de Achterhoek gaan op de schop en moeten belevingscentra worden. De VVV heeft het moeilijk, doordat steeds minder mensen de weg naar de toeristische informatiepunten weten te vinden. De Stichting Achterhoek Toerisme heeft daarom naar oplossingen gezocht.

Lees verder

Beeld Heilige Gerardus in Zeddam vernield

Onbekenden hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag het beeld van de Heilige Gerardus in Zeddam vernield. Het beeld is omgevallen en onherstelbaar beschadigd.

Lees verder

Seesing Personeel Orion zonder bestuur

Het volledige bestuur van volleybalvereniging Seesing Personeel Orion uit Doetinchem is vrijdag opgestapt. De aftredende bestuursleden hebben nog wel enkele mandaten afgegeven.

Lees verder

Flinke lekkages in Silvolde na koperdiefstal

In twee leegstaande huizen in Silvolde is zondag door koperdiefstal een gas- en waterlekkage ontstaan. Verschillende omliggende woningen moesten enige tijd worden ontruimd.

Lees verder

Achterhoekse veteraan in erecouloir 4 mei

Niels van Bockel is ingeloot om tijdens de Nationale Dodenherdenking op de Dam in het erecouloir te staan. De veteraan uit Epse schreef zich in bij het Veteraneninstituut en werd vanwege zijn verhaal wat hij op missie in Afghanistan meemaakte uitgekozen.

Lees verder

Crosswereld reageert geschokt na ongeval

De motorcrosswereld is in shock na het overlijden van Hans Garritsen. De 53-jarige crosser uit Hengelo kwam zaterdagmiddag tijdens een training ten val op het circuit in Varsseveld.

Lees verder

Gewonde bij eenzijdig ongeval in Zelhem

Bij een eenzijdig ongeval in Zelhem is in de nacht van zaterdag op zondag een 22-jarige man gewond geraakt. De Zelhemmer reed op de Doetinchemseweg toen hij door onbekende oorzaak van de weg raakte.

Lees verder

Jeugd klust in de Lichtenberg in Silvolde

In het kader van NLDoet hebben tientallen jongeren zaterdagmiddag wijkcentrum De Lichtenberg in Silvolde onder handen genomen. De jeugd is op die manier verantwoordelijk voor hun eigen verblijfsruimte.

Lees verder

Motorrijder overleden bij val op circuit

De bestuurder van een motor is zaterdagmiddag overleden aan de gevolgen van een ongeval. Tijdens een training op crosscircuit De Vennebulten kwam de 53-jarige man uit Hengelo (Gld) ongelukkig ten val.

Lees verder

De Graafschap verzaakt in strijd om periode

De Graafschap heeft vrijdagavond een uitgelezen kans verspeeld om een slag te slaan in de strijd om de derde periode. FC Dordrecht won op De Vijverberg met 0-1 en is daardoor maandagavond topfavoriet voor de periodetitel.

Lees verder

Zorgen over verstopte meeuwen in Aalten

De politie in Aalten maakt zich zorgen over een aantal meeuwen dat niet meer kan vliegen. Door het vele afval op straat raken de vogels flink verstopt.

Lees verder

Politie massaal de straat op bij actie Groenlo

De politie is vrijdagavond grootschalig uitgerukt om bewoners van Groenlo bewust te maken van het grote aantal inbraken. Er liep onder meer politie te paard door het stadje.

Lees verder

Automobilist eindigt in de sloot nabij Halle

Een automobilist is vrijdagavond gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval in het buitengebied van Halle. De bestuurder kwam met zijn auto in een sloot terecht.

Lees verder

JOUW STEM #3: LEEGSTAND IN DE BINNENSTAD

Zo’n twintig studenten van het Graafschap College belichten in een zestal vlogs de stem van Achterhoekse jongeren in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart. De jongeren hebben onder begeleiding van Omroep Gelderland en REGIO8 verschillende thema’s uitgekozen, waaronder de leegstand in de binnenstad van Doetinchem.

Lees verder

Montferland ondersteunt gezinshereniging

Montferland blijft Welcom ook dit jaar financieel ondersteunen inzake gezinsherenigingen. Dit stelt de welzijnsorganisatie in staat om, waar dat nodig is, hulp van VluchtelingenWerk Oost Nederland in te schakelen.

