Actueel

Abraham DZC’68 viert jubileum groots in 2018

DZC’68 uit Doetinchem ziet dit jaar Abraham, de club werd 50 jaar geleden opgericht. Het hele jaar worden er daarom allerlei activiteiten georganiseerd.

Lees verder

Hardleerse man uit Didam opnieuw betrapt

Een 25-jarige man uit Didam die eerder zijn rijbewijs in moest leveren vanwege rijden onder invloed, is in de nacht van zaterdag op zondag opnieuw betrapt. Agenten zagen de auto rijden op de Tatelaarweg en wisten dat het rijbewijs van de eigenaar ingenomen was.

Lees verder

Gewonde bij ongeval oprit A18 Doetinchem

Bij een aanrijding op de kruising van de Terborgseweg met de oprit van de A18 richting Wehl is een gewonde gevallen. Mogelijk is een van de twee bestuurders door rood gereden.

Lees verder

Zeilen kapot en trailers weg in Gaanderen

Bij transportbedrijf Leusink aan de Westerbroekstraat in Gaanderen zijn in de nacht van zaterdag op zondag meer dan twintig zeilen kapot gesneden. Bovendien is er een oplegger met inhoud gestolen.

Lees verder

Witte Twingo gezocht na aanrijding Didam

De politie is op zoek naar de bestuurder van een witte Renault Twingo met een rode sierstrip. De man is vrijdag doorgereden na een ongeval in Didam.

Lees verder

Expeditie Achterhoek bij Kabouterroute

In Expeditie Achterhoek staan bijzondere initiatieven van inwoners, verenigingen en andere organisaties centraal die bijdragen aan de leefbaarheid in de Achterhoek. In de achtste uitzending gaat presentatrice Annemarie Brüning onder meer op bezoek bij de Kabouterroute in Groenlo!

Lees verder

Speciale poppenhuizen in museum Doetinchem

De expositie Doll's House van architect Peter Masselink is neergestreken in het Openbaar Vervoer & Speelgoed Museum in zijn woonplaats Doetinchem. De bijzondere poppenhuizen zijn specifiek bedoeld voor kinderen met een ongeneeslijke energiestofwisselingsziekte, waar ook zijn zoon Sverre aan lijdt.

Lees verder

Genomineerden voor Beste Boek zijn bekend

De genomineerden voor de twintigste verkiezing van Beste Boek Achterhoek en Liemers zijn bekend. Vijf titels zijn in de race om de prijs voor het beste boek van het afgelopen jaar te winnen.

Lees verder

Expeditie Achterhoek op bezoek bij Nedcon

In Expeditie Achterhoek staan bijzondere initiatieven van inwoners, verenigingen en andere organisaties centraal die bijdragen aan de leefbaarheid in de Achterhoek. In de achtste uitzending gaat presentatrice Annemarie Brüning onder meer op bezoek bij Nedcon in Doetinchem!

Lees verder

De Graafschap geeft overwinning uit handen

De Graafschap heeft vrijdag een zege tegen Jong PSV volledig uit handen gegeven. In de slotfase gingen de Superboeren na een 2-1 voorsprong alsnog met 2-3 onderuit tegen de jonge Eindhovenaren.

Lees verder

Mondriaan-dames grijpen spotlights in Parijs

Lisanne Halleriet van Escape Room Winterswijk en Judith Kadee van Villa Mondriaan zijn deze week in Parijs geweest om een presentatie te geven op een internationale museumconferentie over het concept van de Mondriaan Escape Room. De dames hebben een vlog bijgehouden om de Achterhoek mee te nemen op hun reis!

Lees verder

Anholter Schweiz dicht door stormravage

Wildpark Anholter Schweiz nabij Gendringen blijft komende dagen dicht vanwege de enorme ravage die de storm heeft achtergelaten. De verzorgers beleefden donderdag spannende momenten toen omgevallen bomen hekwerken vernielden, waardoor enkele dieren hadden kunnen ontsnappen.

Lees verder

Auto’s opengebroken in woonwijk De Huet

Onbekenden hebben in de nacht van woensdag op donderdag ingebroken in drie auto’s in Doetinchem. Daarbij zijn onder meer navigatiesystemen gestolen.

Lees verder

Acht gemeenten steunen de Special Olympics

De zeven gemeenten van Regio Achterhoek en Montferland worden maatschappelijk partner van de Special Olympics. Zij dragen elk 20.000 euro bij aan het evenement dat in juni wordt gehouden.

Lees verder

Heerenboeren fundament van De Graafschap

In de nok van De Vijverberg is een speciale lounge ingericht voor de Heerenboeren. De groep sponsors is het fundament onder de ambitie van De Graafschap om de begroting flink te laten groeien.

Lees verder

Waterschap blijft grote schadepost bespaard

Het Waterschap Rijn en IJssel is grote schade bespaard gebleven tijdens de storm van donderdag. Wel zijn medewerkers druk met het opruimen van de overgebleven stormresten.

Lees verder

Weerboer Gerrit ziet wisselvallig weekend

Weerman Gerrit Vossers neemt iedere vrijdag voor De Gelderlander en REGIO8 de weersvoorspellingen voor het weekend door. Na de storm van donderdag verwacht Gerrit een aantal koude en wisselvallige dagen.

Lees verder

Waterproblemen nog niet overal verholpen

De waterproblemen, die veroorzaakt zijn door de storm van donderdag, zijn nog niet op alle plekken in de Achterhoek verholpen. Vitens werkt nog op meerdere plekken aan herstel van de kapot getrokken waterleidingen, waardoor huishoudens mogelijk kampen met minder of bruin water.

Lees verder

Boer Aalten belt brandweer om watertekort

Een veehouder in Aalten heeft donderdagavond de brandweer ingeschakeld om zijn dieren van water te voorzien. Door een leidingbreuk elders zat het erf al de gehele dag zonder water, wat de eigenaar van het vee zorgen baarde.

Lees verder

600.000 euro schade door storm in Doetinchem

De eerste prognose van de schade in Doetinchem die ontstaan is door de zware storm van donderdag wordt geschat op ruim 600.000 euro. Het meldpunt van Buha kreeg zo'n 350 meldingen binnen.

Lees verder

Sportclubs kampen met veel schade na storm

Verschillende sportclubs in de Achterhoek kampen met veel schade na de storm van donderdag. Onder meer bij sv Loil en SDOUC in Ulft zijn bomen omgewaaid en hebben dug-outs de wind niet overleefd.

Lees verder

Storm bezorgt de Achterhoek veel overlast

De storm die donderdag over Nederland trok heeft de Achterhoek veel overlast bezorgd. De Veiligheidsregio kreeg ruim 650 meldingen van omgevallen bomen, beschadigde panden en ongevallen. In Terborg werd de gevel van een bedrijfspand geblazen, terwijl in Doetinchem en Netterden bomen waterleidingen kapot trokken.

Lees verder

Spaarpot brengt HC’03 naar Portugese zon

Voetbalclub HC’03 uit Drempt gaat op trainingskamp naar badplaats Albufeira. Door een zelfbedacht spaarsysteem betalen de spelers van de vierdeklasser hun eigen reis naar de Portugese zon.

Lees verder

Kettingbotsing op Slingerparallel bij Etten

Op de Slingerparallel tussen Ulft en Etten zijn donderdagmiddag drie auto’s op elkaar gebotst. De bestuurder van de derde auto zag de voorste twee auto’s te laat waardoor hij niet meer op tijd kon remmen.

Lees verder

Hoofdsponsors blijven bij De Graafschap

De Graafschap heeft de contracten met de hoofdsponsors op het shirt verlengd. Flexfactory, KemperKip en La Souris staan ook volgend seizoen op het tenue van de Superboeren.

Lees verder

Volleyballers Orion in Soergoet #3: Wedstrijd

Seesing Personeel Orion verloor woensdag in de Challenge Cup met 3-1 van Gazprom-Ugra Surgut. De mannen vloggen rondom het duel over hun reis naar het verre Siberië. 

Lees verder

Oost Gelre schaft kosten evenementenvergunning af

De gemeente Oost Gelre heeft besloten om vanaf 2018 de kosten voor evenementenvergunningen af te schaffen. Daarmee wil het zijn positie als evenementengemeente versterken.

Lees verder

Geplaagd De Graafschap ontvangt Jong PSV

De Graafschap kent de nodige personele problemen in aanloop naar het thuisduel tegen Jong PSV. Met maar één behaald punt in de laatste vier wedstrijden snakken de Superboeren vrijdagavond naar een broodnodige zege.

Lees verder

Automobilist rijdt door na botsing Eibergen

Een automobilist is dinsdagmiddag doorgereden na een ongeval in Eibergen. Het voertuig knalde tegen een jonge fietsster aan.

Lees verder

Extra inzet na leidingbreuken in Achterhoek

De storm die donderdag over de Achterhoek raasde, heeft ook waterbedrijf Vitens de nodige kopzorgen bezorgd. Het bedrijf zet extra personeel in om de vele storingen aan te pakken.

Lees verder

Code rood treft zuiden van de Achterhoek

De storm veroorzaakt donderdag ook in de Achterhoek veel overlast veroorzaakt. Hulpdiensten moesten met name in de omgeving van Doetinchem, Didam en Terborg tientallen keren uitrukken voor afgebroken takken, omgewaaide bomen en beschadigde gebouwen. De ANWB raadt mensen af om de weg op te gaan en de politie vraagt alleen 112 te bellen bij levensgevaar.

Lees verder

Liftopsluiting in Sensire-pand in Varsseveld

Een man is donderdagochtend vast komen te zitten in een lift in Varsseveld. Brandweerlieden moesten ter plaatse komen om hem te bevrijden.

Lees verder

Winterswijker opgepakt na stelen lokfiets

De politie in Winterswijk heeft woensdagavond een 25-jarige man opgepakt voor diefstal. De man had een lokfiets gestolen.

Lees verder

Beeld van vrouw met gestolen pas verspreid

De politie heeft beelden verspreid van een vrouw die wordt gezocht vanwege het pinnen met een gestolen pinpas. Op 19 september vorig jaar pinde de vrouw in Eibergen.

Lees verder

Taakstraffen voor De Graafschap-supporters

De politierechter heeft woensdag zes voetbalsupporters veroordeeld voor hun handelen bij ongeregeldheden na afloop van de wedstrijd De Graafschap-Ajax in Doetinchem. Achter de Spinnekop-tribune en buiten het stadion gingen supporters op 8 mei 2016 met elkaar op de vuist.

Lees verder

Orion verliest eerste ontmoeting met Soergoet

Seesing Personeel Orion heeft de eerste ontmoeting in de CEV Challenge Cup verloren van Gazprom-Ugra Soergoet. In het Siberische Rusland gingen de Doetichemmers met 3-1 in sets onderuit.

Lees verder

Hard conflict tussen De Graafschap en Zuil

De Graafschap heeft nog altijd geen akkoord bereikt over de ontbinding van het contract van commercieel directeur Martine Zuil. Woensdagavond kan op een buitengewone aandeelhoudersvergadering een volgende stap worden gezet in het dossier.

Lees verder

Vragenders team gaat touren door Europa

Het Vragenderse duo Nick Siebelder en Jesse Gunnewick doet dit jaar mee aan de Carbage Run door Oost-Europa. De jongens zijn druk bezig om hun oude Audi A8 startklaar te maken voor de vijfdaagse tocht van 2.500 kilometer.

Lees verder

Vliegende start Special Olympics Achterhoek

De inschrijvingen voor de Special Olympics in de Achterhoek kende woensdagochtend om 10.00 uur een vliegende start. Er hebben zich binnen een dag al 1600 sporters aangemeld.

Lees verder

Beekse held onderscheiden met erepenning

Wilfried Giesen (51) uit Beek heeft woensdagochtend de Erepenning voor Menslievend Hulpbetoon gekregen. De man redde in oktober vorig jaar een persoon uit een brandende auto op de A12.

Lees verder

FreeWheel Club kent groei na onderzoek

De FreeWheel Vitality Club uit Ulft, die zich richt op dagelijkse beweging van ouderen, is met vijf nieuwe leden gegroeid na positief onderzoek van de Leyden Academy. Wetenschappers concludeerden dat de Achterhoekse sportmethode goed is voor de gezondheid van ouderen.

Lees verder

Automobilist klapt op boom nabij Beltrum

Een bestuurder is woensdagmiddag gewond geraakt na een ongeval nabij Beltrum. De man raakte vermoedelijk door een hagelbui de macht over het stuur kwijt.

Lees verder

Volleyballers Orion in Soergoet #2: Training

Seesing Personeel Orion speelt op 17 januari in de Challenge Cup tegen Gazprom-Ugra Surgut. De mannen vloggen rondom het duel over hun reis naar het verre Siberië. Volg hun reis op www.REGIO8.nl!

Lees verder

Mogelijk bedrijfsongeval bij Lovink Terborg

Een persoon is woensdagochtend gewond geraakt in het pand van ijzergieterij Lovink in Terborg. Mogelijk gaat het om een bedrijfsongeval.

Lees verder

Weer hennepkwekerij ontmanteld in regio

De politie heeft dinsdag opnieuw een hennepkwekerij ontmanteld. Ditmaal is er een plantage opgerold in Dinxperlo.

Lees verder

Mondriaan Escape Room netwerkt in Parijs

Lisanne Halleriet van Escape Room Winterswijk en directeur Judith Kadee van Villa Mondriaan willen op de Museum Connections conferentie in Parijs hun concept meer naamsbekendheid geven. Donderdag praten ze over de Mondriaan Escape Room met een exclusief gezelschap uit de museumwereld.

Lees verder

Doetinchem koopt varkensboer in Wehl uit

Doetinchem heeft een principeovereenkomst bereikt over de aankoop van een varkenshouderij in Wehl. Met de aankoop is, mits de gemeenteraad het goedkeurt, een bedrag van 387.000 euro gemoeid.

Lees verder

Fietser twee keer aangereden in Doetinchem

Een fietser is dinsdagochtend twee keer in botsing gekomen met een andere weggebruiker in Doetinchem. In beide situaties reed de tegenpartij door na het ongeval.

Lees verder

Winterswijk is niet de Fietsstad van het Jaar

Winterswijk is niet verkozen tot de Fietsstad van het Jaar 2018. De Fietsersbond maakte dinsdag bekend dat de titel dit jaar naar de gemeente Houten gaat.

Lees verder

Wolvin gespot in Montferland en Berkelland

Tijdens de kerstdagen is een wolvin met halsbandzender door de Achterhoek getrokken. De Wageningen University & Research laat weten dat het beest onder meer de gemeenten Montferland en Berkelland heeft aangedaan.

Lees verder

Agenten schoten terecht in Doetinchem

Het Openbaar Ministerie vindt dat de agenten die een man neer hebben geschoten rechtmatig handelden. Een 22-jarige man met een nepvuurwapen werd op 29 augustus geraakt in het centrum van Doetinchem.

Lees verder

Volleyballers Orion in Soergoet #1: Heenreis

Seesing Personeel Orion Heren 1 speelt op 17 januari in de Challenge Cup tegen Gazprom-Ugra Surgut. De mannen vloggen rondom het duel over hun reis naar het verre Siberië. Volg hun reis op www.REGIO8.nl!

Lees verder

Halifax-bord terug op oude stek nabij Ulft

Het verdwenen Halifax-bord is terug op de oude stek in Ulft. Het informatiebord dat een vliegtuigcrash in de Tweede Wereldoorlog memoreert verdween in december na twee jaar opeens van de vaste stek nabij de fietsbrug richting Silvolde.

Lees verder

Hogenkamp verliest op de Australian Open

Richel Hogenkamp is uitgeschakeld in de eerste ronde van de Australian Open. Ze verloor in twee sets van de Spaanse Lara Arruabarrena.

Lees verder

Brand in afzuiging van palletfabriek in Ulft

De brandweer is dinsdagochtend uitgerukt wegens een brand in een palletfabriek in Ulft. Het vuur woedde in de afzuiginstallatie van het bedrijf.

Lees verder

Twee AED’s voor nieuwbouwwijk in Zevenaar

Na een half jaar voorbereiding heeft Stichting Groot Holthuizen Hartveilig de eerste AED gepresenteerd in de nieuwbouwwijk in Zevenaar. Bij hartproblemen moet er binnen zes minuten iemand aanwezig kunnen zijn.

Lees verder

Onderzoek steekpartij Doetinchem heropend

De politie heropent het onderzoek naar de steekpartij in Doetinchem van 25 februari 2017. Volgens de politie zijn nieuwe aanwijzingen de aanleiding.

Lees verder

Gesink en Bouwman willen prijzen pakken

De Achterhoekse wielrenners Robert Gesink en Koen Bouwman willen in het nieuwe seizoen prijzen pakken. Met hun team Lotto-Jumbo aast het tweetal op succes in de grote aankomende rondes.

Lees verder

Nieuwenhuis wint NK Veldrijden bij beloften

Joris Nieuwenhuis heeft zondagmiddag in Surhuisterveen het Nederlands Kampioenschap veldrijden bij de beloften gewonnen. De Zelhemmer liet na een spannende slotfase zijn concurrenten achter zich.

Lees verder

Twee mannen gepakt met kilo’s lood in auto

Twee mannen zijn maandagochtend aangehouden in verband met mogelijke diefstal van lood. De twee reden in een verdacht voertuig op de N18 en werden ter hoogte van Harreveld gecontroleerd.

Lees verder

Man gewond na val van steiger in Harreveld

Een bouwvakker is maandagochtend zwaargewond geraakt na een val van een steiger in Harreveld. Het slachtoffer werkte aan de verbouwing van een woning.

Lees verder

Glasvezel in Wehl voorwaarde bij verhuizing

De geplande verhuizing van Coby Smeenk en Leo Mastenbroek naar het buitengebied van Wehl, leek op het gebied van internet een gok totdat CIF besloot om te kijken of er voldoende vraag was voor glasvezelaanleg. Het echtpaar is nu een van de enthousiaste ambassadeurs.

Lees verder

Gevaarlijke achtervolging door Wehl en Didam

Een 58-jarige man heeft de politie in Montferland in de nacht van zaterdag op zondag flink beziggehouden. Na een melding van huiselijk geweld stapte de man in de auto en probeerde hij tijdens een levensgevaarlijke achtervolging aan de politie te ontkomen.

Lees verder

Aanhoudingen na vernielingen in Varsseveld

De politie heeft zaterdagavond vier aanhoudingen verricht na meerdere vernielingen in Varsseveld. De jongeren hadden onder meer een autoruit vernield.

Lees verder

Situatie Van Gorkom nog steeds zorgelijk

De situatie rond Jelle van Gorkom is nog steeds zorgelijk. Dat heeft Sportcentrum Papendal bekendgemaakt in een update over de BMX'er uit Lichtenvoorde, die vorige week zwaar ten val kwam en in coma werd gehouden.

Lees verder

Glasvezel op weg naar westelijke Achterhoek

Na succesvolle glasvezel-vraagbundelingen in Aalten, Oost Gelre, Winterswijk en Berkelland is nu het westen van de Achterhoek aan de beurt. Minstens vijftig procent van de inwoners van het buitengebied in vijf gemeenten moet zich voor 19 februari hebben ingeschreven.

Lees verder

Drankrijder rijdt de sloot in nabij Braamt

Een dronken automobilist is in de nacht van vrijdag op zaterdag met zijn auto in de sloot terecht gekomen nabij Braamt. De bestuurder zelf raakte daarbij niet gewond.

Lees verder

De Graafschap met verlies uit de winterstop

De Graafschap is er niet in geslaagd zijn eerste wedstrijd van de tweede seizoenshelft winnend af te sluiten. De Superboeren verzaakten in Leeuwarden en verloren met 3-2 van Cambuur.

Lees verder

Colin Zuijdgeest verlaat Orion voor VoCaSa

Colin Zuijdgeest heeft Seesing Personeel Orion verlaten. De 19-jarige diagonaal maakt de overstap naar VoCaSa dat uitkomt in de topdivisie.

Lees verder

Arrestatiegolf bij hennepkwekerij in Aalten

De politie heeft vrijdagochtend zeven personen aangehouden in een hennepkwekerij in Aalten. In en rond de woning stonden meer dan duizend wietplanten.

Lees verder

Vrouw gewond bij valpartij in Eibergen

Een vrouw is vrijdagmiddag gewond geraakt bij een valpartij in haar woning in Eibergen. Ze is uiteindelijk overgebracht naar het ziekenhuis.

Lees verder

Leerlingen leren omgaan met grote trekkers

Ouders maken zich zorgen over de veiligheid van fietsende kinderen die de weg moeten delen met landbouwvoertuigen. Leerlingen van basisscholen uit Netterden, Varsselder en Megchelen kregen daarom les in de omgang met tractoren.

Lees verder

Blind date in Escape Room gaat internet over

De blind date actie van de Escape Room in Winterswijk heeft al duizenden reacties opgeleverd. Eigenaresse Lisanne Halleriet is overdonderd door alle aandacht die ze krijgt voor haar initiatief op Valentijnsdag.

Lees verder

Politie vraagt met paarden om oplettendheid

De politie is donderdagavond in het kader van het Donkere Dagen Offensief met paarden de wijken van Varsseveld ingegaan. De politie wil hiermee aandacht vragen van wijkbewoners om vaker verdachte situaties te melden.

Lees verder

Jeugduniversiteit Bocholt wil grens passeren

De Kinder- en Jeugduniversiteit Bocholt wil de grens tussen Nederland en Duitsland passeren. Het initiatief, dat vrijdagmiddag is gelanceerd, wil samen met het ICER in Ulft zorgen dat jongeren in de grensregio in de toekomst meer kans maken op een baan en minder te maken krijgen met taalbarrières.

Lees verder

Terborgse trainer vol ambitie naar de MLS

De Terborgse voetbaltrainer Alex de Crook wil met zijn nieuwe team San José Earthquakes gaan strijden in de play-offs van de MLS. Die ambitie spreekt hij voorafgaand aan zijn Amerikaanse avontuur uit.

Lees verder

Nieuwenhuis wacht operatie na het seizoen

Joris Nieuwenhuis wordt na het lopende seizoen geopereerd aan zijn lies. De wielrenner uit Zelhem heeft last van vaatvernauwing, waardoor zijn prestaties de afgelopen tijd tegenvallen.

Lees verder

Weerboer Gerrit verwacht rustig weekendje

Weerman Gerrit Vossers neemt iedere vrijdag voor De Gelderlander en REGIO8 de weersvoorspellingen voor het weekend door. Vanuit Silvolde voorziet Gerrit de komende dagen rustig en een beetje saai weer!

Lees verder

Doetinchemmer (21) gepakt met harddrugs

Een 21-jarige inwoner van Doetinchem is donderdagavond aangehouden in Zevenaar met een aanzienlijke hoeveelheid harddrugs op zak. Ook een 21-jarige man uit Vlaardingen is opgepakt tijdens de controle.

Lees verder

Politie stuit op BMW met wapen bij grens

De politie van Zevenaar heeft woensdag drie personen aangehouden na de vondst van een vuurwapen in een auto. De BMW, met buitenlands kenteken, werd gecontroleerd bij Babberich.

Lees verder

Superboeren willen zich direct herpakken 

De Graafschap hervat vrijdag de competitie met een uitwedstrijd tegen Cambuur Leeuwarden. De Superboeren willen zich in Friesland herpakken na een reeks van slechte resultaten voor de winterstop.

Lees verder

Nieuw uiterlijk voor terrein Akkermansweide

Het bedrijventerrein Akkermansweide in Gaanderen en Terborg is vernieuwd. Twee naar elkaar buigende lantaarnpalen staan symbool voor de samenwerking tussen de gemeenten Doetinchem en Oude IJsselstreek.

Lees verder

Fietsster gewond na aanrijding met een auto

Een fietsster is donderdagmiddag gewond geraakt na een lichte aanrijding met een auto op de Vragenderweg tussen Vragender en Lichtenvoorde. De vrouw hield een hoofdwond over aan haar val.

Lees verder

Oost Gelre leeft mee met BMX’er Van Gorkom

De gemeente Oost Gelre leeft mee met de zwaargewonde sporter Jelle van Gorkom. Burgemeester Annette Bronsvoort spreekt haar steun uit aan de BMX’er uit Lichtenvoorde die dinsdag onderuit ging.

Lees verder

Deense Volbeat headliner op de Zwarte Cross

Volbeat is de headliner van de vrijdag op de Zwarte Cross. De organisatie maakte donderdag bekend dat de Deense rockformatie een optreden zal verzorgen.

Lees verder

Dit jaar twintig keer meer vuurwerk afgepakt

De politie in Bronckhorst heeft rondom de afgelopen jaarwisseling bijna twintig keer meer vuurwerk in beslag genomen dan een jaar eerder. In totaal is er zo’n 1300 kilo aan (illegaal) vuurwerk afgepakt.

Lees verder

Orion komt opnieuw tekort tegen Lycurgus

Seesing Personeel Orion is er woensdagavond opnieuw niet in geslaagd om te winnen van Abiant Lycurgus. De volleyballers verloren in Doetinchem van 2-3 in de eerste halve finale om de beker.

Lees verder

Schoorsteenbrand treft woning in Hengelo

In een woning in Hengelo heeft donderdagmorgen een schoorsteenbrand gewoed. Hulpdiensten schaalden vlak na aankomst op naar een middelbrand, waardoor meerdere brandweerkorpsen werden opgeroepen om te assisteren.

Lees verder

Kleine wietkwekerij opgerold in Varsseveld

De politie heeft woensdagavond een kleine hennepkwekerij opgerold in Varsseveld. Een 39-jarige bewoner is daarbij aangehouden.

Lees verder

Vrouw met hondje geschept in Varsseveld

Een vrouw is donderdagochtend gewond geraakt na een ongeval in Varsseveld. De vrouw werd tijdens een wandeling met haar hond geschept door een automobilist.

Lees verder

Beelden van man met gestolen pas verspreid

De politie heeft beelden verspreid van een man die wordt gezocht vanwege het pinnen met een gestolen pinpas. Op 25 oktober vorig jaar pinde de man onder meer in Etten en Doetinchem.

Lees verder

BMX’er Van Gorkom zwaargewond na val

BMX’er Jelle van Gorkom is dinsdagmiddag zwaargewond geraakt na een val op de trainingsbaan op Papendal in Arnhem. De Olympisch medaillewinnaar uit Lichtenvoorde wordt momenteel kunstmatig in slaap gehouden in het ziekenhuis in Nijmegen.

Lees verder

Bier terug op de tribune van De Graafschap

Na jaren van afwezigheid keert bij officiële wedstrijden bier terug op de tribune van De Graafschap. Nog dit seizoen moeten supporters het eerste biertje kunnen drinken tijdens de wedstrijden op De Vijverberg.

Lees verder

De Graafschap legt middenvelder Olijve vast

De Graafschap heeft zich tot de zomer van 2019 versterkt met Frank Olijve. De 28-jarige middenvelder was de afgelopen dagen op proef en liet een goede indruk achter op trainer Henk de Jong.

Lees verder

Hoogste waterpeil in Rijn bij Lobith bereikt

Het water in de Rijn bij Lobith heeft woensdagochtend het hoogste peil bereikt. Desondanks hoeven aangrenzende dorpen zich geen zorgen te maken volgens het Waterschap Rijn en IJssel.

Lees verder

Doetinchem organiseert eerste sportverkiezing

In schouwburg Amphion wordt op maandagavond 29 januari voor het eerst de Doetinchemse Sportverkiezing georganiseerd. Tijdens de avond worden er diverse personen uit de Doetinchemse sportwereld in het zonnetje gezet.

Lees verder

Fries trainersduo wil graag verder bouwen 

Henk de Jong en Sandor van der Heide willen met De Graafschap verder bouwen richting promotie. Het Friese trainersduo verlengde hun contract tot de zomer van 2019 bij de Superboeren.

Lees verder

Man slaat over de kop tussen Silvolde en Ulft

Een 27-jarige man uit Silvolde is woensdagmorgen met zijn auto over de kop geslagen tussen Silvolde en Ulft. De man kon ondanks de koprol op eigen gelegenheid zijn voertuig verlaten.

Lees verder

Rapper Boef ‘gewoon’ welkom in Dinxperlo

Rapper Boef is in februari ‘gewoon’ welkom bij Club Déjàvu in Dinxperlo. De manager van de uitgaansgelegenheid vindt de massale boycot van de rapper overdreven.

Lees verder

Hofstede een jaar langer bij De Graafschap

De Graafschap heeft het contract met technisch manager Peter Hofstede verlengd. De oud-aanvaller van de Superboeren blijft een jaar langer bij de club.

Lees verder

Boumans ervaart leven als brandweerman

Burgemeester Mark Boumans heeft het afgelopen weekend meegelopen met een 24-uurs dienst bij de brandweer Doetinchem. De hoogwaardigheidsbekleder kon kennismaken met alle facetten van het vak als brandweerman.

Lees verder

Oost Gelre wil stedenband met Amsterdam

Oost Gelre wil een stedenband opbouwen met de gemeente Amsterdam. Burgemeester Annette Bronsvoort ziet de nalatenschap van de overleden burgemeester Eberhard van der Laan als instappunt voor haar gemeente.

Lees verder

Oude IJsselstreek zet sportwereld in zonnetje

Oude IJsselstreek heeft de nieuwjaarsreceptie in Sinderen aangegrepen om sporters in het zonnetje te zetten. Naast de huldiging van een aantal kampioenen, werd maandagavond ook de Sportpromotieprijs uitgereikt.

Lees verder

Oost Gelre strijdt tegen wateroverlast

Oost Gelre en het Waterschap Rijn en IJssel zijn bezig met de aanleg van twee watergangen en drie wateropvanggebieden in Lichtenvoorde. De maatregelen moeten ervoor zorgen dat het water beter opgevangen wordt bij extreme neerslag.

Lees verder

De Graafschap mondeling rond met De Jong

Henk de Jong is mondeling akkoord over een contractverlenging bij De Graafschap. Als zijn zaakwaarnemer groen licht geeft, wordt het akkoord dinsdagavond op de nieuwjaarsreceptie beklonken.

Lees verder

Gebouw Waterschap voldoet niet aan eisen

De vloer van het gebouw van het Waterschap Rijn & IJssel in Doetinchem voldoet op sommige plekken niet aan de geldende normen. Zo'n vijftig medewerkers krijgen vanaf dinsdag daarom een andere plek in het pand.

Lees verder

Vrouw in Winterswijk rijdt bijna de sloot in

Een automobiliste is maandagavond bijna een sloot ingereden in Winterswijk. De vrouw wilde vanaf een oprit de weg opdraaien, maar was al verder dan ze dacht.

Lees verder

Fietsster aangereden door auto in Aalten

Een vrouw op een fiets is maandagmiddag aangereden door een automobiliste in Aalten. Het slachtoffer raakte daarbij gewond.

Lees verder

Linksback Büttner blijft strijdbaar bij Vitesse

Alexander Büttner blijft zich ook in het tweede elftal inzetten voor Vitesse. Zaakwaarnemer Aleksandar Bursac acht de kans vijftig procent dat de verbannen linksback ook na de winterstop in Arnhem speelt.

Lees verder

Brand in de Papierfabriek in Doetinchem

Een brand woedde maandagmiddag in de papierfabriek aan de Terborgseweg in Doetinchem. In het pand stond een papiermachine in brand.

Lees verder

Man uit Doesburg (22) nog altijd in hechtenis

De 22-jarige Doesburger die in december na een woninginval werd gearresteerd, zit nog altijd vast. Volgens de politie is er geen connectie met de dood van Remco Peddemors.

Lees verder

Braamt brengt Swim to Fight Cancer zekerheid

De organisatie van Swim to Fight Cancer 0314 verzekert dat deelnemers dit jaar gaan zwemmen. Door een extra locatie te regelen wordt er voorkomen dat er net als vorig jaar uitgeweken moet worden naar het gebruik van kano's.

Lees verder

De Graafschap heeft Frank Olijve op proef

De Graafschap heeft de komende dagen Frank Olijve op proef. De middenvelder is transfervrij sinds zijn vertrek bij het Amerikaanse Orange County FC.

Lees verder

Nieuwe tankwagen voor brandweer Groenlo

De brandweer in Groenlo heeft een nieuwe watertankwagen van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland gekregen. Burgemeester Annette Bronsvoort droeg donderdagavond symbolisch de sleutel over aan het korps.

Lees verder

Slavia debuteert op Seesing Tournament

De Tsjechische kampioen Slavia Praag debuteert in mei op het Seesing Tournament in Zieuwent. De traditionele Nederlandse top drie is ook weer te gast op het zestiende jeugdtoernooi van RKZVC.

Lees verder

350-jarig bestaan Achterhoek wordt gevierd

Het jaar 2018 staat in het teken van de viering van 350 jaar Achterhoek. In 1668 werd de naam van de streek voor het eerst genoemd door dichter en predikant Willem Sluiter die de regio toen voor het eerst benoemde.

Lees verder

Temperatuur hindert survivalrun Beltrum

Bij de survivalrun in Beltrum zijn diverse deelnemers uitgevallen met onderkoelingsverschijnselen. Desondanks is de organisatie tevreden over de editie van dit jaar.

Lees verder

Wederom plofkraak op automaat in Didam

Criminelen hebben in de nacht van zaterdag op zondag opnieuw een plofkraak gepleegd in Didam. Ditmaal was een geldautomaat aan de Leliestraat bij de Albert Heijn het doelwit. Twee verdachten konden echter al snel worden opgepakt met de buit op zak.

Lees verder

Expeditie Achterhoek bij Nyink Groenlo

In Expeditie Achterhoek staan bijzondere initiatieven van inwoners, verenigingen en andere organisaties centraal die bijdragen aan de leefbaarheid in de Achterhoek. In de zevende uitzending gaat presentatrice Annemarie Brüning onder meer op bezoek bij Nyink in Groenlo!

Lees verder

Burgemeester wil ankomm'n in zijn Aalten

Burgemeester Anton Stapelkamp wil graag kennismaken met de inwoners van zijn nieuwe gemeente Aalten. De burgervader is vlak voor de feestdagen geïnstalleerd en wil in zijn eerste weken onder meer 'ankomm'n' en mee-eten met inwoners.

Lees verder

Orion redt het weer net niet tegen Lycurgus

Seesing Personeel Orion is er zaterdagavond niet in geslaagd te winnen van kampioen Abiant Lycurgus. De volleyballers uit Doetinchem kwamen 2-0 voor, maar verloren uiteindelijk met 2-3.

Lees verder

Aalten zet Willem Eppink in het zonnetje

Willem Eppink heeft zaterdagavond de Eremedaille 2017 gekregen uit handen van burgemeester Anton Stapelkamp van Aalten. De 81-jarige Eppink wordt daarmee in het zonnetje gezet vanwege zijn inzet als vrijwilliger voor diverse initiatieven.

Lees verder

Bewoner bedreigd bij woningoverval Didam

Een bewoner van een woning op de hoek van de Breideweg met de Lange Spruit in Didam is zaterdagavond met een voorwerp dat leek op een vuurwapen bedreigd tijdens een woningoverval. De twee daders zijn er vandoor gegaan met een geldbedrag en een pinpas.

Lees verder

De Graafschap hard onderuit bij VVV Venlo

De Graafschap is zaterdagmiddag flink onderuit gegaan op bezoek bij VVV in Venlo. In de eerste oefenwedstrijd na de winterstop wonnen de Venlonaren met 4-0 van de Superboeren.

Lees verder

Tanker vaart op krib in de Rijn bij Pannerden

Een grote tanker is zaterdagochtend vastgelopen op een krib in de Rijn bij Pannerden. Hoe dit exact heeft kunnen gebeuren is nog niet bekend.

Lees verder

Expeditie Achterhoek bij Doetinchemse Uitdaging

In Expeditie Achterhoek staan bijzondere initiatieven van inwoners, verenigingen en andere organisaties centraal die bijdragen aan de leefbaarheid in de Achterhoek. In de zevende uitzending gaat presentatrice Annemarie Brüning onder meer op bezoek bij de Doetinchemse Uitdaging!

Lees verder

1,1 miljoen uitgegeven in Doetinchem met EK

In Doetinchem is tijdens het EK-Vrouwenvoetbal ruim 1,1 miljoen euro uitgegeven door bezoekers van buitenaf. Dat meldt De Gelderlander op basis van een onderzoek van PriceWaterhouseCoopers.

Lees verder

Doetinchem op weg naar gastvrij centrum

Het aanvalsplan binnenstad wordt meer en meer zichtbaar in het stadscentrum van Doetinchem. De hoofdstad van de Achterhoek is met 2030 als stip op de horizon bezig toekomstbestendig te worden. De eerste ideeën uit het StadsLAB en het gemeentehuis zijn het afgelopen jaar in de praktijk gerealiseerd.

Lees verder

Weerboer Gerrit voorspelt koudere periode

Weerman Gerrit Vossers neemt iedere vrijdag voor De Gelderlander en REGIO8 de weersvoorspellingen voor het weekend door. Vanuit Ulft voorziet Gerrit een mooi, maar wat kouder weekend.

Lees verder

Vrouw ontsnapt aan aanrijding met trein

Een fietsster is vrijdagochtend ontsnapt aan een botsing op een spoorwegovergang in Zevenaar. Haar voorwiel schampte na een valpartij de passerende trein.