Lees verder

Staatssecretaris bezoekt sociaal Van Raam

Staatssecretaris Tamara van Ark bracht donderdagmiddag een bezoek aan fietsenfabrikant Van Raam in Varsseveld. Het werkbezoek stond in het teken van de sociale werkwijze van het bedrijf.

Lees verder

Partijen open voor coffeeshop Montferland

D66 en Lijst Groot Montferland staan open voor ondernemers die een coffeeshop willen vestigen in de gemeente Montferland. Een meerderheid van de deelnemers aan de gemeenteraadsverkiezingen bleek echter tegenstander tijdens het debat van Optimaal FM en REGIO8 donderdagavond.

Lees verder

FNV stelt ultimatum aan vervoerder Arriva

FNV heeft Arriva en Keolis een ultimatum gesteld. Als de vervoerders voor vrijdag 16 maart niet instemmen met de gestelde eisen van de vakbond, dan volgen acties en stakingen in het regionale bus- en treinvervoer.

Lees verder

N18 afgesloten tussen Groenlo en Eibergen

De Twenteroute N18 is komend weekend afgesloten tussen Groenlo en Eibergen. Verkeer kan maandagochtend weer gebruik maken van de weg.

Lees verder

Gerrit Vossers voorspelt wisselvallig weer

Weerman Gerrit Vossers neemt iedere vrijdag voor De Gelderlander en REGIO8 de weersvoorspellingen voor het weekend door. Omringd door lammetjes voorspelt hij een wisselvallig weekend.

Lees verder

Granaat gevonden in speeltuin in Dinxperlo

Tijdens graafwerkzaamheden is vrijdagochtend in speeltuin De Bijvank in Dinxperlo een granaat uit de Tweede Wereldoorlog gevonden. De Explosieven Opruimingsdienst heeft het explosief gecontroleerd laten ontploffen.

Lees verder

Man gewond na kop-staartbotsing in Zelhem

Bij een kop-staartbotsing op de Doetinchemseweg in Zelhem is vrijdagochtend een gewonde gevallen. De bestuurder van een bestelbus is met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd.

Lees verder

Verslag verkiezingsdebat DG Oude IJsselstreek

Verslag van het lijsttrekkersdebat van De Gelderlander vanuit de DRU Cultuurfabriek in Oude IJsselstreek.

Lees verder

Vrouw opgespoord wegens fraude Zevenaar

Het Team Handhaving van de Regionale Sociale Dienst de Liemers heeft een inwoonster uit Zevenaar opgepakt wegens fraude. Het gaat om een bedrag van maar liefst ruim €68.000 euro.

Lees verder

Fietser gewond na botsing met vrachtwagen

Een fietser is donderdagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding in Aalten. Hij kwam na de botsing onder een vrachtwagen terecht.

Lees verder

De Graafschap denkt aan de derde periode

De Graafschap hoopt vrijdagavond in het thuisduel tegen FC Dordrecht de uitstekende vorm van de afgelopen weken door te zetten. Na de veldslag in Deventer heeft de ploeg een overwinning nodig in de strijd om de derde periode.

Lees verder

Bier terug op tribunes van De Graafschap

Supporters van De Graafschap kunnen vrijdagavond weer een biertje meenemen de tribune op. De aanvraag van de voetbalclub uit Doetinchem is door de gemeente goedgekeurd.

Lees verder

SBO SAM heeft de beste conciërge van het jaar

Wilma Rensink mag zich het komende jaar de beste conciërge van Doetinchem noemen. Donderdag werd de conciërge van SBO SAM verrast met de titel.

Lees verder

Van Lier stopt als centrummanager Zevenaar

Centrummanager Ton van Lier heeft besloten de samenwerking met de Stichting BedrijveninvesteringsZone Zevenaar niet voort te zetten. Volgens de centrummanager is er te weinig resultaat geboekt.

Lees verder

Lokale partijen Doetinchem ruziën over naam

Twee deelnemers aan de gemeenteraadsverkiezingen in Doetinchem liggen met elkaar in de clinch. GemeenteBelangen wil niet meer worden geconfronteerd met de problemen van Lokaal Belang en overweegt gerechtelijke stappen omdat beide partijen te veel op elkaar zouden lijken.