Lees verder

Driving De Achterhoek schrapt derde editie

De derde editie van Driving De Achterhoek is afgelast. Een samenloop van omstandigheden is voor de organisatie reden geweest om de mensportwedstrijd eind januari in Vragender niet door te laten gaan.

Lees verder

Diny Nijkamp is Vrijwilliger van het Jaar

Diny Nijkamp uit Steenderen is donderdagavond verkozen tot Vrijwilliger van het Jaar 2017 in Bronckhorst. Nijkamp is al sinds 1975 actief als vrijwilliger bij volleybalvereniging W.I.K.

Lees verder

Zoon overloopt inbreker in woning Eibergen

Een inbreker is donderdagavond overlopen door de zoon van een woningeigenaar in Eibergen. De jongeman kwam thuis en ontdekte de inbreker in de woning.

Lees verder

Harde botsing na voorrangsfout in Groenlo

Twee voertuigen zijn donderdagmiddag met elkaar in botsing gekomen in Groenlo. Het ongeval gebeurde hoogstwaarschijnlijk na een voorrangsfout.

Lees verder

Lichaam Eibergen is van vermiste Duitser (47)

Het lichaam dat dinsdag werd gevonden aan de oever van de Berkel bij Eibergen, is van een vermiste 47-jarige man uit het Duitse Vreden. Dat heeft de politie donderdagmiddag bekendgemaakt.

Lees verder

Wisselvallig jaar Achterhoekse voetballers

In 2017 werden vier Achterhoekse voetballers – Siem en Luuk de Jong, Klaas Jan Huntelaar en Alexander Büttner – herenigd in de Eredivisie. De Achterhoekers maakten een wisselvallig jaar door bij hun clubs Ajax, PSV en Vitesse, terwijl Doetinchemmer Büttner met de Arnhemse club wel de KNVB-Beker wist te winnen.

Lees verder

Mogelijk drugsafval gedumpt in Zeddam

Er heeft donderdagochtend opnieuw een dumping van mogelijk drugsafval plaatsgevonden in Zeddam. De zakken gevuld met potgrond lagen aan de bosrand van de Drieheuvelenweg.

Lees verder

Gewond dier gezocht na aanrijding Groenlo

De politie is op zoek naar een gewonde hond in Groenlo. Het dier werd woensdagavond vermoedelijk aangereden, maar was nergens meer te bekennen.

Lees verder

RKZVC werkt in Malaga aan droomseizoen

RKZVC uit Zieuwent verblijft in Malaga om zich voor te bereiden op de tweede seizoenshelft. De eersteklasser hoopt in de Spaanse zon de basis te leggen om het gedroomde seizoen werkelijkheid te laten worden, met promotie naar de hoofdklasse.

Lees verder

Politie zoekt naar identiteit dode Eibergen

De politie is nog altijd op zoek naar de identiteit van de man die dinsdagmiddag levenloos werd aangetroffen in Eibergen. Het onderzoek heeft tot op heden niets opgeleverd.

Lees verder

Jonge bestuurders maken entree in Achterhoek

De burgemeesters Joris Bengevoord (Winterswijk) en Mark Boumans (Doetinchem) maakten het afgelopen jaar hun entree in de Achterhoek. Hoewel de jonge bestuurders vol enthousiasme aan de slag gingen, hopen ze op meer concrete resultaten in 2018. Zo moet het Achterhoek Board als het aan het tweetal ligt meer en meer zichtbaarheid gaan krijgen in de regio.

Lees verder

Pinautomaat in Zieuwent krijgt nieuwe plek

De pinautomaat in Zieuwent krijgt een nieuwe locatie. Vanaf februari 2018 is het mogelijk om in de Spar supermarkt in het dorp te pinnen.

Lees verder

De Graafschap stapt trainingsveld weer op

De Graafschap is woensdag gestart aan de voorbereiding op de tweede seizoenshelft. Hoewel de zoektocht naar versterkingen nog in volle gang is, wacht op 12 januari alweer de eerste wedstrijd tegen Cambuur Leeuwarden.

Lees verder

Boom blokkeert oprit snelweg A12 bij Beek

Een grote boom is woensdagmiddag omgevallen op de oprit van de A12 bij Beek. Het verkeer moet rekening houden met een omleiding.

Lees verder

Storm houdt huis bij woning Breedenbroek

De storm die woensdag over Nederland trekt heeft aan het einde van de ochtend ook een woning in Breedenbroek getroffen. De wind nam enkele bouwzeilen en houten palen mee.

Lees verder

Politie zet stappen in onderzoek vernielingen

De politie heeft verschillende aanknopingspunten in de zaak rond de vernielingen op de begraafplaats in ‘s-Heerenberg. Een mogelijke dader is echter nog niet gearresteerd.

Lees verder

Daan van Haarlem verkast naar Levski Sofia

Daan van Haarlem speelt de rest van het seizoen voor Levski Sofia uit Bulgarije. De 28-jarige volleyballer uit Doetinchem was op zoek naar een nieuwe club na zijn vertrek bij Berlin Volleys.

Lees verder

Opportunistische De Jong thuis bij De Graafschap

Tijdens de entree van Henk de Jong in januari 2017 was de club volgens de Friese trainer een bad van negativiteit. Een jaar later staan de Superboeren, ondanks een matige decembermaand, in het linkerrijtje en staat De Jong op het punt zijn contract te verlengen.

Lees verder

Lichaam gevonden aan Brinkweg Eibergen

De politie heeft dinsdagmiddag een lichaam aangetroffen in Eibergen. Het lichaam lag buiten aan de Brinkweg.

Lees verder

Vrouw gewond na val in huis 's-Heerenberg

Een vrouw is dinsdagmiddag gewond geraakt na een val in een woning in 's-Heerenberg. Meerdere hulpdiensten werden opgeroepen om het slachtoffer te helpen.

Lees verder

Vreemde geluiden blijken inbrekers te zijn

Vreemde geluiden hebben in de nacht van maandag op dinsdag geleid tot twee aanhoudingen in Doesburg. Een alerte melder hoorde de geluiden uit een loods komen en belde de politie.

Lees verder

Eigenaar betrapt autodief op heterdaad

De eigenaar van een auto in Eibergen heeft op nieuwjaarsdag een dief op heterdaad betrapt. De politie kon de man vervolgens aanhouden na een nieuw incident bij een andere woning, waar een steen door de ruit werd gegooid.

Lees verder

Extra sportuitzending 8SPORT in winterstop 

Radiozender Optimaal FM zendt op woensdag 3 januari een extra sportuitzending van 8SPORT uit. Verschillende trainers uit het regionale amateurvoetbal schuiven aan om terug- en vooruit te blikken op het huidige seizoen.

Lees verder

Jubileum voor nieuwjaarsduik Didam

De nieuwjaarsduik in Didam viert dit jaar een jubileum. Voor de twintigste keer duiken tientallen durfals maandagmiddag het water van de Nevelhorst in.

Lees verder

Knallend met carbid 2017 uit in Gaanderen

Het is een traditie op veel plekken in de regio: knallen met carbid aan het einde van het jaar. Bij ’t Onland, tussen Doetinchem en Gaanderen, liet vriendengroep Hard In Aktie (HIA) zondagmiddag enkele tientallen melkbussen knallen.

Lees verder

De tien meest gelezen berichten van 2017

Gedurende het jaar 2017 zijn er meer dan 3.000 nieuwsberichten gepubliceerd op REGIO8.nl. De redactie schreef over honderden onderwerpen, van De Graafschap tot aan wietkwekerijen. Hieronder de tien meest gelezen berichten van het jaar.

Lees verder

Dumpafval Zeddam niet van hennepkwekerij

Het afval dat zaterdag of zondag aan de Vinkenbroeksestraat Zeddam gedumpt is, is waarschijnlijk niet afkomstig van een hennepkwekerij. Na een controle gaat de politie hier niet van uit.

Lees verder

Oude IJsselstreek streng op carbidschieten

Oude IJsselstreek is de aankomende jaarwisseling streng voor inwoners die carbid willen schieten. Het is toegestaan, maar aan de eindejaarstraditie zitten een aantal strenge eisen verbonden.

Lees verder

Primeur met oliebollen in hartje Beltrum

De organisatie van het Glazen Huus in Beltrum heeft dit jaar een bijzondere manier bedacht om oliebollen aan de man te brengen. Het kerklaantje is omgetoverd tot de allereerste drive-through voor het gefrituurde deeghapje.

Lees verder

Jonge vandalen opgepakt na brandstichting

Drie jongens tussen de zestien en achttien jaar oud uit Doetinchem zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag opgepakt door de politie. Het drietal wordt verdacht van brandstichting en openlijke geweldpleging.

Lees verder

NK is duur leermoment voor Montferland

Montferland wil lering trekken uit de organisatie van het NK Wielrennen afgelopen zomer. Hoewel de gemeente spreekt van een mooi evenement, bleek er na afloop een tekort te zijn van 400.000 euro.

Lees verder

Leicester City-spits bijna bij De Graafschap

De Graafschap hoopt op korte termijn een akkoord te bereiken met Leicester City over de huur van Layton Ndukwu. Daarnaast kijkt de club naar andere mogelijkheden om de selectie te versterken richting de tweede seizoenshelft.

Lees verder

Orion zeker van vervolg Europees avontuur

Na een financiële injectie kunnen de volleyballers van Seesing Personeel Orion midden januari met zekerheid naar Rusland reizen. De Doetinchemmers spelen daar in de Challenge Cup tegen Gazprom-Ugra Surgut.

Lees verder

Celstraf na gooien vuurwerk op politieagent

Een 22-jarige man uit Doetinchem is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 198 dagen, waarvan zeventig voorwaardelijk, voor zware mishandeling. Hij gooide in september dit jaar vuurwerk op een agent in zijn woonplaats.

Lees verder

Weerboer Gerrit verwacht natte jaarwisseling

Weerman Gerrit Vossers neemt iedere vrijdag voor De Gelderlander en REGIO8 de weersvoorspellingen voor het weekend door. Vanaf de schaatsbaan in hartje Etten voorspelt hij een natte jaarwisseling.

Lees verder

Fietser gewond bij aanrijding in Gaanderen

Een fietser is vrijdagochtend gewond geraakt bij een aanrijding in Gaanderen. Hij werd op een kruispunt geraakt door een auto.

Lees verder

Vrachtwagen vat vlam in pand Doetinchem

Een vrachtwagen in een pand aan de Edisonstraat in Doetinchem heeft donderdagavond vlam gevat. De wagen is al brandend naar buiten gereden.

Lees verder

Veel blikschade bij botsing in Gendringen

Bij een botsing in Gendringen is donderdagmiddag enkel veel blikschade ontstaan. Twee auto's kwamen met elkaar in botsing op de kruising van de Miltseweg met de Wiekenseweg.

Lees verder

Gewonde bij kop-staartbotsing in Winterswijk

Bij een kop-staartbotsing op de Misterweg in Winterswijk is donderdagmiddag een gewonde gevallen. De botsing ontstond door filevorming ter hoogte van Obelink.

Lees verder

Criminaliteit daalt opnieuw in Achterhoek

Op de dagen rond de jaarwisseling staan we stil bij de grootste nieuwsdossiers van afgelopen jaar. Het tweede dossier omvat criminaliteit in de Achterhoek. De regio kreeg afgelopen jaar te maken met heftige incidenten zoals plofkraken en drugslaboratoria. De politie plaatst die incidenten echter in perspectief en stelt dat de criminaliteit opnieuw afneemt in de Achterhoek.

Lees verder

Nieuwe namen bekend voor de Zwarte Cross

De Zwarte Cross heeft donderdag nieuwe namen bekendgemaakt voor de editie van 2018. Onder meer The Dirty Daddies, Switchbones en het Duitse Kadaver treden op in Lichtenvoorde.

Lees verder

Criminaliteit daalt gestaag in de Achterhoek

De criminaliteit daalt dit jaar opnieuw in de Achterhoek. Ondanks enkele grote incidenten merkt de politie dat het aantal misdrijven dit jaar weer flink is afgenomen ten opzichte van vorig jaar.

Lees verder

Inval in Doetinchem voor illegaal vuurwerk

De politie heeft ten minste één inval gedaan in Doetinchem in de zoektocht naar illegaal vuurwerk. De inval komt voort uit een grootschalig onderzoek naar aanleiding van de vondst van 2600 kg illegaal vuurwerk in Hengelo.

Lees verder

Bronckhorst ruimt op met schoolkinderen

Bronckhorst roept schoolkinderen op om te helpen met het opruimen van kerstbomen en vuurwerkafval. In ruil krijgen de kinderen een financiële vergoeding.

Lees verder

Vuurwerk blijft populair in de Achterhoek

Vuurwerk blijft populair onder de Achterhoekers. Op de eerste verkoopdag blijkt de opkomst, ondanks dat vuurwerk pas op de 31ste mag worden afgestoken, niet tegen te vallen bij verkooppunten.

Lees verder

Gewonde bij eenzijdig ongeval in Doetinchem

Een automobilist is donderdag gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval in Doetinchem. De man raakte ter hoogte van kasteel Slangenburg om onbekende redenen van de weg.

Lees verder

Papiercontainer in brand in Lichtenvoorde

Een papiercontainer heeft woensdagmiddag in brand gestaan in Lichtenvoorde. De brandweer heeft het vuur geblust.

Lees verder

Vrouwenvoetbal kleurt Achterhoek oranje

Op de dagen rond de jaarwisseling staan we stil bij de grootste nieuwsdossiers van afgelopen jaar. Het eerste dossier omvat het vrouwenvoetbal in de Achterhoek. Doetinchem kleurde in de zomer Oranje door de komst van het Nederlands elftal tijdens het EK Voetbal in eigen land. De Leeuwinnen brachten gedurende 2017 veel gebeurtenissen met zich mee.

Lees verder

Twee bestuursters botsen op rotonde in Beek

Twee voertuigen zijn woensdagmorgen met elkaar in botsing gekomen op een rotonde in Beek. Waarschijnlijk is een voorrangsfout de oorzaak geweest van het ongeval.

Lees verder

Ook gratis boom voor inwoners van Wehl

Inwoners van de Wehl en Nieuw-Wehl kunnen een gratis boom krijgen van de gemeente. Eerder kregen ook bewoners van Schöneveld, Overstegen en Gaanderen een boom cadeau.

Lees verder

Sinderens Belang houdt zes glasvezelsessies

Sinderens Belang organiseert in de week van 15 januari een informatieavond en zes inloopsessies over de realisatie van glasvezel in het buitengebied. Inwoners krijgen zo de gelegenheid om meer informatie in te winnen over het belang van glasvezel.

Lees verder

Inbraak op klaarlichte kerstdag Winterswijk

Inbrekers hebben op eerste kerstdag toegeslagen in Winterswijk. De daders maakten onder meer sieraden buit.

Lees verder

Man verwondt agent met kerst in Doetinchem

Een 26-jarige man uit Doetinchem is in de nacht van maandag op dinsdag aangehouden wegens mishandeling van een politieagent. De Doetinchemmer ging compleet door het lint en gooide een voorwerp in het gezicht van de agent.

Lees verder

Duitse mountainbiker gewond in bos bij Beek

Een man uit Duitsland is dinsdagmiddag gewond geraakt na een val met zijn mountainbike in het bos bij Beek. Gezien de locatie moest de brandweer het ambulancepersoneel assisteren bij de hulpverlening.

Lees verder

Kerst relaxed afsluiten met Mañana Mañana

De kerstdagen lopen helaas weer ten einde. Toe aan een chille afsluiting? Geniet nog een keertje met ons mee van Mañana Mañana 2017!

Lees verder

Bijrijder gewond na ongeval in Doetinchem

Een man dinsdagmiddag gewond geraakt na een opmerkelijk ongeval in Doetinchem. Het voertuig waar het slachtoffer in zat raakte een middengeleider en is vervolgens boven een sloot tot stilstand gekomen.

Lees verder

Man gewond na val op boerenerf in Heelweg

Een man is dinsdagochtend gewond geraakt na een val op een boerenerf in Heelweg. Het slachtoffer is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

Lees verder

Uitbuiken met video's van Zwarte Cross 2017

Het kerstdiner achter de kiezen? Een mooi moment om uit te buiken mét een terugblik op de Zwarte Cross 2017!

Lees verder

Leidingbreuk zet straat Doetinchem blank

Een leidingbreuk heeft maandagochtend gezorgd voor een volgelopen Raadhuisstraat in Doetinchem. Door de breuk kan er minder of bruin water uit de kraan komen.

Lees verder

Wijkagent Varsseveld naar de Kwaksmölle

Gerben Boesveld, de wijkagent in Varsseveld, krijgt vanaf volgend jaar een plekje in de Kwaksmölle in Varsseveld. De wijkagent moest op zoek naar een nieuwe plek nu de politiepost in het dorp vanaf januari sluit.

Lees verder

Mensen uit huis gehaald bij brand Hengelo

Vier appartementen zijn zondagmiddag door de brandweer ontruimd in Hengelo. De woningen op de eerste verdieping grenzen aan een appartement waar brand uitgebroken was.

De brandweer kreeg melding van de brand aan het Schoenmakersplein en dacht dat er in het pand nog iemand aanwezig was. Vanwege die kennis werd er ook een ambulance en hoogwerker gealarmeerd.

In het appartement waar de brand woedde bleek niemand aanwezig, wel in de aangrenzende flats. Deze bewoners zijn zonder verwondingen uit hun woning gehaald. Twee mensen zijn nagekeken door ambulancepersoneel vanwege ingeademde rook. De brandweer heeft het vuur inmiddels geblust.

Lees verder

Orion zonder veel moeite langs Vallei Prins

Seesing Personeel Orion heeft weinig moeite gehad met Vallei Prins. Thuis in de Topsporthal won Orion zaterdagavond met 3-1 van de club uit Ede.

Lees verder

Verslagenheid na slooptocht 's-Heerenberg

De verslagenheid op de Protestantse Begraafplaats in ’s-Heerenberg is groot na een slooptocht over het kerkhof. Verschillende graven werden in de nacht van donderdag op vrijdag slachtoffer.

Lees verder

Vrouw overleden na ongeval in Winterswijk

Een 80-jarige vrouw uit Meddo is zaterdagmiddag overleden aan de gevolgen van een ongeval in Winterswijk. Ze knalde met haar auto tegen een boom aan.

Lees verder

Orion zoekt 25.000 euro voor Siberië-trip

Seesing Personeel Orion moet binnen een maand 25.000 euro ophalen om aan te kunnen treden in de volgende ronde van de Challenge Cup. Op 17 januari wacht in het verre Siberië een uitwedstrijd tegen Gazprom-Ugra Surgut.

Lees verder

Vernielingen op begraafplaats ’s-Heerenberg

Op de begraafplaats bij de Protestantse Kerk in ’s-Heerenberg zijn in de nacht van donderdag op vrijdag meer dan tien graven vernield. Twee grafstenen zijn daarbij volledig doormidden gebroken.

Lees verder

Automobiliste rijdt sloot in nabij Beltrum

Een automobiliste is vrijdagavond met haar voertuig in de sloot gereden bij Beltrum. De bestuurster raakte daarbij niet gewond.

Lees verder

De Graafschap met flinke kater winterstop in

De Graafschap heeft zijn laatste wedstrijd van het jaar met 3-2 verloren. In Velsen-Zuid gingen de tamme Superboeren onderuit tegen nummer vier Telstar.

Lees verder

Leerlingen AOC Oost komen met de trekker

De omgeving van het AOC Oost in Doetinchem werd vrijdagochtend vroeg opgeschrikt door het getoeter van onder andere Case Internationals en John Deeres. Zoals gewoonlijk op de laatste schooldag van het jaar zochten meer dan 140 leerlingen namelijk een parkeerplekje voor hun trekker.

Lees verder

Bestuurder verlaat plaats ongeval bij Beek

Een tot nog toe onbekende bestuurder is in de bossen tussen Beek en 's-Heerenberg tegen een boom geknald en vervolgens doorgereden. De politie constateerde de schade vrijdag.

Lees verder

Meisje gewond bij ongeval in Doetinchem

Een jong meisje is vrijdagmiddag gewond geraakt bij een ongeval op een fiets in Doetinchem. Ze kwam met haar voet bekneld te zitten in het framewerk.

Lees verder

Anton Stapelkamp geïnstalleerd in Aalten

Anton Stapelkamp is vrijdag geïnstalleerd als burgemeester van Aalten. Hij volgt daarmee officieel Bert Berghoef op, die begin januari stopte na ruim tien jaar de functie te hebben vervuld.

Lees verder

Zesde aflevering van Expeditie Achterhoek

In Expeditie Achterhoek staan bijzondere initiatieven van inwoners, verenigingen en andere organisaties centraal die bijdragen aan de leefbaarheid in de Achterhoek. In de zesde uitzending gaat presentatrice Annemarie Brüning op bezoek bij het Wire Weaving in Dinxperlo en Streetball in Silvolde!

Lees verder

Matras vat vlam in lege schuur Doetinchem

Een matras is vrijdagmiddag in brand gevlogen in een leegstaande schuur in Doetinchem. Volgens de politie wordt het pand geregeld gebruikt door enkele daklozen.

Lees verder

Raadslid Winterswijk wil aanpak rookoverlast

Raadslid Ubel Zuiderveld uit Winterswijk gaat de strijd aan met de overlast van houtrook. Volgens hem is het probleem door houtkachels en open haarden veel groter dan men denkt.

Lees verder

Gerrit voorspelt het weer tussen de trekkers

Weerman Gerrit Vossers neemt iedere vrijdag voor De Gelderlander en REGIO8 de weersvoorspellingen voor het weekend door. Vanaf de jaarlijkse Trekkerdag van het AOC Oost in Doetinchem verwacht hij rustig en zacht weer in aanloop naar de kerstdagen.

Lees verder

Zatlap misdraagt zich in hotel in Winterswijk

Een 51-jarige man uit Engeland is donderdagavond aangehouden in Winterswijk. De man misdroeg zich in dronken toestand in een hotel.

Lees verder

Raad Doetinchem stemt in met KemperKip

De gemeenteraad van Doetinchem heeft ingestemd met de komst van KemperKip naar Wehl. Het biologische kuikenbedrijf wil enkele stallen bouwen voor in totaal 52.000 dieren, maar op de plannen is nog altijd kritiek.

Lees verder

De Graafschap op de schop voor jaarafsluiter

De Graafschap hoopt de eerste seizoenshelft vrijdagavond goed af te sluiten tegen Telstar in Velsen-Zuid. Na het puntverlies in eigen huis tegen FC Oss, heeft de ploeg van trainer Henk de Jong wat goed te maken.

Lees verder

Terborg wil steun voor viering stadsrechten

Een delegatie van het Comité Terborg600 heeft donderdagochtend in vol ornaat een bidbook aangeboden aan Otwin van Dijk. Het jaar 2019 moet, met de steun van Oude IJsselstreek, een waar feestjaar worden in het kader van 600 jaar Terborg.

Lees verder

Docenten Bluemers halen ruim 5000 euro op

De glazen huis-actie van het Almende College locatie Bluemers heeft deze week ruim vijfduizend euro opgeleverd. De vier docenten die opgesloten zaten werden donderdag om 12.00 uur onder luid gejuich uit het huis bevrijd.

Lees verder

Sterk Orion stunt en veegt Levski van de mat

Een sterk Seesing Personeel Orion heeft zich woensdagavond verzekerd van de volgende ronde in de Challenge Cup. De volleyballers uit Doetinchem versloegen na een 3-1 uitnederlaag Levski Sofia thuis met 3-0 en trokken ook de beslissende Golden Set naar zich toe.

Lees verder

Weer daling WW-uitkeringen in Achterhoek

Het aantal uitgekeerde WW-uitkeringen in de Achterhoek is in november wederom gedaald. In totaal werden er ruim 5.200 uitkeringen verstrekt.

Lees verder

Botsing op de N18 na negeren van stoplicht

Het negeren van een rood stoplicht heeft donderdagochtend tot een botsing van twee auto's op de kruising van de Marhulzenweg met de N18 geleid. Welke bestuurder door rood reed, moet uit onderzoek blijken.

Lees verder

Baasje gedumpte hond in Eibergen gevonden

Het baasje van de hond, die drie weken geleden werd gedumpt in Eibergen, is gevonden. De politie is heeft man dankzij de vele reacties kunnen vinden.

Lees verder

COA betaalt gemaakte kosten GVL Zevenaar

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers betaalt de kosten die de gemeente Zevenaar heeft gemaakt in de voorbereidingen op de komst van een gezamenlijke vreemdelingen locatie. De opvang ging uiteindelijk niet door, maar Zevenaar bleef wel met de kosten zitten.

Lees verder

Het Oosterlicht voegt een zevende lamp toe

Het Oosterlicht voegt woensdagavond een zevende straal toe aan het project. Vorig jaar stonden de lampen alleen in Oude IJsselstreek, maar dit jaar staan er ook schijnwerpers buiten de gemeentegrenzen.

Lees verder

Vrouw gewond na klap tegen boom in Toldijk

Een vrouw is woensdagmiddag gewond geraakt na een eenzijdig ongeval in Toldijk. De automobiliste reed met haar voertuig tegen een boom.

Lees verder

Dames Orion sluiten jaar af met kwartfinale

Dames 1 van Seesing Personeel Orion heeft het kalenderjaar dinsdagavond afgesloten met de kwartfinale in de nationale beker. De Doetinchemse volleybalsters verloren met 1-3 van landskampioen Sliedrecht Sport.

Lees verder

Stichting voor revalidatie van Zelhemmer 

Stichting ‘Knallen voor Carsten’ wil geld inzamelen voor de revalidatie van Carsten Jansen. De 21-jarige Zelhemmer brak in januari zijn nek op twee plaatsen en liep daarbij een dwarslaesie op.

Lees verder

Vijf Zelhemmers opgepakt wegens vuurwerk

Vijf mannen uit Zelhem zijn afgelopen week aangehouden op verdenking van het in bezit hebben van zwaar illegaal vuurwerk. De politie deed de aanhoudingen na de vondst van ruim 500 kilo illegaal vuurwerk.

Lees verder

Bloemers nieuwe man bij Special Olympics

Henk Bloemers wordt de commercieel manager van de Special Olympics. De Zelhemmer stopt in zijn commerciële functie bij voetbalclub SC Heerenveen en treedt in dienst van de stichting voor het evenement voor mensen met een verstandelijke beperking.

Lees verder

Peter Drenth wint Centrum Promotie Prijs

Wethouder Peter Drenth heeft de Centrum Promotie Prijs van Doetinchem gewonnen. De jury ziet Drenth als een absolute aanjager van de ontwikkeling van de binnenstad.

Lees verder

De Klok stapt in Wijndomein Besselinkschans

De Klok Eibergen gaat Wijndomein Besselinkschans in Lievelde exploiteren. Het horecabedrijf heeft daarvoor een overeenkomst gesloten met eigenaar De Feestfabriek.

Lees verder

V&D-pand in centrum Doetinchem verbouwd

Het voormalige V&D-pand in het centrum van Doetinchem wordt flink verbouwd. Beheerder Nyenburgstaete voert verschillende werkzaamheden uit met het oog op de aanstaande nieuwe invulling.

Lees verder

Oost Gelre kapt bomen met pijn in het hart

De gemeente Oost Gelre moet een tweetal beeldbepalende bomen met pijn in het hart kappen. Het gaat om een Amerikaanse eik en een esdoorn in het centrum van Lichtenvoorde.

Lees verder

Docenten van Almende College in glazen huis

Vier docenten van het Almende College locatie Bluemers zijn dinsdagmiddag voor 48 uur opgesloten in een glazen huis. De school wil in die twee dagen duizenden euro's ophalen voor 3FM Serious Request.

Lees verder

Kanshebbers sportprijs Doetinchem bekend

De genomineerden voor de eerste Doetinchemse Sportverkiezing zijn bekend. Onder meer bokser Stanley Koemans, tennisster Richel Hogenkamp en de volleyballers van Orion maken kans op een prijs.

Lees verder

Enthousiasme over wonderland Winterswijk

Voor het derde jaar op rij werd het centrum van Winterswijk afgelopen weekend omgetoverd tot een waar winters wonderland. Ondanks de vele kerstmarkten over de grens, waren ook Duitsers enthousiast over de opzet.

Lees verder

Vermiste Pieter Mathijsen (35) gezond terug

Pieter Mathijsen is weer terecht. De Doetinchemmer was sinds zaterdag spoorloos, maar is volgens de politie gezond en wel weer terug.

Lees verder

Lynn Knippenborg trots op bronzen medaille

Lynn Knippenborg is trots op het behalen van de derde plek op het WK handbal in Duitsland. De speelster uit Zieuwent maakte een moeilijk jaar door, maar gaat dankzij de bronzen plak de feestdagen alsnog met een grote glimlach tegemoet.

Lees verder

Vrachtwagen geschaard bij Hoog-Keppel

Een vrachtwagen met een aanhanger is dinsdagmorgen geschaard en in de berm terechtgekomen bij Hoog-Keppel. Het voertuig is geladen met houtkrullen.

Lees verder

Onrust door man met mes in 's-Heerenberg

Een man met een mes heeft de gemoederen maandagavond flink beziggehouden in 's-Heerenberg. De man zat ruim anderhalf uur op een dak en weigerde naar beneden te komen.

Lees verder

Opgepakte Doesburger zit nog altijd vast

De 22-jarige Doesburger die vrijdagavond werd aangehouden in een pand in Doesburg, zit nog altijd vast. Bij de inval hebben agenten onder meer nepvuurwapens en drugs aangetroffen. 

Lees verder

De Graafschap op zakenreis in Engeland

In de zoektocht naar versterking is De Graafschap in Engeland terechtgekomen. Manager voetbalzaken Peter Hofstede en trainer Henk de Jong bekijken een aantal wedstrijden en treden in contact met clubs.

Lees verder

Tafeltennis bij blacklight in Lichtenvoorde

Tafeltennisvereniging Litac uit Lichtenvoorde stond het afgelopen weekend in het teken van blacklight-tafeltennis. In een donkere sporthal konden deelnemers kennis maken met de bijzondere vorm van de sport.

Lees verder

Inbrekers actief in Varsseveld en Westendorp

Inbrekers hebben zaterdag en zondag toegeslagen in Varsseveld en Westendorp. De onbekende daders hebben daarbij onder meer een kluis en enkele sieraden ontvreemd

Lees verder

Pieter Mathijsen (35) uit Doetinchem vermist

De politie is dringend op zoek naar Pieter Mathijsen uit Doetinchem. De 35-jarige man is sinds zaterdag 16 december spoorloos.

Lees verder

Kerstshow pipes uit Borculo in GelreDome

De Highland Valley Pipes, Drums and Dancers staan aanstaande zaterdag met een kerstshow in het GelreDome. Het is een thuiswedstrijd voor de doedelzakspelers die hun thuisbasis in Borculo hebben.

Lees verder

Transformatorhuisje in brand in Neede

Neede en omgeving zitten zondagmiddag zonder stroom. De stroom viel uit nadat er brand uitbrak in een transformatorhuisje op de Hoonteweg, dichtbij de kruising met de Peppelendijk.

Lees verder

18-jarige uit Ulft mishandelt leeftijdsgenoot

Een 18-jarige jongen uit Ulft is in de nacht van zaterdag op zondag opgepakt in Doetinchem voor het mishandelen van een even oude plaatsgenoot. De jongen werd rond 4.15, kort na de mishandeling opgepakt.

Lees verder

Apparatuur hennepkwekerij ontdekt in Wehl

In een chalet aan de Elzenhof in Wehl is apparatuur voor een hennepkwekerij ontdekt. De brandweer vond de apparatuur nadat er door een voorbijganger melding werd gedaan van een brand.

Lees verder

DJ-cursus voor jongeren Serious Doetinchem

Een groep jongeren van het jongerencentrum in Doetinchem kreeg zaterdag een DJ-cursus in de studio’s van Optimaal FM in Ulft. De cursus is een voorbereiding op het evenement Serious Doetinchem.

Lees verder

Ravage bij woning in Neede na grote brand

De uitslaande brand van vrijdagavond heeft een totale ravage achtergelaten in Neede. Op de plek van de woning is de brandweer ook zaterdag nog druk bezig geweest.

Lees verder

Aanhouding na inval in centrum Doesburg

Een man is vrijdagavond aangehouden na een politie-inval in het centrum van Doesburg.

Lees verder

Slap De Graafschap laat overwinning glippen

De Graafschap is er niet in geslaagd om de laatste thuiswedstrijd van de eerste seizoenshelft winnend af te sluiten. De energieloze Superboeren kregen in de slotminuut de gelijkmaker van FC Oss tegen: 1-1.

Lees verder

Kunstwerken bij Kunstgemaal in Bronkhorst

Bronckhorst heeft het Kunstgemaal in het plaatsje Bronkhorst toestemming gegeven voor het inrichten van een buitenexpositie. In totaal zullen er maximaal twaalf kunstwerken worden geëxposeerd.

Lees verder

Oude kern van Winterswijk wordt beschermd

De oude kern van Winterswijk is door de gemeente aangewezen als beschermd dorpsgezicht. Doel is om de karakteristieke identiteit van de kern voor komende generaties te behouden.

Lees verder

Grote uitslaande brand treft woning Neede

Een vrijstaande woning in Neede is vrijdagavond getroffen door een grote brand. Ondanks grootschalige inzet moet het pand volgens de Veiligheidsregio als verloren worden beschouwd.

Lees verder

Bokstalent Koemans trekt de grens over 

Stanley Koemans uit Zelhem bokst zijn wedstrijden volgend jaar over de grens. De 21-jarige bokser komt vanaf januari uit voor team Chemnitz in de Duitse Bundesliga.

Lees verder

Gaslucht bij museum Braamt blijkt mandarijn

De brandweer is vrijdagmiddag uitgerukt voor een gaslucht bij het Home of Football-museum in Braamt. Later bleek dat het ging om de lucht van een verrotte mandarijn.

Lees verder

De Graafschap in gesprek over De Bezelhorst

De Graafschap spreekt met de gemeente Doetinchem over het inrichten van een trainingsaccommodatie op De Bezelhorst. De Doetinchemse voetbalclub reist momenteel de hele Achterhoek door voor trainingen.

Lees verder

Overleden dieren op bedrijf in Winterswijk

De politie heeft vrijdagochtend tijdens een bedrijfscontrole een drietal dode dieren gevonden op een bedrijf in Winterswijk. De nog levende dieren waren volgens de autoriteiten sterk vermagerd.

Lees verder

Geen treinen tussen Vorden en Winterswijk

Reizigers kunnen dit weekend tussen Vorden en Winterswijk geen gebruik maken van de trein. Er worden werkzaamheden uitgevoerd aan de treinverbinding.

Lees verder

Bestuurder gezocht na botsing in Borculo

De bestuurder van een auto is woensdag doorgereden na een aanrijding in Borculo. De politie is op zoek naar de chauffeur.

Lees verder

Gerrit voorspelt een echt 'binnenweekend'

Weerman Gerrit Vossers neemt iedere vrijdag voor De Gelderlander en REGIO8 de weersvoorspellingen voor het weekend door. Vanuit Babberich verwacht hij een typisch weekend om lekker binnen te zitten, want het blijft bewolkt en koud met mogelijk wat regen.

Lees verder

APPLY matcht werkzoekenden en werkgevers

APPLY van Tom Salemink uit Doetinchem heeft de Gelderland Arbeidswijs 2017 gewonnen. In de app kunnen werkzoekenden en werkgevers op Tinder-achtige wijze met elkaar matchen.

Lees verder

Extra informatieavond over glasvezel in Kilder

Er komt op 8 januari een extra informatieavond over de aanleg van glasvezel in het buitengebied van Montferland, Doetinchem, Doesburg en Oude IJsselstreek in Kilder. De aanloop is volgens aanbieder CIF zo groot dat donderdagavond mensen geweigerd moesten worden.

Lees verder

Twee gewonden bij zwaar ongeval nabij Baak

Bij een zwaar ongeval in Baak zijn vrijdagochtend twee gewonden gevallen. Twee voertuigen kwamen frontaal met elkaar in botsing.

Lees verder

Suzan & Freek spelen in het Glazen Huis 3FM

Zangduo Suzan & Freek speelt dinsdagavond in het Glazen Huis van 3FM in Apeldoorn. Dat maakten de muzikanten uit Zieuwent en Harreveld donderdagavond bekend op hun Facebookpagina.

Lees verder

Schoorsteenbrand treft woning Zeddam

Een woonboerderij in Zeddam is donderdagavond getroffen door een uitslaande schoorsteenbrand. De brandweer heeft het vuur geblust.

Lees verder

De Graafschap wil het jaar goed afsluiten 

De Graafschap speelt in de eerste seizoenshelft nog twee wedstrijden tot de winterstop. De Superboeren hopen het jaar goed af te sluiten en willen vrijdagavond tegen FC Oss de grens van dertig punten doorbreken.

Lees verder

Eigenaar shop nog altijd in de wachtkamer

De eigenaar van de voormalige coffeeshop ’t Rotterdammertje in Doetinchem wacht nog altijd op een rechtsgang. Afgelopen maart moest Jan van der Heijden zijn wietwinkel sluiten.