Lees verder

Kapotte vrachtwagen houdt verkeer N18 op

Een kapotte vrachtwagen heeft woensdagavond enige tijd het verkeer opgehouden op de N18. De chauffeur moest ter hoogte van Harreveld na rookontwikkeling onder de motorkap zijn wagen stilzetten.

Lees verder

Brandweer houdt proef met Duitse collega's

De Nederlandse brandweer in de grensregio start een samenwerking met collega’s uit Duitsland. Binnen project Crossfire wordt onderzocht hoe zinvol een gemeenschappelijke brandweerkazerne op de grens is.

Lees verder

Volleyballers Orion winnen van Dynamo

Seesing Personeel Orion heeft woensdagavond een ruime overwinning geboekt op concurrent Draisma Dynamo. In Apeldoorn waren de Doetinchemse volleybalmannen met 0-3 in sets te sterk.

Lees verder

Debat Oude IJsselstreek te zien bij REGIO8

Het De Gelderlander-verkiezingsdebat van Oude IJsselstreek is donderdagavond live te volgen bij REGIO8. De lijsttrekkers van de zes deelnemende partijen gaan in Ulft verbaal met elkaar de strijd aan.

Lees verder

Bestuurder knalt op auto in Lichtenvoorde

Een bestuurder uit Wehl is woensdagavond op een auto geknald in Lichtenvoorde. De automobilist zag de geparkeerde auto over het hoofd.

Lees verder

De Graafschap winnaar van de Fan Award

De Graafschap heeft woensdagmiddag de Fan Award voor de eerste divisie in de wacht gesleept. De prijs werd uitgereikt tijdens het kenniscongres betaald voetbal in Zeist.

Lees verder

Trekker op de kant bij ongeval in Vorden

Een trekker is woensdagmiddag op de zijkant terecht gekomen bij een ongeval in Vorden. De bestuurder raakte daarbij gewond.

Lees verder

Drugshond slaat aan bij het Assink in Neede

Een drugshond van de politie Berkelland sloeg woensdag aan bij twee leerlingen van het Assink Lyceum in Neede. Twee minderjarigen bleken in het bezit te zijn van drugs.

Lees verder

JOUW STEM #2: WAT DOEN DE POLITICI?

Zo’n twintig studenten van het Graafschap College belichten in een zestal vlogs de stem van Achterhoekse jongeren in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart. De jongeren hebben onder begeleiding van Omroep Gelderland en REGIO8 verschillende thema’s uitgekozen, waaronder de werkzaamheden van de burgemeester en een lijsttrekker.

Lees verder

Bedrijf wil tonnen steken in stad Doetinchem

Een nieuw Binnenstadsbedrijf moet het centrum van Doetinchem klaar maken voor de toekomst. Belangrijkste pijlers achter het bedrijf zijn de gemeente, de Vereniging Van Vastgoedeigenaren Doetinchem (VVVD) en de ondernemers. 

Lees verder

Mogelijk nieuwe locatie brandweer Didam

Montferland onderzoekt de toekomst van de brandweerkazerne in Didam. De gemeente bekijkt de mogelijkheden voor modernisering of het verplaatsen van de kazerne naar een nieuwe locatie.

Lees verder

Honderden roeken verjaagd uit Gendringen

In enkele jaren tijd is de hoeveelheid roeken in het Kernspark in Gendringen drastisch teruggedrongen. Met behulp van pistolen en laserlampjes worden de laatste paartjes deze weken weggejaagd.

Lees verder

Forse straf relschoppers Go Ahead Eagles

De personen die zondag na de wedstrijd Go Ahead Eagles-De Graafschap spelers aanvielen worden fors bestraft. De voetbalclub uit Deventer wil de ‘supporters’ geen toegang meer geven tot het stadion.

Lees verder

Radiodebatten in aanloop naar verkiezingen

REGIO8 en Optimaal FM organiseren in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen drie debatten op de radio. Partijen uit Doetinchem (7 maart), Montferland (8 maart) en Oude IJsselstreek (14 maart) krijgen de kans om hun visie te schetsen.

Lees verder

Berkelland wordt proeftuin inzake landjepik

Berkelland staat centraal in een landelijke proef om illegaal gebruik van gemeentegrond door boeren te stoppen. De gemeente maakte eind vorig jaar bekend dat ze tientallen gevallen van 'landjepik' had vastgesteld. Opgeteld zou het gaan om een oppervlakte van bijna 200 voetbalvelden.