Lees verder

Scooterrijdster met schrik vrij na aanrijding

Een scooterrijdster is donderdagochtend met de schrik vrijgekomen na een aanrijding in Doetinchem. De vrouw hoefde na een aanrijding met een automobiliste niet mee naar het ziekenhuis.

Lees verder

Asbest en explosieven uit Dinxperse speeltuin

Speeltuin De Bijvank in Dinxperlo wordt de aankomende maanden opgeknapt tot een volwaardige plek voor kinderen om te spelen. Donderdag is er begonnen aan de voorbereidingen om asbest en mogelijke explosieven weg te halen die de gemeente per abuis was tegengekomen.

Lees verder

Beelden van drie inbrekers in Neede verspreid

De politie heeft beelden verspreid van drie mannen die in november hebben geprobeerd in te breken bij een juwelier in Neede. De inbraak mislukte, maar van de daders ontbreekt ieder spoor.

Lees verder

Automobiliste rijdt tegen boom nabij Baak

Een vrouw is woensdagavond lichtgewond geraakt bij een ongeval in het buitengebied van Baak. Een andere inzittende is met de schrik vrijgekomen.

Lees verder

Scooterrijder aangereden in Lichtenvoorde

Een bestuurder van een scooter is donderdagochtend gewond geraakt na een ongeval in Lichtenvoorde. De man werd aangereden door een auto.

Lees verder

Stille tocht voor overleden Doesburger (18)

Honderden mensen liepen woensdagavond een stille tocht door het centrum van Doesburg ter ere van de 18-jarige Remco Peddemors. De jonge Doesburger overleed afgelopen weekend, mogelijk aan de gevolgen van drugs.

Lees verder

Ondertekening voor veilig horeca Oost Gelre

Oost Gelre heeft woensdagmiddag het vernieuwde convenant voor veilig uitgaan in de gemeente ondertekend. Er wordt gepleit voor een regiobrede aanpak om buurgemeenten niet met probleemgevallen op te zadelen.

Lees verder

Hoogste punt bouw bierbrouwerij bereikt

Groenlo kent vanaf volgend jaar weer een ambachtelijke bierbrouwerij. Het hoogste punt van de bouw van brouwerij Brouwersnös, naast Villa Adriana, werd dinsdag bereikt.

Lees verder

Volleyballer Van Haarlem zoekt nieuwe club 

Volleyballer Daan van Haarlem is na zijn vertrek uit Berlijn op zoek naar een andere club. De Doetinchemse spelverdeler hoopt dit jaar nog een nieuw buitenlands avontuur aan te gaan.

Lees verder

Voortbestaan Dorpshuis Olburgen verzekerd

Het Dorpshuis in Olburgen kan blijven bestaan. De gemeente Bronckhorst gaat de voormalige school verkopen aan een stichting die de functie van het pand gaat behouden.

Lees verder

Personenauto vat spontaan vlam in Borculo

Een vervelende woensdagochtend voor de eigenaar van een auto in Borculo. Het voertuig vatte spontaan vlam en kan als total loss beschouwd worden.

Lees verder

Twee gewonden na aanrijding op N313 Aalten

Twee bestuurders zijn woensdagochtend gewond geraakt bij een ongeval op de Hamelandroute tussen Aalten en Lichtenvoorde. De weg is tijdelijk afgesloten geweest.

Lees verder

De Graafschap-preses trekt boetekleed aan

Voorzitter Martin Mos trekt het boetekleed aan voor het ontstane conflict met Martine Zuil. De Graafschap verwacht deze maand nog tot een akkoord te komen over het contract van de commercieel directeur.

Lees verder

Burgers maken vuist tegen masterplan Didam

Het burgerinitiatief Burgers Eerst wil dat de Montferlandse raad opnieuw naar een aantal kernpunten van het masterplan voor het centrum van Didam kijkt. De stichting heeft maandag ruim driehonderd handtekeningen aangeboden op het gemeentehuis.

Lees verder

Woningen ontruimd in Varsseveld na vreemde lucht

Een aantal woningen in Varsseveld zijn dinsdagmiddag enige tijd ontruimd geweest. De bewoners roken tijdens renovatiewerkzaamheden een vreemde lucht.

Lees verder

De Graafschap blijft thuis in de winterstop

De Graafschap gaat tijdens de winterstop niet op trainingskamp. De ploeg van trainer Henk de Jong bereidt zich in de Achterhoek voor op de tweede seizoenshelft.

Lees verder

Hennepkwekerij opgerold in woning Groenlo

De politie heeft dinsdag een hennepkwekerij ontruimd in Groenlo. De planten werden gevonden in een woning, waar flink met de elektriciteit was geknoeid.

Lees verder

Winterswijker opgepakt voor overval Scapino

De politie heeft een 22-jarige man uit Winterswijk aangehouden voor de gewapende overval op een filiaal van Scapino aan de Ratumsestraat. De man zit vast voor verhoor.

Lees verder

Achterhoekse uitblinkers verenigd in boek

Erik Hagelstein heeft twintig Achterhoekse uitblinkers beschreven in zijn boek ‘Parels van de Achterhoek’. Naast bekende namen als Guus Hiddink en Bennie Jolink, komen ook andere uitblinkers in diverse vakgebieden aan bod.

Lees verder

Akkoord over cao na staking Lichtenvoorde

De vakbond heeft een akkoord bereikt met de werkgevers van onder meer Zwanenberg Food Group in Lichtenvoorde. Vorige week staakten de medewerkers omdat ze een beter cao eisten.

Lees verder

Strandlodge behoudt opnieuw Michelinster

Restaurant de Strandlodge in Winterswijk behoudt de Michelinster. Dat is maandag bekendgemaakt tijdens de presentatie van de Michelingids 2018 in Amsterdam.

Lees verder

Dione Housheer mag ruiken aan Oranje 

Dione Housheer uit Ulft mocht begin december onverwachts mee naar het WK Handbal in Duitsland. In deze mini-documentaire nemen we een kijkje in het leven van de 18-jarige speelster van VOC Amsterdam, die werd uitgeroepen tot Talent van het Jaar in Nederland.

Lees verder

Studenten Graafschap College sneeuwvrij

De studenten van het Graafschap College mochten maandagochtend om elf uur al naar huis. De school vond het onverantwoordelijk om de leerlingen in de middag de weg op de sturen in verband met de sneeuwval.

Lees verder

Fietser(88) gewond na harde val in Aalten

Een 88-jarige fietser uit Aalten is maandagochtend ten val gekomen zijn woonplaats. De gladheid zorgde ervoor dat hij uitgleed op de Varsseveldsestraatweg.

Lees verder

Studenten Graafschap College sneeuwvrij

Het Graafschap College geeft haar studenten maandagmiddag sneeuwvrij. Vanaf 11.00 uur worden de lessen gestopt vanwege de verwachte sneeuwval.

Lees verder

Sevenich wint waterpolobeker in Hongarije

De Lichtenvoordse waterpoloster Vivian Sevenich heeft met haar team UVSE Budapest de Hongaarse beker gewonnen. Door middel van penalty’s versloeg ze Dunaujvaros.

Lees verder

Bestuurder weg bij auto in sloot Westendorp

Een bestuurder is op de vlucht geslagen nadat hij zondagavond bij Westendorp met zijn voertuig de sloot in gleed. Het ongeluk gebeurde op de Smoddedijk toen de auto in een scherpe bocht in de slip raakte.

Lees verder

Kerstmarkt keerpunt bij Streetball Silvolde

De Kerstmarkt die Streetball De Lichtenberg in Silvolde aanstaande vrijdag organiseert markeert een nieuwe stap voor de sport. Behalve sporten wordt het ook mogelijk om elkaar te ontmoeten en wil initiatiefnemer Benny Vonk het sociaal cultureel werk weer terug laten keren.

Lees verder

Kerstmarkt Zelhem afgelast door sneeuwval

Na Doetinchem is ook de jubileumeditie van de kerstmarkt in het centrum van Zelhem afgelast. Door de hevige sneeuwval valt de veiligheid van bezoekers en standhouders volgens de organisatie niet te garanderen.

Lees verder

Lokfiets uit Winterswijk gestald in Duitsland

Een lokfiets die de politie in Winterswijk gebruikt om fietsendiefstal tegen te gaan, is zaterdagmiddag teruggevonden in een Duitse schuur. De politie kwam de fiets op het spoor omdat het alarm af ging.

Lees verder

Parkeerplaats in Drempt mogelijk verplaatst

De parkeerplaats naast de begraafplaats in Achter-Drempt wordt mogelijk verplaatst. Bronckhorst is van plan het terrein van de voormalige school in te richten als parkeerplek.

Lees verder

Bewoners overlopen inbreker in Groenlo

Een inbreker is zaterdag overlopen bij een woning in Groenlo. Bewoners jaagden de man weg.

Lees verder

Lichaam gevonden in woning in Doesburg

In een woning in Doesburg is zaterdagavond een lichaam gevonden. Volgens de politie is er geen sprake van een misdrijf.

Lees verder

Stoelen smeulen bij autobrand in Varsselder

Een personenauto heeft zaterdagavond vlam gevat in Varsselder. Bij het brandje raakte niemand gewond.

Lees verder

Auto staat vast op trapje in Varsseveld

Een auto is zaterdagmiddag vast komen te staan op een trapje in Varsseveld. De bestuurder poogde over de treden naar beneden te rijden.

Lees verder

Bestuurder klemgereden nabij Winterswijk

De bestuurder van een personenauto is zaterdagmiddag klemgereden in Winterswijk. Hij probeerde om onbekende redenen weg te komen van de politie.

Lees verder

Sneeuwval verpest Kerstmarkt Doetinchem

De kerstmarkt in Doetinchem is zaterdag afgelast wegens de sneeuwval. Volgens de organisatie is het onveilig en daarom niet verantwoord om standhouders en bezoekers naar het centrum van de stad te laten komen.

Lees verder

Agent aangevallen in 'onrustig' Doetinchem

Een politieagent is in de nacht van vrijdag op zaterdag aangevallen in het centrum van Doetinchem door een 24-jarige man uit Zeddam. Na het incident ontstond er een onrustige sfeer in de binnenstad

Lees verder

Wegen in Achterhoek spekglad door sneeuw

Door de winterse omstandigheden zijn wegen in de Achterhoek vrijdagavond besneeuwd. Door de gladheid die ontstond kwamen op meerdere plekken bestuurders in de problemen, waaronder in Varsselder.

Lees verder

De Graafschap haakt af in strijd om periode

De Graafschap is vrijdagavond na de eerste uitnederlaag van het seizoen afgehaakt in de strijd om de tweede periode. De Superboeren verloren op een besneeuwd veld met 2-1 van Almere City.

Lees verder

Documentaire Dione Housheer bij REGIO8

REGIO8 zendt volgende week een mini-documentaire over Dione Housheer uit. De handbalster uit Ulft werd dit jaar uitgeroepen tot Talent van het Jaar en mocht met de Oranjedames mee naar het WK in Duitsland.

Lees verder

Sabrine Vels terug na zeer lange revalidatie

Voor Sabrine Vels uit Doetinchem moet 2018 het jaar van de wederopstanding worden. De 20-jarige verspringster is anderhalf jaar geblesseerd geweest aan haar rug, maar wil zich nu weer laten gelden op de atletiekbaan.

Lees verder

Zorgen om toekomst bibliotheek in Zelhem

Grote zorgen over de toekomst van de bibliotheek in de oude dorpsboerderij in hartje Zelhem. Bronckhorst is in gesprek om seniorenwoningen te plaatsen in het pand, reden voor een aantal dorpsbewoners om in actie te komen.

Lees verder

Vijfde aflevering van Expeditie Achterhoek

In Expeditie Achterhoek staan bijzondere initiatieven van inwoners, verenigingen en andere organisaties centraal die bijdragen aan de leefbaarheid in de Achterhoek. In de vijfde uitzending gaat presentatrice Annemarie Brüning op bezoek bij het Taalhuis in Ulft en bij fotograaf Jeroen van Natuurlijk Achterhoek!

Lees verder

Buschauffeur trapt reiziger in Doetinchem

Een buschauffeur heeft dinsdagmorgen een reiziger getrapt bij een halte in Doetinchem. Op een video op Dumpert is te zien dat de chauffeur ruzie heeft met een reiziger en hem trapt na een duw te hebben gekregen.

Lees verder

Schaatsbaan op Simonsplein weer geopend

De schaatsbaan op het Simonsplein is dit jaar een weekje eerder geopend dan andere jaren. Voor bezoekers van de binnenstad, maar ook de ondernemers, een periode waar naar uitgekeken werd.

Lees verder

Gerrit voorspelt een aardig koud weekend

Weerman Gerrit Vossers neemt iedere vrijdag voor De Gelderlander en REGIO8 de weersvoorspellingen voor het weekend door. Vanuit Ulft verwacht hij muts en handschoenen nodig te hebben, want warm wordt het dit weekend niet.

Lees verder

Vraagtekens bij GGD-onderzoek KemperKip

Huisarts Ellis uit Doetinchem heeft donderdagavond tijdens de raadsvergadering in Doetinchem zijn vraagtekens gezet bij het onderzoek naar de komst van KemperKip naar Wehl. Uit het onderzoek van de GGD bleek dat er geen of nauwelijks gevolgen zijn voor de gezondheid van omwonenden.

Lees verder

Kop-staart botsing zonder letsel bij Lievelde

Bij een kop-staartbotsing op de kruising van de Grolsedijk met de N18 is donderdagavond enkel blikschade ontstaan. Een van de auto's moest worden afgesleept.

Lees verder

Centrum Doetinchem is weer vuurwerkvrij

Het centrum van Doetinchem is op 31 december opnieuw een vuurwerkvrije zone. Dit betekent dat er op oudejaarsavond tussen 18.00 en 02.00 uur geen vuurwerk afgestoken mag worden in de binnenstad.

Lees verder

De Graafschap ziet periodekansen in Almere

De Graafschap hoopt in de laatste wedstrijden van 2017 de deelname aan de nacompetitie al veilig te stellen. De Superboeren moeten daarvoor de tweede periode binnenslepen, en dan is winst bij concurrent Almere City FC noodzakelijk.

Lees verder

De Graafschap in conflict met directeur Zuil

De Graafschap is in een arbeidsconflict verwikkeld met commercieel directeur Martine Zuil. Voor Zuil voelt het alsof ze wordt weggewerkt door de club uit Doetinchem, hoewel ze best minder wil werken.

Lees verder

Eerste namen voor Zwarte Cross 2018 bekend

De Zwarte Cross heeft donderdagmiddag de eerste namen voor de editie van 2018 bekendgemaakt. Onder meer De Dijk, Bökkers en Triggerfinger reizen in juli af naar Lichtenvoorde.

Lees verder

Celstraf en TBS Doetinchemmer na ontucht

Een 51-jarige inwoner van Doetinchem is veroordeeld tot een jaar celstraf en tbs met dwangverpleging. De man pleegde ontucht met een 14-jarig jongen en was in het bezit van kinderporno.

Lees verder

Speeltuinen Aalten heringericht en verbeterd

Aalten heeft met de officiële opening van de speeltuin aan de Burgemeester van Kluyvestraat in Dinxperlo een tweejarig traject afgesloten. In die periode zijn, onder meer op basis van een burgerinitiatief, de speeltuinen in de gemeente verbeterd en heringericht.

Lees verder

School Steenderen verkocht aan inwoners

De voormalige Joannesschool in Steenderen is overgedragen aan de stichting Welzijn Steenderen en de stichting Woon-Zorgcentrum Steenderen. Gemeente Bronckhorst verkocht het pand voor een symbolisch bedrag van één euro.

Lees verder

Wielrenner gewond bij aanrijding Gaanderen

Een wielrenner is woensdagavond gewond geraakt bij een botsing in Gaanderen. Hij werd aangereden door een auto.

Lees verder

Bewoners overlopen inbrekers in Dinxperlo

Twee inbrekers zijn woensdagavond overlopen bij een poging tot inbraak in Dinxperlo. Ze zijn vervolgens op de vlucht geslagen.

Lees verder

Orion onderuit bij Europese rentree in Sofia

De volleybalmannen van Seesing Personeel Orion hebben woensdagavond hun eerste Europese wedstrijd sinds november 2015 verloren. In Bulgarije was Levski Sofia met 3-1 te sterk.

Lees verder

Gedumpte kippen gevonden in bos bij Vorden

De Dierenambulance Doetinchem/Winterswijk heeft woensdag drie achtergelaten kippen gevonden in Vorden. De afgelopen tijd worden er regelmatig gedumpte dieren gevonden.

Lees verder

Politie deelt beelden inbrekers in Groenlo

De politie heeft in de zoektocht naar de daders van een serie inbraken in Groenlo een aantal foto's vrijgegeven. Daarop zijn twee mogelijke inbrekers te zien.

Lees verder

Medewerkers Zwanenberg staken voor cao

Medewerkers van het productiebedrijf Zwanenberg Food Group op de locatie in Lichtenvoorde staken woensdag en donderdag, omdat ze een nieuw en beter cao willen. Volgens het FNV moet er meer ‘poen, respect en fatsoen’ komen.

Lees verder

Onderzoek na explosie in wijk in Doetinchem

De politie heeft woensdagmiddag groot onderzoek uitgevoerd in de wijk IJkenberg in Doetinchem. Zondagavond zorgde de ontploffing van een explosief voor flink wat schade.

Lees verder

Kerstcadeautjes kopen kan bij Elver in Wehl

Wie nog op zoek is naar unieke ambachtelijk gemaakte kerstcadeautjes én een bijzonder brede lach op het gezicht van de verkoper wil bezorgen, kan vanaf woensdag terecht in het centrum van Wehl. Zorginstelling Elver, voor mensen met een verstandelijke beperking, opende daar een zogenaamde 'Pop-up Sjop', waar cliënten spullen verkopen die ze zelf gemaakt hebben.

Lees verder

Onderzoek naar starterswoningen Hoog-Keppel

De dorpsraad van Hoog-Keppel gaat onderzoeken of er draagvlak is voor het bouwen van starterswoningen op de voormalig voetbalvelden. De gemeente geeft daarvoor toestemming, nu het oude plan voor een zonnepark van duizenden panelen aan de Hessenweg van tafel is.

Lees verder

Politie deelt jeugd Zeddam compliment uit

De politie heeft woensdagmorgen in Zeddam in plaats van bekeuringen, complimenten uitgedeeld. Agenten controleerden fietsverlichting en kwamen tot de conclusie dat er weinig mis was.

Lees verder

Bestelbus belandt in sloot na ongeval Aalten

Een bestelbus is dinsdagmiddag in de sloot langs de Groot Deunkweg in Aalten terecht gekomen na een aanrijding met een trekker. Door een voorrangsfout op de kruising met de Lichtenvoordsestraatweg kon een flink ongeval niet meer voorkomen worden.

Lees verder

Twee hennepkwekerijen gevonden in Groenlo

De politie is dinsdagmiddag binnengevallen in twee hennepkwekerijen in Groenlo. In totaal zijn meer dan vijfhonderd wietplanten gevonden.

Lees verder

Masturberende man betrapt in Doetinchem

De politie is op zoek naar een man die masturbeerde langs de openbare weg in Doetinchem. Een meisje van begin twintig betrapte de tot nog toe onbekende schennispleger maandagavond.

Lees verder

Zoektocht naar draagvlak Gat van Roelofs

Om tot een plan met voldoende draagvlak te komen voor het Gat van Roelofs gaan raadsleden uit Montferland begin volgend jaar in gesprek met alle belanghebbende partijen. Wethouder Walter Gerritsen gaf vorige week de raad opdracht om met omwonenden, firma Roelofs, de plattelandsraad en Natuurmonumenten vanwege de invloed op de Bijvanck een gezamenlijk plan te vormen voor de zandwinning in de plas.

Lees verder

De Graafschap-doelman op stage bij Liverpool

Rick Jonkers gaat stage lopen bij de Engelse topclub Liverpool. Momenteel loopt de 13-jarige doelman van De Graafschap mee bij PSV.

Lees verder

Vrouw ernstig gewond na eenzijdig ongeval

Een bestuurster is dinsdagmiddag ernstig gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de Oude IJsselweg bij Ulft. Door nog onbekende reden knalde de auto op een boom.

Lees verder

Orion wacht ‘Oostblokvolleybal’ in Sofia

Seesing Personeel Orion vertrekt dinsdag naar Bulgarije voor het duel tegen Levski Sofia in de Challenge Cup. Voor de Doetinchemse volleyballers is het de terugkeer in het Europese toernooi, na afwezigheid van een seizoen.

Lees verder

Ondergrondse container vat vlam in Zelhem

Een ondergrondse container heeft dinsdagmiddag in Zelhem vlam gevat. De brandweer was nodig om het vuur onder controle te krijgen.

Lees verder

Ulftse Dione Housheer verlaat Oranje op WK

Handbalster Dione Housheer uit Ulft zit niet meer bij de selectie van de Oranjedames op het WK. Het 18-jarige talent is nu aangesloten bij de Handbal Academie, die ook in Duitsland verblijft.

Lees verder

Voetbalster Viod in voorselectie van Oranje

Lynn Mombarg van Viod is door de KNVB opgenomen in de voorselectie van Oranje onder 16. De 15-jarige speelster uit Doetinchem droomt van een carrière in het vrouwenvoetbal, maar is op dit moment thuis bij de jongens.

Lees verder

Bronckhorst verruimt lening voor starters

Bronckhorst heeft de lening voor starters op de woningmarkt verruimd. Het is mogelijk om een starterslening te ontvangen voor huizen met een maximale aankoopprijs van 200.000 euro.

Lees verder

Ongeval door voorrangsfout in Silvolde

Door een voorrangsfout op de kruising van de Egginkstraat met de Berkenlaan Silvolde is dinsdagochtend een aanrijding ontstaan. Beide bestuurders zijn echter met de schrik vrijgekomen.

Lees verder

Beleef het Sinterklaasfeest 2017 van Warboel

Beleef het Sinterklaasfeest 'Hiep Hiep Hoera' van Warboel Muziekprojecten bij REGIO8!

Lees verder

Achterhoekers rijden van Afrika naar huis

Een Achterhoeks stel is in 2017 uit Afrika vandaan naar huis gereden, na een wereldreis van anderhalf jaar te hebben gemaakt. Twan Koenders uit Zeddam en Ingeborg van den Ban uit Doetinchem raden het elke Achterhoeker met dezelfde droom aan om niet te twijfelen, maar gewoon te doen.

Lees verder

Gaslek door aanleg glasvezel in Winterswijk

Een woning aan de Vardinkhof in Winterswijk is maandagmiddag ontruimd vanwege een gaslekkage. De omgeving is afgezet volgens wijkagent Willem Saris.

Lees verder

De Huttepiepen uit Ulft blazen 25 kaarsjes uit

Voor het 25e jaar op rij hebben leden van de Huttepiepen uit Ulft de midwinterhoorn van zolder gehaald. Vanaf de eerste dag van de advent tot Driekoningen mag op het zelfgemaakte, houten instrument worden geblazen.

Lees verder

Vrouw gewond na aanrijding in Doetinchem

Bij een aanrijding op de oversteekplaats op de Raadhuisstraat in Doetinchem is een fietsster maandagmiddag gewond geraakt. De vrouw kwam in botsing met een auto toen ze overstak richting het centrum.

Lees verder

Politie zeer tevreden over Montferland Run

De politie in Montferland is zeer tevreden over het verloop van de Montferland Run. Zondag liepen zo’n 4.000 sportievelingen de hardloopwedstrijd door de gemeente, maar nergens zorgde dat voor problemen.

Lees verder

Digitale afvalkalender voor Oude IJsselstreek

Inwoners van de gemeente Oude IJsselstreek hebben vanaf dit weekend de beschikking over een digitale afvalkalender. De papieren editie komt daarmee te vervallen.

Lees verder

Stroomstoring in omgeving Beek en Didam

Huishoudens in Loerbeek, Beek en Didam zijn maandagochtend getroffen door een stroomstoring. Rond 10:00 uur was de storing volgens netbeheerder Liander verholpen.

Lees verder

Twee woninginbraken in Oude IJsselstreek

Inbrekers hebben zondag tweemaal toegeslagen in Oude IJsselstreek. Woningen aan de Multatulihof in Gendringen en aan de Lichtenbergseweg in Silvolde waren het doelwit tussen 17.30 en 21.00 uur.

Lees verder

Keniaanse winnaars bij de Montferland Run

Zowel bij de heren als de dames is de winst in de Montferland Run naar een Keniaan gegaan. Bij de heren bekroonde Victor Chumo zich als winnaar, bij de dames was Mary Mananu de snelste loper.

Lees verder

Nieuwkomer op plek twee bij VVD Doetinchem

De hoogste nieuwkomer op de kandidatenlijst bij de VVD in Doetinchem staat op nummer 2. Tot zijn eigen verrassing werd Robbert Hummelink door de leden op de hoge plek gezet, achter lijsttrekker Maureen Sluiter.

Lees verder

Van Beukering verlengt bij Sportclub Silvolde

Dennis van Beukering staat ook de komende twee seizoenen aan het roer bij Sportclub Silvolde. De trainer heeft zijn contract verlengd tot en met 2020.

Lees verder

Duitser in gestolen auto aangehouden op A18

Een Duitser die in een gestolen auto reed is in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden op de A18. Surveillerende agenten zagen de wagen op de vluchtstrook stil staan en namen poolshoogte.

Lees verder

Borculoër opgepakt na inbraak in Zutphen

Een 16-jarige jongen uit Borculo is in Zutphen opgepakt bij een poging tot inbraak in de nacht van zaterdag op zondag. Rond 0.20 uur kwam er bij de politie een melding binnen van een getuige.

Lees verder

Zusjes geschept door auto nabij Zieuwent

Twee zusjes zijn zaterdagavond aangereden door een automobilist in Zieuwent. Een van hen is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

Lees verder

Busverbinding naar Bocholt in ere hersteld

Na jaren van afwezigheid is er weer een busverbinding tussen station Aalten en station Bocholt in Duitsland. Mede dankzij een Europese financiering kunnen reizigers de komende vijf maanden gebruik maken van de buslijn.

Lees verder

Flink bedrag voor sfeeracties De Graafschap

De Brigata Tifosi heeft ruim 11.000 euro opgehaald voor sfeeracties in het stadion. De supportersgroep collecteerde rondom de thuiswedstrijd tegen Jong AZ.

Lees verder

Weg besmeurd in buitengebied Winterswijk

Het wegdek nabij basisschool Het Walien in Winterswijk is zaterdag flink besmeurd geraakt met slib. De Walienseweg is daardoor een tijdlang afgesloten geweest.

Lees verder

Politie zoekt autodieven in Oude IJsselstreek

De politie is op zoek naar twee gestolen auto’s die werden gestolen in de gemeente Oude IJsselstreek. Dieven sloegen donderdagnacht toe in zowel Ulft als Terborg.

Lees verder

Zakelijk De Graafschap boekt zege in saai duel

De Graafschap heeft vrijdagavond een zakelijke zege geboekt tegen Jong AZ. Op de eigen Vijverberg wonnen de Superboeren na een saai duel met 1-0.

Lees verder

Brandweer redt ambulance in 's-Heerenberg

Een ambulance is vrijdagavond vast komen te zitten in een grasveld in 's-Heerenberg. De brandweer moest uiteindelijk uitrukken om het voertuig te bevrijden.

Lees verder

Twee konijnen gedumpt in bos bij Ruurlo

De Dierenambulance Doetinchem/Winterswijk heeft vrijdagmiddag twee gedumpte konijnen gered. De dieren waren in een bos bij Ruurlo achtergelaten.

Lees verder

Volleybalvereniging Orion flink op de schop

De organisatiestructuur van volleybalvereniging Seesing Personeel Orion gaat flink op de schop. De vereniging ziet kansen om terug te keren naar de oude glorietijden, maar om dat te realiseren moet veel veranderen.

Lees verder

Eva (16) steekt met zeilboot de oceaan over

De 16-jarige Eva Willemsen uit Gaanderen gaat vanaf maandag een zesweekse zeilreis maken van Tenerife naar Sint-Maarten. De Achterhoekse verlaat daarmee de schoolbanken zodat zij de bètavakken in de praktijk kan brengen op de boot.

Lees verder

Deelnemer in kostuum bij Montferland Run

Hardloper Izaak de Bruijne doet zondag op een bijzondere manier mee aan de Montferland Run. De 59-jarige deelnemer is door modezaak Gilsing uit Didam in een speciaal maatpak gestoken, waardoor zijn lichaamstemperatuur tijdens de wegwedstrijd constant blijft.

Lees verder

Gerrit Vossers voorspelt Normaal weekend

Weerman Gerrit Vossers neemt iedere vrijdag voor De Gelderlander en REGIO8 de weersvoorspellingen voor het weekend door. Vanuit Wims Muziekkelder in Doetinchem voorspelt hij een 'Normaal' weekend.

Lees verder

Hond vastgebonden aan boom in Eibergen

Onbekenden hebben vrijdagochtend een hond vastgebonden aan een boom in Eibergen. Vervolgens hebben ze het beestje aan zijn lot overgelaten.

Lees verder

Raad mist zelfkritiek bij wethouders van NK

De raadsleden van Montferland vinden dat het college zelfkritischer mag zijn over het begrotingstekort van 400.000 euro bij het NK Wielrennen. Donderdagavond werd het sportevenement geëvalueerd met verantwoordelijk wethouders Rob Visser en Tanja Loeff-Hageman.

Lees verder

Kinderen planten groen rond Gaanderwijs

Kinderen van basisschool Gaanderwijs hebben vrijdagochtend in samenwerking met de gemeente Doetinchem groen aangeplant rondom hun schoolgebouw.

Lees verder

Plan Gat van Roelofs terug naar tekentafel

De gemeenteraad van Montferland is donderdagavond niet akkoord gegaan met de huidige plannen voor het 'Gat van Roelofs' in Nieuw-Dijk. Er moet opnieuw worden gekeken naar de plannen voor zandwinning door firma Roelofs.

Lees verder

Man verstopt een schilderij in bosjes Didam

Een onbekende man heeft donderdagavond een schilderij verstopt in de bosjes bij de Breideweg in Didam. Een voorbijganger zag dat hij vervolgens wegliep.

Lees verder

Plan voor tweede zonnepark in Azewijn

Montferland staat open voor een initiatief van Solar Provider Group (SGP) om een tweede solarpark te realiseren in Azewijn. Net als het zonnepark dat er al ligt, moet ook het nieuwe plan worden uitgevoerd op een oude stortplaats aan de Reefweg.

Lees verder

Museum Transit Oost loopt vertraging op

De bouw van het openbaar vervoermuseum Transit Oost in Winterswijk loopt vertraging op. Het nieuwe onderkomen had in het voorjaar van 2017 al af moeten zijn, maar de verwachting is nu dat pas in april 2018 de deuren opengaan.

Lees verder

Burger Montferland verstoort raadsvergadering

Een inwoner van Montferland heeft donderdagavond korte tijd de gemeenteraadsvergadering verstoord. Burgemeester Peter de Baat schorste de vergadering om de situatie te ontmantelen.

Lees verder

Krimp in kernen Bronckhorst onderzocht

Studenten van Hogeschool Van Hall en Larenstein doen onderzoek naar de gevolgen van krimp in Hoog-Keppel, Laag-Keppel, Eldrik en Hummelo. Inwoners mogen bij de onderzoekers aangeven welke effecten zij ondervinden door de terugloop van het aantal burgers.

Lees verder

SKB is het beste ziekenhuis volgens Elsevier

Het Streekziekenhuis Koningin Beatrix in Winterswijk is door tijdschrift Elsievier uitgeroepen tot het beste ziekenhuis van Nederland. Ook het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem eindigde hoog.

Lees verder

Gewijzigd De Graafschap ontmoet Jong AZ

Trainer Henk de Jong heeft door een aantal schorsingen en blessures zijn opstelling flink moeten aanpassen voor het thuisduel tegen Jong AZ. Onder meer Robert Klaasen en Tim Receveur maken vrijdagavond hun rentree in de basiself.

Lees verder

Vuurwapen aangetroffen in café Doetinchem

In eetcafé Baron of the Town aan de Huber Noodtstraat in Doetinchem is een vuurwapen aangetroffen. De horecagelegenheid moet daarom op laste van de gemeente zes weken dicht.

Lees verder

Toegankelijk Doesburg kan toegankelijker

Doesburg kan meer inzetten op de toegankelijkheid van de gemeente. Dat blijkt uit een rapport dat Stichting Gehandicapten Raad Doesburg e.o. donderdagochtend overhandigd heeft aan de gemeente.

Lees verder

Vrouw gewond bij aanrijding nabij Groenlo

Een automobiliste is donderdagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding nabij Groenlo. Een bestuurder knalde achterop haar auto.

Lees verder

Frauderende Doetinchemmer krijgt werkstraf

Een 37-jarige man uit Doetinchem is veroordeeld tot een werkstraf van 150 uur, omdat hij zich schuldig heeft gemaakt aan faillissementsfraude.

Lees verder

Veroordeling na afpersing in Doetinchem

Een 25-jarige man uit Venlo is donderdag door de Rechtbank Gelderland veroordeeld voor afpersing. Hij heeft in mei 2016 een man in Doetinchem gedwongen tot het afgeven van enkele sieraden.

Lees verder

Gaslekkage bij SBO nieuwHessen in Aalten

Bij SBO nieuwHessen in Aalten is donderdagochtend een gaslek ontstaan. Bij werkzaamheden aan de straat werd een gasleiding geraakt.

Lees verder

Ook glasvezel in buitengebied Montferland

Montferland heeft donderdagochtend een convenant ondertekend om de aanleg van glasvezel in het buitengebied mogelijk te maken. Net als in de andere gemeenten in de Achterhoek moet eerst minimaal de helft van het aantal huishoudens in het buitengebied zich inschrijven.

Lees verder

Nieuwenhuis en Bouwman in race voor prijs

Koen Bouwman uit Ulft is genomineerd voor de Gerrit Schulte Trofee. Joris Nieuwenhuis uit Zelhem is in de race om talent van het jaar 2017 te worden.

Lees verder

Bulgaar met openstaande celstraf opgepakt

Een 26-jarige Bulgaar is dinsdagnacht aangehouden na een controle op de A12 bij Babberich. De man had nog een flinke gevangenisstraf open staan en beschikte niet over een geldig identiteitsbewijs.

Lees verder

Boetes na controle verlichting in Silvolde

De politie heeft woensdagochtend een controle op fietsverlichting uitgevoerd in Silvolde. In totaal werden drie personen op de bon geslingerd.

Lees verder

Orion naar Bulgarije in de Challenge Cup

Seesing Personeel Orion speelt in de derde ronde van de Challenge Cup tegen Levski Sofia. De Bulgaren dwongen woensdagavond kwalificatie af.

Lees verder

Verslagenheid na grinddrama in Isselburg

De verslagenheid na het ongeval in de grindafgraving in Isselburg bij Dinxperlo is groot. Dinsdag kwamen vier personen onder een grote berg grind terecht. Twee medewerkers konden snel gered worden, maar twee mannen uit Azewijn en Isselburg overleefden het ongeval niet. Hun werkgever, het bedrijf Netterden Zand en Grind, zegt diep geschokt te zijn.

Lees verder

Stressstrijd krijgt wellicht toch een vervolg

De Stressstrijd van het Almende College in Ulft krijgt wellicht toch een vervolg. De middelbare school hield dinsdagavond voor de vierde en laatste keer de quiz onder leerlingen en ouders, maar heeft nu al aanmeldingen voor een volgende editie binnen.

Lees verder

Ina Leppink wordt waarnemend burgemeester

Oud-burgemeester Ina Leppink-Schuitema van gemeente Montferland wordt waarnemend burgemeester van gemeente Horst aan de Maas. Naar verwachting zal ze deze functie voor één jaar vervullen.

Lees verder

Houten Mercedes uit Terborg is verkocht

De houten Mercedes Gullwing SL300, die is gemaakt in opdracht van Rogier van Bijsterveld uit Terborg, is verkocht aan een liefhebber. Een echt exemplaar kost zo’n twee miljoen, maar dat heeft de houthandelaar niet voor de replica gekregen.

Lees verder

Marianum reageert op kritiek Thierry Baudet

Het Marianum College in Groenlo zegt geen politiek standpunt in te nemen, als reactie op de ophef die dinsdag ontstond rondom een schoolopdracht. Het onderwerp betrof de politicus Thierry Baudet, wat niet in het goede keelgat schoot bij de leider van Forum voor Democratie.

Lees verder

Slachtoffer grindafgraving is Nederlander

Het eerste dodelijke slachtoffer van het bedrijfsongeval bij een grindafgraving in Isselburg is een 42-jarige man uit Azewijn. Het tweede slachtoffer is volgens de Duitse politie een 52-jarige man uit Isselburg.

Lees verder

Brand legt chalets camping Eibergen in de as

Bij camping het Eibernest in Eibergen heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een middelbrand gewoed. Twee chalets werden volledig in de as gelegd.

Lees verder

Bestuurder (25) haalt nat pak in Geesteren

Een 25-jarige bestuurder uit Goor heeft dinsdagavond slechts een nat pak overgehouden aan een ongeval in Geesteren. Door onbekende reden raakte de man van de weg met zijn auto.

Lees verder

Winkeldief Spar meldt zich bij de eigenaren

De Spar in Doetinchem heeft de diefstal die afgelopen weekend plaatsvond opgelost. Via Facebook zocht de supermarkt de dief van een bestelautomaat, maar de dader heeft het weer teruggebracht.

Lees verder

Strengere controle integriteit Montferland

Toekomstige ambtenaren, raadsleden en wethouders van Montferland staat een strengere controle te wachten. Met het oog op de integriteitsdiscussie is er volgens de burgemeester behoefte aan meer toezicht.

Lees verder

Baudet beschuldigt docent van Marianum

Een docent van het Marianum in Groenlo wordt op Twitter beschuldigd van laster door Thierry Baudet. Ivar Gierveld kreeg het vanwege een opdracht voor leerlingen van vwo 5 dinsdag aan de stok met de politiek leider van Forum voor Democratie.

Lees verder

Vier personen onder berg grind in Isselburg

Bij een bedrijfsongeval bij een zandafgraving in Isselburg zijn dinsdagmiddag twee personen om het leven gekomen. De twee personen die zijn overleden zijn vermoedelijk van Nederlandse afkomst.

Lees verder

Stadskamer naar oud ING-pand in Doetinchem

De Stadskamer in Doetinchem verhuist naar het oude ING-pand aan de Raadhuisstraat. Het college stelt voor dat de gemeente het pand aankoopt en verbouwt tot een geschikte omgeving.

Lees verder

Vereniging toekomst voor het Hessenbad

Subsidies en de overgang naar een verenigingsvorm moeten de toekomst van het Hessenbad veiligstellen. Initiatiefnemers hopen op steun van inwoners uit Hoog-Keppel en de vier omliggende dorpen.

Lees verder

Vrachtwagen ramt voorkant auto bij Vorden

Een vrachtwagen is dinsdagmiddag tegen de voorkant van een personenauto aangereden nabij Vorden. Beide bestuurders kwamen met de schrik vrij.

Lees verder

Vrachtwagen eindigt in de berm bij Barchem

Een vrachtwagen is dinsdagochtend van de weg geraakt op de weg tussen Ruurlo en Barchem. De bestuurder hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Lees verder

Man uit Lichtenvoorde gepakt met kilo's wiet

Een man uit Lichtenvoorde is maandagmiddag betrapt met twee kilo wiet in zijn auto. De automobilist werd in het Noord-Brabantse Roosendaal gecontroleerd omdat hij nog een boete open had staan.

Lees verder

N315 Neede afgesloten door werkzaamheden

De N315 ter hoogte van de N18 bij Neede gaat komend weekend tijdelijk dicht. Reden is dat er gewerkt wordt aan de aansluiting op de Twenteroute.

Lees verder

Drankrijder betrapt op Beekseweg in Didam

De politie heeft zondagavond een man uit Rheden betrapt, die in Didam reed terwijl hij te veel alcohol had gedronken. De man moet voor de rechter verschijnen.

Lees verder

De Graafschap steelt punt bij FC Den Bosch

De Graafschap heeft maandagavond een punt overgehouden aan de ontmoeting met FC Den Bosch. Invaller Sjoerd Ars zorgde met zijn treffer voor de late gelijkmaker in de Vliert.

Lees verder

Warme douche Radar voor De Graafschap

De Graafschap heeft maandagavond van het AVROTROS-televisieprogramma Radar een 'warme douche' gekregen. De Doetinchemse voetbalclub ontving de geste na een aanvraag van Liedeke Geurtzen, moeder van een cliënt van Stichting Philadelphia Zorg.

Lees verder

Duizenden euro's opgehaald voor Roemenië

De klanken van de negende editie van het Keetje galmden dit weekend door het stadscentrum van Doetinchem. In totaal haalde de Moeder Teresa Stichting bijna 50.000 euro op voor de allerarmsten in Oost-Europa.

Lees verder

Dione Housheer toch mee naar WK Handbal

Dione Housheer gaat toch mee naar het WK Handbal in Duitsland. De 18-jarige Ulftse is door bondscoach Helle Thomsen als reserve aan de selectie toegevoegd, door een lichte rugblessure van Charris Rozemalen.

Lees verder

De Graafschap-doelman loopt stage bij PSV

Rick Jonkers volgt de komende periode een trainingsstage bij PSV. De in Rheden geboren doelman zit momenteel in de selectie van De Graafschap onder 14 jaar.

Lees verder

Inbrekers slaan vijf keer toe in de schemer

Inbrekers hebben dit weekend vijf keer toegeslagen in Lichtenvoorde, Varsseveld en Aalten. Wijkagent Henk Jan Bruntink waarschuwt mensen alerter te zijn tijdens de donkere dagen.

Lees verder

100.000 bezoekers voor Museum MORE Ruurlo

Museum MORE in Ruurlo heeft zondag haar honderdduizendste bezoeker mogen verwelkomen. De mijlpaal werd behaald in vijf maanden tijd.

Lees verder

Auto gestolen in Ulft en total loss terug gezet

Een auto is zaterdagavond gestolen vanaf de Bergstraat in Ulft, maar is diezelfde avond volledig total loss terug geplaatst door onbekenden. De politie stelt een onderzoek in naar de diefstal.

Lees verder

Geen gewonden bij flink ongeval Varsseveld

Twee bestuurders zijn zondag met de schrik vrij gekomen bij een flink ongeval op de N18 bij Varsseveld. Doordat stoplichten vermoedelijk buiten werking waren, is het mis gegaan.

Lees verder

‘Naslagwerk’ over Zeddam goed ontvangen

Het boek ‘Rond Boave- en Onderdarp’ dat vorige week gepresenteerd werd over het leven in Zeddam is goed ontvangen. Het boek bevat foto’s, verhalen en bijlagen over Zeddam als woon- en toeristendorp.

Lees verder

Spar Doetinchem zoekt weer dief via Facebook

De Spar in Doetinchem zoekt via Facebook een dief die zaterdag een bestelapparaat stal. Eigenaren Edwin en Elly Legebeke hebben een oproep op het sociale medium geplaatst en dat is niet voor het eerst.

Lees verder

Gewonde bij botsing op afrit A18 Doetinchem

Bij een aanrijding op de kruising van afrit 4 van de A18 en de Europaweg bij Doetinchem is zondagmiddag een gewonde gevallen. Mogelijk is een voorrangsfout de oorzaak van het ongeval.

Lees verder

Pax verslaat Keijenburgse Boys in burenruzie

Pax is als winnaar van het eigen veld gestapt in de burenruzie tegen de Keijenburgse Boys. Onder toeziend oog van zo’n 1.500 toeschouwers wist de Hengelose derdeklasser uiteindelijk met 3-1 te winnen.

Lees verder

Knippenborg met Oranje naar WK Handbal

Lynn Knippenborg uit Zieuwent is opgenomen in de WK-selectie van het Nederlandse handbalteam. De Ulftse Dione Housheer maakt ondanks deelname aan de trainingsstage geen onderdeel uit van het team.

Lees verder

Lijkwagen veroorzaakt aanrijding in Aalten

Een lijkwagen is zaterdagmiddag tegen een andere weggebruiker aangereden in Aalten. Bij de botsing raakte niemand gewond.

Lees verder

Voertuig vliegt in brand op erf in Megchelen

Een auto is zaterdagochtend in brand gevlogen op het erf van een woning in Megchelen. Brandweerlieden moesten uiteindelijk helpen om het vuur uit te krijgen.

Lees verder

De Graafschap legt FC Eindhoven over de knie

De Graafschap heeft vrijdagavond goede zaken gedaan tegen FC Eindhoven. De Superboeren maakten na rust het verschil tegen tien Noord-Brabanders en wonnen uiteindelijk met 4-0.

Lees verder

Vierde aflevering van Expeditie Achterhoek

In Expeditie Achterhoek staan bijzondere initiatieven van inwoners, verenigingen en andere organisaties centraal die bijdragen aan de leefbaarheid in de Achterhoek. In de vierde uitzending gaat presentatrice Annemarie Brüning op bezoek bij de opleiding Restauratie van het Graafschap College en Stichting Sravana in Doetinchem!

Lees verder

Automobilist knalt op scooter in Doetinchem

Een scooterrijder is vrijdagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding in Doetinchem. Zijn tweewieler werd geraakt door een auto.

Lees verder

Twee gewonden bij aanrijding in Groenlo

Een scooter is vrijdagmiddag in het buitengebied tussen Groenlo en Eibergen op een auto geknald. Bij het ongeval zijn twee mensen gewond geraakt.

Lees verder

Bedrijven zoeken technici tijdens Talententuin

De vijfde editie van de Achterhoekse Talententuin werd vrijdagmiddag gehouden op het DRU Industriepark in Ulft. Tientallen bedrijven zoeken in de SSP-hal naar afgestudeerden, stagelopers en werknemers voor hun, voornamelijk technische, vacatures.

Lees verder

Aaltenaar veroordeeld na ontucht met kleindochter

Een 68-jarige man uit Aalten is veroordeeld voor het plegen van ontuchtige handelingen bij zijn kleindochter. Hij heeft de borsten van het 15-jarige meisje betast.

Lees verder

Gratis optredens na discussie rond 'Mientje'

Tonny Magendans en Michel Wolsink gaan gratis optredens weggeven. De artiesten doen dit als reactie op de discussie die is ontstaan na het coveren van het nummer ‘Mientje’.

Lees verder

Housheer en Knippenborg scoren in Oranje

Dione Housheer uit Ulft en Lynn Knippenborg uit Zieuwent hebben donderdag gescoord voor het Nederlandse handbalteam. De Achterhoekse dames mochten tijdens de uitzwaaiwedstrijd tegen Italië (41-16) invallen.

Lees verder

Plan voor ijsbaan in dorpshart van Hummelo

De jubilerende Hessenrijders willen ter ere van hun 50-jarig bestaan een overdekte kunstijsbaan in Hummelo plaatsen. De schaats- en skeelervereniging wil met het initiatief jongeren enthousiasmeren voor de schaatssport.

Lees verder

Weerboer Gerrit voorspelt herfstweekend

Weerman Gerrit Vossers neemt iedere vrijdag voor De Gelderlander en REGIO8 de weersvoorspellingen voor het weekend door. Vanuit zijn koeienstal in Silvolde voorspelt de weerboer een echt herfstweekend.

Lees verder

Duo aangehouden voor heling in Borculo

De politie in Borculo heeft donderdag twee mannen aangehouden omdat zij worden verdacht van heling. Twee agenten in burger kwamen het duo op het spoor, toen ze een gestolen fiets wilden verkopen.

Lees verder

Crimeweek voor leerlingen uit Dinxperlo

Leerlingen van groep 8 van IKC De Bosmark en brugklassers van het Schaersvoorde College in Dinxperlo hebben deze week een gezamenlijk CSI-project uitgevoerd. Doel van de samenwerking is om een doorlopende leerlijn te creëren in het dorp.

Lees verder

Groen licht voor woonprojecten Varsseveld

Het college van B&W van gemeente Oude IJsselstreek staat positief tegenover de plannen voor het voormalige pand van Poppeliers aan de Doetinchemseweg en het terrein van de voormalige zuivelfabriek. De initiatiefnemers hebben hun plannen aangepast, waardoor het past binnen de eisen van de provincie en gemeente.

Lees verder

Celstraf voor man uit Varsseveld na ontucht

Een 27-jarige man uit Varsseveld is veroordeeld voor het plegen van ontucht met een minderjarig meisje. Hij kreeg een gevangenisstraf van vijftien maanden, waarvan zes voorwaardelijk, opgelegd.

Lees verder

De Graafschap wil gat slaan met de subtop

Na wedstrijden tegen de topploegen van de Jupiler League treft De Graafschap nu de subtop van de competitie. De Superboeren spelen in acht dagen tijd tegen FC Den Bosch en Jong AZ, maar ontmoeten vrijdagavond eerst FC Eindhoven op De Vijverberg.

Lees verder

Visser stopt als wethouder in Montferland

Rob Visser stopt na zestien jaar als wethouder in de gemeente Montferland. Hij geeft aan na de gemeenteraadsverkiezingen een andere uitdaging aan te willen gaan.

Lees verder

Henk Hengeveld stopt in Oude IJsselstreek

Henk Hengeveld, die sinds eind 2015 wethouder is in gemeente Oude IJsselstreek, is niet van plan om na de gemeenteraadsverkiezingen in maart terug te keren als wethouder. Hij zal wel als lijstduwer op de kieslijst van Lokaal Belang staan, maar wil niet in de raad plaatsnemen.

Lees verder

Tientallen bekeuringen bij controle in Etten

Bij een snelheidscontrole in Etten zijn woensdagmiddag tientallen bestuurders betrapt op te hard rijden. 

Lees verder

Geen gewonden bij brand in pand Harreveld

In een pand van Horizon Jeugdzorg in Harreveld is donderdagmiddag brand uitgebroken. Daarbij raakte niemand gewond.

Lees verder

Politie zoekt getuigen van vechtpartij in DRU

De politie is op zoek naar getuigen van een grote vechtpartij in de DRU Cultuurfabriek in Ulft. In de nacht van 23 op 24 september werd er gevochten tijdens het evenement YummYumm.

Lees verder

Winterswijk in race voor titel Fietsstad 2018

Winterswijk is in de race om Fietsstad van het jaar 2018 te worden. De gemeente is samen met Etten-Leur, Houten, Veenendaal en Zoetermeer genomineerd door de Fietsersbond.

Lees verder

McHappy Day Doetinchem voor Kinderfonds

Tijdens de McHappy Day bij Mc Donald’s in Doetichem is woensdag van iedere bestelling vijf eurocent naar het Ronald McDonald’s Kinderfonds gegaan. Speciaal voor de gelegenheid kwamen enkele speciale gasten naar het restaurant in Doetinchem.

Lees verder

Schoop tekent contract bij De Graafschap

Rannick Schoop heeft een contract getekend bij De Graafschap. De vleugelverdediger wordt transfervrij overgenomen van sc Heerenveen.

Lees verder

Onderzoek naar ‘hamermoord’ in Winterswijk

De politie voert donderdag een grote zoekactie uit naar aanleiding van de dood van een 58-jarige man uit Winterswijk. Agenten zoeken in de omgeving van de Wooldseweg naar een slagvoorwerp dat als wapen werd gebruikt.

Lees verder

Lokaal Belang grootste partij in Zevenaar

Bij de gemeenteraadsverkiezingen in Zevenaar is Lokaal Belang met tien zetels de grootste partij geworden. Dat blijkt uit de voorlopige uitslag van de verkiezingen die woensdag werden gehouden.

Lees verder

Gemeenten gebruiken groene stroom van AGEM

Zeven Achterhoekse gemeenten gaan vanaf 1 januari energie gebruiken dat is opgewekt door de Achterhoekse Groene Energie Maatschappij (AGEM). In totaal gaat het om vijfduizend aansluitingen voor bijvoorbeeld sportaccommodaties en lantaarnpalen.

Lees verder

Vrouw gewond bij aanrijding in Varsseveld

Bij een aanrijding op de Aaltenseweg in Varsseveld is woensdagavond een vrouw gewond geraakt. Ze is met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

Lees verder

Hiddink overhandigt Normaal-box aan Jolink

Guus Hiddink heeft woensdagmiddag een speciale verzamelbox overhandigd aan de bandleden van Normaal. De ‘Bokse Vol’ bevat nummers uit de jaren tussen 1974 en 1984 van de Achterhoekse band en een boek met unieke foto’s.

Lees verder

Carnaval ‘s-Heerenberg ruziet over Mientje

Carnavalsvereniging d’Olde Waskupen uit 's-Heerenberg is verbolgen over een naar eigen zeggen misplaatste cover van het lied ‘Mientje’ door zangers Michel Wolsink en Tonny Magendans. De carnavalisten hebben daarom de plaatselijke horeca en programmamakers van Optimaal FM verzocht het nummer te boycotten, tot grote onvrede van de muzikanten.

Lees verder

Housheer en Knippenborg hopen op WK 2017

Handbalsters Dione Housheer uit Ulft en Lynn Knippenborg uit Zieuwent hopen bij de definitieve selectie van Nederland voor het WK in Duitsland aan te sluiten. De Achterhoekse dames moeten zich deze week in de kijker spelen tijdens een speciale trainingsstage.

Lees verder

Pony beschoten met hagelgeweer in IJzerlo

Een pony is vermoedelijk beschoten met hagel in IJzerlo. Volgens eigenaar Ton Eekhof is het waarschijnlijk een gerichte actie geweest van iemand die verstand heeft van dergelijke wapens.

Lees verder

Zevenaar en Rijnwaarden naar de stembus

Inwoners van de gemeenten Zevenaar en Rijnwaarden mogen woensdag naar de stembus. In verband met de aanstaande fusie op 1 januari mogen inwoners nu al een nieuwe gemeenteraad kiezen. De vraag is of inwoners wel warmlopen voor de vroege verkiezingen.

Lees verder

Café de Bocht blijft thuis voor Wolfersveen

De spelers en supporters van VV Wolfersveen zijn na een periode van onzekerheid verzekerd van een kantine voor de derde helft. De voormalige eigenaren van café De Tol bij Zelhem hebben het Wolfershuus bij stadion De Stikke Bocht overgenomen.

Lees verder

Winterswijks Muziek Theater heeft primeur

Het Winterswijks Muziek Theater (WMT) brengt van 23 tot en met 26 november in Theater de Storm een unieke primeur op de planken. De swingende musical ‘Catch me if you can’ is dan voor het eerst te zien in het Nederlandse theater.

Lees verder

Doetinchem steunt vervoer voor kwetsbaren

Twee elektrokarretjes gaan kwetsbare mensen in Doetinchem vervoeren. De gemeente ondersteunt het initiatief van Senioren Ontmoetingspunt Doetinchem.

Lees verder

Loting voor nieuwe coffeeshop Doetinchem

De gemeente Doetinchem gaat door wijze van loting een nieuwe coffeeshop toelaten in de stad. Voor de inschrijving start, moeten eerst alle rechtszaken rondom de sluiting van ’t Rotterdammertje worden afgerond.

Lees verder

Weinig animo voor veiligheid wijk Essenkamp

Slechts twee buurtbewoners uit de wijk Essenkamp in Varsseveld waren maandagavond aanwezig om in gesprek te gaan over veiligheidsproblemen in de buurt. Vorige week zijn tijdens een rondgang in de buurt 44 handtekeningen opgehaald door SP Oude IJsselstreek.

Lees verder

Kantine De Graafschap na winterstop open

De grote supporterskantine bij het stadion van De Graafschap wordt na de winterstop officieel geopend. Tot die tijd is bij thuiswedstrijden een gedeelte van het bouwwerk open.

Lees verder

Vermiste kat na maanden gevonden in Aalten

Een Duitse kat is naar maanden van vermissing aangetroffen in Aalten en herenigd met zijn baasje. Het beestje was in september weggelopen bij zijn baasje, maar werd dinsdag gevonden in een weiland.

Lees verder

Telefonische fraudeurs actief in Aalten

Gemeente Aalten heeft meerdere meldingen ontvangen over telefonische fraudeurs. De gemeente waarschuwt haar inwoners niet in de telefoontruc te trappen.

Lees verder

Stelende kantinemedewerker was al in beeld

De werkneemster die geld heeft gestolen uit de kas van voetbalvereniging Angerlo Vooruit was al anderhalve week in beeld. De club heeft in samenwerking met de politie besloten om eerst bewijs te verzamelen van de diefstal van duizend euro.

Lees verder

Duo probeert Volkswagen te stelen in Didam

De politie is op zoek naar twee mannen die in de nacht van zondag op maandag gepoogd hebben een auto te stelen aan de Sperwerstraat in Didam.

Lees verder

Doetinchemmer (39) met mes opgepakt bij bank

De politie heeft maandagochtend een man aangehouden, omdat hij met een wapen onderweg was naar een bank aan de Terborgseweg in Doetinchem.

Lees verder

AZSV speelt in februari restant van wedstrijd

AZSV speelt in februari waarschijnlijk de resterende 79 minuten van de gestaakte wedstrijd tegen Huizen. Het duel in Aalten werd zaterdag al na elf minuten stilgelegd, nadat grensrechter Jeroen Pieterse bij een val zijn kuitbeen en zijn enkel op drie plaatsen brak.

Lees verder

Medewerker opgepakt na diefstal uit kantine

Een medewerker van voetbalclub Angerlo Vooruit is betrapt op diefstal van geld. De afgelopen periode werd er met enige regelmaat geld gestolen uit de kantinekas.

Lees verder

Orion-dames naar kwartfinale van de beker

Het eerste damesteam van Seesing Personeel Orion heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van de nationale beker. Daarin wacht een ontmoeting met eredivisie-koploper Sliedrecht Sport.

Lees verder

Sinterklaas en zijn Pieten zijn in Doetinchem

Sinterklaas en zijn Pieten zijn gearriveerd in de Achterhoek! De Sint kwam zaterdag per boot aan in een regenachtig Doetinchem, maar het weer mocht de pret niet drukken. REGIO8 was erbij en maakte op de muziek van Warboel een verslag!

Lees verder

Dronken automobilist stapt opnieuw auto in

Een automobilist die slingerend over de N18 bij Eibergen reed, is zondag aangehouden omdat hij de te veel alcohol had gedronken. In eerste instantie werd slechts proces-verbaal opgemaakt, maar de automobilist werd even later weer in zijn auto betrapt.

Lees verder

Veel schade bij kop-staartbotsing Winterswijk

Bij een ongeval op de Misterweg in Winterswijk zijn maandagochtend vier auto’s flink beschadigd geraakt. Alle bestuurders kwamen met de schik vrij, maar één auto moest worden afgevoerd.

Lees verder

Voorfront auto gestolen in Doetinchem

Van een Volkwagen Polo die geparkeerd stond aan het Hof van Londen in Doetinchem is het hele voorfront gestolen. Alles wat aan de voorkant onder de motorkap zit, is meegenomen door de dieven.

Lees verder

7000 euro voor YOUganda bij actie Ulenhof

De actie van leerlingen van het Ulenhof College voor Uganda heeft 7000 euro opgebracht. De leerlingen kwamen in actie voor YOUganda. Deze stichting zorgt voor lesmateriaal in de taal die de leerlingen spreken in plaats van het Engels om zo schooluitval te verminderen.

Lees verder

Twee gewonden bij aanrijding Breedenbroek

Bij een aanrijding op de kruising van de Terborgseweg met de Prinsenstraat in Breedenbroek zijn twee gewonden gevallen. Beide voertuigen belandden na het ongeval naast de weg.

Lees verder

RKZVC pakt periodetitel ondanks verlies

RKZVC heeft zondag de eerste periode in de eerste klasse gewonnen. De promovendus verloor zelf van Tubantia, maar door puntverlies van Longa’30 ging de periodetitel toch naar de Zieuwentse club.

Lees verder

Keppelrun krijgt toch een elfde editie in 2018

De Keppelrun krijgt in 2018 toch een vervolg. De Hessenrijders gaven eerder dit jaar aan te willen stoppen met de organisatie, maar nu is er een nieuwe groep mensen opgestaan die de kar wil trekken.

Lees verder

Vier aanhoudingen na mishandeling Groenlo

Vier jongemannen zijn in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden in Groenlo. Ze worden er van verdacht vier jongens mishandeld te hebben bij een horecagelegenheid aan de Kerkstraat in de vestingstad.

Lees verder

Artiesten pakken kans op Dag van Popmuziek

Met het DRU-terrein in Ulft als epicentrum werd er zaterdag aandacht gevraagd voor muzikanten uit de regio. Tijdens de Dag van de Achterhoekse Popmuziek waren er optredens op meer dan dertig locaties in de regio.

Lees verder

Zelhemse spits gaat avontuur op Malta aan

Wim Bokila uit Zelhem heeft een nieuwe voetbalclub gevonden op Malta. De aanvaller heeft een contract tot het einde van het seizoen getekend bij FC Hamrun Spartans.

Lees verder

Zwarte Cross in recordtempo van kaarten af

De Zwarte Cross heeft de records qua kaartverkoop ook dit jaar aangescherpt. De camping-, zaterdag- en zondagkaarten voor het festival raakten zaterdag kort na de start van de verkoop uitverkocht.

Lees verder

Bewoners presenteren toekomstvisie Halle

Het nieuwe dorpsplan voor het dorp Halle wordt op 12 december gepresenteerd. Een groot aantal Hallenaren heeft hun toekomstvisie kenbaar gemaakt in het traject naar het plan toe.

Lees verder

TenneT Journaal #8 over de laatste masten

In de achtste aflevering van het TenneT Journaal komt de sloop van de oude en overbodige masten aan bod, een deel daarvan wordt gesloopt maar enkele masten worden hergebruikt. In de reeks van uitzendingen van het TenneT-Journaal wordt de aanleg van de 380kV-stroomsnelweg tussen Doetinchem en het Duitse Wesel gevolgd.

Lees verder

NEC geeft De Graafschap les in effectiviteit

De Graafschap is vrijdagavond voorlopig afgehaakt in de titelstrijd van de Jupiler League. In eigen huis verloren de Superboeren met 1-3 van een effectiever NEC.

Lees verder

Scheidingscafé start in centrum Doetinchem

Het Scheidingscafé opent vrijdagavond voor het eerst haar deuren in Doetinchem. Na Zutphen en Lichtenvoorde is het de derde locatie die wordt aangedaan in de regio.

Lees verder

Vermiste vrouw aangetroffen in Winterswijk

De politie is vrijdag met succes een grote zoekactie gestart naar een vrouw in Winterswijk. De vrouw van 56 was sinds vrijdagochtend vermist, maar werd in de middag door agenten aangetroffen.

Lees verder

Karter uit Ulft maakt overstap naar GTi Cup

Karter Wouter Jansen gaat de overstap maken naar de DNRT Peugeot 206 GTi Cup. De 14-jarige Ulftenaar is nummer twee van Nederland in zijn leeftijdscategorie, maar moet door zijn groeispurt toch de kartsport verlaten.

Lees verder

Erkel met Normaal-gitarist de theaters in

Arjan Erkel trekt momenteel door de theaters om, met een Achterhoeks muzikaal tintje, te vertellen over zijn ontvoering in Dagestan. Onder muzikale begeleiding van voormalig Normaal-gitarist Jan Wilm Tolkamp vertelt hij over zijn tijd in de handen van rebellen.

Lees verder

Aanhoudingen bij grenscontrole Zevenaar

Bij een grote controle langs de Duitse grens zijn donderdagavond vier personen aangehouden. De Nederlandse politie voerde op 23 plekken controle uit, in samenwerking met de Marechaussee en de douane.

Lees verder

Gerrit voorspelt een koud en nat weekend

Weerman Gerrit Vossers neemt iedere vrijdag voor De Gelderlander en REGIO8 de weersvoorspellingen voor het weekend door. Vanuit Ulft voorspelt de weerboer een fris weekend met regen en wind.

Lees verder

Voorverkoop van Zwarte Cross 2018 van start

De reguliere voorverkoop van de Zwarte Cross 2018 gaat zaterdag om 11.00 uur van start. Leden van fanclub Harder! konden een week eerder al toegangskaarten bestellen.

Lees verder

Kamps is lijsttrekker GroenLinks Doetinchem

Karen Kamps is de nieuwe lijsttrekker van GroenLinks in Doetinchem. De partij heeft een roerige tijd achter de rug, waarin fractievoorzitter Sevda Bali opstapte omdat ze zich 'weggewerkt' voelde.

Lees verder

Varsseveld heeft extra woningen nodig

In Varsseveld heerst een tekort aan gelijkvloerse woningen voor ouderen en starterswoningen. Met de nieuwe woningvisie wil het college van Oude IJsselstreek zorgen dat er een match komt tussen de vraag en het aanbod van woningen.

Lees verder

Berry Powel is co-commentator bij derby

Oud-Superboer Berry Powel schuift vrijdagavond op De Vijverberg aan als co-commentator bij de derby tussen De Graafschap en NEC. De spits speelde in zijn carrière vaak tegen de Nijmegenaren.

Lees verder

Aanhoudingen na inbraak pomp Winterswijk

De politie heeft twee verdachten aangehouden voor de inbraak in een tankstation in Winterswijk. Bij het incident maakten de daders een flinke hoeveelheid tabak buit.

Lees verder

Twee miljoen voor verduurzaming panden

Het college van Oude IJsselstreek wil twee miljoen euro beschikbaar stellen voor de verduurzaming in de gemeente in de komende vier jaar. Inwoners van de gemeente kunnen vanaf 1 januari een lening aanvragen voor de verduurzaming van hun woning of non-profitorganisatie.

Lees verder

De Graafschap wil doorpakken tegen NEC

De Graafschap wil vrijdagavond tegen koploper NEC de goede lijn van de afgelopen wedstrijden doorzetten. Bij winst in de Gelderse ontmoeting nestelen de Superboeren zich stevig in de top van de Jupiler League.

Lees verder

KemperKip niet schadelijk voor de gezondheid

De mogelijke komst van pluimveebedrijf KemperKip in de Wehlse Broeklanden zal niet gevaarlijk zijn voor de volksgezondheid. Dat blijkt uit onderzoek van de GGD in opdracht van gemeente Doetinchem dat donderdagochtend werd gepresenteerd.

Lees verder

Oude brandweerkazerne in Hengelo gesloopt

De oude brandweerkazerne van het korps uit Hengelo zal volgende week worden gesloopt. Met de verhuizing naar het pand op het bedrijventerrein is het oude pand aan de Iekink overbodig geworden.

Lees verder

Ulftse rugbyer wil naar EK 2018 in Polen

Lars van Wijngaarden uit Ulft wil met Nederland deelnemen aan het EK 2018 in Polen. De 16-jarige rugbyer, die sinds dit seizoen voor RC Eemland uit Amersfoort speelt, hoort in februari of hij bij de definitieve selectie zit.

Lees verder

Initiatieven voor sportpromotieprijs gezocht

Oude IJsselstreek is voor de nieuwjaarsreceptie op zoek naar sporters en initiatieven om in het zonnetje te zetten. In Sinderen worden op 8 januari kampioenen gehuldigd, maar daarnaast wordt de Sportpromotieprijs uitgereikt.

Lees verder

Sterkste daling van WW’ers in Achterhoek

Het aantal mensen dat gebruik maakt van een WW-uitkering daalt in de Achterhoek het snelst binnen Gelderland. In de maand oktober daalde dat aantal namelijk opnieuw met 3,6 procent.

Lees verder

Scholder an Scholder wil zich verbreden

Scholder an Scholder wil meer sportverenigingen helpen om actiever te gaan samenwerken in een krimpregio als de Achterhoek. Het project creëerde eerder al de bewustwording van samenwerking in het voetbal, maar wil zich nu verbreden naar andere sporten.

Lees verder

Doetinchems koor viert jubileum in Amphion

Het Doetinchemse mannenkoor ‘Mooi Koor Man’ viert haar 15-jarig jubileum zondag met een groot optreden voor een volle zaal in het Amphion. Voor het theaterstuk dat gaat over een wereldtournee, wordt alles uit de kast gehaald.

Lees verder

292 verkeersovertreders op bon geslingerd

Tijdens een grote verkeerscontrole in Oost-Achterhoek zijn dinsdag 292 verkeersboetes uitgedeeld. Tijdens de ‘mobiele’ controle zijn kentekens van voorbijrijdende voertuigen gelezen.

Lees verder

Varsseveldse woonwijk wil veiligere buurt

SP Oude IJsselstreek heeft in de wijk Essenkamp in Varsseveld handtekeningen verzameld voor een veiligere buurt. De wijk is een 30-km zone, maar volgens buurtbewoners wordt er veel te hard gereden.

Lees verder

Bronckhorst wil woningen voor starters

Bronckhorst wil samen met jongeren een aantal woningbouwpilots gaan ontwikkelen. Voorwaarde is wel dat er voldoende belangstelling is onder de jeugdige inwoners van de gemeente.

Lees verder

Kop-staartbotsing bij rotonde van Zeddam

Een flinke kop-staartbotsing heeft woensdagochtend plaatsgevonden op de Terborgseweg in Zeddam. Er zijn geen gewonden gevallen bij het ongeval.

Lees verder

Scooterrijdster gewond na ongeval Azewijn

Een vrouw op een scooter is dinsdagmiddag gewond geraakt bij een ongeval op de kruising van de Terborgseweg met de Ompertsestraat in Azewijn. Een automobilist heeft de scooterrijdster vermoedelijk over het hoofd gezien.

Lees verder

Levensverhaal van Henk de Jong op papier

De eerste 52 levensjaren van huidig De Graafschap-trainer Henk de Jong zijn vereeuwigd op papier. Schrijvers Ate de Jong en Radboud Droog hebben het verhaal van de markante voetbaltrainer opgetekend in het boek ‘Henk’.

Lees verder

Hoog-Keppel zegt medewerking zonnepark op

Bronckhorst gaat binnenkort in gesprek met inwoners van Hoog-Keppel over het aanleggen van een zonnepark. De Dorpsraad wil niet meewerken aan de huidige plannen op de oude voetbalvelden.

Lees verder

DHC ziet kansen na opening nieuw clubhuis

De Doetinchemse Hockey Club (DHC) wil in de Achterhoek een maatschappelijke positie innemen nu het als club kan doorgroeien. Na een traject van twee jaar opende DHC afgelopen weekend een nieuw clubgebouw met uitzicht op de velden.

Lees verder

Middelbare scholen naar DRU voor groep 8

Groep 8-leerlingen van negentig Achterhoekse basisscholen krijgen de gelegenheid om kennis te maken met alle middelbare scholen in de West-Achterhoek. Waar de scholen eerst naar de kinderen toekwamen, is het dit jaar andersom tijdens het evenement What’s Next.

Lees verder

Gewenste hangplekken voor jeugd in Neede

Jongeren in Neede hebben vier tijdelijke hangplekken toegewezen gekregen van de gemeente. Uit gesprekken met de jeugd bleek er volgens Berkelland behoefte aan een eigen plek te zijn, waar de jongeren anderen niet tot last zijn en dus ook niet worden weggestuurd.

Lees verder

Voorzitter sv Loil Koninklijk onderscheiden

Voorzitter Eric Welling van sv Loil is maandagavond benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. In de voetbalkantine kreeg hij zijn Koninklijke Onderscheiding uit handen van burgemeester Peter de Baat van Montferland.

Lees verder

Automobilist rijdt onder vangrail Dinxperlo

De politie is in de nacht van maandag op dinsdag uitgerukt voor een ongeval op de Dinxperloër Strasse, net over de grens bij Dinxperlo. Een automobilist is uit de bocht gevlogen en onder een vangrail terecht gekomen.

Lees verder

Makers Steengroevetheater nemen jaar rust

Het Steengroevetheater in Winterswijk heeft een rustjaar aangekondigd. Het bestuur van het bijzondere theater wil na zeven edities en ruim 75.000 bezoekers de tijd nemen om in 2019 weer groots te kunnen uitpakken. De organisatie heeft een extra jaar nodig om het megaproject door te ontwikkelen.

Lees verder

Duitser vast voor ‘hamermoord’ Winterswijk

Er is een verdachte aangehouden voor de moord op de 58-jarige man in de Verlengde Morsestraat in Winterswijk. Het gaat om een 36-jarige man uit Duitsland, die werd aangehouden bij de grensovergang Kiefersfelden.

Lees verder

Talententuin met 62 kramen uit jas gegroeid

Voor het eerst wordt dit jaar de grote SSP-hal in Ulft betrokken bij de Achterhoekse Talententuin. Het evenement voor regionale werkgevers en werkzoekenden is na al die jaren uit haar jasje gegroeid.

Lees verder

Agenten betrappen dronken vrouw uit Aalten

Een dronken vrouw uit Aalten is zaterdagavond opgepakt in Bocholt. Ze werd aangehouden nadat ze zich agressief opstelde tegenover agenten.

Lees verder

Koemans uitgeroepen tot talent van het jaar

Stanley Koemans is zondagavond door de Nederlandse Boksbond gehuldigd als bokstalent van het jaar. De bokser uit Zelhem maakte dit jaar indruk op meerdere internationale toernooien.

Lees verder

Bestuurders op bon geslingerd rond Neede

Meer dan twintig bestuurders zijn de afgelopen weken op de bon geslingerd in de omgeving van Neede. De weggebruikers hielden zich rondom wegwerkzaamheden niet aan de verkeersregels.

Lees verder

Knallende start carnavalsseizoen Lievelde

Het carnavalsseizoen is zaterdag tijdens ’de elfde van de elfde’ officieel geopend in Nederland. Ook in Lievelde, bij de Jonge Nölepeters, werd dit op traditionele wijze gedaan met elf kanonschoten.

Lees verder

Monsterzege AZSV in Aaltense bekerkraker

Hoofdklasser AZSV heeft net geen dubbele cijfers gehaald in de ontmoeting met dorpsgenoot AD’69. De Aaltense derby, die voor het eerst sinds 26 jaar op het programma stond in het bekertoernooi, eindigde zaterdag in 9-0.