Lees verder

Brutale mannen opgepakt voor diefstal

Twee mannen van 19 en 20 jaar uit Beekbergen en Rekken zijn dinsdagmiddag aangehouden in Doetinchem. De jongemannen worden verdacht van het proberen te stelen van een scooter en heling.

Lees verder

Drie branden aangestoken in bos in Zelhem

De brandweer heeft dinsdagmiddag drie brandhaarden geblust in het Pelikaanbos in Zelhem. De drie branden bleken te zijn aangestoken.

Lees verder

Sociaal werkers Montferland gaan kernen in

Sociaal werkers van Welcom gaan in Montferland actief de kernen in om in de nabije omgeving van hulpbehoevenden te komen, die daar zelf wellicht niet om durven of kunnen vragen. De gemeente is voornemens om de pilot van het gebiedsgericht werken, die nu loopt in ’s-Heerenberg en Loil, uit te breiden naar de gehele gemeente.

Lees verder

De Graafschap verliest oefenduel in Zwolle

De Graafschap heeft dinsdagmiddag een oefenduel tegen PEC Zwolle verloren. In de Hanzestad gingen de Superboeren met 2-0 onderuit.

Lees verder

Fietser gewond na valpartij in Winterswijk

Een oudere man is dinsdagmiddag gewond geraakt na een valpartij op de fiets in Winterswijk. Hij kwam in aanraking met een groep andere fietsers.

Lees verder

Legendes maken Aalten warm voor darten

Vier legendes uit de dartswereld stonden dit weekend op de planken in de Hofnar in Aalten. Andy Fordham, Tony O’Shea, Darryl Fitton en Ted Hankey genoten, maar vinden tegelijkertijd dat de dartssport in Nederland een flinke impuls nodig heeft.

Lees verder

Doetinchemmer (29) bak in na achtervolging

Een 29-jarige man uit Doetinchem zonder rijbewijs is veroordeeld tot zes weken gevangenisstraf, waarvan vier voorwaardelijk na een heftige achtervolging in 2016. Ook mag hij twaalf maanden geen voertuig besturen.

Lees verder

Automobiliste gewond na aanrijding in Halle

Een vrouw is dinsdagochtend gewond geraakt bij een aanrijding in het centrum van Halle. Twee voertuigen kwamen frontaal met elkaar in aanraking.

Lees verder

‘In het voetspoor van Heuvel’ is Beste Boek

‘In het voetspoor van Heuvel’ is verkozen tot ‘Beste Boek Achterhoek en Liemers 2017’. De twintigste editie van de prijs werd zaterdagavond uitgereikt in Theater De Brink in Zelhem.

Lees verder

JOUW STEM #1: WAT WETEN JONGEREN?

Zo’n twintig studenten van het Graafschap College belichten in een zestal vlogs de stem van Achterhoekse jongeren in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart. De jongeren hebben onder begeleiding van Omroep Gelderland en REGIO8 verschillende thema’s uitgekozen, te beginnen met de kennis van hun leeftijdsgenoten over de lokale politiek en de verkiezingen.

Lees verder

Groenlo opgeschrikt door dood Sjoukje (14)

Groenlo is opgeschrikt door de dood van een jonge inwoonster. De 14-jarige Sjoukje overleed in de nacht van vrijdag op zaterdag na een kort ziekbed.

Lees verder

Twintig trekkers naar Radstake in Heelweg

Een twintigtal bezoekers is zaterdagavond met de trekker naar De Radstake in Heelweg gekomen. De uitbater gaf hen gratis entree omdat de wedstrijd tussen Longa’30 uit Lichtenvoorde en RKZVC uit Zieuwent werd afgelast.

Lees verder

Man uit Doetinchem (31) veroordeeld tot tbs

Een 31-jarige man uit Doetinchem is maandag veroordeeld tot tbs met voorwaarden. Hij stond terecht voor meerdere zaken, waaronder diefstal met geweld en een poging tot zware mishandeling.

Lees verder

Nieuwe naam voor Behind the Corner Festival

Het Behind the Corner Business Festival in Doetinchem wordt omgedoopt tot Backside Business Festival. Dit na aandringen van de organisatie van muziekplatform Behind the Corner.