Lees verder

Groenlose slachtoffer van babbeltruc

Een 84-jarige vrouw uit Groenlo is vrijdag slachtoffer geworden van een babbeltruc. Twee jonge dames wisten zich naar binnen te begeven, maar of zij iets hebben buitgemaakt is onbekend.

Lees verder

Geen treinen tussen Aalten en Doetinchem

Tussen station Aalten en station Doetinchem reden maandagochtend geen treinen door een sein- en wisselstoring. Omstreeks 9.00 uur is de dienstregeling weer gestart.

Lees verder

Dag van Popmuziek start met dertig locaties

De Dag van de Achterhoekse Popmuziek start aanstaande zaterdag met meer dan dertig locaties. De laatste oproep met een vraag om extra locaties om de bands te kunnen plaatsen, is daarmee gedeeltelijk succesvol.

Lees verder

Man met 1110 ug/l betrapt in ‘s-Heerenberg

Een bestuurder die te diep in het glaasje had gekeken, is zaterdagmiddag betrapt in ’s-Heerenberg. Rond 12.15 uur kwam er een melding binnen bij de politie dat er een voertuig een muurtje had geraakt in een bocht en veelvuldig slingerde.

Lees verder

Orion wint met 2-3 nipt van uitdager Dynamo

Seesing Personeel Orion heeft zaterdag met 2-3 nipt gewonnen van uitdager Dynamo Draisma. Door de overwinning klimt Orion naar de eerste plek, maar het heeft een wedstrijd minder gespeeld dan Abiant Lycurgus dat nu één punt minder heeft.

Lees verder

Oprichter van Wim Bosman Groep overleden

Wim Bosman, de oprichter van het vroegere gelijknamige transportbedrijf uit ’s-Heerenberg, is overleden. Bosman werd 76 jaar en overleed in het Belgische Brasschaat.

Lees verder

Jong Oranje scoort het meest in Doetinchem

Jong Oranje heeft vrijdagavond in Doetinchem met 8-0 gewonnen van het nationale elftal van Andorra. De monsterscore is de meest doelpuntrijke wedstrijd van 2017 op De Vijverberg.

Lees verder

Warboel presenteert Sinterklaaslied 2017

Warboel Muziekprojecten uit Doetinchem heeft haar jaarlijkse Sinterklaaslied gepresenteerd. Het nieuwe nummer heet 'Retteketette Tiereliere'. De clip is tot stand gekomen in samenwerking met Villa Ruimzicht en REGIO8.

Lees verder

Derde aflevering van Expeditie Achterhoek

In Expeditie Achterhoek staan bijzondere initiatieven van inwoners, verenigingen en andere organisaties centraal die bijdragen aan de leefbaarheid in de Achterhoek. In de derde uitzending gaat presentatrice Annemarie Brüning op bezoek bij de opleiding Smart Building en Binx in Groenlo!

Lees verder

Bali voelt zich ‘weggewerkt’ bij GroenLinks

Oud-fractievoorzitter Sevda Bali van GroenLinks voelt zich weggewerkt door de fractie en het bestuur van GroenLinks. Donderdagochtend kondigde ze haar vertrek aan, waarna ze verder gaat als Fractie Bali.

Lees verder

Winterfair Engbergen is lichtjes vernieuwd

Winterfair 'Engbergen in Lichterlaaie' heeft haar route dit jaar vernieuwd met een heuse lichtshow. Tijdens de vierde editie kunnen bezoekers in de Engbergse bossen een wandeling maken langs allerlei winterse bezienswaardigheden.

Lees verder

Ten Brinke gaat voor top vijf tijdens Dakar

Rallycoureur Bernhard ten Brinke heeft het doel gesteld om binnen de top vijf te eindigen tijdens de Dakar Rally in januari. Voordat de Achterhoekse coureur en zijn team vertrekken naar Zuid-Amerika, zijn ze druk bezig met de voorbereiding.

Lees verder

Achterhoek Cup denkt na over andere opzet

De organisatie van de Achterhoek Cup denkt na vijf nieuwe afmeldingen aan een andere opzet. Het voetbaltoernooi vraagt deelnemende clubs in een enquête hun mening over een terugkeer naar het knock-out systeem.

Lees verder

Gerrit voorspelt veel bewolking met wind

Weerman Gerrit Vossers neemt iedere vrijdag voor De Gelderlander en REGIO8 de weersvoorspellingen voor het weekend door. Vanuit Silvolde voorspelt de weerboer een weekend met veel bewolking, enkele buien en veel wind.

Lees verder

Finale Dutch Masters weer op Zwarte Cross

De finale van de Dutch Masters of Motocross wordt ook in 2018 tijdens de Zwarte Cross verreden. Afgelopen jaar ging de Feestfabriek een samenwerking aan met de Dutch Masters, wat een groot succes was.

Lees verder

Van Dijk naar Patiëntenfederatie Nederland

Otwin van Dijk is de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van Patiëntenfederatie Nederland. De burgemeester van Oude IJsselstreek volgt daarmee Gerdi Verbeet op.

Lees verder

Waterschap gaat in zee met gerecycled plastic

Het Waterschap Rijn en IJssel gaat samenwerken met Save Plastics uit Ulft. Het bedrijf zal hergebruikt kunststof leveren dat wordt ingezet door het waterschap rondom het waterbeheer.

Lees verder

Kritiek op plannen voor Achterhoek Board

Het plan voor de Achterhoek Board, een overkoepelend regionaal bestuursorgaan, stuit op weerstand vanuit de regio. Onder meer VVD-fractievoorzitter Richard de Lange van Oude IJsselstreek geeft aan dat de structuur van de board niet democratisch is.

Lees verder

Valse briefjes van vijftig euro in Oost Gelre

In Oost Gelre zijn er valse briefjes van vijftig euro in omloop. De gemeente waarschuwt inwoners om goed op de echtheidskenmerken van de biljetten te letten.

Lees verder

TenneT bereikt akkoord met boer in Silvolde

Het ophangen van de draden voor de 380kV-stroomverbinding in het buitengebied van Silvolde kan starten. Netbeheerder en opdrachtgever Tennet heeft een akkoord bereikt met de grondeigenaar in Silvolde.

Lees verder

Sevda Bali verlaat GroenLinks Doetinchem

Fractievoorzitter Sevda Bali van GroenLinks in Doetinchem heeft donderdagochtend haar ontslag ingediend bij burgemeester Mark Boumans. Ze gaat als een zelfstandige fractie verder.

Lees verder

Café in Wolfersveen krijgt naam ‘de Bocht’

De nieuwe eigenaren van het café in Wolfersveen, dat eerder dit jaar te koop werd gezet, noemen het Café de Bocht. De naam is afgeleid van de bekende 'Stikke Bocht', waarin het café is gelegen.

Lees verder

Actie voor fietslampen bij jeugd Oost Gelre

Gemeente Oost Gelre gaat starten met een campagne over veilig fietsen in het donker. Met de actie ‘Light it Up’ wil de gemeente jongeren bewust maken van het belang van goede fietsverlichting.

Lees verder

De Graafschap speelt gelijk tegen FC Utrecht

De Graafschap heeft woensdagmiddag in een besloten oefenwedstrijd tegen FC Utrecht gelijkgespeeld. Hoewel de Doetinchemmers op basis van hun kansen aanspraak maakten op een zege, was de eindstand 1-1.

Lees verder

Bouwsector Achterhoek wil imago afstoffen

Tijdens het evenement Scoren met Techniek in de Vijverberg dat woensdagochtend werd georganiseerd willen bouwbedrijven het stoffige imago van de branche verbeteren. Ondernemers lieten daarom aan jongeren zien dat de bouwsector meer is dan metselen of timmeren.

Lees verder

De Graafschap wordt partner Special Olympics

De Graafschap wordt naar alle waarschijnlijkheid de volgende maatschappelijk partner van de Special Olympics. Dat meldde de organisatie dinsdagavond aan REGIO8 na de officiële inwijding van De Feestfabriek als partner van het sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking.

Lees verder

College ontkent partijdigheid Gat van Roelofs

Het college van B&W van Montferland is het niet eens met de Partij van de Arbeid, dat de onpartijdigheid van de gemeente in twijfel trekt in de zaak rondom het Gat van Roelofs. De gemeente vraagt 0,30 eurocent per gewonnen kuub door de firma Roelofs, wat volgens de lokale partij onlogisch is.

Lees verder

20.000 euro voor jongeren in geldproblemen

Gemeente Doetinchem stopt 20.000 euro in het Doorbraakfonds, dat jongeren die in de financiële problemen zit moet helpen. Stichting Jongeren Opvang Doetinchem (SJOD) en het Platform Armoedebestrijding gaan het project leiden.

Lees verder

Vrachtwagen met grond valt in sloot in Wehl

Een vrachtwagen met een lading grond is woensdag in een kleine sloot gevallen in Wehl. De chauffeur raakte daarbij lichtgewond.

Lees verder

Politie stuit op veel open deuren in Zeddam

De politie heeft maandagavond in Zeddam samen met studenten getest of deuren van woningen en schuren goed waren afgesloten. Tijdens de actie deelden zij ‘witte voetjes’ uit om bewoners op de gevaren te wijzen.

Lees verder

Eigenaresse blust brand in stal Vethuizen

Een bewoonster van een boerderij in Vethuizen heeft in de nacht van dinsdag op woensdag eigenhandig een brandje geblust in een stal. Een schoonmaakmachine vatte vlam, maar de schade bleef door adequaat ingrijpen van de vrouw beperkt.

Lees verder

Zwaargewonde na ongeval A12 bij Zevenaar

Een automobilist is dinsdagavond zwaargewond geraakt na een ongeval op snelweg A12 ter hoogte van Zevenaar. Door het ongeval ontstond er een lange file richting de Duitse grens.

Lees verder

Vrouw belandt in een sloot nabij Terborg

Een vrouw is dinsdagmiddag met haar auto in een sloot nabij Terborg beland. Ze raakte door nog onbekende reden onwel.

Lees verder

Achterhoekse whisky kan gebrouwen worden

Met de komst van de nieuwe brouwketel kan distilleerderij de Bronckhorst eindelijk beginnen met het stoken van echte Achterhoekse whisky. Voor eigenaar Erik Legters een heugelijk moment, na een voorbereiding van drie jaar.

Lees verder

Groenlose tennissters willen top handhaven

Het damesteam van de Groenlose Tennisclub hoopt haar toppositie in Nederland na een succesvol jaar te kunnen handhaven. De tennissters uit de Achterhoek reizen het hele land door om op hoog niveau actief te zijn.

Lees verder

Mark Boumans debuteert bij schoolontbijt

Burgemeester Mark Boumans is dinsdagochtend voor het eerst aangeschoven bij het Nationaal Schoolontbijt in Doetinchem. Kinderen uit verschillende klassen van Montessorischool De Pas kwamen naar het Stadhuis voor een gezonde start van de dag.

Lees verder

Twenteroute bij Lichtenvoorde aangepakt

Verkeer dat van het kruispunt op de N18 bij Lichtenvoorde-Zuid gebruik maakt moet in de maand november rekening houden met oponthoud. De aannemer is gestart met het aanpassen van de kruising en het realiseren van een carpoolplaats.

Lees verder

Jan & Jan uit Didam behoudt plek in Top 100

Jan & Jan uit Didam staat wederom op plek 35 van de Café Top 100. Dat heeft Misset Horeca maandagavond bekendgemaakt. Naast het Didamse café staat ook Jansen & Jansen uit Hengelo hoog in de lijst.

Lees verder

Gevaarlijke situaties op de A12 vanwege hond

De politie van Montferland heeft maandagmiddag een hond van de snelweg A12 gehaald. De aanwezigheid van het dier zorgde voor gevaarlijke situaties door stoppende automobilisten.

Lees verder

Inbraak in een woning in Breedenbroek

Er is in de nacht van vrijdag op zaterdag ingebroken in een woning in Breedenbroek. Dat meldt de politie van Oude IJsselstreek maandagavond.

Lees verder

40 personen geëvacueerd na gaslucht in Wehl

Veertig personen zijn maandagavond geëvacueerd toen ze aanwezig waren in zorgcentrum Oldershove in Wehl. Er werd een gaslucht geroken in het pand aan het Raadhuisplein, waarna de brandweer is uitgerukt.

Lees verder

Doorrijder ongeval Doetinchem meldt zich

De persoon die raadslid Goof Pontier van de PvdA in Doetinchem afgelopen weekend heeft aangereden, heeft zich alsnog gemeld. De jongen was in eerste instantie doorgereden na het ongeval op de Liemersweg tussen Wehl en Doetinchem.

Lees verder

De Liemers zet in op lokale voedselproductie

De Liemers wil lokale producten sneller en beter op de markt krijgen door lijntjes tussen producenten en consumenten korter te maken. Maandagochtend ondertekenden afgevaardigden van Liemerse gemeenten, producenten en de markt een convenant op het gemeentehuis van Zevenaar om zich hard te maken voor dit doel.

Lees verder

Bronckhorst versoepelt regels evenementen

Inwoners van Bronckhorst die een evenement willen organiseren hebben niet altijd meer een vergunning nodig. Straks geldt bij evenementen zonder risico’s alleen nog een meldingsplicht.

Lees verder

Expo Achterhoek in 3D meer dan maquettes

Negen imposante gebouwen uit de Achterhoek zijn vanaf nu in 3D te bewonderen in het Stadsmuseum. De gebouwen zijn geprint bij de Gruitpoort en daar is de afgelopen weken hard gewerkt aan de tentoonstelling.

Lees verder

Anne Frankschool wordt toch het derde IKC

Volgend jaar zal de Anne Frankschool in Doesburg ook een Integraal Kind Centrum (IKC) worden. Het is het derde IKC dat wordt gerealiseerd in de gemeente.

Lees verder

Dieperink wil meer minuten in de eredivisie

Scheidsrechter Rob Dieperink hoopt na zijn debuut in de eredivisie op meer minuten op het hoogste niveau. De arbiter uit Borculo gaf zaterdag een rode kaart en een strafschop bij Excelsior – Roda JC (1-0).

Lees verder

Handsome Poets eerste headliner op Reurpop

Het Ruurlose festival Reurpop heeft de eerste headliner voor de editie van 2018 bekend gemaakt. Op de vrijdagavond zal de indiepopband Handsome Poets het hoofdpodium beklimmen.

Lees verder

Vrouw raakt gewond bij ongeval Vragender

Een vrouw is zondagmiddag gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval in Vragender. Het slachtoffer reed op de Oude Winterswijkseweg toen ze door onbekende oorzaak in een scherpe bocht van de weg raakte.

Lees verder

Man zwaargewond na botsing Doetinchem

Een fietser is in de nacht van zaterdag op zondag zwaargewond geraakt bij een aanrijding op de kruising van de Mercuriusstraat en de Edisonstraat in Doetinchem. Hoe het ongeval kon gebeuren is onduidelijk.

Lees verder

Deel twee voor kwartet cartoon ‘t Proathuus

Er komt een tweede editie van het Achterhoeks kwartet met de dieren van ’t Proathuus. Vorig jaar verscheen het eerste deel van het spelletje dat gebaseerd is op de dialectcartoon die wekelijks in veel huis-aan-huisbladen staat.

Lees verder

Innovatieprijs voor sfeer in theater Eibergen

Het openluchttheater in Eibergen heeft afgelopen zaterdag de innovatie-award van de Vereniging Nederlandse Openluchttheaters (VNO) gewonnen. Het theater krijgt deze prijs voor de ontwikkeling van jute schermen.

Lees verder

Man gewond bij ontlopen ruzie Doetinchem

Een 19-jarige man is in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 2.30 uur in Doetinchem lichtgewond geraakt terwijl hij een ruzie probeerde te ontlopen. De man werd in de Korte Kapoeniestraat aangesproken door een scooterrijder, maar besloot daar geen aandacht aan te besteden.

Lees verder

Fietser gewond na aanrijding bij Doetinchem

Een fietser die de Liemersweg tussen Doetinchem en Wehl overstak ter hoogte van de Barlhammerweg, is daarbij aangereden. Het slachtoffer, raadslid Goof Pontier van de PvdA in Doetinchem, liep daarbij een gebroken knie en een gebroken enkel op.

Lees verder

Races Zwarte Cross weer snel volgeboekt

De Zwarte Cross heeft zaterdag maar enkele tientallen seconden nodig gehad om de crosswedstrijden vol te boeken.

Lees verder

Man (26) opgepakt voor mishandeling Zelhem

Een 26-jarige man uit Doetinchem is aangehouden wegens mogelijke betrokkenheid van de zware mishandeling in Zelhem. Een meisje van 17 raakte daarbij begin oktober zwaar gewond.

Lees verder

De Graafschap walst over Jong Ajax heen

De Graafschap heeft vrijdag een klinkende 0-5 overwinning geboekt op Jong Ajax. Op De Toekomst walsten de Superboeren over de Amsterdamse beloften heen.

Lees verder

Keepster Lois Niënhuis droomt van Oranje

De 16-jarige keepster Lois Niënhuis uit Lichtenvoorde komt sinds dit seizoen uit voor FC Twente. In deze mini-documentaire nemen we een kijkje in het leven van de jonge keepster.

Lees verder

Man aangehouden in Etten na achtervolging

Agenten hebben vrijdagmiddag in Etten een persoon aangehouden na een achtervolging. Over de toedracht is nog niets bekend. De politie bevestigt tevenover REGIO8 de aanhouding, maar geeft verder niets prijs omdat er gewerkt is op verzoek van een andere eenheid.

Lees verder

Lof over omgang statushouders in Varsseveld

Clemens Cornielje is onder de indruk van de huisvesting van vijf statushouders in een voormalige school in Varsseveld. De Commissaris van de Koning sprak donderdag met de jonge mannen en omwonenden en concludeerde dat er naar volle tevredenheid gewerkt wordt aan een gezamenlijke toekomst.

Lees verder

Auto in sloot na aanrijding bij Vragender

Bij een ongeval in Vragender is vrijdagmiddag een gewonde gevallen. Door een voorrangsfout belandde één van de voertuigen met de neus in de sloot.

Lees verder

Lippmann voorlopig trainer van Oriondames

Arno Lippmann neemt voorlopig de positie als trainer van het eerste damesteam van Seesing Personeel Orion over. Eric Robbers stopte vorige week wegens gezondheidsredenen.

Lees verder

Basisscholen maken kennis met wetenschap

Honderden kinderen van alle basisscholen uit Doetinchem hebben vrijdagochtend in het Amphion kennis gemaakt met de planeten en sterren uit ons heelal. Organisator Talentscool hoopt met deze masterclass jongeren te enthousiasmeren voor de wetenschap.

Lees verder

Groenmakers winnaar van de MBO-award

De award voor Maatschappelijk Betrokken Ondernemen is dit jaar gewonnen door De Groenmakers. De uitreiking van de prijs maakte onderdeel uit van de jaarlijkse Meet & Match markt.

Lees verder

Vrouw overleden bij ongeval in Doetinchem

Bij een verkeersongeval in Doetinchem is vrijdagochtend een oudere vrouw om het leven gekomen. Wat er precies is gebeurd, is onbekend.

Lees verder

Gerrit voorspelt start van koudere periode

Weerman Gerrit Vossers neemt iedere vrijdag voor De Gelderlander en REGIO8 de weersvoorspellingen voor het weekend door. Vanuit Zelhem voorspelt de weerboer een weekend met wisselende en vooral koudere omstandigheden.

Lees verder

Weekend geen treinverkeer naar Winterswijk

In het weekend van 11 en 12 november rijden er geen treinen tussen Doetinchem en Winterswijk. Er wordt in die dagen aan het spoor gewerkt.

Lees verder

Verduisterde auto onderschept in Eibergen

De politie heeft woensdag een verduisterd voertuig onderschept in Eibergen. Agenten kwamen de gestolen auto op het spoor en wisten de bestuurder tot stoppen te dwingen.

Lees verder

Tientallen boetes na controle ’s-Heerenberg

Bij een grootschalige verkeerscontrole in ’s-Heerenberg zijn donderdagavond 35 bekeuringen uitgedeeld. De meeste boetes werden uitgeschreven voor het niet dragen van de gordel.

Lees verder

Handbalster Housheer in voorselectie WK

Dione Housheer uit Ulft is door bondscoach Helle Thomsen opgenomen in de voorselectie van het Nederlands team. De handbaldames spelen begin december het Wereldkampioenschap in Duitsland.

Lees verder

De Graafschap tegen veranderlijk Jong Ajax

De Graafschap vervolgt vrijdagavond de competitie tegen koploper Jong Ajax. Vorig seizoen waren de Superboeren op De Toekomst bij vlagen speelbal van een team dat werd gedirigeerd door Abdelhak Nouri.

Lees verder

De slogan voor Zwarte Cross 2018 is bekend

De slogan voor de aankomende editie van de Zwarte Cross is 'Leven vóór de dood'. Dat maakte organisator De Feestfabriek donderdagochtend bekend.

Lees verder

Burgemeester mag ingrijpen bij burenruzies

Burgemeester Otwin van Dijk heeft de nieuwe bevoegdheid gekregen om bij geschillen tussen burgers uit Oude IJsselstreek in te grijpen. Wonion is erg blij met deze ontwikkeling, omdat de woningcorporatie jaarlijks vijfhonderd keer met onenigheid tussen buren te maken heeft.

Lees verder

Politie zoekt eigenaar van loslopend paard

De politie in Winterswijk heeft woensdagavond een loslopend paard aangetroffen op de Morskers Driehuisweg in Meddo.

Lees verder

Brand in oplegger met accu’s van Ter Horst

Een oplegger met accu’s van afvalverwerker Ter Horst uit Varsseveld is in de nacht van woensdag op donderdag in brand gevlogen. Vermoedelijk is er kortsluiting ontstaan, waardoor er brand uitbrak op het terrein aan de Sinderenseweg.

Lees verder

Veel schade bij keukenbrand in Doetinchem

In een woning in Doetinchem is woensdagavond een flinke brand ontstaan. Er vielen geen gewonden bij de keukenbrand.

Lees verder

Motorrijder gewond na aanrijding met auto

Een motorrijder is woensdag gewond geraakt bij een aanrijding op de Terborgseweg in Doetinchem. Hij knalde met zijn voertuig op een auto.

Lees verder

Documentaire keepster Niënhuis bij REGIO8

REGIO8 zendt deze week een mini-documentaire over Lois Niënhuis uit. De 16-jarige keepster uit Lichtenvoorde komt sinds dit seizoen uit voor de voetbalacademie van FC Twente en heeft maar één droom: doorbreken als prof.

Lees verder

Jeugd helpt wijkagent Varsseveld in de avond

Wijkagent Gerben Boesveld in Varsseveld is een nieuw initiatief gestart waarbij hij jongeren betrekt bij zijn werk. Dinsdagavond is hij samen met een groep de wijken ingegaan om te controleren op verdachte situaties.

Lees verder

Eerste mast van Oude IJsselstreek is gesloopt

De eerste oude mast van TenneT in Oude IJsselstreek is woensdagmiddag gesloopt nabij Etten. Wethouder Henk Hengeveld heeft de eerste bevestiging eigenhandig doorgeknipt.

Lees verder

Zevenaar zet in op kwaliteit van buurtapps

Gemeente Zevenaar wil inzetten op de kwaliteit van buurtpreventieapps in de verschillende woonwijken. Tijdens een criminele lunch zijn de beheerders woensdagochtend geïnformeerd door een ex-inbreker.

Lees verder

Alleen VIOD Doetinchem profiteert van WEURO

Voetbalvereniging VIOD lijkt in Doetinchem het meest geprofiteerd te hebben van het Europees kampioenschap voor vrouwen. Waar andere clubs na WEURO geen sterkere ledengroei kennen, dient bij VIOD zich de mogelijkheid aan om extra vrouwenteams op te richten.

Lees verder

Nieuw asfalt op A18 bij Wehl laat alweer los

De nieuwe asfaltlaag op de A18 tussen Didam en Doetinchem laat los. Rijkswaterstaat wijst het weer als boosdoener aan en start woensdagavond met nieuwe wegwerkzaamheden.

Lees verder

Brand in plastic kledingcontainer in Zelhem

Er heeft woensdagochtend een brand gewoed in een kledingcontainer aan de Velswijkseweg in Zelhem. Het is niet bekend hoe de brand heeft kunnen ontstaan.

Lees verder

Raadsleden D66 voelen zich besodemieterd

Raadsleden Willem Traag en Henri-George Moïze de Chateleux voelen zich ‘besodemieterd’ door het bestuur van D66 Doetinchem en hebben daarom besloten zich af te splitsen. Volgens de twee politici heeft het bestuur na meerdere conflicten het vertrouwen in de raadsleden opgezegd.

Lees verder

Dader Winterswijk vluchtte in blauwe Golf

De politie is na het ernstige geweldsdelict dat zondagmiddag plaatsvond in Winterswijk op zoek naar een donkerblauwe Volkswagen Golf met schade. De dader, die op het slachtoffer insloeg met een hamer, is vermoedelijk met deze auto gevlucht.

Lees verder

De Dennen uit Doetinchem beste cafetaria

Eeterij De Dennen in Doetinchem is de beste cafetaria van de Achterhoek volgens Misset Horeca. In een jaar tijd werd een vervallen gebouw in het hart van de wijk Oosseld omgetoverd tot een goedlopend familiebedrijf.

Lees verder

Crisis D66 dwingt wethouder tot opstappen

De bestuurlijke crisis binnen de fractie van D66 in Doetinchem heeft wethouder Kees Telder doen besluiten om zijn taken neer te leggen. De twee huidige raadsleden van de partij willen zich afsplitsen.

Lees verder

Wissels De Graafschap verliezen van Twente

Een selectie van De Graafschap heeft dinsdagmiddag in een besloten oefenduel in het Overijsselse Hengelo met 4-2 verloren van FC Twente. Beide ploegen speelden voornamelijk met wisselspelers.

Lees verder

Nieuwe voorzitter voor Graafschap College

Mirjam Koster zal de positie van René van Gils overnemen als de voorzitter van het college van het bestuur van het Graafschap College. Koster is op dit moment werkzaam bij het Saxion Hogeschool.

Lees verder

Grote hennepkwekerij ontdekt in Borculo

De politie heeft dinsdagmiddag een grote hennepkwekerij opgerold in Borculo. In de plantage stonden, verdeeld over verschillende ruimtes, ongeveer duizend planten.

Lees verder

Griezelen tijdens Halloween in dierenpark

De afsluiting van het zomerseizoen bij dierenpark Anholter Schweiz, net over de grens bij Gendringen, werd dit jaar opnieuw gevierd met een Halloween-weekend. Honderden mensen kwamen naar de dierentuin om een flink potje te griezelen.

Lees verder

Raad wil uitleg over tekort NK Wielrennen

Gemeenteraadsleden willen meer uitleg van de burgemeester en wethouders over het onverwachte tekort van 400.000 euro dat Montferland heeft overgehouden aan het NK Wielrennen. Maandagavond is het onderwerp tijdens een commissievergadering doorgeschoven naar de raadsvergadering in november.

Lees verder

Dronken man van straat geplukt in Zevenaar

De politie heeft maandagavond in Zevenaar een dronken man naar huis gedirigeerd. Hij lag bij een rotonde op straat.

Lees verder

Bekeuringen na verkeerscontrole in Neede

Drie bestuurders zijn dinsdagochtend op de bon geslingerd in Neede. Ze werden betrapt tijdens een verkeerscontrole nabij de Rondweg.

Lees verder

Zes Achterhoekse snackbars in top 100

Zes Achterhoekse cafetaria’s behoren tot de honderd beste snackbars van Nederland. Misset Horeca Nederland maakt ieder jaar de Cafetaria Top 100 bekend.

Lees verder

Inzamelsactie voor slachtoffer Winterswijk

De familie van de man die overleed na te zijn geslagen met een hamer in Winterswijk, heeft via Facebook geld ingezameld om zijn lichaam naar Kosovo te kunnen vervoeren. Het 58-jarige slachtoffer zal in zijn geboorteland begraven worden.

Lees verder

Politie vindt lichaam in woning Winterswijk

De politie heeft maandagavond een lichaam aangetroffen in een woning in Winterswijk. Bekenden van de bewoner kregen al enige tijd geen contact met hem, waarna agenten besloten de woning binnen te treden.

Lees verder

Slachtoffer geweld in Winterswijk overleden

De 58-jarige man die zondagmiddag in de Verlengde Morsestraat slachtoffer werd van een gewelddelict is overleden. De man is aan zijn verwondingen bezweken die hij opliep toen hij werd aangereden en met een hamer op zijn hoofd werd geslagen.

Lees verder

Agenten tot maart bewapend met bodycams

Wijkagenten van het politieteam Achterhoek-West dragen tot maart 2018 een camera met zich mee. De zogenaamde bodycams worden in vier gemeenten bij wijze van proef ingezet.

Lees verder

Van Dijk waarschuwt politici voor criminelen

Burgemeester Otwin van Dijk van Oude IJsselstreek waarschuwt de partijen in zijn gemeenteraad om alert te zijn op kandidaat-raadsleden met verkeerde bedoelingen. De fracties zijn nu druk met het voorbereiden van de kieslijsten voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen.

Lees verder

Verdachte steekpartij in Ulft niet vervolgd

De 20-jarige man uit Ulft die in april een man neer heeft gestoken, wordt niet vervolgd. Volgens de Rechtbank Gelderland was er bij de steekpartij in een boot sprake van noodweer.

Lees verder

Onderzoek naar vloeren in Bronckhorst

Bronckhorst wil dat gebouweigenaren in de gemeente hun breedplaatvloer controleren op veiligheid. De gemeente wil dit naar aanleiding van de ingestorte parkeergarage in Eindhoven, die ook een breedplaatvloer had.

Lees verder

Jeroen van Ree stopt als voorzitter van Orion

Jeroen van Ree is teruggetreden als voorzitter van volleybalvereniging Seesing Personeel Orion. Hij maakte zijn besluit vrijdagavond kenbaar tijdens een ledenvergadering.

Lees verder

Kinderen slopen camera op schoolplein Ulft

In Ulft zijn zondag drie kinderen betrapt toen zij een camera sloopten op een schoolplein. De jongens van acht en negen jaar oud hoeven echter niet te vrezen voor een strafblad.

Lees verder

Brandweer takelt koe uit gierput in Beltrum

De brandweer heeft zondagmiddag een koe uit een gierput gered op een erf in Beltrum.

Lees verder

Orion heeft veel moeite tegen hekkensluiter

Seesing Personeel Orion heeft zaterdagavond veel moeite gehad om hekkensluiter Vallei Prins te verslaan. In Ede had Orion vijf sets nodig om de overwinning naar zich toe te trekken.

Lees verder

Volle gastank van pick-up ontploft in Lobith

Een gastank van een pick-up is in de nacht van zaterdag op zondag ontploft in Lobith. De tank van de auto was net vol getankt, waardoor de ontploffing veel schade veroorzaakte.

Lees verder

Kop-staartbotsing bij werkzaamheden Wehl

Ter hoogte van de werkzaamheden tussen Didam en Doetinchem op de A18 is zaterdagavond een gewonde gevallen. Door onbekende oorzaak vond er op de snelweg ter hoogte van Wehl een kop-staartaanrijding plaats.

Lees verder

Man op het hoofd geslagen in Winterswijk

Een man is zondagmiddag slachtoffer geworden van een geweldsincident in Winterswijk. Het slachtoffer liep op de Verlengde Morsestraat, toen er een auto aangereden kwam waar een man uitstapte die het slachtoffer met een hamer op het hoofd sloeg, zeggen getuigen.

Lees verder

Techniekdag wil imago techniek verbeteren

De organisatie van Techniekdag de Liemers, dat zaterdag gehouden werd in de Markthal in Didam, wil het slechte imago van techniek omdraaien. Door kinderen in aanraking te brengen met het diverse karakter van techniek willen ze de jeugd en hun ouders enthousiast maken voor het vakgebied.

Lees verder

Blikschade en schrik na aanrijding in Baak

Bij een kop-staartbotsing op de Zupthenseweg in Baak is zaterdagmiddag enkel veel blikschade ontstaan. De inzittenden van de voertuigen liepen geen verwondingen op, maar wel veel schrik.

Lees verder

Gemeenten gaan voor veilig uitgaansklimaat

Aalten en Winterswijk hebben het nieuwe horeca-convenant 'Veilig Uitgaan 2017' ondertekend. In het convenant staan afspraken opgesteld die moeten zorgen voor een veilig uitgaansklimaat.

Lees verder

Tweede aflevering van Expeditie Achterhoek

In Expeditie Achterhoek staan bijzondere initiatieven van inwoners, verenigingen en andere organisaties centraal die bijdragen aan de leefbaarheid in de Achterhoek. In de eerste uitzending gaat presentatrice Annemarie Brüning op bezoek bij Distilleerderij de Bronckhorst en de koeientuin in Groenlo!

Lees verder

De Graafschap wint van zwakke Limburgers

De Graafschap heeft vrijdagavond Fortuna Sittard van de periodetitel gehouden. Op de eigen Vijverberg waren de Superboeren met 2-0 te sterk voor de zwakke Limburgers.

Lees verder

’s-Heerenberg veroordeelt winkelleegstand

Een aantal inwoners van ’s-Heerenberg is helemaal klaar met de huidige leegstand in het centrum. Zij juichen initiatieven toe om de leegstand aan te pakken zoals de nieuwbouw van appartementen.

Lees verder

Siner-Sir gaat naar PvdA in Oude IJsselstreek

Gülden Siner-Sir gaat zich samenvoegen met de Partij van de Arbeid in Oude IJsselstreek. De politica vormde hiervoor een eenmansfractie, nadat ze opstapte als fractievoorzitter van Lokaal Belang door onenigheid over een integriteitskwestie.

Lees verder

Ook glasvezelbundeling in Achterhoek-West

Inwoners van de buitengebieden van Oude IJsselstreek, Montferland en Doetinchem kunnen zich vanaf 21 november inschrijven voor de aanleg van glasvezel. Bij een deelname van 50% wordt er ook daadwerkelijk glasvezel aangelegd in het buitengebied.

Lees verder

Gerrit Vossers voorspelt wisselend weekend

Weerman Gerrit Vossers neemt iedere vrijdag voor De Gelderlander en REGIO8 de weersvoorspellingen voor het weekend door. Vanaf de Kleindiertentoonstelling in Varsseveld voorspelt de weerboer een weekend met wisselende omstandigheden. 

Lees verder

Kind raakt onwel op basisschool in Zelhem

De hulpdiensten zijn vrijdagochtend groots uitgerukt omdat een kind op de Jan Ligthartschool in Zelhem onwel is geworden. De leerling was buiten bewustzijn, waardoor een traumahelikopter werd opgeroepen.

Lees verder

Bewoner (44) verdacht na brand Winterswijk

Een 44-jarige man uit Winterswijk is in de nacht van donderdag op vrijdag aangehouden na een brand in zijn eigen woning. De politie verdenkt de man van brandstichting.

Lees verder

Veel bekeuringen bij controles Montferland

De politie heeft donderdag op verschillende plekken in gemeente Montferland verkeerscontroles gehouden. Volgens de politie is het aantal geconstateerde overtredingen opvallend te noemen.

Lees verder

Twee gewonden bij aanrijding in de Heurne

Bij een ongeval op de kruising van de Giebinkslat en de Gelkingweg in de Heurne zijn vrijdagochtend twee personen gewond geraakt. Een voorrangsfout was de oorzaak van de aanrijding.

Lees verder

Geen gewonden bij woningbrand Winterswijk

In een woning aan de Gasthuisstraat in Winterswijk is donderdagavond brand uit gebroken. Er zijn geen gewonden gevallen door de brand.

Lees verder

Gastvrouw Nikki Prein ontvangt een Pluim

Gastvrouw Nikki Prein uit Kilder heeft donderdagavond een Pluim van de burgemeester Peter de Baat ontvangen. De studente van het Graafschap College deed mee aan de Worlds Skills in Abu Dhabi.

Lees verder

Paard schopt man in weiland bij Varsseveld

Een oudere man is donderdagavond aan het Rademakersbroek bij Varsseveld ernstig gewond geraakt nadat hij een trap kreeg van een paard. Het slachtoffer raakte ernstig gewond en is met een traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht.

Lees verder

De Graafschap staat voor cruciale weken

De Graafschap staat aan de vooravond van aantal cruciale weken waarin de top drie van de Jupiler League de tegenstanders zijn, te beginnen met Fortuna Sittard. Bij winst doet De Graafschap goede zaken, maar bij puntenverlies haken ze af bij de top.

Lees verder

Doetinchemse auteur brengt Twitterboek uit

De Doetinchemse auteur Nick Muller presenteert donderdagavond zijn tweede boek Dit Is Waarom Mensen Op Twitter Zitten. Samen met bedenker Aisha Scheuer bundelde hij de vijfhonderd grappigste tweets die werden verstuurd in Nederland.

Lees verder

Politiepost naar gemeentehuis Montferland

De politie van Didam verhuist per 1 november naar het gemeentehuis van Montferland. Het politiebureau aan de Parellelweg zal vanaf dan haar deuren sluiten.

Lees verder

45 km-autootje belandt op zijkant in Terborg

Een bestuurder van een 45 kilometer-auto is woensdagavond gewond geraakt na een ongeval in Terborg. De automobilist zag een ander voertuig over het hoofd en kon een aanrijding niet meer voorkomen.

Lees verder

Zieke trainer Orion Dames 1 legt functie neer

Trainer Eric Robbers van Seesing Personeel Orion Dames 1 legt zijn functie tijdelijk neer. Volgens Orion kampt Robbers met medische klachten en is doorgaan onverantwoord.

Lees verder

Geen duikschool in zuivering bij Doetinchem

Het idee om van de voormalige waterzuiveringsinstallatie aan de Stokhorstweg in Doetinchem een snorkel- en duikschool te maken is gestrand. De Oosterbeekse initiatiefnemer Marco Derksen en eigenaar Waterschap Rijn en IJssel zijn er samen niet uitgekomen.

Lees verder

Politie voert vuurwerkcontrole uit op Metzo

Onder meer naar aanleiding van de vernielingsreeks met vuurwerk in 's-Heerenberg van vorig jaar is er door de politie een speciaal vuurwerkteam voor de regio Achterhoek-West opgezet. Het team heeft woensdagochtend een onaangekondigde controle uitgevoerd op het Metzo College in Doetinchem.

Lees verder

Flinke hennepplantage in bedrijfspand Halle

De politie heeft woensdagmorgen een hennepkwekerij aangetroffen in een bedrijfspand aan de Marssestraat in Halle. De wietplantage wordt door de politie ontmanteld en vernietigd.

Lees verder

Opnieuw zitmaaier gestolen van erf Beltrum

Dieven hebben in de nacht van maandag op dinsdag opnieuw een zitmaaier gestolen van een erf aan de Zwarteweg in Beltrum. De politie waarschuwt eigenaren van een dergelijke machines om ze goed te beveiligen.

Lees verder

Inbraak bij Joucke's Barbershop Doetinchem

Onbekenden hebben in de nacht van dinsdag op woensdag ingebroken in kapperszaak Joucke’s Barbershop in Doetinchem. Op Facebook doet de eigenaar een oproep aan mensen die de dader op de camerabeelden herkennen.

Lees verder

Leercentrum voor innovatief MBO onderwijs

Het nieuwe Onderwijsleercentrum van het Graafschap College moet er voor zorgen dat studenten op hun eigen manier onderwijs kunnen volgen en daardoor betere resultaten behalen. In de nieuwe ruimte op het hoofdgebouw zijn allerlei innovatieve faciliteiten, waar de jongeren gebruik van kunnen maken.

Lees verder

Definitieve chicanes op de Wildenborchseweg

Bronckhorst gaat definitieve chicanes plaatsen op de Wildenborchseweg in Vorden, met daarbij een aparte strook voor fietsers. Na een proef met tijdelijke chicanes blijkt dat automobilisten hun snelheid aanpassen op de weg waar een maximale snelheid van 60 km/h geldt.

Lees verder

Geitenhouder Zelhem krijgt geen vergunning

De geitenhouderij in Bronckhorst heeft geen vergunning gekregen voor de uitbreiding van een stal aan de Schooltinkweg in Zelhem. De boer wilde het aantal geiten vergroten van 1.200 naar ongeveer 2.000, maar dit is nu van de baan.

Lees verder

Brandweer en ambulance oefenen in Zelhem

Het brandweerkorps uit Zelhem heeft maandagavond een grootschalige oefening uitgevoerd in samenwerking met ambulancepersoneel. Op het industrieterrein werd een groot ongeval nagebootst, waarbij meerdere voertuigen en slachtoffers betrokken waren.

Lees verder

Motoragent gewond bij ongeval in Vorden

Een motoragent is dinsdagochtend gewond geraakt bij een verkeersongeval in Vorden. Het ongeval vond plaats op de Ruurloseweg tijdens een opfriscursus van drie motoragenten.

Lees verder

Doodrijder Zelhem trekt zijn hoger beroep in

De man uit Doetinchem die in juni 2016 een dodelijk ongeval veroorzaakte in Zelhem heeft zijn hoger beroep ingetrokken. Dat meldt De Gelderlander.

Lees verder

Arnhemmer opgepakt voor inbraak in Lathum

De politie heeft een 24-jarige Arnhemmer aangehouden die wordt verdacht van een inbraak in een woning in Lathum. De politie is de verdachte op het spoor gekomen, doordat een getuige het kenteken van een auto heeft doorgegeven.

Lees verder

Controle tijgermuggen in Aalten is ten einde

De laatste controles op de tijgermug door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) in Aalten zullen zaterdag plaatsvinden. Het muggenseizoen is ten einde, waardoor de controle de komende maanden niet meer nodig is.

Lees verder

Veel schade bij frontale aanrijding op de N18

Door een ongeval op de N18 tussen Lichtenvoorde en Groenlo is dinsdagochtend flinke schade ontstaan. Doordat een inhaalmanoeuvre vermoedelijk niet goed verliep, werd een tegemoetkomende auto geraakt.

Lees verder

Jonge bestuurder raakt van de weg in Wehl

Een bestuurder is maandagavond met de schrik vrijgekomen na een eenzijdig ongeval in Wehl. De jongeman week uit, maar wist zijn voertuig niet meer de baas te blijven.

Lees verder

Varssevelds kinderdagverblijf trekt in bij IKC

Peuters van kinderdagverblijf De Zonnestralen in Varsseveld liepen maandagochtend in een stoet naar hun nieuwe verblijf. De allerjongsten verhuizen en trekken in bij basisschoolleerlingen in het Integraal Kindcentrum (IKC) Op Koers.

Lees verder

Politie tast in duister na ongeval bij Ruurlo

De politie is nadrukkelijk op zoek naar getuigen van een ongeval in Ruurlo. Een automobilist kwam maandagochtend tegen een schuur tot stilstand, maar hoe het ongeval kon gebeuren is onduidelijk.

Lees verder

Orkest Excelsior wint muziekfestival in China

Het Winterswijkse harmonieorkest Excelsior dat afgelopen week naar China reisde voor een muzikale reis, heeft het internationale muziekfestival in Nanjing gewonnen. De reis werd ter ere van het 110-jarige jubileum gemaakt met een groep van 76 muzikanten.

Lees verder

Vertraging bij sloop café door vondst asbest

De sloop van Café Halfweg tussen Zelhem en Doetinchem heeft vertraging opgelopen doordat er asbest gevonden in het verpauperde pand. Eind deze week moet het café, dat al jaren een doorn in het oog was voor omwonenden, volledig gesloopt zijn.

Lees verder

Brand in sauna van vakantiehuis in Braamt

Op een vakantiepark nabij Braamt is zondagmiddag brand uitgebroken in één van de huisjes. Het vuur ontstond door kortsluiting in de sauna van de vakantiewoning.

Lees verder

Kickbokser uit Kilder verovert wereldtitel

De 15-jarige kickbokser Peter Verhaegh uit Kilder is wereldkampioen geworden op het WK in het Duitse Hagen. In de finale sloeg hij de Duitse Christian Long in de eerste ronde knock-out en daarmee haalde hij de wereldtitel binnen.

Lees verder

Donkere dagen offensief start in Doetinchem

In de Doetinchemse wijk Dichteren heeft de politie in het kader van het Donkere Dagen Offensief een actie gehouden. Agenten gingen ongemerkt langs de deuren in de omgeving van de straten Harz en Vogezen, om te kijken of bewoners hun zaken op orde hadden.

Lees verder

Griezelen in Hummelo tijdens Spooktocht

Hummelo verandert volgende week zaterdag in een soort spookdorp wanneer griezels er ’s avonds hun intrek nemen. Maar geen nood, de griezels verdwijnen ook vanzelf weer, ze zijn onderdeel van de Spooktocht die vanwege Halloween georganiseerd wordt.

Lees verder

Opvallend rijden leidt tot aanhouding Wehl

Een scooterrijder die opvallend rijgedrag vertoonde is zaterdagnacht rond 1.00 uur aangehouden op de Beekseweg in Wehl. Hij werd opgemerkt door surveillerende agenten die behalve het opvallende rijgedrag ook zagen dat de man geen helm droeg.

Lees verder

Jongeren besmeuren woningen in Dichteren

Negen jongeren zijn zaterdagavond opgepakt nadat ze met eieren hadden gegooid in de wijk Dichteren in Doetinchem. Woningen aan de Ebro en de De Gasperilaan moesten het ontgelden.

Lees verder

Vrouw raakt gewond bij aanrijding Azewijn

Een 57-jarige vrouw uit Zeddam is zaterdagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding op de Terborgseweg N335. De vrouw reed in haar scootmobiel op het fietspad toen een automobilist die vanuit de Langeboomstraat over wilde steken haar over het hoofd zag.

Lees verder

Scooterrijder gewond na val in Doetinchem

Een scooterrijder is vrijdagmiddag onderuit gegaan in Doetinchem. De bestuurder is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht.

Lees verder

Laatste optreden voor band Kiek Now Us

Zaterdagavond staat het allerlaatste optreden van de Achterhoekse band Kiek Now Us op het programma. In de Radstake zullen de vijf mannen een punt zetten achter hun gezamenlijke muziekcarrière van 12,5 jaar.

Lees verder

Groenlo gaat weekend lang terug naar 1627

Ruim 1600 acteurs spelen dit weekend de Slag om Grolle uit het jaar 1627 na. Daarnaast is het centrum van Groenlo door de inwoners omgetoverd tot een stad in authentieke sfeer.

Lees verder

Oost Gelre schenkt aandacht aan water

Oost Gelre organiseert zaterdag in het kader van de 'Week van ons Water' allerlei activiteiten omtrent water in het gemeentehuis. Ook worden er rondleidingen bij de rioolwaterzuivering en Flierbeek gegeven.

Lees verder

Slecht De Graafschap pakt punt in Dordrecht

De Graafschap is het vrijdagavond niet gelukt om afstand te nemen van de middenmoot in de Jupiler League. In Dordrecht gaven de Superboeren een 0-1 voorsprong alsnog uit handen.

Lees verder

Aalten en Oost Gelre krijgen in 2018 glasvezel

De buitengebieden van Aalten en Oost Gelre worden voorzien van glasvezel. Met bijna tweeduizend inschrijvingen, wat neerkomt op 57 procent van de bevolking, is de benodigde grens van vijftig procent ruim overschreden.

Lees verder

Kilderse kickbokser alsnog Nederlands beste

De 15-jarige kickbokser Peter Verhaegh uit Kilder is donderdagavond alsnog officieel uitgeroepen tot Nederlands kampioen. Drie weken geleden werd tijdens de finale van het NK de tegenstander van Peter tot kampioen bekroond, tot grote verbazing van Peter en zijn staf.

Lees verder

Man uit Lichtenvoorde beroofd in Arnhem

Een 70-jarige inwoner van Lichtenvoorde is woensdag overvallen in Arnhem. Twee mannen beroofden hem van zijn tas.

Lees verder

Kilderse gastvrouw valt buiten de prijzen

Gastvrouw Nikki Prein uit Kilder is bij de WorldSkills 2017 in Abu Dhabi buiten de prijzen gevallen. De studente van het Graafschap College eindigde bij het wereldkampioenschap voor beroepen op plek 22.

Lees verder

Weerman Gerrit voorspelt een fris weekend

Weerman Gerrit Vossers neemt iedere vrijdag voor De Gelderlander en REGIO8 de weersvoorspellingen voor het weekend door. Vanaf Huis Bergh in 's-Heerenberg voorspelt de weerboer een regenachtig weekend met frisse temperaturen.

Lees verder

Politie rectificeert verdachte dief in Didam

De vrouw die volgens de politie in augustus in Didam duizend euro van een man heeft gestolen, blijkt niet de dader te zijn. Dat laat de politie vrijdagochtend weten.

Lees verder

Lichaam aangetroffen in park in Doetinchem

In een park in Doetinchem is donderdagavond een lichaam aangetroffen. Uit onderzoek blijkt dat de man aan een natuurlijke dood is gestorven.

Lees verder

De Graafschap wil de middenmoot verlaten

De Graafschap hoopt het goede spel uit de eerste helft tegen Go Ahead Eagles door te trekken in de uitwedstrijd tegen FC Dordrecht. De Superboeren willen aan de Krommedijk afstand nemen van de grote middenmoot in de Jupiler League.

Lees verder

Twee aanhoudingen in wietkwekerij Stokkum

De politie heeft donderdagmiddag twee personen aangehouden in een hennepplantage aan de Camphuysenweg in Stokkum. Voor de kwekerij van 800 à 900 planten werd illegaal stroom afgetapt.

Lees verder

Trio opgepakt voor mishandeling Hummelo

De politie heeft deze week drie mannen aangehouden, omdat zij in de nacht van vrijdag op zaterdag een 27-jarige Doetinchemmer hebben mishandeld in Hummelo.

Lees verder

Renovatie van flats aan Caenstraat van start

De renovatie van de flats aan de Caenstraat in Doetichem zal eind oktober starten. De 342 woningen zullen tijdens deze opknapbeurt een stuk energiezuiniger worden.

Lees verder

Bronckhorst worstelt met besluit geitenstal

Eind oktober verwacht de gemeente een beslissing te kunnen nemen over de vergunning voor uitbreiding van de geitenstal aan de Schooltinkweg in Zelhem. Een lastig besluit, omdat een juridisch kader voor Bronckhorst ontbreekt.

Lees verder

Ex-Superboer focust op carrière als model

Voetballer Thijs Bouma focust zich sinds zijn vertrek uit Doetinchem op zijn carrière als model. De 25-jarige oud-speler van De Graafschap maakte in 2016 zijn laatste minuten op de Nederlandse velden.

Lees verder

15-jarige Vordenaar verdacht van berovingen

Een 15-jarige jongen uit Vorden wordt verdacht van meerdere overvallen en een beroving. Hij werd aangehouden na een gewapende overval op een kapperszaak in Apeldoorn op 10 oktober.

Lees verder

Daling van Achterhoekers in WW houdt aan

Het UWV verwacht dat het aantal WW-uitkeringen in 2017 en 2018 verder zal gaan dalen in de Achterhoek. Op dit moment daalt dat aantal nog sneller dat het landelijk gemiddelde.

Lees verder

Lichaam aangetroffen in pand in Winterswijk

In een pand aan de Koningsweg in Winterswijk is woensdagmiddag een stoffelijk overschot aangetroffen. Volgens de politie is de man niet door een misdrijf om het leven gekomen.

Lees verder

Vrouw trapt in babbeltruc in Hengelo

Een vrouw van 85 is maandag slachtoffer geworden van een babbeltruc in Hengelo. De tot nog toe onbekende dader verschafte zich met een smoesje toegang tot de woning.

Lees verder

Hardrijders op de bon geslingerd in Zeddam

De politie heeft dinsdagochtend in Zeddam zes hardrijders op de bon geslingerd. Agenten voerden een snelheidscontrole uit op de Kilderseweg in het dorp.

Lees verder

Glasvezel Aalten en Oost Gelre heel dichtbij

Het buitengebied van Aalten en Oost Gelre kunnen vanaf het voorjaar van 2018 waarschijnlijk beschikken over glasvezel. Bijna de helft van de inwoners hebben hun wens voor de aanleg van de snellere verbinding kenbaar gemaakt.

Lees verder

Provincie vindt dubbelspoor Didam onnodig

De verdubbeling van het spoor tussen station Wehl en Didam is volgens Provincie Gelderland niet nodig om de Achterhoek beter bereikbaar te maken. Een dubbelspoor tussen Doetinchem en Wehl moet voldoende zijn om de treinen goed te laten rijden.

Lees verder

Doetinchemmer Pusic hoofdcoach FC Twente

Marino Pusic is de nieuwe tijdelijke hoofdtrainer van FC Twente. De Bosnische coach, die al ruim 25 jaar in Doetinchem woont, volgt in Enschede de uit zijn functie ontheven René Hake op.

Lees verder

Bewoning vmbo-school Zevenaar van de baan

Het realiseren van 31 onzelfstandige tijdelijke appartementen in de oude vmbo-school in Zevenaar gaat niet door. De financier van het project heeft zich teruggetrokken.

Lees verder

Agenten zoeken eigenaar van gevonden kistje

De politie is op zoek naar de eigenaar van een gevonden kistje in Zevenaar. Een passant vond het doosje op het fietspad tussen de Horst en de Didamseweg.

Lees verder

Groen licht voor speeltuintje in Varsseveld

Oude IJsselstreek steunt de plannen voor een speeltuintje aan de Akkerstraat in Varsseveld. De gemeente stelt, na een gesprek met buurtbewoners, een bedrag van 10.000 euro beschikbaar voor de aanleg.

Lees verder

Provincie vindt spoorverdubbeling te duur

Provincie Gelderland vindt dat een extra dubbelspoor tussen Didam en Doetinchem te hoge kosten met zich meebrengt. Daarnaast zouden de effecten van het verdubbelen gering zijn.

Lees verder

Onderzoek naar doortrekken van Witte Kruis

Zevenaar voert samen met Rijnwaarden en de provincie Gelderland een onderzoek uit naar het doortrekken van het Witte Kruis vanaf Babberich naar bedrijventerrein 7Poort en de snelweg A12. Duidelijk moet worden of de verbinding haalbaar is.

Lees verder

Geen gewonden bij woningbrand in Ruurlo

Bij een woning in Ruurlo is dinsdagmiddag brand uitgebroken. Daarbij zijn geen gewonden gevallen.

Lees verder

Brandweer samen met gemeente in Hengelo

Na maanden van bouwwerkzaamheden is de nieuwe gemeentewerf én brandweerkazerne in Hengelo in gebruik genomen. De brandweerlieden en gemeentewerknemers zijn blij met de nieuwe locatie.

Lees verder

Gezochte man uit Kosovo opgepakt bij de A12

Het Grensoverschrijdend Politieteam heeft dit weekend twee personen aangehouden op de A12 ter hoogte van de grens, omdat zij worden verdacht van identiteitsfraude en mensensmokkel. Een van de mannen wordt gezocht in Albanië, omdat hij nog een flinke gevangenisstraf moet uitzitten.

Lees verder

Optimalisatieslag voor zonnepark in Azewijn

Provincie Gelderland heeft er na een gesprek met betrokken partijen alle vertrouwen in dat het zonnepark in Azewijn binnenkort optimaal functioneert. De afgelopen periode functioneerde het 36.000 zonnepanelen tellende park niet naar behoren.

Lees verder

Overvaller Van der Valk Duiven moet de cel in

De man die in november 2012 een medewerker van het Van der Valk hotel in Duiven bedreigde met een vuurwapen is veroordeeld tot een celstraf van dertig maanden. De overvaller eiste een geldbedrag van de receptionist en dreigde haar neer te schieten.

Lees verder

Sigaretten gejat bij inbraak pomp Winterswijk

Bij een tankstation is Winterswijk is in de nacht van maandag op dinsdag een inbraak gepleegd. Twee tot nog toe onbekende daders maakten daarbij een flinke hoeveelheid sigaretten buit.

Lees verder

Kerk Winterswijk maandenlang in het donker

De verlichting van de Jacobskerk in het centrum van Winterswijk is kapot. De komende maanden zal het kerkgebouw donker blijven.

Lees verder

Flinke schade door bewegende paal Zevenaar

Een bewegend paaltje, dat op en neer kan om auto’s toegang tot het centrum van Zevenaar te verschaffen, heeft maandag voor flinke schade gezorgd. Toen een auto over het paaltje reed, is het omhoog gegaan.

Lees verder

Granaat uit WOII aangetroffen in Borculo

De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) heeft maandagochtend een granaat tot ontploffing gebracht in het buitengebied van Borculo. Het explosief was tijdens graafwerkzaamheden ontdekt in de kern van Borculo.

Lees verder

Korte brand op Staring College in Borculo

Op het Staring College in Borculo heeft maandagmiddag voor een korte tijd brand gewoed. Bij een zaagmachine was door nog onbekende reden brand ontstaan.

Lees verder

Geen gewonden bij aanrijding in Doetinchem

Een vrachtwagen is maandagmiddag op een motorrijder geknald in Doetinchem. Daarbij is niemand gewond geraakt.

Lees verder

Dorpshuis wil hart van Zeddam laten leven

Na jaren voorbereiding is het Dorpshuis van Zeddam officieel overgegaan naar inwoners van het dorp. De nieuwe exploitant hoopt dat het plein rondom het gebouw gaat leven door het opzetten van activiteiten.

Lees verder

Van Leeuwen is lijsttrekker CDA Montferland

Fractievoorzitter Oscar van Leeuwen van CDA Montferland zal de nieuwe lijsttrekker worden tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. Eerder maakte huidig wethouder Tanja Loeff-Hageman bekend de politiek te verlaten.

Lees verder

Orion snel klaar met Taurus in Topsporthal

Seesing Personeel Orion heeft zijn eerste thuiswedstrijd van het seizoen overtuigend gewonnen van Taurus. De Doetinchemmers waren zaterdagavond na een uur volleybal met 3-0 te sterk.

Lees verder

Opnieuw drie inbraken in Oude IJsselstreek

Opnieuw hebben inbrekers drie maal toegeslagen in gemeente Oude IJsselstreek. Dit weekend waren woningen in Gendringen en Breedenbroek het doelwit.

Lees verder

Lonneke Slöetjes wint de Supercup in Turkije

Lonneke Slöetjes heeft dit weekend met haar team Vakifbank de Turkse Supercup gewonnen. In de finale werd Fenerbahçe met 3-0 verslagen.

Lees verder

Twee dieven met lokfiets betrapt in Zevenaar

De politie in Zevenaar heeft in de nacht van zondag op maandag twee mannen aangehouden, omdat zij werden betrapt toen ze een lokfietsen hebben gestolen.

Lees verder

Motorcrosser geblesseerd na val in Lievelde

Een motorcrosser is zondagmiddag gewond geraakt bij een off the road rit in Lievelde. Hij reed over een smal paadje tussen bomen door toen het mis ging.

Lees verder

De Graafschap vergeet beloning te pakken

De Graafschap is er zondag niet in geslaagd om op de eigen Vijverberg te winnen van Go Ahead Eagles. De Superboeren vergaten een uitstekend eerste half uur te belonen en bleven na rust steken op 1-1. 

Lees verder

Bloedspoor verraadt verdachte in Zevenaar

Een bloedspoor dat aangetroffen werd op de Bergvrede in Zevenaar, heeft de politie geholpen bij het vinden van de verdachte. Een 29-jarige inwoner van Arnhem kon worden aangehouden, hij wordt verdacht van inbraak.

Lees verder

Auto in sloot en gewonde na botsing Haarlo

Bij een aanrijding tussen twee voertuigen op de Borculoseweg in Haarlo is een gewonde gevallen. Door de botsing belandde een van de voertuigen in de sloot.

Lees verder

RKZVC wint 'Derby van het Oosten' ruim

RKZVC is er zaterdagavond in geslaagd om de derby tegen Longa'30 uit Lichtenvoorde winnend af te sluiten. Onder toeziend oog van drieduizend toeschouwers wonnen de Zieuwentse voetballers met ruime cijfers: 5-0.

Lees verder

Busje mist een bocht en belandt in tuin

Een bestuurder van een busje is zaterdagavond met de schrik vrijgekomen na een eenzijdig ongeval tussen Beltrum en Groenlo. De man belandde na een stuurcorrectie in een tuin.

Lees verder

Brandweer voorkomt wateroverlast in Groenlo

De brandweer heeft zaterdagavond een afvoerleiding ontstopt bij de Rabobank in Groenlo. Er was sprake van wateroverlast, maar al snel bleek het probleem een verstopte afvoer te zijn.

Lees verder

Nieuwe burgemeester komt thuis in Aalten

De burgemeesterspost in Aalten is voor Anton Stapelkamp een terugkeer naar de wortels van zijn familie. De aanstaand burgemeester bereidt zich al jaren voor op de vacature.

Lees verder

Kever valt van aanhanger op snelweg A18

Een Volkswagen Kever is zaterdagmiddag van een aanhangwagen gevallen op de snelweg A18. Een deel van de snelweg moest een tijdlang worden afgesloten.

Lees verder

Fietser gewond bij aanrijding nabij Velswijk

Een wielrenner is zaterdagmiddag gewond geraakt bij een ongeval in Velswijk. De man werd aangereden door een vrachtwagen.

Lees verder

Automobilist ramt bushokje in Winterswijk

Een automobilist is zaterdagmiddag met zijn voertuig op een bushokje geknald in Winterswijk. Hij is daarbij niet gewond geraakt.

Lees verder

Kijkje achter schermen bij volgdienst politie

De politie heeft vrijdagavond een grote volgdienst georganiseerd. 112achterhoek-nieuws nam een kijkje achter de schermen bij de korpsen van Doetinchem en Berkelland.

Lees verder

Winkeldief gepakt in binnenstad Doetinchem

De politie heeft vrijdagavond een winkeldief aangehouden in het centrum van Doetinchem. Zij had spullen uit verschillende winkels gestolen.

Lees verder

Veel rookontwikkeling bij brand in Aalten

Bij een bedrijf in Aalten is in de nacht van vrijdag op zaterdag brand ontstaan. Ondanks flinke rookontwikkeling, raakte daarbij niemand daarbij gewond.

Lees verder

Keukenbrand in woning ’s-Heerenberg

In een woning in ’s-Heerenberg is vrijdagavond brand ontstaan. De bewoners waren op dat moment niet thuis.

Lees verder

Eerste uitzending van Expeditie Achterhoek

In Expeditie Achterhoek staan bijzondere initiatieven van inwoners, verenigingen en andere organisaties centraal die bijdragen aan de leefbaarheid in de Achterhoek. In de eerste uitzending gaat presentatrice Annemarie Brüning op bezoek bij Stichting Pak An en Openluchttheater Engbergen!

Lees verder

Superboeren zoeken revanche tegen Go Ahead

De Graafschap wil zondagmiddag drie punten pakken tegen rivaal Go Ahead Eagles. Na de degradatie van de Superboeren en de daaropvolgende knokpartij op het veld, is dit een uitgelezen moment voor sportieve revanche.

Lees verder

110-jarig Excelsior speelt concerten in China

Het Winterswijkse harmonieorkest Excelsior vertrekt dit weekend naar China voor enkele concerten en een internationaal muziekfestival. De 76 muzikanten reizen naar de andere kant van de wereld in het kader van het 110-jarig jubileum.

Lees verder

Voertuig Ter Horst vat vlam in Doetinchem

Een vrachtwagen van afvalverwerkingsbedrijf Ter Horst heeft vrijdagochtend vlam gevat in Doetinchem. In de laadbak zijn accu's geladen, wat voor veel rookontwikkeling zorgt.

Lees verder

Weerman Gerrit verwacht lekker weekend

Weerman Gerrit Vossers neemt iedere vrijdag voor De Gelderlander en REGIO8 de weersvoorspellingen voor het weekend door. Vanaf de uitkijktoren bij Engbergen voorspelt de weerboer een aangenaam weekend met af en toe een zonnetje en zo'n twintig graden.

Lees verder

Voetbalschool SV Grol niet alleen voor talentjes

SV Grol is in september gestart met een interne voetbalschool. Wekelijks werken tientallen kinderen aan hun eigen voetbalontwikkeling.

Lees verder

Neergeschoten Doetinchemmer (22) zit vast

De 22-jarige man uit Doetinchem die eind augustus door agenten werd neergeschoten in de binnenstad zit nog altijd vast. Het onderzoek naar de man is volgens het Openbaar Ministerie bijna afgerond.

Lees verder

Bengevoord niet meer jongste burgemeester

Burgemeester Joris Bengevoord van gemeente Winterswijk is zijn titel ‘Jongste Burgemeester van Nederland’ kwijt. De 32-jarige Hanne van Aart is donderdag voorgedragen als de nieuwe burgemeester van gemeente Loon op Zand in Noord-Brabant.

Lees verder

Maatregelen rond wedstrijd tegen Go Ahead

De Graafschap treft zondagmiddag de nodige veiligheidsmaatregelen rondom het beladen thuisduel tegen Go Ahead Eagles uit Deventer. De vorige ontmoeting tussen beide ploegen in Doetinchem eindigde in een ware veldslag.

Lees verder

Liemers boos om plan met bedrijventerreinen

De vijf gemeenten uit de Liemers zijn zeer teleurgesteld in het plan van de regio Arnhem Nijmegen omtrent de ontwikkeling van bedrijventerreinen. Het plan plaatst vraagtekens bij de vraag naar ruim vijftig hectare aan terreinen in onder meer Duiven en Zevenaar.

Lees verder

Auto's te gast in Missetstraat in Doetinchem

Het autoluw maken van de C. Missetstraat in Doetinchem gaat niet voor extra verkeersdrukte op andere wegen zorgen. Dat zegt wethouder Ingrid Lambregts over de plannen die zijn gepresenteerd, waarmee de Oude IJssel meer bij de binnenstad betrokken moet worden.

Lees verder

Meer liters uit bierbrouwerij in Winterswijk

De speciaalbieren van Bierbrouwerij Wentersch zijn volgens de brouwers uit de schappen gevlogen. Na een succesvolle beginfase gaat de brouwerij de capaciteit flink uitbreiden met drie grote brouwketels.

Lees verder

Vrouw met schrik vrij bij ongeval op de N316

Een vrouw is met de schrik vrijgekomen toen zij donderdagmorgen de macht over het stuur verloor op de Wijnbergseweg nabij Stroombroek. Ze kon haar auto niet meer op het wegdek houden.

Lees verder

150 boetes voor snelheidsovertreders Etten

Tijdens een snelheidscontrole op de Zeddamseweg in Etten hebben 150 automobilisten een boete gekregen voor een overtreding. In totaal zijn 1580 voertuigen de controle gepasseerd.

Lees verder

Kok jaagt overvallers uit restaurant in Didam

De politie is woensdagavond uitgerukt voor een poging tot overval op een Chinees restaurant in Didam. De koks hebben de overvallers uiteindelijk met een pollepel uit de zaak gejaagd.

Lees verder

Gay Oke wil beleid voor LHBTI'ers in Zevenaar

Zevenaar heeft de internationale Coming Out Day gevierd door donderdagmiddag een regenboogvlag te hijsen en door een speciale regenboogtegel te onthullen. Het LHBTI-initiatief ‘Gay Oke Zevenaar’ hoopt dat de gemeente de daad bij het woord voegt door ook in het beleid aandacht te besteden aan de groep.

Lees verder

Ierse videoanalyse helpt eersteklasser DZC'68

DZC’68 maakt sinds dit voetbalseizoen gebruik van een nieuw vorm van videoanalyse. De Doetinchemse eersteklasser laat hun beelden bekijken in Ierland voor een rapport met wedstrijdgegevens.

Lees verder

Opnieuw aanhouding voor plofkraak Didam

De politie heeft opnieuw een aanhouding verricht in het onderzoek naar de plofkraak in Didam op 26 januari. Een 28-jarige man uit Vinkel zit nu vast op verdenking van betrokkenheid.

Lees verder

Vordenaar betrokken bij overval Apeldoorn

Een 15-jarige man uit Vorden is dinsdagavond aangehouden na een gewapende overval in Apeldoorn. De Achterhoeker had samen met drie minderjarigen even daarvoor een kapperszaak overvallen.

Lees verder

Te Gronde stopt als wethouder Winterswijk

Gert-Jan te Gronde, wethouder in Winterswijk, stopt na de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. Dat maakt hij bekend op zijn Facebookpagina.

Lees verder

Hercules wil meer dan handhaving in eredivisie

Tafeltennisvereniging Hercules uit Terborg wil zich handhaven in de eredivisie. Daarnaast willen de tafeltennissers hun sport meer op de kaart zetten in de Achterhoek.

Lees verder

Verhuizing van bank loopt uit op matpartij

Een verhuizing van een bankstel in Doetinchem is vorige week maandag uitgelopen op een mishandeling. Een 54-jarige man kreeg klappen op de Caenstraat en liep meerdere breuken in zijn gezicht op.

Lees verder

Burger betrapt drie inbrekers in Dinxperlo

Drie mannen zijn maandagavond aangehouden bij een sporthal in Dinxperlo, omdat zij in het bezit waren van inbrekerswerktuig. Een alerte burger had de politie getipt, nadat deze een verdachte situatie had gezien.

Lees verder

Duo met wapens aangehouden in Doetinchem

De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 46-jarige Doetinchemmer en een 23-jarige man uit Heijen aangehouden omdat zij wapens en inbrekerswerktuig vervoerden.

Lees verder

Beelden van mishandeling in Zelhem gezocht

De politie is op zoek naar beeldmateriaal van de ernstige mishandeling en beroving van een 17-jarig meisje in Zelhem, dat afgelopen weekend plaatsvond. Daarnaast wordt ook een meisje gezocht, dat mogelijk iets gezien heeft.

Lees verder

Montferland zet echtparen in het zonnetje

Montferland heeft dinsdagmiddag ruim negentig gouden echtparen in het zonnetje gezet in ’s-Heerenberg. De recent gehuwde burgemeester Peter de Baat ontving de nodige tips van de vijftig jaar getrouwde paren.

Lees verder

Braziliaans carnaval naar de Zwarte Cross

Het Braziliaanse carnaval komt in 2018 naar de Zwarte Cross en wel op de crossbaan. De nieuwe crossklasse krijgt de naam ‘Race del Rio’ en moet bol komen te staan met Braziliaanse pracht en praal.

Lees verder

Gemeente verklaart oorlog aan criminelen

Oude IJsselstreek heeft maandagavond in het voormalige drugslab in Terborg de oorlog verklaart aan criminele ondermijning. Samen met ondernemers, deskundigen en de politie wil de gemeente een vuist maken tegen criminelen.

Lees verder

Bestuurder gewond bij ongeval in Geesteren

Een automobilist is dinsdagmiddag gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval in Geesteren. De man raakte met zijn auto van de weg, knalde op een boom en vloog vervolgens in brand.

Lees verder

'Pigger' stelt Engelse vrouw aansprakelijk

De aan de digitale schandpaal genagelde Jesse Mateman uit Doetinchem krijgt steun van advocaat Yehudi Moszkowicz. In een verklaring weerspreken de partijen de aantijgingen van de Britse Sophie Stevenson.

Lees verder

PvdA wil duidelijkheid over Gat van Roelofs

Partij van de Arbeid Montferland heeft vragen gesteld over de plannen voor zandwinning bij Gat van Roelofs aan de N335. De partij vindt dat er nog te veel onduidelijk is over de plannen om de zandwinning uit te breiden tussen Beek en Didam.

Lees verder

Waterschap versterkt dijken bij Pannerden

Het Waterschap Rijn en IJssel neemt twee stukken dijk nabij Pannerden en Loo flink onder handen. In totaal is een miljoen euro gemoeid met de dijkversterking.

Lees verder

Remmen van tankauto lopen vast op de A12

De brandweer is maandagavond uitgerukt voor een tankwagen op de A12 ter hoogte van knooppunt Oud-Dijk. Er werd met meerdere bluswagens uitgerukt, omdat er mogelijk brand in de vrachtwagen was ontstaan.

Lees verder

Stapelkamp nieuwe burgemeester van Aalten

Anton Stapelkamp is voorgedragen als de nieuwe burgemeester van Aalten. Dat is maandagavond bekendgemaakt in de gemeenteraad door voorzitter Martin Veldhuizen van de vertrouwenscommissie.

Lees verder

Expeditie Achterhoek langs mooie initiatieven

REGIO8 komt deze week met een nieuw programma met de naam Expeditie Achterhoek. Het tweewekelijkse tv-programma maakt een reis langs bijzondere initiatieven van bedrijven, verenigingen en inwoners die bijdragen aan de toekomst en leefbaarheid van de Achterhoek.

Lees verder

Geen aanhoudingen na vechtpartij met hamer

De politie is vrijdagmiddag uitgerukt voor een vechtpartij bij een supermarkt in Doetinchem. Aangezien er geen aangifte is gedaan, zijn er geen personen opgepakt.

Lees verder

Orion zonder extra druk bij start van seizoen

Seesing Personeel Orion wil de landstitel en de beker winnen in het nieuwe volleybalseizoen. Daarbij voelen de Doetinchemse volleyballers, die het seizoen zaterdag begonnen met een 3-0 zege op TT Papendal/Arnhem, geen extra druk op hun schouders.

Lees verder

Dijkhoff niet naar de Liemers door formatie

Staatssecretaris Klaas Dijkhoff komt dinsdagavond toch niet spreken op een evenement over veiligheid voor ondernemers in de Liemers. De politicus heeft de bijeenkomst in Duiven afgezegd in verband met de kabinetsformatie.

Lees verder

Agenten niet vervolgd na neerschieten man

De vier politieagenten die in juni een verdachte man in Winterswijk neer hebben geschoten, hebben volgens het Openbaar Ministerie rechtmatig gehandeld. Dat is de conclusie na een onderzoek door de Rijksrecherche.

Lees verder

Nog geen arrestaties na mishandeling Zelhem

De dader van de zware mishandeling en beroving vrijdagavond in Zelhem is nog altijd op vrije voet. De politie laat weten dat de zaak volop in onderzoek is.