Lees verder

Wegpiraat verliest rijbewijs in Winterswijk

Een 18-jarige jongen uit Winterswijk is zondagmiddag zijn rijbewijs kwijtgeraakt. Hij reed met meer dan het dubbele van de toegestane snelheid over de Corlseweg.

Lees verder

Auto's tegen elkaar bij stoplicht Bredevoort

Twee auto’s zijn maandagochtend op elkaar geknald bij het stoplicht in Bredevoort. Twee personen raakten bij het ongeval gewond.

Lees verder

De Graafschap vernedert Go Ahead Eagles

De Graafschap heeft zondagmiddag een ruime 0-4 zege geboekt op Go Ahead Eagles. De Superboeren waren met name in de tweede helft heer en meester en hadden kansen om de score nog verder op te voeren.

Lees verder

Creaties halfvastenoptocht kleuren Angerlo

De traditionele halfvastenoptocht vond zondagmiddag weer plaats in Angerlo. Tijdens deze ‘moeder der carnavalsoptochten’ konden duizenden bezoekers genieten van de beste wagens, loopgroepen en orkesten.

Lees verder

De Graafschap beraadt zich op stappen

De Graafschap denkt na over eventuele vervolgstappen na het duel tegen Go Ahead Eagles. Algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp laat weten erg geschrokken te zijn van de ongeregeldheden.

Lees verder

Go Ahead Eagles schaamt zich na rellen

Go Ahead Eagles heeft laten weten zich te schamen voor de ongeregeldheden die ontstonden na het duel tegen De Graafschap. Verschillende supporters bestormden het veld na afloop van de wedstrijd.

Lees verder

SSP-Hal verandert in klein stukje Ierland

De SSP-Hal op het DRU-terrein in Ulft verandert in het weekend van 10 en 11 maart in een klein stukje Ierland. Tijdens Let’s Go Irish kunnen bezoekers kennis maken met veel van wat de Ierse cultuur te bieden heeft.

Lees verder

Politie voorkomt illegale straatraces in Wehl

De politie heeft zondagochtend illegale straatraces in Wehl kunnen voorkomen. Zo’n veertig automobilisten hadden het plan op het A18 bedrijvenpark tegen elkaar te racen.

Lees verder

Expeditie Achterhoek bij Special Olympics

In Expeditie Achterhoek staan bijzondere initiatieven van inwoners, verenigingen en andere organisaties centraal die bijdragen aan de leefbaarheid in de Achterhoek. In de elfde uitzending gaat presentatrice Annemarie Brüning onder meer op bezoek in IJzerlo in aanloop naar de Special Olympics Nationale Spelen 2018.

Lees verder

Man slachtoffer van straatroof in Zevenaar

Een 18-jarige man uit Zevenaar is in de nacht van vrijdag op zaterdag slachtoffer geworden van een straatroof. Hij werd in zijn woonplaats ontdaan van een onbekend geldbedrag.

Lees verder

Brand in schuur bij hoveniersbedrijf in Wehl

In een opslagschuur bij een hoveniersbedrijf in Wehl is zaterdagmiddag brand ontstaan. In de schuur werden diverse voertuigen opgeslagen.

Lees verder

Groenlo op de schaatsbaan terug naar 1627

Tientallen enthousiastelingen hebben zaterdagmiddag, gehuld in authentieke kledij, rondjes geschaatst op de ijsbaan bij de Batterij in Groenlo. Het zorgde voor een bijzonder tafereel dat deed denken aan schilderijen uit de zeventiende eeuw.

Lees verder

Onderzoek naar nieuwbouw school Vorden

Bronckhorst voert onderzoek uit naar nieuwbouw van middelbare school ’t Beeckland in Vorden. De gemeente heeft een drietal locaties op het oog rondom het station, maar moet nog de nodige stappen zetten.

Lees verder

Afsluitingen bij Twenteroute N18 Eibergen

De Borculoseweg (N822) en de Needseweg (N823) zijn vanaf maandag rondom Eibergen afgesloten voor wegverkeer. Rijkswaterstaat voert dan werkzaamheden uit aan de Twenteroute N18.

Lees verder

Automobiliste rijdt sloot in nabij Harreveld