Lees verder

Doetinchemmer (21) wereldnieuws na piggen

Jesse Mateman uit Doetinchem is wereldnieuws nadat hij een Engels meisje op vliegveld Schiphol heeft laten staan. Sophie Stevenson heeft aan media laten weten dat zij is ‘gepigd.’

Lees verder

Voetbalveld aan zonnepanelen op dak Buha

De buitendienst van de gemeente Doetinchem plaatst binnenkort negenhonderd zonnepanelen op het dak van de loods. Daarmee is het gebouw een van de eerste gemeentelijke panden in Doetinchem die zonne-energie opwekt.

Lees verder

Brandweermannen Koninklijk Onderscheiden

Vijf vrijwilligers van de brandweerposten Bergh en Didam zijn zondag gehuldigd door burgemeester Peter de Baat van Montferland. Ze ontvingen een Koninklijke Onderscheiding voor hun inzet bij de brandweer.

Lees verder

Vier woninginbraken in Oude IJsselstreek

Inbrekers zijn dit weekend volop actief geweest in de kernen van Oude IJsselstreek. In de nacht van zaterdag op zondag werd er ingebroken in Terborg, Gendringen en twee keer in Varsseveld.

Lees verder

Stokkumse ruiter wint Grote Prijs Vragender

De Stokkumse Lars Kuster is de winnaar van de Grote Prijs van Jumping Lichtenvoorde in de categorie 1.40 meter. Hij en zijn paard Cassandra wisten ook een plek in de categorie 1.50 meter in het Duitse Isterberg te bemachtigen.

Lees verder

Twee gewonden bij aanrijding op Europaweg

Bij een ongeval op de Europaweg zijn zondagavond twee personen gewond geraakt. Door een voorrangsfout op de kruising met de Wijnbergseweg kon een flinke aanrijding niet meer worden voorkomen.

Lees verder

Kinderboek van Wehlenaar goed ontvangen

‘De gruwelijke griezelaar’, het kinderboek van de 25-jarige Brady Lukassen uit Wehl wordt goed ontvangen door de jonge lezers. Vanwege de Kinderboekweek, die dit jaar als thema Gruwelijk Eng heeft, trekt Lukassen er momenteel mee langs Gelderse basisscholen.

Lees verder

Geldkistje op straat gevonden in Varsseveld

Een geldkistje is in Varsseveld op straat gevonden door een man die zijn hond uitliet. Hij vond het kistje op de hoek van de Karel Doormanstraat en de Eikenlaan.

Lees verder

DZC’68 opent accommodatie met overwinning

Voetbalclub DZC’68 uit Doetinchem heeft dit weekend de vernieuwde accommodatie op Sportpark Zuid in gebruik genomen. De zaterdageersteklasser hoopt dat de energiezuinige thuisbasis een waar thuis zal zijn voor leden.

Lees verder

Meisje beroofd en mishandeld nabij Zelhem

Een meisje is de afgelopen nacht beroofd en ernstig mishandeld door een man in de buurt van Zelhem. Ze werd door de tot nog toe onbekende dader van haar fiets getrapt.

Lees verder

De Graafschap trekt punten over de streep

De Graafschap is er vrijdagavond na twee gelijke spelen in geslaagd om de volle drie punten te pakken. In Helmond maakten de Doetinchemmers na rust het verschil en wonnen met 0-2.

Lees verder

Brand legt caravans Winterswijk in de as

Een flinke brand heeft vrijdagavond een caravan in de as gelegd in Winterswijk Henxel. Een naastgelegen caravan liep aanzienlijke schade op en kan volgens de Veiligheidsregio eveneens als verloren worden beschouwd.

Lees verder

Scooterrijdster hard onderuit in Aalten

Een scooterrijdster is vrijdagavond hard onderuit gegaan in Aalten. Het ongeval gebeurde op een locatie waar net de weg is verlegd, mogelijk zag het meisje de aanpassingen over het hoofd.

Lees verder

Vrouw gewond na valpartij nabij Braamt

Een vrouw is vrijdagmiddag licht gewond geraakt toen ze van haar brommer viel op de weg tussen Braamt en Zeddam. Ze hoefde uiteindelijk niet naar het ziekenhuis.

Lees verder

Agenten rollen wietkwekerij op in Aalten

De politie heeft een hennepkwekerij met honderden planten opgerold in Aalten. Een inwoner van het dorp is aangehouden voor betrokkenheid bij de plantage.

Lees verder

CNV naar rechter met oud-personeel Tuunte

CNV Vakmensen bereidt momenteel, gesteund door aanmeldingen van meer dan negentig voormalig werknemers, een rechtsgang voor tegen de nieuwe leiding van Tuunte Fashion. Volgens de vakbond wordt de doorstart van de failliete modeketen gebruikt om oudere werknemers te lozen.

Lees verder

Vrouw gewond na aanrijding in Hummelo

Een vrouw in een scootmobiel is vrijdagmiddag aangereden door een vrachtwagen in Hummelo. Ze is met onbekend letsel afgevoerd naar het ziekenhuis.

Lees verder

Heren van Orion schroeven ambities flink op

De heren van Seesing Personeel Orion hebben de ambities voor het komende seizoen flink opgeschroefd. Met een nieuwe coach, een andere aanvoerder en twee aanwinsten willen de volleyballers een serieuze gooi doen naar het landskampioenschap en prolongatie van de bekerwinst.

Lees verder

Snelheidsduivel verliest rijbewijs in Aalten

Een man is in de nacht van donderdag op vrijdag zijn rijbewijs verloren na een forse snelheidsovertreding in het buitengebied van Aalten. Hij overschreed de maximumsnelheid met 71 km/h.

Lees verder

Uitvoering nieuwbouw Almende kan starten

Het Almende College kan met aannemers om tafel, om te spreken over de uitvoering van de nieuwbouw in Silvolde. Donderdagmiddag zetten de partijen de handtekeningen, waarna er nu een plan voor de uitvoering opgesteld moet worden.

Lees verder

Weerman Gerrit voorspelt weinig goeds

Weerman Gerrit Vossers neemt iedere vrijdag voor De Gelderlander en REGIO8 de weersvoorspellingen voor het weekend door. Vanuit een regenachtig Silvolde voorspelt de weerboer weinig goeds voor zaterdag, maar verwacht zondag een betere dag.

Lees verder

Ibrahimovic koopt paard in de Achterhoek

De wereldberoemde voetballer Zlatan Ibrahimovic heeft een nieuw paard gekocht bij een stal in Gelselaar. De Zweedse profvoetballer kocht het dier voor zijn 36e verjaardag.

Lees verder

Opnieuw auto-inbrekers betrapt in Dichteren

De politie in Doetinchem waarschuwt inwoners voor autodieven die het gemunt hebben op airbags en navigatiesystemen. Woensdag zijn opnieuw twee mannen betrapt in de wijk Dichteren.

Lees verder

Liemers mag 2800 nieuwe woningen bouwen

In de komende tien jaar mogen er in de Liemers 2.800 nieuwbouwwoningen gebouwd worden. Dat hebben wethouders van Duiven, Doesburg, Montferland, Rijnwaarden, Westervoort en Zevenaar met elkaar afgesproken.

Lees verder

Jong Oranje schildert met kinderen op Vijverberg

Vier spelers van Jong Oranje hebben samen met kinderen van het Playing for Succes-project spandoeken geschilderd op de Vijverberg. Vrijdagavond speelt het team van Art Langeler in Doetinchem tegen leeftijdsgenoten van Letland.

Lees verder

Grote bomenkap langs Beekseweg van start

De grootschalige bomenkap tussen Zeddam en Beek gaat komende maandag van start. Honderd bomen langs de Beekseweg zijn in slechte staat, waardoor de veiligheid van de weggebruikers in het geding komt.

Lees verder

Afscheidsconcert Jovink en de Voederbietels

Vijfentwintig jaar geleden richtten Gijs Jolink en Hendrik Jan Lovink de legendarische rockformatie Jovink en de Voederbietels op. Het is donderdag exact twintig jaar geleden dat de allereerste Zwarte Cross van start ging. Er is dus geen betere dag om te genieten van het laatste concert van de Achterhoekers, dit jaar gegeven op de Zwarte Cross. Zet je speakers hard, smeer je keel met Nozem en geniet van klassiekers als Brommers Kieken en natuurlijk Jovink Rot Op!

Lees verder

De Graafschap wil spektakel met 4-3-3 systeem

De Graafschap gaat vrijdagavond op bezoek bij hekkensluiter Helmond Sport in de Jupiler League. In Noord-Brabant willen de Superboeren met spektakel en een nieuw systeem een neigende crisissituatie voorkomen.

Lees verder

Kilderse gastvrouw wil podium in Abu Dhabi

Gastvrouw Nikki Prein uit Kilder gaat voor een podiumplek tijdens de WorldSkills van 2017. De studente van het Graafschap College vertrekt dinsdag naar Abu Dhabi om Nederland te vertegenwoordigen op het WK voor beroepen.

Lees verder

Grote boom valt om op woning nabij Braamt

De brandweer is donderdagmiddag uitgerukt voor een omgevallen boom in de buurt van Braamt. Het gevaarte kwam terecht op een woning.

Lees verder

Westendorp op TV in aflevering Geer en Goor

De aflevering van Geer en Goor: Stevig Gebouwd, die is opgenomen op de velden van SV Westendorp, wordt donderdagavond om 20.30 uur uitgezonden op RTL4. Het dynamische duo knapte de accommodatie op voor het programma.

Lees verder

Loeff stopt als wethouder van Montferland

Tanja Loeff-Hageman stopt na de komende gemeenteraadsverkiezingen als wethouder in Montferland. De politicus laat weten terug te keren in het bedrijfsleven en ook te stoppen als lijsttrekker van het CDA.

Lees verder

Capoeira wil voet aan grond krijgen in regio

De capoeirasport wil voet aan de grond krijgen in de Achterhoek. Daarom werd er woensdag door Capoeira Holland een workshop gegeven voor leerlingen van vrijeschool de Kleine Prins uit Doetinchem.

Lees verder

Megavolgdienst door politie in Achterhoek

Alle Achterhoekse politieteams zijn vrijdagavond 13 oktober te volgen via een volgdienst op Facebook. De politieteams van eenheid Oost-Nederland organiseren de megavolgdienst in verband met de Week van de Veiligheid.

Lees verder

Dode kippen in zakken gedumpt in Winterswijk

De dierenambulance heeft in het buitengebied van Winterswijk drie plastic zakken met daarin dode kippen aangetroffen. Volgens de medewerkers is het niet de eerste keer.

Lees verder

Geert Stevering is op één na beste autogarage

Autobedrijf Geert Stevering is tweede geworden in de finale van de BOVAG-verkiezing 'Autobedrijf van het Jaar'. Uit de ruim duizend deelnemers moest het bedrijf uit Ulft gisteravond enkel zijn meerdere erkennen in Autobedrijf Tjeerdsma uit Drenthe.

Lees verder

Hogenkamp wil Australian Open veiligstellen

Richel Hogenkamp wil haar seizoen afsluiten met het bereiken van de Australian Open 2018. De Doetinchemse tennisster speelt nog een handvol toernooien om die doelstelling te doen slagen.

Lees verder

Samenwerking toekomst voor jubilerend DOS

Zwem- en polovereniging DOS uit Varsseveld wil door samenwerking met andere verenigingen toekomstbestendig blijven. Inmiddels spelen er al verschillende combinatieteams in Achterhoekse zwembaden.

Lees verder

Leden Zelhemse voetbalclubs voor fuseren

Zelos en Zelhem hebben toestemming om een samenvoeging in gang te zetten. Bij beide Zelhemse voetbalverenigingen bleek een grote meerderheid van de leden voorstander van een totale fusie.

Lees verder

Niet meer aanhoudingen na dodelijke brand

De politie verwacht niet meer aanhoudingen te verrichten in het onderzoek naar de dodelijke woningbrand aan de Papaverstraat in Doetinchem. De 53-jarige vrouw die al eerder werd aangehouden, wordt verdacht van opzettelijke brandstichting met de dood tot gevolg, dan wel moord.

Lees verder

Doetinchem krikt budget van Aanvalsplan op

Gemeente Doetinchem maakt in 2018 een bedrag van 900.000 euro beschikbaar voor de uitvoering van het Aanvalsplan Doetinchem. Daarmee zal er onder meer gewerkt worden aan marketing, het groen in de stad en de bestrijding van leegstand.

Lees verder

Passant treft dode bever aan bij de IJssel

Een passant heeft maandagavond een dode bever aangetroffen nabij de IJssel in Bronckhorst. Een gespecialiseerde medewerker van de gemeente heeft het dode dier de volgende ochtend gevonden in de uiterwaarden.

Lees verder

Lonneke Slöetjes ontvangt laatste IJsselring

De Varsseveldse volleybalster Lonneke Slöetjes heeft uit handen van burgemeester Mark Boumans een IJsselring ontvangen. Ze wordt hiermee bedankt voor haar werkzaamheden als ambassadrice voor Speelstad Doetinchem tijdens de Special Olympics.

Lees verder

Laatste optreden Jovink en de Voederbietels

Vijfentwintig jaar na de oprichting van de band en exact twintig jaar na de start van de eerste Zwarte Cross zendt REGIO8 exclusief het allerlaatste optreden van Jovink en de Voederbietels uit. Op 5 oktober verschijnt de gehele concertregistratie op het YouTube-kanaal van REGIO8. Kijken dus!

Lees verder

Achterhoek put kracht uit eigen inwoners

De Achterhoekse Toekomst Toer legde maandagavond de nadruk op de eigen kracht van de regio. Bedrijven en burgerinitiatieven uit de gehele streek konden onder meer in BMV Mariënvelde met elkaar en anderen in gesprek over de mogelijkheden die er liggen voor de toekomst.

Lees verder

Initiatief wil sporters in Achterhoek houden

Achterhoek Younited wil kinderen de kans geven hun sporttalent dicht bij huis te ontwikkelen. De grootste pijler van het initiatief is het voorkomen dat sporters hun talent buiten de regiogrenzen gaan ontwikkelen.

Lees verder

Inbraken in het weekend in Oude IJsselstreek

Bij een bedrijf in Voorst en bij een woning in Terborg is dit weekend ingebroken. Bij de inbraken in Oude IJsselstreek werden respectievelijk een koffieautomaat en een kluis gestolen.

Lees verder

Vijf rijbewijzen ingevorderd op Eibergseweg

Meerdere bestuurders zijn afgelopen week op de bon geslingerd in Winterswijk. Na verschillende klachten van omwonenden ging de politie met een laser een kijkje nemen op de Eibergseweg. Vijf automobilisten konden hun rijbewijs inleveren.

Lees verder

Pool nog altijd verdachte na ongeval Braamt

De 32-jarige man uit Polen, die vorige week werd aangehouden wegens betrokkenheid bij een dodelijk ongeval in Braamt, is nog altijd in beeld als verdachte. Bij het ongeval kwam een landgenoot van de verdachte om het leven. Zijn lichaam werd verlaten aangetroffen op het fietspad.

Lees verder

Twee scooterrijdsters botsen in Doetinchem

Twee scooterrijdsters zijn dinsdagmiddag op elkaar gereden in Doetinchem. Een van de twee bestuursters raakte lichtgewond en moest worden onderzocht door ambulancepersoneel.

Lees verder

Dames Orion willen als vereniging stap maken

De dames van Seesing Personeel Orion willen dit óf volgend seizoen als vereniging de stap naar de Eredivisie maken. De volleybalsters uit Doetinchem werden vorig seizoen derde in de Topdivisie en dromen voor dit jaar van een nog beter resultaat.

Lees verder

Ouders vechten op schoolplein Doetinchem

Enkele ouders zijn maandagmiddag met elkaar op de vuist gegaan op een schoolplein in Doetinchem. De vechtpartij gebeurde in het bijzijn van andere ouders en leerlingen van de Canadaschool.

Lees verder

Defensie vloog met drone rond Zwarte Cross

Defensie heeft rond de afgelopen editie van de Zwarte Cross de politie in Lichtenvoorde geholpen met een drone. Het onbemande vliegtuigje moest verkeersstromen in kaart brengen. Dat meldt Omroep Gelderland dinsdag.

Lees verder

Veel blikschade bij botsing op Slingerparallel

Bij een aanrijding tussen twee auto's op de Slingerparallel tussen Doetinchem en Etten is veel blikschade ontstaan. Er vielen geen gewonden bij het ongeluk.

Lees verder

Celstraf na stalking van vrouw uit Lievelde

Een 54-jarige man uit Arnhem is veroordeeld voor stalking en bedreiging van zijn ex-vriendin uit Lievelde. Hij moet meerdere maanden de gevangenis in.

Lees verder

Fietsproef in centrum Doetinchem verlengd

De fietsproef in het centrum van Doetinchem is tot de maand november verlengd. Vanaf maart is het bij wijze van proef toegestaan om in de ochtenduren door de stad te fietsen.

Lees verder

Keukenbrand door pan op vuur in Varsseveld

Een brand is maandagmiddag ontstaan in een woning aan de Dames Jolinkweg in Varsseveld, nadat de eigenaar de hond was gaan uitlaten toen hij een pan op het vuur had staan.

Lees verder

Gratis boom voor inwoners wijk Doetinchem

Inwoners van de wijk Overstegen in Doetinchem kunnen een gratis boom krijgen van de gemeente. Eerder kregen ook bewoners van Schöneveld en het dorp Gaanderen een boom cadeau.

Lees verder

N820 bij Winterswijk onder handen genomen

De komende maanden voert de provincie Gelderland onderhoud uit aan de Vredenseweg N820 tussen Winterswijk en het Duitse Vreden. Voor een periode van maximaal zeven weken wordt de weg in delen afgesloten.

Lees verder

Brand in woonzorgcomplex in Eibergen

In een woonzorgcomplex van GGNet in Eibergen is in de nacht van zondag op maandag brand ontstaan. De bewoners moesten worden geëvacueerd.

Lees verder

Orion verliest om Supercup van Lycurgus

Seesing Personeel Orion is er zondag niet in geslaagd om de eerste prijs van het seizoen te pakken. In de strijd om de Supercup in het Groningse Alfa College verloren de Doetinchemmers met 3-1 van Abiant Lycurgus.

Lees verder

Boek over crash Stirling Hengelo reële optie

Een boek schrijven over de in 1941 gecrashte Stirling in Hengelo is een reële optie voor Jean Kreunen. Hij verzamelt al veertig jaar informatie over het vliegtuig en geeft er maandagavond een lezing over.

Lees verder

GPS-systeem uit tractors gestolen in Heelweg

Uit tractoren bij een loon- en landbouwbedrijf in Heelweg zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag GPS-systemen gestolen. De machines stonden geparkeerd bij een bedrijf aan de Kuenenweg.

Lees verder

Ulftenaar in race om Utopiaan te worden

Ulftenaar Romeo Gerritsen is in de race om Utopiaan te worden. Gerritsen zit bij de laatste drie potentiële kandidaten.

Lees verder

Meisje opgepakt voor gewapende straatroof

Een 15-jarig meisje uit Harreveld is samen met twee andere verdachten aangehouden voor een gewapende straatroof in Rotterdam. Ze worden verdacht van het beroven van een 16-jarige jongen in de nacht van vrijdag op zaterdag.

Lees verder

Grootschalige oefening Rode Kruis in Beek

In de bossen bij groepsverblijf Wolkenland in het buitengebied van Beek is zaterdagmiddag een grootschalige oefening gehouden door het Rode Kruis. Onder meer de brandweer, speurhondenteams en collega’s van over de grens waren aanwezig.

Lees verder

Aanrijding op snelweg A18 nabij Doetinchem

Twee auto’s zijn zaterdagmiddag op elkaar geknald op de snelweg A18 nabij Doetinchem. Twee inzittenden zijn voor controle overgebracht naar het ziekenhuis.

Lees verder

De Graafschap gelukkigste met puntendeling

De Graafschap heeft vrijdagavond een punt overgehouden aan het treffen met FC Emmen. Op De Vijverberg draaiden de Superboeren met de nodige moeite een 0-2 achterstand om in een gelijkspel.

Lees verder

Moeder en kroost gered uit brandende auto

Een moeder en haar twee kinderen zijn vrijdagavond met de schrik vrijgekomen bij een autobrand op de N18. Ze werden door omstanders uit het brandende voertuig gehaald.

Lees verder

Mañana Mañana ook volgend jaar in Vorden

Het festival Mañana Mañana vindt ook komend jaar plaats in Vorden. Na de start in Hummelo is dit de tweede editie die wordt gehouden nabij Kasteel Vorden.

Lees verder

Sloop Halfweg biedt ijsvereniging kans

Na vijftien jaar leegstand en verpaupering is de sloop van Café Halfweg tussen Doetinchem en Zelhem een feit. Deze ontwikkeling in een langlopend proces biedt de naastgelegen ijsvereniging een nieuwe kans.

Lees verder

Fietster gewond na ongeval in Doetinchem

Een fietster is vrijdagmiddag gewond geraakt bij een ongeval op de Oude Doetichemseweg. Ze is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Lees verder

Oude IJsselstreek start met een inhaalslag

Oude IJsselstreek gaat de aankomende jaren een inhaalslag maken ten opzichte van de andere Achterhoekse gemeenten. Dat blijkt uit de meerjarig sluitende begroting dat het college donderdag aan de raad presenteerde.

Lees verder

Supercup opmars naar prijzen voor Orion

De mannen van Seesing Personeel Orion kunnen zondagmiddag in Groningen de eerste prijs van het seizoen pakken. De ontmoeting tegen Abiant Lycurgus om de Supercup moet een opmars zijn naar een periode vol prijzen.

Lees verder

Gemeente financiert onderzoek BMV in Etten

Oude IJsselstreek gaat het haalbaarheidsonderzoek voor een Brede Maatschappelijke Voorziening in Etten financieren. Werkgroep Etten2025 hoopt op één gemeenschappelijk accommodatie op de plek van sportpark De Treffer.

Lees verder

A3 in Duitsland bij Emmerich zaterdag dicht

De A3 in Duitsland tussen Rees en Emmerich gaat vanaf zaterdagochtend voor een dag dicht. Er wordt gewerkt aan een nieuwe aansluiting op het traject.

Lees verder

Politie Doetinchem druk met koppige geit

De politie in Doetinchem is in de nacht van donderdag op vrijdag uitgerukt voor een heel bijzondere melding. Voorbijgangers hadden aan het Zaagmolenpad gezien dat een geitje vast zat in een hek.

Lees verder

41 boetes tijdens grote verkeerscontrole

Tijdens een grote verkeerscontrole op de Liemersweg in Doetinchem heeft de Belastingdienst donderdagmiddag en –avond ruim 27.000 euro aan openstaande vorderingen geïnd. In totaal heeft de politie 41 bekeuringen uitgeschreven en processen-verbaal opgemaakt.

Lees verder

De Graafschap wil angst uit de ploeg spelen

Na twee teleurstellende wedstrijden staat De Graafschap vrijdagavond voor een nieuwe uitdaging in de Jupiler League. De Superboeren willen op De Vijverberg de angst uit de ploeg spelen tegen FC Emmen.

Lees verder

Aanhouding in Aalten voor bezit van hennep

Het Grensoverschrijdend Politieteam Elten heeft een bestuurder in Aalten aangehouden voor het bezit van hennep. De man vervoerde 1,6 kilo aan hennep in zijn kofferbak.

Lees verder

Start sloop van oude hoogspanningsmasten

De sloop van 66 oude hoogspanningsmasten tussen Doetinchem en Ulft is donderdagochtend van start gegaan in Wijnbergen. De komende maanden gaat tussen de 350 en 400 ton staal tegen de vlakte.

Lees verder

Gemeente financiert samenwerking op DRU

Oude IJsselstreek wil dat de DRU Cultuurfabriek en het ICER/de SSP-HAL meer met elkaar gaan samenwerken. Middels een DRU-Programmafonds zullen gezamenlijke activiteiten financieel ondersteund worden.

Lees verder

Dieven op heterdaad betrapt in Zevenaar

Twee mannen zijn woensdagavond aangehouden op het aanbiedstation in Zevenaar. Volgens de politie poogden de mannen onder meer koper te stelen.

Lees verder

Gele borden gestolen tijdens kermis in Etten

Schutterij de Eendracht uit Etten is op zoek naar twee borden die zijn gestolen tijdens de kermis in Etten. Het gaat onder meer om een bord waar de gedragsregels voor het feest op staan.

Lees verder

Kat zit vast in conservenblik in Doetinchem

Dierenambulance Doetinchem/Winterswijk waarschuwt mensen geen afval te laten slingeren, omdat dieren er verstrikt in kunnen raken. Woensdag moesten de medewerkers uitrukken voor een kat die met zijn kop vast zat in een conservenblikje.

Lees verder

Laatste keer rocken in bruin café Merleyn

De laatste Merleyn Muziek Meerdaagse gaat woensdag van start in het Doetinchemse bruin café. Nadat de laatste akkoorden zaterdagnacht gespeeld zijn, zal de kroeg haar deuren voorgoed sluiten.

Lees verder

Zwarte Cross wint opnieuw Beste Sfeer-award

De Zwarte Cross is volgens Festileaks opnieuw het sfeervolste festival van Europa. Het festival in Lichtenvoorde won woensdag de publieksprijs voor beste sfeer ten koste van 38 andere festivals.

Lees verder

Streetball wil competitie in Oude IJsselstreek

Streetball in Silvolde heeft de ambitie om de komende periode uit te breiden binnen gemeente Oude IJsselstreek. Initiatiefnemer Benny Vonk hoopt jongeren door middel van basketbal te helpen in hun ontwikkeling.

Lees verder

Housheer moet wachten op debuut in Oranje

Dione Housheer uit Ulft moet nog wachten op haar officiële debuut in Oranje. De 18-jarige handbalster is door bondscoach Helle Thomsen niet opgenomen in de definitieve selectie van Nederland.

Lees verder

Stijn Held nieuwe aanvoerder van Orion

Stijn Held is de nieuwe aanvoerder van het herenteam van Seesing Personeel Orion. De spelverdeler neemt de rol bij de Doetinchemse volleyballers over van Pim Kamps.

Lees verder

Optimaal FM en REGIO8 openen studiodeuren

Optimaal FM en REGIO8 openen zondagmiddag de studiodeuren voor publiek. Tijdens het Open Huis van het DRU Industriepark in Ulft zijn de radio- en televisiestudio’s te bekijken.

Lees verder

Jarige Housheer (18) geniet van tijd bij Oranje

Het zijn mooie dagen voor Dione Housheer uit Ulft. De handbalster, die dinsdag ook haar achttiende verjaardag viert, is voor het eerst op trainingskamp met het Nederlands damesteam en mag dromen van haar debuut bij het grote Oranje.

Lees verder

17-jarige man opgepakt voor overval in Neede

Een 17-jarige jongen is maandagavond aangehouden omdat hij verdacht wordt van betrokkenheid bij de gewapende overval die dezelfde avond plaatsvond in Neede. Bij de overval op een woning van een ouder echtpaar is geen buitgemaakt.

Lees verder

Loil wil maatwerk van gemeente Montferland

Grote zorgen in Loil over de invloed van het voorgenomen clusterbeleid van Montferland. Volgens organisaties in het dorp staan onder meer de sportverenigingen onder druk.

Lees verder

Bestrijding tijgermug in Aalten gaat door

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) blijft in ieder geval tot zes oktober de Aziatische tijgermug bestrijden in Aalten. Het dier werd eind juli voor het eerst ontdekt in een woonwijk.

Lees verder

Dag van de Popmuziek zoekt nieuwe locaties

De Achterhoekse dag van de Popmuziek wordt ieder jaar populairder. Nu zo’n zeventig muzikanten zich dit jaar hebben aangemeld, is er echter een tekort aan locaties.

Lees verder

Grondruil voor fietsverbinding in Zevenaar

Zevenaar wil een veilige fietsverbinding aanleggen van de kernen Rijnwaarden en Babberich naar de woonwijk Groot Holthuizen en BusinessPark 7Poort. Het college is daarvoor met provincie Gelderland overeengekomen om gronden te ruilen.

Lees verder

Hogenkamp uitgeschakeld in Oezbekistan

Richel Hogenkamp is in de eerste ronde van het WTA-toernooi in Tashkent uitgeschakeld. De Doetinchemse verloor in twee sets van de Servische Aleksandra Krunić.

Lees verder

10.000 euro voor het Braamhuis in Zevenaar

Wethouder Stef Bijl heeft het Braamhuis een cheque overhandigd, wat een bedrag van 10.000 euro subsidie symboliseert. Het geld is bedoeld voor de nieuwe kinderafdeling voor het inloophuis voor mensen met kanker.

Lees verder

Iselinge in top drie van Nederlandse PABO’s

Iselinge Hogeschool in Doetinchem heeft het predicaat ‘topopleiding’ van het Centrum Hoger Onderwijs Informatie ontvangen.

Lees verder

Gewapende man overvalt woning in Neede

Een gewapende man heeft maandagavond een woningoverval gepleegd in Neede. De dader bedreigde de oudere bewoners met een vuurwapen.

Lees verder

Koemans wil stap maken naar de Bundesliga

Bokser Stanley Koemans bekroonde zich zondag tot winnaar van het internationale stedentoernooi in Chemnitz. De Zelhemmer nam ondanks zijn handblessure risico om zich in de kijker te spelen voor de Bundesliga.

Lees verder

Doetinchemmer B-Art verliest beatboxtitel

Doetinchemmer Bart Voogt is zijn titel als Nederlands beste beatboxer kwijtgeraakt. Op de Dutch Beatbox Battle in Helmond eindigde B-Art - zoals hij in de beatboxwereld heet - zondagmiddag als derde.

Lees verder

Wielrenners azen op locatie in Montferland

De mogelijke fusie van voetbalverenigingen VV Zeddam en Sint Joris biedt kansen voor wielervereniging De Zwaluwen. De Doetinchemse wielrenners hopen te verhuizen naar een multifunctionele accommodatie in Montferland, ondanks gesprekken met Bronckhorst en Doetinchem.

Lees verder

Aangifte Doesburg na vervalsing vergunning

De gemeente Doesburg doet aangifte van de vervalsing van parkeervergunningen. Handhavers zijn deze maand op verschillende vervalste vergunningen gestuit.

Lees verder

Jongeren in actie voor woningen in Veldhoek

Jongeren uit De Veldhoek hebben door middel van een ludieke optochtwagen tijdens het Veldhoeks Feest actie gevoerd voor het realiseren van starterswoningen in de kleine kern. Met de leus ‘Voor starterswoningen in de Veldhoek voeren wij campagne, anders Plan B: Fort Oranje’ trok de optochtwagen veel bekijks.

Lees verder

Brand door droger in woonhuis Doetinchem

In een woonhuis in Doetinchem is maandagmiddag brand ontstaan in een droger. Enkele personen moesten na de brand worden gecontroleerd omdat ze rook hadden binnen gekregen.

Lees verder

Nieuwe vergunning voor Markant in Zelhem

De buitenschoolse opvang van Markant in Zelhem blijft open. De gemeente Bronckhorst heeft een nieuwe exploitatievergunning verstrekt aan de opvanglocatie.

Lees verder

Aalten voert aanpassingen uit aan Plein-Zuid

Het Plein-Zuid in Aalten is vanaf maandag een maand lang niet bereikbaar. De gemeente voert in die periode werkzaamheden uit aan de straat.

Lees verder

Richel Hogenkamp keert terug in de top 100

Richel Hogenkamp is teruggekeerd in de top 100 van het vrouwentennis. Door de halvefinaleplaats op het WTA-toernooi in Seoul stijgt de Doetinchemse tennisster naar plek 99 van de WTA-wereldranglijst.

Lees verder

Pool (22) aangehouden voor winkeldiefstal

De politie heeft een 22-jarige man uit Polen aangehouden in verband met winkeldiefstal in Zevenaar. De man is al meerdere malen aangehouden voor het stelen van goederen uit een winkel.

Lees verder

Extra politiecontrole op Didamseweg in Wehl

De politie gaat de komende tijd extra snelheidscontroles houden op de Didamseweg in Wehl. Na onderzoek bleek dat 65 procent van de weggebruikers de maximale snelheid op die weg overtreed.

Lees verder

Koemans wint toernooi ondanks blessure

Bokser Stanley Koemans heeft met een blessure aan zijn hand het toernooi van Chemnitz in Duitsland gewonnen. De Zelhemmer heeft een gescheurde band in zijn rechterhand en moet daarvoor woensdag onder het mes.

Lees verder

Sporten voor aanleg natuurgebied in Wehl

Hardlopers en wandelaars kunnen door te sporten helpen bij de aanleg van natuur in ’t Knapperslag tussen Wehl en Doetinchem. Aanstaande zondag vindt daar de derde editie van de Knapperslagcross plaats.

Lees verder

Beltrum tweede bij Dorpsvernieuwingsprijs

Beltrum is tweede geworden bij de Dorpsvernieuwingsprijs. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt door de Landelijke Vereniging voor Kleine Kernen aan dorpen die vooruit lopen bij het verbeteren van de leefbaarheid.

Lees verder

Grolse Wanten breien is Nationaal Erfgoed

Het Grolse Wanten breien is officieel opgenomen in de Nationale Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed. De Sociëteit achter de bijzondere manier van breien hoopt dat hiermee de toekomst wordt gewaarborgd.

Lees verder

Zwarte Cross lacht om controle van NVWA

Het rapport van een controleur van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft voor lachende gezichten gezorgd bij de organisatie van de Zwarte Cross. De controleur constateerde verschillende overtredingen van de Tabaks- en rookwarenwet.

Lees verder

Vernielingen aan brommobiel in Winterswijk

In Winterswijk zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag verschillende vernielingen gepleegd aan een brommobiel. De daders zijn vooralsnog spoorloos.

Lees verder

Man aangehouden na botsing en bedreiging

Een man uit Giesbeek is in de nacht van vrijdag op zaterdag gearresteerd na een aanrijding in Duiven. Hij was doorgereden na de botsing en gooide bovendien een mes tegen de auto van de melder.

Lees verder

Angstig De Graafschap pakt punt in Volendam

De Graafschap heeft het vrijdagavond af laten weten om goede zaken te doen in de kop van de Jupiler League. Aan De Dijk in Volendam bleven de slap ogende Superboeren steken op 0-0.

Lees verder

Kop-staart aanrijding op A18 bij Doetinchem

Op de A18 in Doetinchem heeft vrijdagmiddag een kop-staart aanrijding plaatsgevonden. Bij de botsing ter hoogte van afrit 3 raakte niemand gewond. 

Lees verder

Vlam in de pan bij zalencentrum in Meddo

In Meddo heeft vrijdagmiddag korte brand gewoed in de keuken van eetcafé en zalencentrum Spiekerman. In een pan was brand ontstaan waardoor werknemers brandwonden hebben opgelopen.

Lees verder

Slingeland mag naar locatie langs de A18

De gemeenteraad van Doetinchem heeft donderdagavond ingestemd met de verhuizing van het Slingeland Ziekenhuis naar de locatie langs de A18. Toch verwacht het ziekenhuis dat enkele tegenstanders nog naar de Raad van State zullen stappen.

Lees verder

Schade door omgewaaid mais in Achterhoek

Verschillende akkerbouwers in de Achterhoek hebben aanzienlijke schade opgelopen door omgewaaid mais. Door de eerste herfststormen van dit jaar zijn delen van akkers omgewaaid. De schade loopt per getroffen akker in de duizenden euro's.

Lees verder

Social Lounge voor integratie statushouders

Oude IJsselstreek wil statushouders de komende tijd beter laten integreren en participeren in de Achterhoekse cultuur. Daarom is in de bibliotheek van Varsseveld een zogeheten Social Lounge opgezet.

Lees verder

Gerrit voorspelt zonnige start van herfst

Weerman Gerrit Vossers neemt iedere vrijdag voor De Gelderlander en REGIO8 de weersvoorspellingen voor het weekend door. Vanaf De Lichtenberg in Silvolde voorspelt hij een zonnige start van de herfst.

Lees verder

Aanhanger schaart en verliest lading bij Beek

Een auto met aanhanger is vrijdagmorgen geschaard tussen Beek en Zeddam. De lading van de aanhanger kwam vervolgens deels op de weg te liggen.

Lees verder

Hogenkamp bereikt eerste halve finale ooit

Richel Hogenkamp heeft zich geplaatst voor haar eerste halve finale ooit op een WTA-toernooi. De tennisster uit Doetinchem won in de kwartfinale van het toernooi in het Zuid-Koreaanse Seoul van de Australische Priscilla Hon.

Lees verder

Aaltenaar (36) gepakt met inbrekerswerktuig

Een 36-jarige man uit Aalten is in de nacht van donderdag op vrijdag aangehouden met inbrekerswerktuig. Agenten kwamen de materialen tegen in zijn auto.

Lees verder

Flinke hennepkwekerij ontmanteld in Ruurlo

De politie heeft donderdag een flinke hennepkwekerij aangetroffen in Ruurlo. Er stonden meer dan duizend planten in het pand.

Lees verder

Akkoord over overname dorpshuis Nieuw-Dijk

Na Kilder en Zeddam hebben ook bewoners van Nieuw-Dijk overeenstemming bereikt over de overname van een dorpshuis. De Meikever gaat per 31 december over van Montferland naar een stichting van inwoners.

Lees verder

De Graafschap zoekt goals tegen Volendam

De Graafschap hoopt na het debacle in Werkendam op een beter resultaat tegen FC Volendam. De Superboeren zijn vrijdagavond boven alles op zoek naar goals.

Lees verder

Verbazing over rechtsgang van Montferland

De Plattelandsraad en LTO Liemers Montferland reageren met verbazing op de stap van Montferland naar de Raad van State om landbouwverkeer te weren uit de kern van Zeddam. De organisaties hoopten dat de gemeente meer oplossingsgericht te werk zou gaan.

Lees verder

Achterhoek richt zich op positieve toekomst

Achterhoek2020 gaat zich nadrukkelijk richten op een positieve toekomst. De aandacht voor negatieve factoren als bevolkingskrimp wordt ingewisseld voor de Achterhoekse Toekomst Toer, waar bijzondere initiatieven van inwoners een platform krijgen.

Lees verder

Berkelland open voor gokhal in Eibergen

Berkelland is een procedure gestart voor de komst van een speelhalvoorziening in Eibergen. Het is de tweede keer dat de procedure wordt gestart nadat een eerder traject geen daadwerkelijke vestiging opleverde.

Lees verder

Carport vat vlam naast woning in Doesburg

Een carport is donderdagmiddag in vlammen opgegaan in Doesburg. Door nog onbekende oorzaak vatte de overkapping vlam.

Lees verder

Tractorchauffeur uit Aalten veroordeeld

Een 27-jarige man uit Aalten is door de Rechtbank Gelderland veroordeeld tot een taakstraf en een voorwaardelijke rijontzegging van zes maanden. Hij veroorzaakte op 18 april 2016 een verkeersongeval met zwaar lichamelijk letsel.

Lees verder

Man vast in kruipruimte woning Gaanderen

Een man heeft donderdagmiddag ruim een uur bekneld gezeten in een kruipruimte van zijn woning aan de Ribestraat in Gaanderen. Hij was bezig de meterstanden op te schrijven toen hij vast kwam te zitten.

Lees verder

25.000 euro voor burgerideeën in Berkelland

Gemeente Berkelland wil in 2018 opnieuw 25.000 euro beschikbaar stellen voor het ondersteunen van burgerinitiatieven. Deze subsidieregeling is de afgelopen jaren een groot succes geweest.

Lees verder

Aantal WW’ers blijft afnemen in Achterhoek

Het aantal inwoners van de Achterhoek dat een WW-uitkering ontvangt blijft afnemen. Het aantal nam in de maand augustus met 1 procent af, wat betekent dat 58 minder mensen geen gebruik meer maken van de WW.

Lees verder

Drietal poogt auto te stelen in ‘s-Heerenberg

De politie heeft woensdagavond drie Roemeense mannen aangehouden op de Plantsoensingel Noord in ’s-Heerenberg in verband met poging tot diefstal. Het drietal werd door een vrouw betrapt, toen ze probeerden een auto te stelen.

Lees verder

Honderden inwoners op stap door gemeente

Honderden Doetinchemmers hebben de afgelopen periode gebruikt gemaakt van een speciale actie van het Meedoenarrangement van de gemeente. Met name bezoekjes aan attractieparken bleken populair.

Lees verder

Duo wil Doetinchem aan de Koning tonen

Burgemeester Mark Boumans en zijn gast Gabi Hunter willen de Koning ervan overtuigen om een bezoek te brengen aan Doetinchem. Woensdagmiddag vertrokken de twee naar Arnhem, waar Koning Willem-Alexander het Provinciehuis zal openen in het bijzijn van alle Gelderse burgemeesters en bijzondere inwoners.

Lees verder

3D-printers draaien overuren in Gruitpoort

Vrijwilligers en 3D-printers van de Gruitpoort draaien overuren voor het project Achterhoek in 3D. Eind oktober worden de negen maquettes van bijzondere gebouwen uit de Achterhoek tentoongesteld in het Stadsmuseum.

Lees verder

Alleen schade bij aanrijding op kruising Beek

Bij een aanrijding net buiten Beek zijn geen gewonden gevallen. Twee auto’s kwamen met elkaar in botsing omdat een van de twee de ander over het hoofd zag.

Lees verder

Monument voor afgebrand scoutinggebouw

Op de plek waar een jaar geleden de boerderij van scoutingvereniging De Roothaangroep afbrandde, is dinsdagavond een klein monument onthuld.

Lees verder

Politie bedankt melder diefstal met bloemetje

Agenten uit Zevenaar hebben een tipgever van een fietsendiefstal bedankt, door bij hem langs te gaan en hem een bloemetje te overhandigen. Door zijn melding konden twee Roemeense fietsendieven op heterdaad betrapt worden.

Lees verder

Lichaam aangetroffen op fietspad in Braamt

Een passant heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een dode gevonden op een fietspad langs de Hooglandseweg in Braamt. De politie gaat ervanuit dat er sprake is van een ongeval met een auto, maar de bestuurder is doorgereden.

Lees verder

De Graafschap blameert zich in Werkendam

De Graafschap is er niet in geslaagd om voor het eerst sinds drie jaar de tweede ronde van de KNVB-Beker te bereiken. In Werkendam verloor de ploeg van De Jong na strafschoppen van amateurclub Kozakken Boys.

Lees verder

Groen licht voor omnivereniging in Aalten

Het plan voor de realisatie van een multifunctioneel Sportpark Zuid in Aalten, voor zeven verschillende sportverenigingen, heeft groen licht gekregen. Dinsdagavond stemde een meerderheid van de gemeenteraad voor het plan.

Lees verder

Geen lastenverhoging voor Doetinchemmers

Inwoners van Doetinchem gaan in 2018 dezelfde gemeentelijke belastingen betalen als in 2017. Dat blijkt uit de begroting van Doetinchem die dinsdag werd gepresenteerd door het college van B&W.

Lees verder

Only Friends gaat van start in de Achterhoek

Jongeren met een verstandelijke beperking kunnen op zaterdag 14 oktober in Doetinchem kennis maken met meerdere sporten. Sportclub Only Friends gaat, na Utrecht en Amsterdam, ook van start in de Achterhoek.

Lees verder

Politie waarschuwt voor start van oogsttijd

De politie waarschuwt weggebruikers voor de start van de oogsttijd. Het overige verkeer moet rekening houden met bewegingen van grote landbouwvoertuigen.

Lees verder

Bouw van grote supporterskantine gestart

De nieuwe supporterskantine van De Graafschap wordt een van de grootste van Nederland. De komende twee maanden wordt het bouwwerk opgetrokken bij De Vijverberg in Doetinchem.

Lees verder

Kledendrachten samen op Folkloredag Ulft

Honderden liefhebbers van folklore verzamelden zich zaterdag in traditionele klederdracht in Ulft voor de landelijke Folkloredag. Hoewel kleren de man (of vrouw) maken, bracht de zang en dans gezelligheid in de SSP-HAL.

Lees verder

Twee gewonden na voorrangsfout in Vorden

Twee personen zijn dinsdagmorgen gewond geraakt bij een ongeval in Vorden. Op de kruising van de Vordensebosweg met de Horsterkamp was een voorrangsfout de oorzaak van de aanrijding.

Lees verder

Hogenkamp wint van Bertens op WTA in Seoul

De Doetinchemse tennisster Richel Hogenkamp heeft in de eerste ronde van het WTA-toernooi in Seoul gewonnen van Kiki Bertens. In drie sets was Hogenkamp met 5-7, 6-4 en 6-3 te sterk voor Bertens.

Lees verder

Fietster gewond na botsing met vrachtwagen

Een vuilniswagen heeft dinsdagochtend op een rotonde in Groenlo een fietster aangereden, nadat zij in de dode hoek van de vrachtwagen fietste. De vrouw is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Lees verder

Witkamp zoekt wanbetalers met videobeeld

Uitgaansgelegenheid Witkamp in Laren heeft camerabeelden op sociale media gezet van vier jongemannen die de zaak hebben verlaten zonder een rekening van bijna tweehonderd euro te betalen. Volgens de eigenaren is het viertal vaker op dezelfde manier te werk gegaan in andere horecazaken.

Lees verder

Brand in woning Terborgseweg Doetinchem

Een uitslaande brand heeft in de nacht van maandag op dinsdag gewoed in een pand aan de Terborgseweg in Doetinchem. De brandweer vermoedde dat er twee personen aanwezig waren in de woning, maar dit bleek na een controle niet het geval.

Lees verder

Auto knalt tegen paardenwagen nabij Etten

Bij een botsing in Etten is maandagmiddag een auto op een paardenwagen geknald. Er vielen geen gewonden bij het ongeval.

Lees verder

Wateroverlast na hoosbui in Lichtenvoorde

Lichtenvoorde ondervond maandagmiddag flink wat overlast van een bui die over de regio is getrokken. Verschillende straten kwamen blank te staan door de grote hoeveelheid water.

Lees verder

Start van sloop café Halfweg nabij Zelhem

Bronckhorst start volgende week met de sloop van café Halfweg tussen Zelhem en Doetinchem. Het leegstaande pand is al tijden een doorn in het oog van de gemeente.

Lees verder

Man uit Ruurlo veroordeeld tot een celstraf

Een 40-jarige man uit Ruurlo is door de rechtbank Gelderland veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier weken en het betalen van een schadevergoeding. Hij werd onder meer bestraft voor mishandeling en belediging.

Lees verder

Jonge Superboeren ambitieus de Eredivisie in

De Graafschap onder 19 heeft zondag met een nederlaag tegen Feyenoord zijn thuisdebuut in de Eredivisie gemaakt. De jonge Superboeren zijn het hoogste team van de Doetinchemmers in de Eredivisie en hopen zich te handhaven.

Lees verder

Roemeense dieven aangehouden in Zevenaar

De politie heeft in de nacht van zondag op maandag twee fietsendieven aangehouden bij het treinstation in Zevenaar. Het zijn twee Roemeense mannen van 19 en 22 jaar.

Lees verder

Agil Etemadi bekerkeeper van De Graafschap

De Graafschap start dinsdagavond in Werkendam aan een nieuw bekeravontuur tegen Kozakken Boys. Doelman Agil Etemadi zal in de basis starten tegen de tweededivisionist.

Lees verder

Autoruit vernield met vuurwerk in Terborg

Een autoruit is in Terborg tussen zaterdagavond en zondagmorgen vernield met zwaar vuurwerk. Het voertuig stond geparkeerd aan de Doetinchemseweg toen het slachtoffer werd van vandalen.

Lees verder

Sravana in race voor 10.000 euro van KRONCRV

Hospice Sravana maakt kans op 10.000 euro uit de Warm Hart Actie van omroepverenigingen KRO en NCRV. Het hospice wil dat bedrag besteden aan nieuwe bedden voor de gasten in de laatste fase van hun leven.

Lees verder

Motorrijder gewond na val in bocht in Halle

Een 65-jarige motorrijder is gewond geraakt bij een valpartij in een scherpe bocht in Halle. De Doetinchemmer reed op de Halle-Heideweg toen hij de macht over het stuur verloor.

Lees verder

Neerschieten wolf was laatste mogelijkheid

Het neerschieten van de ontsnapte wolvin in wildpark Anholter Schweiz over de grens bij Gendringen was de enige overgebleven mogelijkheid. Na meerdere pogingen om haar terug bij de roedel te krijgen, waren de medewerkers uit veiligheidsoverwegingen gedwongen om haar leven te beëindigen.

Lees verder

Mogelijk snel vergunning voor BSO Zelhem

De buitenschoolse opvang (BSO) van Markant in Zelhem krijgt mogelijk deze week al een vergunning. Wanneer de controles door de brandweer en de GGD positief uitpakken, staan de betrokken instanties klaar om met spoed de vergunning te verlenen.

Lees verder

Motor van auto vliegt spontaan in brand op N18

Een motor van een auto is zondagmorgen op de N18 tussen Groenlo en Lichtenvoorde spontaan in brand gevlogen. Door kordaat optreden van de 21-jarige bestuurder werd erger voorkomen.

Lees verder

Ontsnapte wolf Anholter Schweiz is dood

De wolvin die al vanaf begin september vrij rondliep in wildpark Anholter Schweiz is doodgeschoten. Dat laat het park weten aan REGIO8.

Lees verder

N18 bij Varsseveld onder handen genomen

De N18 is dit weekend ter hoogte van Varsseveld afgesloten voor wegverkeer. Ter plaatse wordt nieuw asfalt aangebracht, maar indrukwekkender is de plaatsing van een fietstunnel.

Lees verder

Afrikanen blij met shirts van FC Winterswijk

Tientallen shirts en broeken van FC Winterswijk hebben een nieuwe bestemming gekregen in Tanzania. De setjes voetbalkleren worden gretig gebruikt door een aantal kinderen in het Afrikaanse land.

Lees verder

De Graafschap na rust langs Jong FC Utrecht

De Graafschap heeft vrijdagavond zijn eerste uitoverwinning van het seizoen geboekt. In Spakenburg wonnen de Superboeren na een energieloze eerste helft met 1-4 van Jong FC Utrecht.

Lees verder

Hippisch Festijn Varsseveld belooft spektakel

Varsseveld is dit weekend met het Hippisch Festijn het middelpunt van de paardensport in de Achterhoek. Honderden ruiters en paarden laten tot zondag hun kunsten zien op de Vennebulten.

Lees verder

Twee aanhoudingen na vernielingen auto’s

De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag twee mannen uit Doesburg aangehouden in Doetinchem, omdat zij worden verdacht van vernielingen in de binnenstad.

Lees verder

Markant lijnrecht tegenover Bronckhorst

Op de locatie van de buitenschoolse opvang (BSO) Markant in Zelhem zijn vanaf begin augustus 44 kinderen illegaal opgevangen. Volgens de burgemeester is er geen vergunning, omdat deze nooit is aangevraagd door de opvang. Markant spreekt dat tegen en zegt dat de aanvraag wel degelijk per mail is verstuurd.

Lees verder

Montferland stapt naar de Raad van State

Montferland stapt naar de Raad van State om het besluit van de rechtbank aan te vechten rondom het landbouwverkeer in Zeddam. De rechtbank oordeelde dat de ’s-Heerenbergseweg/Kilderseweg en de Oude Doetinchemseweg ten onrechte zijn afgesloten.

Lees verder

Brandweer rukt uit naar Coop in Varsseveld

Supermarkt Coop in Varsseveld is vrijdagmiddag ontruimd vanwege een brandmelding. Er zou in de bakkerij van de winkel aan de Spoorstraat sprake zijn van rookontwikkeling.

Lees verder

Kermis in Zelhem start met vaandelzwaaien

Zelhem viert dit weekend voor de 32e keer haar Septemberfeesten. Traditiegetrouw wordt de eerste volledige kermisdag geopend met het vaandelzwaaien door kinderen van de Zelhemse basisscholen.

Lees verder

Brand in meterkast van woning in Zieuwent

De brandweer is vrijdagmiddag uitgerukt voor een brand in een meterkast aan de Zegendijk in Zieuwent. De meterkast was overbelast geraakt, waardoor een kabel is gaan smeulen.

Lees verder

Gerrit voorspelt fris en wisselvallig weekend

Weerman Gerrit Vossers neemt iedere vrijdag voor De Gelderlander en REGIO8 de weersvoorspellingen voor het weekend door. Vanaf het Oldtimerfestival in Winterswijk Meddo voorspelt de weerboer een fris en wisselvallig weekend.

Lees verder

Een gewonde bij een aanrijding in Sinderen

Bij een aanrijding in Sinderen is donderdagavond een gewonde gevallen. Door een voorrangsfout botsten twee auto's met elkaar op de Bievinkstraat.

Lees verder

Jola Mode sluit winkels van Tuunte in regio

Jola Mode, de nieuwe eigenaar van Tuunte Fashion, gaat zeven winkels in de Achterhoek en Twente sluiten. Dat meldt De Gelderlander.

Lees verder

Superboeren zonder druk naar Jong Utrecht

De Graafschap gaat vrijdagavond zonder druk op bezoek bij Jong FC Utrecht in Spakenburg. Na het verlies van vorige week hopen de Superboeren deze week de vele kansen te benutten.

Lees verder

Tweetal aangehouden voor diefstal van auto

Een man en een vrouw zijn aangehouden voor de diefstal van een auto in Doetinchem. Het voertuig werd maandag gestolen van de Dr. Huber Noodtstraat.

Lees verder

Sporten moet Wajongers uit isolement halen

Het UWV in Doetinchem is een project gestart om Wajongers uit hun isolement te halen. Sporten onder begeleiding van persoonlijke trainers moet de jongeren onder meer taakverantwoordelijk maken.

Lees verder

Bevolking neemt afscheid van Rijnwaarden

Inwoners van dorpen als Lobith, Spijk en Tolkamer kunnen zaterdag afscheid nemen van hun gemeente. Omdat Rijnwaarden vanaf 1 januari opgaat in de fusiegemeente Zevenaar, staan er verschillende activiteiten op de rol.

Lees verder

Zevenaar opent negen extra gebiedsteams

Zevenaar gaat negen nieuwe plekken oprichten in de gemeente waar burgers vragen kunnen stellen over onder meer zorg en burgerinitiatieven. De zogenaamde gebiedsteams zullen gevestigd worden in gebouwen met een laagdrempelig karakter.

Lees verder

Duo opgepakt voor vernieling in Doetinchem

De politie heeft woensdag twee jongeren aangehouden voor een vernieling in Doetinchem. Ze worden verdacht van het vernielen van ruiten aan De Veentjes.

Lees verder

Man ernstig gewond na beknelling Agruniek

Een persoon is donderdagmorgen ernstig gewond geraakt, doordat hij onder een betonnen wand terecht is gekomen bij werkzaamheden in het bedrijf Agruniek Rijnvallei in Doetinchem.

Lees verder

Vrouw ademt rook in bij woningbrand Neede

Een brand heeft donderdagochtend gewoed in een woning aan de wethouder H. J. ten Raestraat in Neede. De bewoonster van de woning is naar het ziekenhuis vervoerd, omdat zij rook had ingeademd.

Lees verder

Nieuwe hoofdsponsor voor VCV in Varsseveld

Volleybalvereniging VCV uit Varsseveld gaat vanaf nu verder als Heva VCV Topklimaat in Volleybal. Reden voor de naamsverandering is het aantrekken van de nieuwe hoofdsponsor Heva Klimaat & Installatie.

Lees verder

Brand ontstaan in stroomkast Doetinchem

Een stroomkast aan de Edisonstraat in Doetinchem heeft in de nacht van woensdag op donderdag vlamgevat. Wat de oorzaak is van de brand is onbekend.

Lees verder

Gemeente sluit illegale locatie kinderopvang

Bronckhorst sluit per 18 september een Buitenschoolse opvang in Zelhem, die zonder exploitatievergunning kinderen opvangt. Het gaat om een vestiging van Kinderopvang Markant dat door de hele Achterhoek actief is.

Lees verder

Eerste glasvezelaansluiting op bedrijf Meddo

Bakkerij Sellink in Meddo is als eerste bedrijf in het buitengebied van Winterswijk aangesloten op het glasvezelnetwerk. Na een traject van zes jaar lijkt het einde van de aanleg van snel internet daarmee in zicht.

Lees verder

Sportieve primeur op school in Doetinchem

Als eerste basisschool in Nederland heeft Het Noorderlicht in Doetinchem een Joy of Moving lane van NOC*NSF gekregen. Doel is om kinderen, naast het gebruikelijke lespakket, meer aan het sporten te krijgen.

Lees verder

Oost Gelre ziet afname in aantal misdrijven

Oost Gelre ziet een afname van het aantal misdrijven binnen de gemeentegrenzen. Over een tijdsbestek van een half jaar tijd zijn volgens de gemeente met name het aantal inbraken en diefstallen afgenomen.

Lees verder

Dorpshuis Zeddam in handen van bevolking

Het dorpshuis in Zeddam wordt overgenomen door de bevolking van het dorp. Daarmee is het - na het Kelrehuus in Kilder - het tweede pand dat afgestoten wordt door de gemeente Montferland.

Lees verder

NK-titel opmars voor Achterhoekse schutter

Handboogschutter Edwin Vreeman uit Doetinchem ziet zijn nationale titel als opmars naar grote internationale toernooien. De 34-jarige Achterhoeker werd afgelopen weekend Nederlands Kampioen aangepaste sporten.

Lees verder

Man bekogeld met eieren en steen in Zevenaar

Een man is dinsdagavond bekogeld met onder meer eieren in Zevenaar. Volgens de melder werd er ook een steen in zijn richting gegooid.

Lees verder

Richel Hogenkamp uitgeschakeld in Tokyo

Richel Hogenkamp is in de eerste ronde uitgeschakeld op het WTA-toernooi in Tokyo. De Doetinchemse tennisster verloor van Shuai Zhang die als tweede geplaatst was voor het toernooi. 

Lees verder

Vermist meisje uit Heelweg is weer terecht

Het vermiste meisje uit Heelweg is weer terecht. Haar vader liet dat woensdagochtend weten via Facebook.

Lees verder

Storm zorgt voor afgeknapte tak in Zelhem

De brandweer heeft woensdagochtend moeten uitrukken voor stormschade aan de Zevenweg in Zelhem. Een grote tak was door de harde wind afgeknapt en op de weg terecht gekomen.

Lees verder

Gabi Hunter met burgemeester naar Koning

De Doetinchemse onderneemster Gabi Hunter mag op 20 september met burgemeester Mark Boumans een bezoek brengen aan Koning Willem-Alexander. Iedere burgemeester van Gelderland mag een bijzondere inwoner meenemen naar het provinciehuis in Arnhem, dat wordt geopend door de Koning.

Lees verder

Auto knalt op omgevallen boom Westendorp

Een automobilist is woensdagmorgen op de Doetinchemseweg tussen Westendorp en Varsseveld tegen een omgevallen boom aangereden. Het stormachtige weer had ervoor gezorgd dat de grote boom dwars over de weg lag.

Lees verder

Omroepen bieden petitie aan in Den Haag

Verschillende omroepen, waaronder de directie van REGIO8, hebben dinsdagmiddag een petitie aangeboden aan leden van de Tweede Kamer om te investeren in de toekomst van lokale journalistiek. Met de gevraagde dertig miljoen moet de waakhondfunctie in gebieden als de Achterhoek gestimuleerd worden.

Lees verder

Gewonde bij kop-staartbotsing in Heelweg

Een automobiliste is dinsdagmiddag gewond geraakt bij een kop-staartbotsing op de Zelhemseweg bij Heelweg. Op de weg werden bomen gesnoeid, waardoor voertuigen op de rijbaan stilstonden.

Lees verder

Meisje uit Heelweg komt niet aan op school

Een vader uit Heelweg is op zoek naar zijn dochter, die vanmorgen niet is aangekomen op haar school. Op Facebook doet hij een oproep om het meisje te vinden.

Lees verder

Studenten houden toezicht in de binnenstad

Buha is een samenwerking aangegaan met het Graafschap College om de binnenstad van Doetinchem veilig te houden. Studenten van de opleiding Handhaving, Toezicht en Veiligheid lopen met een buitengewoon ambtenaar mee om de kneepjes van het vak te leren.

Lees verder

Stadskamer in Doetinchem wint 25.000 euro

De Stadskamer van Doetinchem heeft van zorgverzekeraar VGZ een cheque van 25.000 euro ontvangen. De Stadskamer helpt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Lees verder

Boh Foi Toch jubileert op Zwarte Cross 2018

Boh Foi Toch jubileert op de aankomende editie van de Zwarte Cross. De dialectrockers maakten via Facebook bekend dat ze voor de tiende keer zullen optreden op het festival in Lichtenvoorde.

Lees verder

Gestolen auto teruggevonden vol schade

Een lichtgrijze Ford Focus, die maandag werd gestolen vanaf de Dr Hubert Noodtstraat in Doetinchem, is weer terug gevonden. De eigenaars zijn echter op zoek naar getuigen, omdat de auto veel schade heeft opgelopen.

Lees verder

Vrachtwagen rijdt op bus bij A18 Doetinchem

Twee voertuigen zijn dinsdagochtend betrokken geweest bij een aanrijding op de Europaweg in Doetinchem. Een vrachtwagen wilde vanaf de afrit van de A18 de weg opdraaien, maar zag daarbij een busje over het hoofd.

Lees verder

Vordenaar (21) opgepakt in grote witwaszaak

Een 21-jarige man uit Vorden is maandagmorgen aangehouden op verdenking van witwassen, deelnemen aan georganiseerde criminaliteit en overtreding van de Opiumwet. Daarnaast zijn ook drie andere mannen aangehouden.

Lees verder

Silvoldse leerlingen stralen in eigen clip

Leerlingen van basisschool de Plakkenberg in Silvolde hebben maandagochtend een videoclip opgenomen op het Kerkplein voor het AVROTROS-programma Lang Leve de Muziekshow. De kinderen strijden in het televisieprogramma tegen twee andere Gelderse scholen, om een optreden voor Koningin Máxima tijdens het Kerst Muziekgala 2017 te winnen.

Lees verder

Kat vast in raam op vier hoog in Doetinchem

De brandweer heeft maandagochtend een kat uit een benarde situatie in Doetinchem bevrijd. De kat was klem komen te zitten in een kantelraam op de vierde etage van een woning aan de Kloosstraat.

Lees verder

Winterswijk waarschuwt voor oplichters

Winterswijk waarschuwt voor oplichters. De gemeente heeft signalen ontvangen dat organisaties en bedrijven worden benaderd voor advertenties in de gemeentegids, maar volgens Winterswijk wordt er helemaal niet aan een nieuwe gids gewerkt.

Lees verder

Één gewonde bij ongeval in Lichtenvoorde

Bij een aanrijding op de Zieuwentseweg tussen Zieuwent en Lichtenvoorde is maandagochtend een gewonde gevallen. Door een voorrangsfout kwamen twee voertuigen in botsing, waarvan één auto op de kop in de berm belandde.

Lees verder

'Licht Transport' winnaar van bloemencorso

De wagen ‘Licht Transport’ heeft de eerste prijs gewonnen tijdens het bloemencorso van Lichtenvoorde. Maandagmorgen werden de prijswinnaars bekend gemaakt.

Lees verder

Man betrapt met alcohol en hoge snelheid

Een 27-jarige automobilist uit Didam heeft in de nacht van zaterdag zijn rijbewijs moeten inleveren, omdat hij vier keer te veel alcohol had gedronken dan toegestaan.

Lees verder

Echtpaar uit Groenlo gewond na ongeval

Een echtpaar uit Groenlo is zondagavond gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de N18 tussen Lichtenvoorde en Groenlo. De bestuurder raakte door onbekende reden de macht over het stuur kwijt.

Lees verder

Lichtenvoorde vergaapt zich aan het corso

Lichtenvoorde vergaapte zich zondag aan de grote praalwagens van het bloemencorso. In dikke rijen keken mensen naar de achttien wagens die begeleid werden door muziekkorpsen en de kleinere creaties van de kindergroepen.

Lees verder

Running Team Liemers scoort bij Kramp Run

Het Running Team Liemers heeft bij de Kramp Run, afgelopen zaterdag in Varsseveld drie podiumplaatsen behaald. In twee gevallen werd de hoogste trede beklommen.

Lees verder

Brandweer Zelhem denkt vijf jaar vooruit

Het brandweerkorps in Zelhem denkt vijf jaar vooruit om te zorgen dat het aantal vrijwilligers op peil blijft. Op dit moment zijn er nog voldoende vrijwilligers, maar gezien de leeftijdsopbouw is dat over vijf jaar anders. Daarom organiseert de post maandag een informatieavond voor nieuwe vrijwilligers.

Lees verder

Robert Gesink moet maand langer in korset

Slecht nieuws voor wielrenner Robert Gesink. De geboren Varssevelder heeft te horen gekregen dat hij een maand langer zijn korset moet dragen vanwege een breuk in een ruggenwervel.

Lees verder

Brandje in kerk Aalten door kortsluiting

In de Zuiderkerk in Aalten heeft zaterdagavond een brandje gewoed. Het vuur was ontstaan door kortsluiting.

Lees verder

REGIO8 verkozen tot Omroep van het Jaar

REGIO8 en Optimaal FM zijn zaterdagmiddag samen met OPEN Rotterdam verkozen tot Omroep van het Jaar 2017. Het regionaal mediacentrum uit Ulft kreeg de titel tijdens de uitreiking van de OLON Awards op het Mediapark in Hilversum.

Lees verder

Swim to Fight Cancer haalt halve ton op

Het evenement Swim to Fight Cancer in Doetinchem heeft minimaal vijftigduizend euro opgehaald. Zaterdag gingen zo'n honderd deelnemers in kano's de Oude IJssel op om geld op te halen voor de strijd tegen kanker.

Lees verder

Wagendorp opent wielercafé in Doetinchem

Schrijver Bert Wagendorp opent op zondag 24 september het eerste Doetinchemse Wielercafé. Initiatiefnemer Gerrit Geuvers is trots op de realisatie van de nieuwe trekpleister voor wielrenners aan de Spinbaan.

Lees verder

Onnodig verlies De Graafschap tegen MVV

De Graafschap heeft vrijdagavond zijn eerste nederlaag van dit seizoen geleden. Op de eigen Vijverberg was een effectiever MVV Maastricht met 1-2 te sterk. 

Lees verder

Automobilist slaat over de kop in Terborg

Een automobilist is vrijdagmiddag over de kop geslagen in Terborg. De man kwam tot stilstand in de berm.

Lees verder

N18 bij Varsseveld weekend lang afgesloten

De N18 bij Varsseveld wordt van vrijdagavond 15 september tot maandagochtend 18 september afgesloten. In die periode voert aannemer BAM werkzaamheden uit aan de weg.

Lees verder

Plakweekend voor Bloemencorso van start

Het plakweekend in Lichtenvoorde is donderdagavond officieel van start gegaan. Tot zondag hebben de deelnemende corsogroepen de tijd om miljoenen bloemen een plek te geven op de verschillende wagens.

Lees verder

Swim to Fight Cancer treurt niet om bacterie

De organisatie en deelnemers van Swim to Fight Cancer gaan niet bij de pakken neer zitten na het besluit om zaterdag niet te zwemmen in de Oude IJssel bij Doetinchem. Een bacterie gooit volgens het Waterschap Rijn & IJssel roet in het eten.

Lees verder

McDonald’s Doetinchem twintig dagen dicht

De McDonald’s in Doetinchem gaat vanaf 10 september twintig dagen dicht. De fastfoodketen laat weten de vestiging nabij de afslag van de snelweg A18 flink te gaan verbouwen.

Lees verder

Ondernemers in oud schoolpand Silvolde

Het leegstaande pand van de oude kleuterschool de Plakkenberg in Silvolde is omgetoverd tot een waar ondernemerscentrum. Door het pand een nieuwe invulling te geven wordt volgens de initiatiefnemers sloop vermeden en de leefbaarheid binnen het dorp vergroot.

Lees verder

Gerrit voorspelt een wisselvallig weekend

Weerman Gerrit Vossers neemt iedere vrijdag voor De Gelderlander en REGIO8 de weersvoorspellingen voor het weekend door. De weerboer voorspelt vanaf het BroekRock-terrein in Breedenbroek een wisselvallig weekend.

Lees verder

Sportclubs nemen centrum Doetinchem over

Ruim veertig sport- en spelaanbieders nemen zaterdag de binnenstad van Doetinchem over. De sportievelingen doen dat in kader van de Nationale Sportweek.

Lees verder

Schuurtje brandt volledig uit in Keijenborg

Een schuur is vrijdagochtend volledig uitgebrand in Keijenborg. In het pand stonden twee caravans en er lagen enkele gasflessen opgeslagen.

Lees verder

Swim to Fight Cancer gehouden in kano's

Bij het evenement Swim to Fight Cancer, dat zaterdag gehouden wordt in Doetinchem, zal er niet gezwommen worden in de Oude IJssel. Na metingen van het Waterschap Rijn en IJssel blijkt het water een risico te vormen voor de gezondheid, waardoor de organisatie moet uitwijken naar het gebruiken van kano's.

Lees verder

Geen schuldgevoel bij realisatie DocksNLD2

Montferland biedt Azewijn en Netterden een compensatie van 500.000 euro per dorp voor de realisatie van bedrijventerrein DocksNLD2. Hoewel de gemeente de noodzaak voelt om te compenseren, heerst er geen schuldgevoel.

Lees verder

De Graafschap wacht zware klus tegen MVV

De Graafschap treft vrijdagavond MVV Maastricht in de tweede thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen. Na het gelijkspel van vorige week bij RKC wacht nu een geduchte tegenstander.

Lees verder

Verdachten babbeltruc in Zevenaar opgepakt

Twee personen uit Arnhem zijn aangehouden op verdenking van het uitvoeren van babbeltrucs in onder meer Zevenaar. Volgens de politie gaat het om daders die het hele land door trekken.

Lees verder

Montferland gaat brieven simpeler schrijven

Montferland gaat de schriftelijke communicatie naar haar burgers versimpelen. Om ervoor te zorgen dat brieven van de gemeente voor alle burgers begrijpelijk zijn zullen ze worden geschreven in eenvoudig Nederlands.

Lees verder

Zitmaaierdieven weer actief in de Achterhoek

Onbekenden hebben het wederom gemunt op zitmaaiers in de Achterhoek. In de nacht van dinsdag op woensdag blijken er drie grasmaaiers ontvreemd te zijn in Beltrum.

Lees verder

Schildpadden houden dierenambulance bezig

De Dierenambulance Doetinchem/Winterswijk is afgelopen zomer druk in de weer geweest met gedumpte schildpadden. De reptielen doken volgens de medewerkers overal op.

Lees verder

Omstander redt leven van fietser in Babberich

Een omstander heeft dinsdagmiddag het leven van een 84-jarige man gered in Babberich. De omstander bedacht zich geen moment toen het slachtoffer ten val kwam na een verkeersongeval en reanimeerde de man tot ambulancepersoneel de zorg kon overnemen.

Lees verder

Vrouw (60) uit Eibergen vermoord in Mexico

De 60-jarige Olga Kluivers uit Eibergen is om het leven gebracht in Mexico. De dader, mogelijk de vriend van het slachtoffer, zou haar met messteken om het leven hebben gebracht.

Lees verder

Worm maakt rentree bij Oranjeleeuwinnen

Siri Worm is door bondscoach Sarina Wiegman opgeroepen voor het Nederlands elftal. De Doetinchemse voetbalster viel deze zomer nog buiten de selectie voor het EK Vrouwenvoetbal.

Lees verder

Man uit Didam opgepakt in hennepkwekerij

Een 26-jarige man uit Didam is dinsdagmiddag gearresteerd in Arnhem. Hij is de eigenaar van een garagebedrijf waar wietplanten werden geteeld.

Lees verder

Twee gewonden na aanrijding in De Heurne

Twee personen zijn woensdagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding in De Heurne. Een van de gewonden is een kind.

Lees verder

Geen treinverkeer vanwege werkzaamheden

Vanwege werkzaamheden aan het spoor zal er in het weekend van 30 september tot en met 1 oktober geen treinverkeer mogelijk zijn op het traject Doetinchem-Arnhem Centraal. Arriva zet bussen in.

Lees verder

Winterswijk koopt pand op de Parallelweg

Gemeente Winterswijk heeft het vervallen pand op de Parallelweg 52 II gekocht. Door de aankoop beschikt de gemeente nu over een stuk grond dat grenst aan hun huidige percelen op de Parallelweg.

Lees verder

Terborgseweg Doetinchem wordt rode loper

De Terborgseweg in Doetinchem moet een zogenaamde rode loper worden voor bezoekers van de stad. Het ontwerp van de straat wordt drastisch aangepakt om een uitnodigende uitstraling te creëren.

Lees verder

Buurman blust aangestoken brand in Didam

Een oplettende inwoner van Didam heeft dinsdagmiddag een beginnend brandje geblust. De politie vermoedt dat er sprake is van brandstichting.

Lees verder

Werkzaamheden N18 bij Varsseveld begonnen

BAM is begonnen aan de werkzaamheden op de N18 tussen Lichtenvoorde en de A18. Tot en met november zal het verkeer te maken krijgen met vertragingen en omleidingen.

Lees verder

Hogenkamp wil mentaal groeien in Azië

Richel Hogenkamp wil weer bij de beste honderd van de wereld behoren door mentaal te groeien. De Doetinchemse tennisster vertrekt woensdagavond naar Azië om daar drie WTA-toernooien te spelen. 

Lees verder

Sporters nemen de raadzaal van Aalten over

Tientallen sporters van verschillende sportclubs uit Aalten hebben dinsdagavond in sportkleding een vergadering van de gemeenteraad bijgewoond. Op het programma stond het plan voor Sportpark Zuid.

Lees verder

Winterswijk geeft Boogie Woogie even lucht

Muziekschool Boogie Woogie is voorlopig uit de financiële problemen. Een subsidieverstrekking van de gemeente Winterswijk moet voorlopig voor de nodige lucht zorgen bij de culturele instelling.